Ari drago mi je da si ok i da su ti bili tvoji. Drzim fige da sve i ostane ok ❤️
Prvorotkinje, jeste kao ja izbezumljene sa svime sta treba kupiti za bebu? Svatko ima neke druge preporuke. Koliko je vazno bas sve dobro istraziti? Ili je ok kupiti sta kupimo, pa lako kasnije nadopunjavati ili mijenjati.
Ako mi je termin krajem 5 mj. ne znam jel to jos uvijek za duge rukave ili vec kratke, i treba li vreca za spavanje u tom razdoblju?
👱♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨🦳 normo
~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷
Ari drago mi je da si ok i da su ti bili tvoji. Drzim fige da sve i ostane ok ❤️
Prvorotkinje, jeste kao ja izbezumljene sa svime sta treba kupiti za bebu? Svatko ima neke druge preporuke. Koliko je vazno bas sve dobro istraziti? Ili je ok kupiti sta kupimo, pa lako kasnije nadopunjavati ili mijenjati.
Ako mi je termin krajem 5 mj. ne znam jel to jos uvijek za duge rukave ili vec kratke, i treba li vreca za spavanje u tom razdoblju?
Ja sam napravila popis sta postoji od stvarcica i sta planiram nabavit, dobar dio posudila, kolica i autosjedalicu ce bit posla istrazit sve zivo prije kupnje al ovo ostalo planiramo minimum za prvu ruku pa uzimat kako bude trebalo.
Vrecu cemo uzet svakako (termin ce bit sredinom treceg) bas zbog tih preporuka da ne bude nista u kreveticu, pa ni dekica. Kad uzimas, pise za koju je temperaturu.
Al ono, mi kao civilizacija smo prezivili i bez tih cudesa, a i 70% svijeta ima djecu, koliko tesko moze bit 🥲
02/2023 💔👼 22tt
Ari drago mi je da je zasad sve u redu,drzim fige da i sutra prođe sve dobro.. znam kako ti je kad djete dođe u posjetu i jednostavno nemoze razumjeti sto se događa,tako sam ja s kcerkom prosla,ali kad sam rodila sina,morali smo biti tjedan dana u bolnici jer je on imao zuticu,a kcer samo 2 godine,sad sam zahvalna sto su veliki pa i da se nesto dogodi znam da bi razumjeli..
Vidim pisete o stvarima za bebice, ja sam stvarno ispala iz tog stosa,imam osjecaj da mi je prvo,jer su moji oboje dugo sisali,sin skoro 3 godine.. jedino sto me zanima,imam kolegicu koja je rodila prije 2 tjedna ,ali ona nestavlja siroki povoj za kukove (sjecam se da ja jesam s oboje,bilo je obavezno),ni sestra nije stavljala,ali joj je beba imala neku plasticnu protezu, dali se to jos uvijek stavlja? Nikako pohvatati neko kaze da se stavlja,a netko ne,pa da vidim kod vas kako ste vi radile..
👩🏼 2012.
👨🏼2015.
🧔♂️🫶👩 2022.
🧔♂️27
👩32
➕❤️ 24.6.24'
17.10.🩵
Žuži ja koliko znam nema vise sirokog povijanja, ja malu jos jesam pred 3 i pol godine, u Ri rodilistu su to i dalje radili dok sam cula da su u Zgu i prije ukinuli.
Bocice uzela sam Philips avent natural response dvije manje (prema savjetu od Nanaj) i mislim da mozda uzmem i Lacinosh.
Oprema ja sam minimalist pa nisam imala nis od toga, kanta sa smece, grijace sa bocice, sterilizatore sve to sam radila na starinski i nisam nis od toga kupovala. Imala sam podlogu za previjanje (ne cijelu prematalicu), krevetic next to me, onu ljuljalicu kao Baby bjorn, kolica 3u1 (tu je bilo i jaje za auto), kadicu, tetrice, robicu, lakse dekice jer je rodena u 5 mj, a u stanu nam je bilo bas dosta toplo, pa joj je cak i s onom debljom tuticom bilo dovoljno, baby gym. I one sitnice skarice, cetku za kosu, za pupak, pelene, za mazat guzu i tako. Imamo na onoj 196 strani neki popis pa mozemo ga prebaciti i dodati ako nes fali. Recimo ta vreca za spavanje i baby gym mislim da nije na pooisu jer sam uzela tek kasnije😊
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj Petrova 1:16(1:64,1:64)
Ari držim fige da sutra nalazi budu čim bolji! ❤️🤞🏽
Čokoladica bome jesam 🤣 pogotovo sad kad je prošla prva polovica imam osjećaj da će me vrijeme samo tako sustić jer inače mi mora biti sve po špagi i na vrijeme organizirano i spremni haha.
