Cure, bila sam danas na tecaju za trudnice od dzz-a. Patronazna nam je rekla da ne koristimo vlazne maramice, samo blazinice i vodu. Takoder, za guzu samo obicnu lanolinsku mast iz ljekarne. Za kupanje nista u pocetku, osim vode. Bilo kakve kupke sto kasnije. Za mazanje samo hladno presano bademovo ulje. Jeste li koristile to ili ste ipak koristile i vlazne maramice i sve ostalo, kreme, kupke itd…?
Da upravo tako kako je rekla patronazna sam ja radila s prvim dijetetom. Vlazne maramice sam koristila samo u nuzdi (npr. kad bi bili vani negdje) i to na bazi vode neke kao najprirodnije. Guzu nisam uopce mazala nicime, imala sam srecu da nikad nije imala nikakav osip, kupka samo voda i bademovo ulje. Koza im je jako osjetljiva i nema potrebe za samponima, gelovima i kremama.
2019 ❤️baby girl
2022 Missed ab. 21 tj 😔
2024 ➕
Ari sretno ti u narednim danima svi se radujemo tvojim vijestima super za protoke i dalje ali stvarno 34 ste dogurale bas bravo bravo 😊
Sve to sta je patronazna rekla sam i ja manje vise tako ako smo maloga dva puta namazali u njegove 3 i pol godine 🤣 i dan danas ga ne mackamo nicime koza zdrava hidratizirana stvarno nikakvih problema.
Za guzu maramice na bazi vode i to samo kad bi bile kakice pa onda naknadno bi prosla s blazinicama i vodom i kremica jgl u nasem slucaju.
Je li bilo jos kakvih pitanja 😅
Ovo za amazon nemam pojma ne narucujem od tamo nista.
Cure, bila sam danas na tecaju za trudnice od dzz-a. Patronazna nam je rekla da ne koristimo vlazne maramice, samo blazinice i vodu. Takoder, za guzu samo obicnu lanolinsku mast iz ljekarne. Za kupanje nista u pocetku, osim vode. Bilo kakve kupke sto kasnije. Za mazanje samo hladno presano bademovo ulje. Jeste li koristile to ili ste ipak koristile i vlazne maramice i sve ostalo, kreme, kupke itd…?
Ja sam s prvim koristila vlažne maramice, uvijek iste i blazinice, kremu po potrebi, najviše bepanthen. Koristila sam i neku kupku doslivno kap i onda ga mackala s uljem, nije imao problema s kožom do krute hrane.
Hej upadam i ja kao padobranac😂
Deterdžent za bebinu robicu -šta koristite ili planirate koristiti?
Sjećam se da su neke cure pred par mjeseci spominjale Pero proizvode za čišćenje. E sad vidim da u dm-u imaju i deterdžent za pranje rublja pogodan i za bebe, ima li tko iskustva s tim deterdžentom?
Ja sam uzela frosch
E jedan trik ako slucajno netko bude imao problema sa onim osipom po tijelu dermatitis/ekcem najprirodnije su vam kupke od zobenih pahuljica/mekinje. Stavi se ili u carapu pa na spinu da voda tece preko njih ili u cjedilo da puste na taj nacin u vodu svoje sokove.
Pa eto da ne zaboravim kasnije ili ako netko zatreba, a ni ne pita jer za te stvari se bas i ne govori prije ce vam neku kremu preporucit nesto sa steroidima nego prirodne stvari.
Čokoladica ja sam samo blazinice koristila, čak i kada smo išli negdje. Imala bi uvijek vode u nekoj bočici. Kremu većinom Pavlovićevu, iako bi sada rado još prirodniju. Na početku kupka samo u vodi. Nismo mazali dijete s ničim. Nije bilo potrebe.
Pjegica dobro kaže za zobene. Mislim da su nama u periodu kozica kupke sa zobenim puno pomogle.
Omekšivač nisam koristila prvih godinu dana, prala sam s dječjim persilom ili arielom. Još uvijek njezino perem odvojeno, ostala mi navika.
22.08. +
Ja sam inace od violete baby uzimala tekuci za robicu,ali sad prije nego sam krenula robicu prat nije ga bilo u dm-u pa sam uzela becutan tekuci za bebe. Omeksivac ne koristim
Sto se tice blaznica i vlaznih,ja sam isto upocetku samo blaznice s vodom. Kasnije vlazne,one s vodom. Kupke rjetko,mozda pola kapljice mustele ili sta sam vec imala kasnije. Ulje sam znala koristit ali ne cesto
Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
💜💚💛🧡🩷
😇😇
Hvala svima na odgovorima 😊 volim cuti ipak iz prve ruke sta ste koristile i kako vam je odgovaralo... nisam nikad dosad obracala pozornost na te stvari, niti pitam ljude, 'ej s cime mazes bebu' 🤣🤣.
Ja sam bas narucila frosch baby, ali nisam isprobala pa ne mogu reci. Sta se tice omeksivaca, i to nam je patronazna rekla bolje ne, ili neki bas za bebe.
👱♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨🦳 normo
~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷
Ja sam vec pisala da sam ja malu jako jako rano, s prvim vecim sranjem (da izvinete, kad je izaslo na sve strane) krenula prat pod spinom, i od tad svako presvlacenje doma bi je tako isprala ako je kakanje, ako je piskenje onda bi ili blazimice +voda ili pod spinu isto. Ako je kakanje i doma smo, je dan danas operem poslije. Vlazne maramice one s visokim udjelom vode(pampers ili violeta) sam imala i koristila kad smo bili vani i kad nisam mogla oprati pod vodom. I tako i vama savjetujem, bolje cista voda nego ista drugo s nekom kemijom😊
Za kupanje koristimo i danas samo par kapi bademovog ulja ako je bas u kadi. Kasnije za kosu pjenu za tjemenicu od mustele i baby sapun za oprati se.
Koristili smo pavlovicevu i jgl, al vise pavlovicevu. Isto nisam mazala stalno u pocetku, ali mi smo onda dobili problem sinehije labia kad je bila imala par mjeseci- sljepljene male stidne uste, cak sam to u nekom trenu pripisala tome sto je nisam dovoljno mazala, ali ne mora biti povezano. Mame koje dobivate curice cisto da znate za to, nije nista strasno tretira se kremicama i lagano odvaja, ali meni je to naravno bio sok, nisam imala pojma da se tako sto moze desiti. I inace ne znam jesam li to vece pisala i dal su vam patronaze govorile al zenskoj djeci nakon sto se rode mogu iz rodnice izlaziti sluz i tragovi krvi, tako se bebica cisti maminih hormona pa da znate ako se pojavi.
Za prvu sam kupila onaj Ariel baby, al sad i nama za bijelo Persil sensitive i mislim da cu to i njoj.
Amazon isto ne znam😅
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
E i omeksivac nisam koristila al inacr ne koristim ni za nas😊
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
Sortiraj odgovore
Najstariji