Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Yvone
    05. Veljača 2025. 12:12

I da, požalila sam se doktoru pa mi je dao Normabel. Nisam najsretnija s tim, ali kad mi se zareda i krenem pucati po šavu onda popijem i zaspim. Jedva čekam roditi 😂😂😂

Yvone
    05. Veljača 2025. 12:14

Lejla97

Cure moje ja bi mogla svaki dan, naspram prve trudnoce sad imam vecu zelju za odnosima, mog muza strah cim je doktor rekao otvoreni ste za jedan prst, da se nebi sta dogodilo😅 reko dok nije zabrana, smije se.. okej i mene malo strah, ali to je sve normalno, zelja je nekad jaca🫣

Tako je i meni bilo u prve dvije trudnoće, nikada bolje 😄 i prakticirali smo bez problema. Tako da samo uživaj. Kod mene ovaj put totalna kontra. 

Čokoladica 🍀
    05. Veljača 2025. 12:24

Yvone

Čokoladica 🍀

Cure, jel se neka susrela sa sindromom nemirnih nogu u trudnoci? Citam da se u trudnoci zna pogoršati, i da moze biti od niskog zeljeza. Taman vadim zeljezo krajem tjedna pa cemo vidit. Ja nocima ne spavam 🙈

Ja imam to. Užas jedan. Nema što nisam probala. Šećem po stanu po 30-45 min. Pa probam leći. Pa ne ide, pa čitam šetajući 😬pa jedem… to mi je najviše puta palilo. Pojeden sendvič i tek onda zaspem. Nabacila sam cca 10 kg do sada. Najgore mi je što mi se spava i oči mi se sklapaju ali me noga krene bockati, trzati…Krene mi s lijevom nogom tako da nikada ne spavam i ne ležim na lijevom boku jer mi se pojača. Traje već skoro 2 mjeseca…prije nisam to imala niti u prijašnjim trudnoćama. Pijem magnezij glicinat i čini mi se bolje od Dietpharma. Krvnu sliku sam radila u prvom tromjesečju trudnoće i željezo mi je bilo povišeno. Idući put ću tražiti da mi da uputnicu za krvnu sliku ali mislim da kod mene nije do toga. Najviše mi pomogne šetnja. Svaki put kad sam prohodala 2,5- 3 km tu večer bi normalno zaspala bez nemira. Ali u zadnje vrijeme toliko nemam zraka i puls mi se penje jako pa neznam kako bi pametnije prakticirala te šetnje.

Ajme grozno 🙈 meni vec cetiri noci za redom i vec sam luda. Spava mi se, ali noge ne daju. Sljedeći tjedan cu pitat dr ako se nastavi. Imam normabel, ali nekako me strah piti ako nije bas bas potrebno. Pokusat cu sa setnjom, pojacat magnezij i vadit krv. Drzite fige 🤞

👱‍♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨‍🦳 normo
    ~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
    ~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
    ~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
    ~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
    Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
    ~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷

Yvone
    05. Veljača 2025. 12:41

Čokoladica 🍀

Yvone

Čokoladica 🍀

Cure, jel se neka susrela sa sindromom nemirnih nogu u trudnoci? Citam da se u trudnoci zna pogoršati, i da moze biti od niskog zeljeza. Taman vadim zeljezo krajem tjedna pa cemo vidit. Ja nocima ne spavam 🙈

Ja imam to. Užas jedan. Nema što nisam probala. Šećem po stanu po 30-45 min. Pa probam leći. Pa ne ide, pa čitam šetajući 😬pa jedem… to mi je najviše puta palilo. Pojeden sendvič i tek onda zaspem. Nabacila sam cca 10 kg do sada. Najgore mi je što mi se spava i oči mi se sklapaju ali me noga krene bockati, trzati…Krene mi s lijevom nogom tako da nikada ne spavam i ne ležim na lijevom boku jer mi se pojača. Traje već skoro 2 mjeseca…prije nisam to imala niti u prijašnjim trudnoćama. Pijem magnezij glicinat i čini mi se bolje od Dietpharma. Krvnu sliku sam radila u prvom tromjesečju trudnoće i željezo mi je bilo povišeno. Idući put ću tražiti da mi da uputnicu za krvnu sliku ali mislim da kod mene nije do toga. Najviše mi pomogne šetnja. Svaki put kad sam prohodala 2,5- 3 km tu večer bi normalno zaspala bez nemira. Ali u zadnje vrijeme toliko nemam zraka i puls mi se penje jako pa neznam kako bi pametnije prakticirala te šetnje.

Ajme grozno 🙈 meni vec cetiri noci za redom i vec sam luda. Spava mi se, ali noge ne daju. Sljedeći tjedan cu pitat dr ako se nastavi. Imam normabel, ali nekako me strah piti ako nije bas bas potrebno. Pokusat cu sa setnjom, pojacat magnezij i vadit krv. Drzite fige 🤞

Nisam ni ja najsretnija što ga moram popiti ali stvarno sam luda nakon toliko dugo vremena. Mogu doslovce na prste izbrojati koliko sam puta normalno zaspala u zadnja 2 mj. Pitala sam danas dok. do kad uopće smijem piti i jel dijete može biti ovisno. Kaže da ništa neće biti bebi samo ne piti iza 37 tt jer sprečava kontrakcije. Inače raspitala sam se i kod frendice koja je farmaceut i kaže ona da je to jako slabo (2 mg) i da ne brinem. 