Ali budemo ko i svi 😁
28👩🏽
29🧔🏽♂️
9.9. + prvi put iz prve 🥰
28.11. dečko 💙
cokoladica, apsolutno da 🤣 i sve sto sam mislila da znam, shvatila sam da ne vrijedi kad sam se krenula detaljno raspitivati 🤣 kao i cupko imam osjecaj da ce ovo vrijeme do kraja proletit i da nista necu stic, pogotovo jer mi paralelno i stan opremamo a ceka me i selidba.
sterilizator sam kupila aventov sa susilom jer sam nasla na dobrom popustu, tako i kadicu i tako i svu robicu koju sam dosad kupila, kako naidem. popis opreme je spreman pa po njemu lagano idem.
planiram siroko povijati jer imam osjecaj da je beba tako cvrsca i da je lakse ‘baratati’ s njom, a mislim svakako i oroci radionicu baby handlinga.
cure ako ima stvarno zainteresiranih bilo bi spas kad bi netko napravio whatsapp grupu i stavio pozivnicu, toliko ste korisnih preporuka i savjeta napisale da ce mi kasnije biti tesko pronaci te informacije ovako na forumu sve moram screenat 🤣
♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
♂️ astheno
2024.: 2x IUI ❌️
06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
sin 💙
Cure nemojte se opterecivati previse oko stvari, ukoliko vam bude nesto falilo lako cete nadokupiti nego da se sad natrpate sa stvarima sta cete mozda koristiti, a mozda ne. Trebaju vam tetrice, boca, duda mozda dohrana, pelene, vlazne maramice, krema za guzu, par bodica i jednodjelnih pidamica i carapice, a sve ovo ostalo lako posaljete nekoga u ducan s listom sta vam jos treba ili pak narucite da vam dode na dostavu. Stvarno kod bebe ne treba nista minimalizam je dovoljan sve sad o vama ovisi sta sve zelite jos dodatno imati. Kanta za pelene mi smo koristili obicnu stajala nam je ispred ulaznih vrata i praznili smo je svakih par dana zavisi koliko se krca. Ako kupujete kadicu ja bi vas savjetovala da si uzmete neku koja se da sklopiti i spremiti, ja nisam i to mi je jedma od vecih gresaka jer ako nemate prostora bas smeta jer su te obicne bas glomazne 😅. Pisite si lagano u neku biljeznicu napravite dve liste stvari koje trebaju za pocetak i stvari koje ce trebati za kasnije ili za mozda neko koristenje.
Sta se tice prebacaja na neku aplikaciju ili forum meni je svejedno kako god se slozile, a i nemojte se stresirati ako treba pitat 100 puta pitajte najlakse nam je nesto ponoviti bar meni nije tesko i tako to radim svaki dan s djetetom 🤣
Ari tebi sretno sutra, vjerujem da ti je tesko zbog male i ti rastanci, malo preko videopoziva sreca pa imamo danas tu mogucnost 🥰
Oprema - zene koje planirate pokušati dojiti mislim da nema potrebe prije rođenja bebe kupovati sterilizator, grijače i te stvari za dohranu. Svakako dobro bi bilo da si pripremite jednu bočicu i jednu kutiju dohrane (možda najbolje onu koju rodilište u tom trenutku koristi), jer vrlo često mlijeko dođe 4-5 dan i potrebno je bebu dohraniti uz dojenje
Bočice - ja sam imala dr. browns široko grlo plastičnu s onim anti colic nastavkom, uzela bi opet sad tu bocu pa ako ju tko uspije naći, molim vas podijelite info 😀
Kamera - s obzirom da su baby monitori relativno skupi, a nismo doma imali stari mobitel, kupili smo preko Aliexpressa kameru s monitorom, zadovoljni smo, radi i sad, bila je nekih cca 50eur, može se preko monitora čuti zvuk, pričati bebi i puštati pjesmice
Torba za pelene - to je druga stvar koju smo kupili s Aliexpresa, zapravo je ruksak, ima kao termo prostor za bočice i puno pretinaca, oke je i sad ga koristim za spremiti stvari za malog za vikend putovanja
Široko povijanje - mi smo kupili dvije pelene za široko povijanje i koristili smo ih prvih par dana, ali s obzirom da je bio ljetna beba počeo se osipati od topline pa nam je patronažna rekla da ne trebamo koristiti
3🧒
Oprema - zene koje planirate pokušati dojiti mislim da nema potrebe prije rođenja bebe kupovati sterilizator, grijače i te stvari za dohranu. Svakako dobro bi bilo da si pripremite jednu bočicu i jednu kutiju dohrane (možda najbolje onu koju rodilište u tom trenutku koristi), jer vrlo često mlijeko dođe 4-5 dan i potrebno je bebu dohraniti uz dojenje
Bočice- ja sam imala dr. browns široko grlo plastičnu s onim anti colic nastavkom, uzela bi opet sad tu bocu pa ako ju tko uspije naći, molim vas podijelite info 😀
Kamera - s obzirom da su baby monitori relativno skupi, a nismo doma imali stari mobitel, kupili smo preko Aliexpressa kameru s monitorom, zadovoljni smo, radi i sad, bila je nekih cca 50eur, može se preko monitora čuti zvuk, pričati bebi i puštati pjesmice
Torba za pelene - to je druga stvar koju smo kupili s Aliexpresa, zapravo je ruksak, ima kao termo prostor za bočice i puno pretinaca, oke je i sad ga koristim za spremiti stvari za malog za vikend putovanja
Široko povijanje - mi smo kupili dvije pelene za široko povijanje i koristili smo ih prvih par dana, ali s obzirom da je bio ljetna beba počeo se osipati od topline pa nam je patronažna rekla da ne trebamo koristiti
Dr.browns bocice siroko grlo imas na vitashop.hr, mislin i duda za siroko isto.. dok se opet ne rasproda
34 ♏👩🦰,34♉🧔
Pokusaji od 10/20
4.11.2022. Curica ❤
⏸ 9.9.
Sortiraj odgovore
Najstariji