Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

little baby

Broj poruka: 544

Prijavi adminu

anxietylevel100

Za magnezij najbolje da uzimate magnezij citrat ili magnezij glicinat. Oni imaju najbolju bioraspoloživost. Magnezij oksid koji se obicno nalazi u sumecim tabletama, i u ovim proizvodima iz dm, nema neku efikasnost.
    Bilo koji proizvođač ali da je citirat ili jos bolje glicinat.
    Solgar, M.E.V Feller, Salvit, Sagas su neki od najpoznatijih na trzistu trendova suplemenata, samo čitajte deklaracije da vidite koji je oblik.
    Npr vitamin b12 mnogi piju cijanokobalamin od koga nema neke koristi jer je losa bioraspoloživost, treba uzimati metilkobalamin, tako je sa svim suplementima

Ja pijem od natural element mg glicinat,pijem 3×2tablete. Sada sam smanjila i sve vise cu smanjivat,iza 35tj planiram prestat s magnezijem. 
    Takoder,taj roidakal dosta hvale. U prosloj trudnoci sam ga pila nije bio od neke koristi meni osobno. Ovaj od natural elementsa mi se do sada pokazao najbolji,tocno osjetim kada ga popijem kako mi bude lakse.

Hvala Ti sto sam stvoren tako čudesno,sto su Tvoja djela predivna!🙏❤
    💜💚💛🧡🩷
    😇😇

• anxietylevel100

Broj poruka: 46

Prijavi adminu

M.E.V Feller ima magnezij citrat i glicinat u sebi
    Dietpharm ima magnezij glicinat
    Swanson isto, mislim da i Ostrovit ima mg glicinat 
    Solgar Chelated Magnesium, tj helirani oblik to je kombinacija glicinata i oksida
    Et to je od ovih brendova koje ja poznajem 

Čokoladica 🍀

Broj poruka: 610

Prijavi adminu

Babybell

Čokoladica 🍀

Sta se tice magnezija, meni je glicinat najbolji. Njega uzimam i inace, ne samo sad. Pije se navecer.
    Cure koje vodite trudnocu privatno, samo cete u nekom trenutku prec u TA i to je to? Znam da prim. gin. mora dati uputnicu, ali treba li napraviti nesto drugo kod izbora bolnice?

Od koga uzumas magnezij glicinat? Ja gledam koliko imaju mg jer u prenetalnim vitaminima ga ima 50mg pa da se ne prekoraci previse. Ljuta sam sad na ovu iz ljekarne koja mi je preporucila da je najbolji Twinlab a vidim da je on magnezij oksid. Valjda zato i imam meksu stolicu od njega.

Glicinat ima KAL ili Dietpharm. Puna doza su 4 kapsule, ali ja uzimam dvije jer i u prenatalu ima nesto sitno magnezija. A i rekla mi je moja endokrinologica da je to dovoljno pa tako pijem.

👱‍♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨‍🦳 normo
    ~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
    ~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
    ~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
    ~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
    Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
    ~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷

Čokoladica 🍀

Broj poruka: 610

Prijavi adminu

NanaJ

Čokoladica 🍀

Sta se tice magnezija, meni je glicinat najbolji. Njega uzimam i inace, ne samo sad. Pije se navecer.
    Cure koje vodite trudnocu privatno, samo cete u nekom trenutku prec u TA i to je to? Znam da prim. gin. mora dati uputnicu, ali treba li napraviti nesto drugo kod izbora bolnice?
    Tako je, ako se ne varam oko 35 tt trazis upitnicu za bolnicu koju si izabrala, ali i tvoj privat gin ce ti sigurno napisati dalje kontole u izabranoj TA i s tim dodes kod svog soc.ginekologa i on ti pusti uputnicu

NanaJ hvala na info, tako sam i mislila, ali cujem oprecne informacije pa najbolje da pitam tu. Znaci do 35tt se ne trebam mislit oko izbora bolnice? To mi je najveca muka 🤣. Provela sam neko vrijeme u gin. ambulanti u vinogradskoj, ali nikad nisam bila u rodilistu pa se ne mogu odlucit bi li opet isla tamo ili sv. Duh, koji valjda ima renovirano rodiliste i najblize mi je 🤔

👱‍♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨‍🦳 normo
    ~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
    ~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
    ~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
    ~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
    Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
    ~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷

• Tinchilina

Broj poruka: 392

Prijavi adminu

Vidim da cure spominju asporator, od opreme, a mislim da nije spomenut ingalator koji se može gledat kao malo skuplja oprema ako se uzme neki bolji tipa Omron. A ne znam ni na koje aspiratore mislite, ja uzela za maloga u ljekarni neki i bio je dost skup i niš nije usisavao, bačeni novci. Podloga za pod je meni isto jedna od top stvari, a koristi se jako brzo nakon rođenja, da si mirna da beba nema kamo pasti kad se krenu okretati. Ima kvalitetnijih koje isto dođu oko 50 e.
    Što se tiče Roidokala, ja uzimam jednu tabletu dnevno, vidjela sam da pišu doze u jednoj ili 2 tablete, ali zbog financiskih razloga uzimam 1. Za sad nemam nikakve potrebe za dodatnim magnezijem, pa bih rekla da mi ta jedna radi što treba, plus cerviks mi je top. Nadam se fa je to od njega. Inače nije mi to ni jedan doktor preporučio, nego frendica kojoj je njen gin preporučio u prošloj trudnoći. Inače, čini mi se da je netko spomenuo da od toga nema problema sa stolicom. Evo i to me mučlo u prvoj, i sad mi je ok. Tako da bih ja rekla da to šljaka i ima thumbs up od mene. 

