I da zene, pokusajte da previse stvari ne citajte na internetu, i radite vise po nekom svom instiktu, ako i pogrijesimo oko neke kupovine uci se na greskama, niko nije sve perfektno kupio za prvi put.
Peja
Svaki krevetic je siguran, ali bez tih dodataka, pogotovo sto ide na ogradicu jer bebica moze gurnuti glavu u to a jos je mala i ne zna kako se osloboditi. Znam da to sve lijepo izgleda ali stvarno znam slucajeve gdi su nazalost djeca zaspala u nisu se probudila vise.
Ja iskremo svakome tko je trudan i priprema krevetic uvijek govorim isto krevetic sa vrecom za spavanje bez meda dekica i ogradica.
Mozes i sama procitati vise o sigurnom spavanju upises samo sids (sindrom iznenadne dojenacke smrti) imas smjernice za sigurno spavanje, cak su sad americki znanstvenici izdali smjernice i za sigurno spavanje s roditeljima pa evo svakako prociti zlu ne trebalo.
O baš ti hvala..ja sam nekako mislila to sa strane da se stavlja da se slučajno beba ne udari u one rešetke drvene sa strane..znači bolje samo u vreću za spavanje? A što je sa dekicom?
Ne treba dekica, niti ta zaštita, oni se ionako tak malo ne okreću niti kreću brzo sad da bi mogli zveknuti 😅 vreća majka, moja s 19 mj još samo u vreći, oni ne znaju ostati pokriveni 🤣
Peja
Svaki krevetic je siguran, ali bez tih dodataka, pogotovo sto ide na ogradicu jer bebica moze gurnuti glavu u to a jos je mala i ne zna kako se osloboditi. Znam da to sve lijepo izgleda ali stvarno znam slucajeve gdi su nazalost djeca zaspala u nisu se probudila vise.
Ja iskremo svakome tko je trudan i priprema krevetic uvijek govorim isto krevetic sa vrecom za spavanje bez meda dekica i ogradica.
Mozes i sama procitati vise o sigurnom spavanju upises samo sids (sindrom iznenadne dojenacke smrti) imas smjernice za sigurno spavanje, cak su sad americki znanstvenici izdali smjernice i za sigurno spavanje s roditeljima pa evo svakako prociti zlu ne trebalo.
O baš ti hvala..ja sam nekako mislila to sa strane da se stavlja da se slučajno beba ne udari u one rešetke drvene sa strane..znači bolje samo u vreću za spavanje? A što je sa dekicom?
Ne treba dekica, niti ta zaštita, oni se ionako tak malo ne okreću niti kreću brzo sad da bi mogli zveknuti 😅 vreća majka, moja s 19 mj još samo u vreći, oni ne znaju ostati pokriveni 🤣
E a vreća mora li biti da bebu baš stisne i rukice i nogice ili moze ona koja je samo zatvori i rukice mogu biti vani? Isuse ja sam dudum ništa nemam pojma 😅
👩 1988 -sve ok 👨1980- oligozoo.
4/2023 postupak u Finskoj 8 ❄️
1. ET 6.4.2023 ❌
25.5.23. 1. FETtest poz->biokem
7.8.23.-2. FET test poz, 11ti dan beta 253, 14ti beta 1059 -> UZV 6+4💔missed ab.
9.11.23. 3. FET ❌
5.12.23. 4. FET -> test poz-> biokem
6.8.24.5.FET-> test poz. 13. beta 407. 17. beta 1990 6+4 ❤️ low.risk -curica 😍
Evo isplivala sam na pocetak svih komentara citam vec 5 dana u pauzama i nikako stic sve ulovit, a ne volim preskakat jer ona puno toga propustim pa evo sustigla sam napokon 🥹
Novu godinu smo proveli na Bledu i 30. su me zvali da dodem na pregeld u bolnicu 02.01. u 11 ujutro za Anomaly scan, a mi se nismo namjeravali vracat do popodne navecer. Na kraju smo se vracali vec 01 navecer da bi stigli doma u neko dogledno vrijeme i spavali u svom krevetu. Zovu oni mene ujutro oko 9 da nema dokt. i da dodem sutradan oko 10-11 pa da me negdje ubace jer sam na kraj s danima do 22tj pa nemam kad vise. Pregeld je protekao uredno sve je kod bebice dobro i saznala sam da cekamo curicku 🩷 tocno kako je sin cijelo vrijeme propovjedao urnebes 🤣.
