Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    rosie0111
    11. Ožujak 2025. 13:12

Peja

Pozdrav…da se ponovno javim..eto upravo su me pustili kući. Kaže sve je ok.nikakvo objašnjenje nisam dobila što se to desilo u nedjelju navečer da su me skoro pripremili za carski..uz sve to do jučer sam primala te injekcije za razvijanje pluca da bi mi danas neka 10ta doktorica rekla da je sve to ok..beba je dobro iako mi danas ništa nije htjela reći vezano za protoke a ni tezinu. Nikakvo također objašnjenje nisam dobila ni za krvi tlak koji je i danas bio 150 sa 95. To što je ja ne osjećam bebu vrlo često ništa ne komentira. Radi svog mira su me stavili u petak na ctg da dođem i idem u idući utorak na ultrazvuk u bolnici gdje će vald sve opet pregledati. Malo je reći da sam uplašena što se može desiti..nadam se samo da će sve ipak biti dobro

Svašta, baš je čudno to kod njih sve, mislim znam da mi imamo puno bolju prenatalnu skrb nego ostale zemlje, ali da ti bar ne objasne šta i kako je bilo...🤷 Nadam se da će sve biti okej, ja bi na tvom mjestu pratila tlak i ako bude visok baš javila bi se opet, ne znam šta drugo... Drži se 🫶
    Jen dva koja razina sigurnosti treba za to sve?

• samy_lo
    11. Ožujak 2025. 13:13

Cao cure,
    Jucer sam napisala post, ali sam slucajno izasla, i kad sam se vratila na stranicu izbrisalo se, a nisam imala vremena opet sve pisati.

Prvo svim novim mamicama cestitam, da su vam bebe zive i zdrave, a vi da sto prije uhvatite ritam.

Bila sam zabrinuta kako da se depiliram pred pregled, jer zaista ne vidim kako treba, i onda je muz donio lidera prah, i sve je otislo, znaci super stvar. I super da sam to uradila jucer, jer su mi jutros uzimali briseve (vaginalne, i bris nosa i guse) koje sam morala nositi ja u labaratoriju.

Eh da sto se tice tezine bebe, moja je bas sitna, i uopce nisam zabrinuta. Prosli uzv koji je bio radjen prije 28 dana, receno je 1700 gr (+ - 300), a jutros 2227 gr. To znaci da ce imati do 3 kg. Npr.i HC odgovara 33 tjednu, iako sam po ZM 36+5, a po prvom uzv sam 35+2. Po zadnjem ne znam ni sama, jer ni jedna mjera se ne slaze sa drugom. Jedino bpd, tj.obim glave odgovara 36 sedmici.Uglavnom je sve ostalo  u redu. I prvi ctg radjen. Od sada  sedmicno ctg, pa vidjet cemo kad ce me uputiti da se javim u odabrano porodiliste.

Sta nam je sa zuzi ?
    Takodje minniemouse, valjda sam dobro napisala, nadam se da je ok, i da ce joj vrijeme u bolnici sto prije proci.

Uvucene bradavice, mozete uvijek prije podoja malo preci kockom leda pa se ono malo izvuku. Moje nisu uvucene, ali to su savjeti od neke savjetnice za dojenje.

Ari nesto si spominjala da li je povracala jer joj je puno, ne sjecam se bas najbolje, hocu da kazem da ja skoro nikad ne nudim obje dojke, nego gledam da sto vise izvuce iz jedne, i rijetko bi ponudila i drugu.

Lejla97
    11. Ožujak 2025. 13:20

Ja sam pitala od starije curice pedijatricu za upis dok smo bile na sistematskom prije par mjeseci jer ne prima nove pacijente, eventualno ako ima upisano starije djete, tak da smo tako dogovorili.  Nakonmpregleda nosim jos neki papir na hzzo ako sam dobro shvatila da potvrde. Vidjet cemo dok bude pregled.. i onda ide narucivanje za uzv kukova..
    Koliko vidim imam rupturu medice prvog stupnja, to nije strasno pa mi se tih 8 tjedana cini taaako daleko za pregled jaojj.. ali dobro, bude i to proslo kaj sad😅🤷🏼‍♀️ strpit cu se kad mi nema druge..

27👱🏻‍♀️ 44🧔🏽‍♂️
    16.07➕❤️

Čokoladica 🍀
    11. Ožujak 2025. 13:23

jen_dva

Cokoladica mi smo prijavili dijete na maticni preko egradani, u par minuta dobijes rodni list, domovnicu i to, i prijavu za HZZO koju onda oni evidentiraju i provedu. Onda ti se u egradani pojavi novi subjekt i onda mozes otic na egradane od djeteta i odabrati mu lijecnika preko egradana, i mora ga primit.

Super da se sad sve moze preko e gradani, znala sam da se moze prijaviti novorođenče, ali nisam znala ovo za izbor pedijatra. Mislila sam da cu morat ici okolo sa papirima 😊

👱‍♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨‍🦳 normo
    ~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
    ~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
    ~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
    ~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
    Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
    ~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷

Kawa
    11. Ožujak 2025. 13:33

ari hvala ti sto mislis 🥰
    pratim ja vas ali evo ovih dana napokon selimo, i uz neke nepredvidene prepreke u uredenju jednostavno ne stignem sve komentirati. 
    vidim da bebice dobro napreduju i da nam se termini svakim danom sve vise blize ❤️ 
    nas pregled je prosao odlicno, prasac ima 2100g i  opet nije bio raspolozen za sliku, znaci vjerojatno ovo sto dosad imam od 4d slika to je to. moj doktor nije previse rjecit ali rekao je da je zadovoljan svime i to mi je vazno. iduci pregled 31.03. kad radimo i bris. ja sam zasad na +13kg i osim boli u preponama osjecam se odlicno 😅

♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
    ♂️ astheno
    2024.: 2x IUI ❌️
    06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
    08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
    sin 💙

AriBari
    11. Ožujak 2025. 13:44

Mi smo prijavu rijesili live jer nam je to neki prvi izlazak🥰, idemo u maticni koji nema guzve i popimo kafe vani, tako smo i s prvom i sada, taman je bilo predivno vrijeme😊. Plus mi nismo vjencani pa moramo ici ono da suprug prizna dijete. Ne znam dal se to moze preko egradani😅
    A pedijatrica je od male njoj samo na viber posaljem rodni list koji sam skinula s egradani i to je to.

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

Sirenita
    11. Ožujak 2025. 13:56

Evo da se javim nakon pregleda. Beba je dobro, ima 2900 grama, uzet je bris rodnice i sad se javiti u TA. Glavicom se spustila, pritišće cerviks, koji se jako malo skratio od prošloga puta. Međutim, tijekom pregleda mi je pozlilo, zujilo u usima, mislila sam da ću se ispovratiti. Dogodilo se da mi se od sve te težine pričepila vena cava i nastao je kaos. Okrenuli su me na lijevi bok i digli noge i to mi je pomoglo da se vratim u normalu. Tako da ako se nekoj dogodi, da zna sto ću učiniti. Srećom pa mi se dogodilo kod doktora pa je odmah intervenirao i objasnio sto se dogodilo. Na bebicu hvala bogu nema utjecaja.
    Cure koje su išle u TA u Vinogradskoj jeste birale doktora kod koje ćete ići ili koji vam dopadne?
    Sve cure koje su rodile do sada velike čestitke. 

It’s a girl🩷

NanaJ
    11. Ožujak 2025. 13:59

Hej 🤗 da se i ja javim, citam i pratim ali nikako da se javim. 

Prvo cestitam svim mama koje ste rodile, a bome je krenulo. Zelim vam se najbolje da su bebice dobro a i vi i da uzivate. 

Ja sam jucer obavila ogtt, sve je doslo ok tako da mogu papati slatko ko mala 🐷

Pedijatri mi smo u manjem mjestu i nemamo pedijatra ali imamo dr opce prakse koja ima zavrsenu supspcijalizaciju za djecu tako da je moj sin kod nje i znam da odrasle ne prima vise jer je puna ali je rekla da zakonski novorodence mora primiti pa tako vjerujem i da je s pedijatrima osim mozda u vecim gradovima gdi ih vise pa onda valjda mora biti ravnomjerno rasporedeno 🤷🏼‍♀️

Peja pratim tvoju situaciju i bas je frustrirajuce to sto moram prolaziti a da ti nitko nista ne objasni, koliko god da je kod nas zdrastvo u banani toliko je puuuuno bolje od drugih zemalja pogotovo sto se tice trudnoce i djece. Ja bih na tvom mjestu mjerila tlak par 3x dnevno, smanjila aktivnosti na minimum. Vidim da si zabrinuta i oko pokreta bebice, da li je inace beba vise spavala ili je sad pod zadnje dane vise uspavna pa ju ne osjetis? Ja bih svaki put kada bi bila zabrinuta otisla na hitu ili sta vec imate u finskoj i 100 puta samo da je sve ok. 

Cure koje ste iz zg vidim da je u familyu sajam i jako puno je izlagaca, da li znate da li ce biti i u wg ili je ovo jedini sajam za sad? Pitam jer sam vidjela na sluzbenoj stranici dani beba da ce oni organizirati samo sajam za Split 🧐 a trebam uzet jos nekih stvari pa nebi propustila popuste i tih 20 % dobro dode. 

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

rosie0111
    11. Ožujak 2025. 14:18

Da se razumijemo pedijatar mora primiti novorođenče, svaki. Ali oni neki pogotovo stariji znaju sr... da prostite kako nema mjesta i to, pa ako prođe, prođe. A uglavnom prođe jer se nitko ne želi raspravljati s djetetovim budućim doktorom.

Lejla97
    11. Ožujak 2025. 15:01

Sirenita

Evo da se javim nakon pregleda. Beba je dobro, ima 2900 grama, uzet je bris rodnice i sad se javiti u TA. Glavicom se spustila, pritišće cerviks, koji se jako malo skratio od prošloga puta. Međutim, tijekom pregleda mi je pozlilo, zujilo u usima, mislila sam da ću se ispovratiti. Dogodilo se da mi se od sve te težine pričepila vena cava i nastao je kaos. Okrenuli su me na lijevi bok i digli noge i to mi je pomoglo da se vratim u normalu. Tako da ako se nekoj dogodi, da zna sto ću učiniti. Srećom pa mi se dogodilo kod doktora pa je odmah intervenirao i objasnio sto se dogodilo. Na bebicu hvala bogu nema utjecaja.
    Cure koje su išle u TA u Vinogradskoj jeste birale doktora kod koje ćete ići ili koji vam dopadne?
    Sve cure koje su rodile do sada velikečestitke.

Ja sam birala doktora koji me vodio do kraja i s kojim sam dogovara inducirani porod. Nije bio na porodu jer sam ipak isla dan ranije, ali me obisao popodne u radaoni iako nije bila njegova smjena.  I obisao me u sobi.

27👱🏻‍♀️ 44🧔🏽‍♂️
    16.07➕❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.