💙 5/2023

NanaJ

Broj poruka: 770

Prijavi adminu

Čokoladica 🍀

NanaJ

Čokoladica 🍀

Tako je, ako se ne varam oko 35 tt trazis upitnicu za bolnicu koju si izabrala, ali i tvoj privat gin ce ti sigurno napisati dalje kontole u izabranoj TA i s tim dodes kod svog soc.ginekologa i on ti pusti uputnicu
    NanaJ hvala na info, tako sam i mislila, ali cujem oprecne informacije pa najbolje da pitam tu. Znaci do 35tt se ne trebam mislit oko izbora bolnice? To mi je najveca muka 🤣. Provela sam neko vrijeme u gin. ambulanti u vinogradskoj, ali nikad nisam bila u rodilistu pa se ne mogu odlucit bi li opet isla tamo ili sv. Duh, koji valjda ima renovirano rodiliste i najblize mi je 🤔

Ma do 35 si mirna 😅
    Da ja sam sina rodila na sv.duhu, sama si u radaoni s muzem imas wc meni je ekipa bila super na porodu dobila sam epiduralna tako sa sve pohvale imam za njih. 3 vas je u sobi, svaka soba ima svoju kupaonicu tako da evo nasprem vinogratske puno bolje sto se toga tice 😅
    Ja sam pitala za Petrovu kad bi mogli radovi zavrsiti pa nitko ne zna tocno 🤷🏼‍♀️

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

• Tinchilina

Broj poruka: 392

Prijavi adminu

Bože tipfelera 😄
    Znam da sam još nešto htjela napisati, za ogradu se mogu kupiti ko oni tuljci, rekla bih da to stvarno nije u kategoriji opasno, a beba se ne može lupitivu tvrdo drvo. To šivaju neke tete po Fejsu, ne znam jel ima i po dućanima. Ja sam to bila uzela par mjeseci nakon rođenja kad se pretvorio u palačinku :)

💙 5/2023

mama_ana

Broj poruka: 149

Prijavi adminu

Meni su ginekolozi iz Petrove rekli da bi trebalo biti preseljenje u novu zgradu nekad u trecem mjesecu. Vidjet cemo hoce li stvarno biti tako 😊

NanaJ

Broj poruka: 770

Prijavi adminu

mama_ana

Meni su ginekolozi iz Petrove rekli da bi trebalo biti preseljenje u novu zgradu nekad u trecem mjesecu. Vidjet cemo hoce li stvarno biti tako 😊

Ajme super informacija, meni su rekli kao proljece ali ne zna se kada a i da im se kao ne zuri 😅🤷🏼‍♀️

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

• Peja

Broj poruka: 210

Prijavi adminu

NanaJ

Peja
    Svaki krevetic je siguran, ali bez tih dodataka, pogotovo sto ide na ogradicu jer bebica moze gurnuti glavu u to a jos je mala i ne zna kako se osloboditi. Znam da to sve lijepo izgleda ali stvarno znam slucajeve gdi su nazalost djeca zaspala u nisu se probudila vise.
    Ja iskremo svakome tko je trudan i priprema krevetic uvijek govorim isto krevetic sa vrecom za spavanje bez meda dekica i ogradica.
    Mozes i sama procitati vise o sigurnom spavanju upises samo sids (sindrom iznenadne dojenacke smrti) imas smjernice za sigurno spavanje, cak su sad americki znanstvenici izdali smjernice i za sigurno spavanje s roditeljima pa evo svakako prociti zlu ne trebalo.

O baš ti hvala..ja sam nekako mislila to sa strane da se stavlja da se slučajno beba ne udari u one rešetke drvene sa strane..znači bolje samo u vreću za spavanje? A što je sa dekicom?

👩 1988 -sve ok 👨1980- oligozoo.
    4/2023 postupak u Finskoj 8 ❄️
    1. ET 6.4.2023 ❌
    25.5.23. 1. FETtest poz->biokem
    7.8.23.-2. FET test poz, 11ti dan beta 253, 14ti beta 1059 -> UZV 6+4💔missed ab.
    9.11.23. 3. FET ❌
    5.12.23. 4. FET -> test poz-> biokem
    6.8.24.5.FET-> test poz. 13. beta 407. 17. beta 1990 6+4 ❤️ low.risk -curica 😍

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.