Dan ili dva kasnije mali dobio temp pa smo oko njega se brinuli mjerili klasika, dan nakon prokrvarilo mu uho pa smo malo trcali kod doktora skupljali antibiotike i ostale ljekarije. Upala uha koja je evo prosla napokon danas je bio 3. Dan bez temp a u pon idemo na kontrolu da vidimo stanje u uhu ako je isto zacjelilo ili ne. I tako eto mene napokon sve je u redu svi smo dobro mene malo zeza stitnjaca cini mi se jer mi dodu valovi slabine kao vrtoglavice i srce tuce ko ludo pa ne mogu puno ni stajat neke dane sama sebe prikovam za krevet.
Oprostite mi na poduzem postu vidim da ste sve manje vise dobro zdravi i uredni, Ari drago mi je da su te pustili u bolnici pa si na miru imala sam predosjecaj da ce biti nesto u svih 40 stranica koje nisam bila procitala. Drzi se neka beba proba ostati u trbi sta duze moze da lijepo sve dobije sta joj treba za izlazak van, drago mi je da su ti cimerice dobre i vedre podsjeca me na moje iz rodilista mi smo dan danas frendice s nasim klincima svi rodeni u isto vrijeme preslatko nesto 🥰
E sad cu se samo malo nadovezati za stvari za bebu koje ste spominjale jer cu u suprotnom zaboraviti. Mi imamo jaje maxi-cosi bez baze jer smo koristili u vise razlicitih auta pa nam se nije isplatilo uzimati bazu jer ne pase svugdje i imamo veliku sjedalicu Nuna koja ide od 0-36 u kojoj je mali sada i dalje koja je s jedne strane isofix s druge pojas vezanje. Imamo obican krevetic uz krevet kojem se moze i spustat i micat jedna stranica i zadovoljna sam i uzet cemo jos jedan pokretni mali jer nam je veci stan pa ce beba preko dana biti u tome u dnevnom a mozda i po noci ako starijeg ne uspijemo izbaciti iz sobe do tada 😅
Spavanje koristili smo vrece za spavanje i ogradicu oko kreveta dok ja nisam isto tako citala i kopala i uplasila se i kupili smo ona te zasebne zastite za pojedinacne precke ograde koje se mogu oprat u masini po potrebi a beba se ne moze udariti kad se krene okretati i motati svugdje. Kolica imam kisobran verziju od Freeon i nisam namjeravala kupovati nista vise od toga brzo ce ljeto pa nema neke velike potrebe ni za kosarama ni 3 u 1 pa sam to odmah prekrizila. S prvim sam koristila nosiljku od ergobaby embrace najudobnija po meni nosiljka materijal je njezan nema grubih djelova i nama je odgovaralo dugo smo koristili za setnje ako nisam uzimala kolica ( zivim na bezveznoj ulici di nema bas di setat ako ne odes autom negdje) i raniji stadij sam koristila maramu koja se veze i to nam je isto super odgovaralo i za po doma i za po vani dok nije malo porastao da mu nosiljka odgovara zbog kukova. Ako sam nesto preskocila sjetit cu se vec imamo jos vremena do prvih poroda, a ovo sam vidjela da ste bas spominjali zadnje dane pa sam htjela se ubaciti. Trebala bi sada biti aktivnija opet ovi blagdani su me skroz pomutili 😅
cupko uz ovo sto si napisala, mi cemo od jos nekih 30+ eura stvari uzimat ogledalo za sic, posudili ergobaby embrace, za kasnije cemo kupovat onaj planinarski ruksak u kojem se dijete sjedne i sjedalicu za bicikl, onda milijarda tetrica, baby monitor (ili xiaomi kameru pa stari mobitel kao monitor koristit, nismo jos odlucili), toplomjer za uho, elektricnu turpijicu za nokte, termosice za vodu i hranu kasnije, mozda kanta za pelene (ne znam koliko je to korisno a iz nekog razloga kosta ko suho zlato), podlogu za igranje, ruksak za bebece stvari (cini mi se zgodnije od nosenja u torbi od kolica), next to me krevetic za prvih par mjeseci i vrecu za spavanje.
Al mislim da neces imat problema potrosit 1300 eura makar samo pelene kupila
02/2023 💔👼 22tt
03/2025 💙
cupko uz ovo sto si napisala, mi cemo od jos nekih 30+ eura stvari uzimat ogledalo za sic, posudili ergobaby embrace, za kasnije cemo kupovat onaj planinarski ruksak u kojem se dijete sjedne i sjedalicu za bicikl, onda milijarda tetrica, baby monitor (ili xiaomi kameru pa stari mobitel kao monitor koristit, nismo jos odlucili), toplomjer za uho, elektricnu turpijicu za nokte, termosice za vodu i hranu kasnije, mozda kanta za pelene (ne znam koliko je to korisno a iz nekog razloga kosta ko suho zlato), podlogu za igranje, ruksak za bebece stvari (cini mi se zgodnije od nosenja u torbi od kolica), next to me krevetic za prvih par mjeseci i vrecu za spavanje.