Yvone
    05. Veljača 2025. 12:45

Inace ga piju trudnice sa visokim tlakom i kod pojačanih kontrakcija. Ja mislim da me šibaju BH kontrakcije, a ja sam do sada mislila da se to beba nagura uz trbušni zid 🫣 

Pjegica.
    05. Veljača 2025. 12:56

Čokoladica 🍀

Ja pijem magnezij svaku vecer prije spavanja, pa racunam da nije do toga. Nisi uspila onda rijesiti ili smanjiti to u prvoj trudnoci? Nema sta nisam probala, dignem se setat, razgibavat noge, masirat. Ma nista ne pomaze 🙈

Ne jedino nekad taj magnezij bi mi smirio simptome, inace bi se molila samo da zaspem jer kad zaspem onda je to to nema vise problema.
    Yvone isto tako kad bi taj dan prohodala vise onda bi noci bile mirne.
    Upale kod mene kad bi bila kakva gljivicna to vise svrbi nego pece, a kod mjehura je vise osjecaj ko da moras pisat jako, a ne mozes istisnuti ni kapi i nekad dok pisas moze peckati. Pa sad vidi jel ti to sta zvuci poznato.

Pjegica.
    05. Veljača 2025. 13:00

Ne nisam danas obavljala taj ogtt nije mi to bilo u planovima imala sam za stitnjacu vadit i jos nesto sta mi je gin dodala, cekam muza da se vrati s posla pa cu s njim ic iduci tj jer me strah to sama odrađivat da se ne bi jos negdje srusila. Danas mi je bas pozlilo kako nisam jela jutros i ne svida mi se bas prognoza za to 🫠

• PikyB
    05. Veljača 2025. 14:04

Moram se prikljuciti da i ja zadnjih tjedan dana lose spavam.. nemam nemirne noge vec me kukovi bole i utrne mi noga na strani na kojoj spavam.. gotovo da me boli.. vrlo slicno mi je bilo i u prvoj trudnoci a onda kad sam usla u trece tromjesecje sam spavala predobro, cijele noci po 10 sati, nadam se da ce i sada biti tako! :) Inace sto se kila tice, ja sam bas nabila 8 kg do sada.. :S svi mi govore da mi se ne vidi vec da je sve u trbuhu ali bas se osjecam tromo.. :S I da, jedem puno slatkog bas mi pase nekako.. :S znam da nije dobro ali eto.. :S

2019 ❤️baby girl
    2022 Missed ab. 21 tj 😔
    2024 ➕

Minnieus
    05. Veljača 2025. 14:16

Baš ste se raspisale danas 
    Pjegica, ja nisam uspjela ogtt obaviti do kraja jer sam se ispovraćala, a u prvoj trudnoći bez problema. Nadam se da ćeš ti uspjeti i da ti neće pozliti. 
    Odnosi ajme meni, ja ih sanjam...a ne smijem, čak niti oralno, kao ne smijem ni orgazam imati. Tako da kad se porodim, čim se oporavim, mislim da će biti veselo .
    Spavanje, ja od početka loše spavam i ništa se nije promijenilo, jedino mi se sada zna nekada dogoditi da me preko dana ulovi, a kako stalno ležim, samo se prepustim i to mi tako paše. Šteta pa me ne lovi svaki dan. Preko noći se budim 5-6 puta pa nekako zaspem kratko, pa opet buđenje....sanjam svašta..baš me izmuče noći.

22.08. +

AriBari
    05. Veljača 2025. 14:43

Ej cure, dosta živo na forumu danas😊
    Yvonne super da je s bebicom sve dobro😊zao mi je za odnose al dobro svo zlo s time, kada prode sve imat cete vremena.
    Odnosi ajme meni je zelja nevjerojatna, sto kaze Minnieus sanjam, al mi smo dobili zabranu nakon one epizodice krvarenja, a sad smo jos i odvojeni tako da nis toga, nadam se da ce zelja ostat ista i kad bebica dode i dok se oporavim. Doslovce me podsjeca na osjecaj kad sam muza tek upoznala, oni prvi leptirici u trbuhu i nezasitnost🤭
    Minnieus ces morati ponoviti ogtt?
    Pjegica jao ti nasi salteri😅 drzim ti fige da sve dobro prode. Ja moram priznati da je meni u ovoj trudnoci proslo bolje nego u prvoj, u prvoj je jako malo falilo da se ne ispovracam a u ovoj nis strasno😑
    Pokretni bebe kako kad nekad bas divlja unutra, nekad se samo kao vrti ili gura, nekad mi izlaze izbocine po trbuhu a nekad drnda iza prema ledima.
    Spavanje ja spavam odlicno, tu u bolnici stalno spavam, nisam navikla na ovo centralno pa me valjda i to dodatno uljuljuška. Jedna pozitivna stvar da cu se dovoljno odmoriti😅
    Pregled obavila i ja danas ctg redovno o utz, protoci su ok, nadamo se da ce tako drzati do sljedeceg tjedna, a onda smo spremni za porod kad god😊🤞
    Inace od jucer sam pozitivna na gripu, da ne bude dosadno😅. Imam samo blage simptome sva sreća jer sam prošli tjedan dobila lijek protiv gripe s obzirom na to da mi je cimerica dobila gripu tako da sam od nje i pobrala. Mislili smo cak da sam prosla bez, al je krenulo lagano s peckanjem grla i kasljucanjem za vikend pa s curenjem nosa i sinusima i evo lagana temp do 37,6 koja sama padne, danas je ni nemam. Tako da se nadam da ce proc brzo🤞😊

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.