Sto se vode tice, ovdje (Vinogradska) svima govore da ponesu vodu, a sad koliko im daju da piju to ne znam. Lejla ti bi mogla imati info?
Ležiš na odjelu u Vinogradskoj?Nisam bas stigla redovito citat forum pa me samo zanima zbog koje dijagnoze:)
Ja danas imam pregled u 15,sve me strah,imam stalno nekakve bolove sve me stišće steže boli.Tako me strah da me ne ostave da mi se i želudac počeo javljati😅
Neće te ostaviti, mislim ako nije nešto baš jako bolno i specifično. Mene ti bole kukovi, leđa, stomak, probada me dole do te mjere da znam jauknuti , natičem, trnu mi ruke, ne mogu disati, žgaravica me hvata stalno, sise me bole užasno, pogotovo bradavice. Ali to ništa nema veze, čak sam i otvorena vani za prst i omekšana, ali unutarnje ušće zatvoreno, beba okej, ideš doma… Samo se tijelo priprema 😀
Ma da ali ja se kontroliram svaka dva dana u Vinogradskoj radi zastoja i rastu pa me zato strah da me ne ostave još dodatno sad s tim bolovima ahhaha
Sto se vode tice, ovdje (Vinogradska) svima govore da ponesu vodu, a sad koliko im daju da piju to ne znam. Lejla ti bi mogla imati info?
Ležiš na odjelu u Vinogradskoj?Nisam bas stigla redovito citat forum pa me samo zanima zbog koje dijagnoze:)
Ja danas imam pregled u 15,sve me strah,imam stalno nekakve bolove sve me stišće steže boli.Tako me strah da me ne ostave da mi se i želudac počeo javljati😅
Neće te ostaviti, mislim ako nije nešto baš jako bolno i specifično. Mene ti bole kukovi, leđa, stomak, probada me dole do te mjere da znam jauknuti , natičem, trnu mi ruke, ne mogu disati, žgaravica me hvata stalno, sise me bole užasno, pogotovo bradavice. Ali to ništa nema veze, čak sam i otvorena vani za prst i omekšana, ali unutarnje ušće zatvoreno, beba okej, ideš doma… Samo se tijelo priprema 😀
Ma da ali ja se kontroliram svaka dva dana u Vinogradskoj radi zastoja i rastu pa me zato strah da me ne ostave još dodatno sad s tim bolovima ahhaha
Svaka dva dana? 🫣
A mislim ne znam koliko je ozbiljno, ali baš ga pretjeruju u zadnje vrijeme, niti jedna beba ispada ne smije biti manja... Svako toliko netko spominje zastoj u rastu 🫠
A kad rade procjenu težine i ispadne ispod 10 centile odmah pišu zastoj u rastu.
A kcer je isto imala tu dijagnozu rođena indukcijom u 38 tjednu sa 2710,sin nije imo dijagnozu rođen je u 41 tjednu s 3100. Tako da radam male bebe ali oni radi predostrožnosti me sad stalno prate
Sretno na pregledima cure danas! 🤞🏽
Meme su jučer navečer popustili oni bolovi i grčevi, ali i dalje kao da sam puna zraka i malo da će me želudac štipati, ali dobro. Mali mi od 4 do 7 nije dao spavati od lupanja 🤣
Inače imam pitanje oko kilaže. Ja sam u tjedan dana između pregleda dobila pola kile, a mali ništa (1200), ali evo meni danas tjedan dana od zadnjeg pregleda vaga pokazuje još pola kile manje. A nisam ništa drugačije radila, jedino mi je jučer probava malo bolje proradila 🤣mene zanima jel neka od vas bila da je gubila/nije dobivala na kilaži, a beba je dobivala uredno? Vidjeti ću još sutra ujutro koliko će biti pa ću pislati mail ginek dal je dugo još 2 tjedna za čekati ili mogu nešto prije.
Također me zanima ima li neka preporuku knjige o bebama, ali ne u smislu odgoja nego za prve mame što i kako raditi da se preživi i ne napravi nešto krivo ili nešto zaboravi? 🤣
Cupko ja citam što ocekivati prve godine, ali evo ako sam ista zapamtila 🤣🙈
Mene je uhvatio strah da sam nesposobna i da cu na neki nacin upropastiti svoje dijete 🤣
Iako imam 5 necaka i sve ih nosim, i igram se sa njima, sad kad je moja beba u pitanju, imam osjecaj da ce mi ispast na pod...