Al mislim da neces imat problema potrosit 1300 eura makar samo pelene kupila
Samo sa dam super iskustvo za xiaomi kameru mi je imamo jer je puuuno jeftinija od tih baby kamera i monitora a super je jer mlzes imat i na mobu mj imamu primarno na tabletu ali tipa kada je mali s mojima doma a ja sam negdi uvijek mogu provjerit ak je u kreveru na vrijeme ili ako smo na nekoj festi mogu bacit oko ako spava i ako je sve ok, mi cemo uzet jos jednu za nasu sobu jer ce beba biti s nama do godinu dana ☺️
A kanta i to imam koristili je jesmo do nekih 10 mj ili godinu dana ne sjecam se vise a korisna je stvar ali nije sad nesto bez cega se ne moze zivjet 🤣
👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻
E sad cu se samo malo nadovezati za stvari za bebu koje ste spominjale jer cu u suprotnom zaboraviti. Mi imamo jaje maxi-cosi bez baze jer smo koristili u vise razlicitih auta pa nam se nije isplatilo uzimati bazu jer ne pase svugdje i imamo veliku sjedalicu Nuna koja ide od 0-36 u kojoj je mali sada i dalje koja je s jedne strane isofix s druge pojas vezanje. Imamo obican krevetic uz krevet kojem se moze i spustat i micat jedna stranica i zadovoljna sam i uzet cemo jos jedan pokretni mali jer nam je veci stan pa ce beba preko dana biti u tome u dnevnom a mozda i po noci ako starijeg ne uspijemo izbaciti iz sobe do tada 😅
Spavanje koristili smo vrece za spavanje i ogradicu oko kreveta dok ja nisam isto tako citala i kopala i uplasila se i kupili smo ona te zasebne zastite za pojedinacne precke ograde koje se mogu oprat u masini po potrebi a beba se ne moze udariti kad se krene okretati i motati svugdje. Kolica imam kisobran verziju od Freeon i nisam namjeravala kupovati nista vise od toga brzo ce ljeto pa nema neke velike potrebe ni za kosarama ni 3 u 1 pa sam to odmah prekrizila. S prvim sam koristila nosiljku od ergobaby embrace najudobnija po meni nosiljka materijal je njezan nema grubih djelova i nama je odgovaralo dugo smo koristili za setnje ako nisam uzimala kolica ( zivim na bezveznoj ulici di nema bas di setat ako ne odes autom negdje) i raniji stadij sam koristila maramu koja se veze i to nam je isto super odgovaralo i za po doma i za po vani dok nije malo porastao da mu nosiljka odgovara zbog kukova. Ako sam nesto preskocila sjetit cu se vec imamo jos vremena do prvih poroda, a ovo sam vidjela da ste bas spominjali zadnje dane pa sam htjela se ubaciti. Trebala bi sada biti aktivnija opet ovi blagdani su me skroz pomutili 😅
Pitanje, kako si zadovoljna sa sjedalicom Nuna ? Ova sto ide do 36 kg? Mi se spremamo kupit starijem novu pa trazim neku koja ce moci biti do 12 godine. Ne znam da li da pricekamo jos malo do tih 104 ili 105 cm pa uzmemo sjedalicu u kojoj se veze sa pojasom od auta ili da uzemo tipa be safe novu sjedalocu koja je izasla ona ide do 125 cm jos sam gledala i maxi-cosi isto na tu foru 🙄
👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻
Super cure hvala na odgovorima i savjetima! 🙂
Da kameru i ja planiram uzeti, a još jedno pitanje je li netko imao sterilizator za bočice i dude? Znam da to nije neophodno, ali oni koji su imali koristi li i olakšavali si? I onaj električni grijač za bočice, vidim da to zna dolaziti i skupa sa sterilizatrom.
28👩🏽
30🧔🏽♂️
9.9. ⏸️
24.9. 5+5t ❤️
15 t, it's a boy💙
I također me zanima, planiram dojiti, ali kako se to nikad ne zna htjela bih imati koju bočicu spremnu doma jer smo na sat i pol vožnje od Rijeke i bilo koje veće trgovine pa moram imati takve stvari spremne jer ne mogu doći odmah do njih. Kuma mi je koristila one avent staklene.
28👩🏽
30🧔🏽♂️
9.9. ⏸️
24.9. 5+5t ❤️
15 t, it's a boy💙
Sortiraj odgovore
Najstariji