👱♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨🦳 normo
~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷
Vezano za zastoj, po njima bi onda i ja imala zastoj, u 36 sedmici tj.u utorak, procjenjena tezina je 2227 gr, ako se dobro sjecam, ta kilaza vise ide za 33/34 sedmicu, samo me doktor pitao koliko su mi ostala djeca bila teska na porodu, kazem djevijcice 3050 i 3170, kaze ok. I to je to.
Ja imam 75 kg, kao i sa 2 i 3 trudnocom u 9. mjesecu. Tako da mislim da ce i ova biti teska najvise 3 kg
Cupko, ne moraš brinuti, cure koje imaju gestacijski dijabetes ili koje u trudnoću uđu sa višim BMI znaju dobiti 0 kila, a beba se rodi sa 3,5 ili 4 kg. Tako da ako ti kilaža oscilira kilu dvije nije ništa zabrinjavajuće dok beba raste prema nekom svom percentilu.
Meni je prekjučer beba izmjerena na 1260grama, bio mi je dan prije 29tt i na svim mjerama piše average i ginekologinja je rekla da je to sasvim ok. U prvoj trudnoći mi je stalno govorila da je beba teža i veća i na kraju je rođena sa 3480 sa 40tt. Ne bih se zabrinjavala oko toga dokle god nije veliko odstupanje ili ako baš ništa ne dobiva.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 may 2025.
Cupko, ne moraš brinuti, cure koje imaju gestacijski dijabetes ili koje u trudnoću uđu sa višim BMI znaju dobiti 0 kila, a beba se rodi sa 3,5 ili 4 kg. Tako da ako ti kilaža oscilira kilu dvije nije ništa zabrinjavajuće dok beba raste prema nekom svom percentilu.
Meni je prekjučer beba izmjerena na 1260grama, bio mi je dan prije 29tt i na svim mjerama piše average i ginekologinja je rekla da je to sasvim ok. U prvoj trudnoći mi je stalno govorila da je beba teža i veća i na kraju je rođena sa 3480 sa 40tt. Ne bih se zabrinjavala oko toga dokle god nije veliko odstupanje ili ako baš ništa ne dobiva.
A ja sam do sad dobivala normalno, zato mi je čudno sad, pogotovo kad on nije navodno ništa dobio.
Kako svaki doktor ima svoje, meni je s 28 tjedana izmjerila 1200 g i rekla da će biti mršav i da je očekivala bar 1400 🤣, a s 29+1 je isto imao 1200 i opet je bilo da će biti mršav da ćemo vidjeti na drugom pregledu koliko će dobiti.
Baš ispada da sve trebamo rađati bebe od 4+ kila. 🤣
28👩🏽
30🧔🏽♂️
9.9. + prvi put iz prve 🥰
28.11. dečko 💙
Rose da u Vinogradskoj sam. Evo bas mjesec dana, zbog skracenog i smeksanog cerviksa i bila sam u 29tjednu za prst otvorena. Nakon 3 dana mi je jos i vodenjak prolabirao tako da sam zapela tu. Dolaze i ostaju cure i zbog zastoja u razvoju, i viska/manjka plodne vode, visokog tlaka, loseg ctg-a, preuranjenih trudova....ma svasta
22.08. +
Cupko cimerica je u minusu 5-6 kg, beba normalno napreduje. Ne moras se brinuti zbog toga. Budes vidjela na iducem pregledu koliko ce dobiti pa ces biti "pametnija". Meni je npr. U 2 tjedna dobila samo nekih 130g, sto je malo za ove tjedne. A sutra cu vidjeti novo stanje.
22.08. +
A ja sam do sad dobivala normalno, zato mi je čudno sad, pogotovo kad on nije navodno ništa dobio.
Kako svaki doktor ima svoje, meni je s 28 tjedana izmjerila 1200 g i rekla da će biti mršav i da je očekivala bar 1400 🤣, a s 29+1 je isto imao 1200 i opet je bilo da će biti mršav da ćemo vidjeti na drugom pregledu koliko će dobiti.
Baš ispada da sve trebamo rađati bebe od 4+ kila. 🤣
Ali uopće ne mora biti da nije ništa beba dobila, to ovisi kako doktor uhvati... Ja se isto ne bi brinula.
Sortiraj odgovore
Najstariji