Baš mi je drago da su vam svi pregledi dobro prošli i da bebe lijepo napreduju! 🙂
Mene isto trtica boli zadnjih mjesec dana.
Cure neki dan sam pričala s jednom curom i njoj je ginek rekla da voli čim manje čačkati dolje i da su joj pregledi bili smo ultrazvuk i kasnije ctg i kad sam joj rekla za cerviks samo me blijedo gledala, njoj to nisu mjerili. Pa me sad zanima mjere li vama?
Mene je samo zabrinula s ovim mjerenjem 🤣 inače zadnjih dana, a danas pogotovo ujutro nakon mokrenja imam osjećaj kao da sam dolje iziritirana (kao da smo npr imali odnos pa sam malo raširena, a nismo imali 🤣). Više me znam umišljam li ili ne, ali sve povezujem s tim da mi se cerviks skraćuje i da se otvaram. Ne znam kako ću 3 tjedna izdržati do pregleda imam osjećaj da se može svašta desiti.
Cupko Idem na pregled svakih mjesec dana i bas svaki put mi mjere cervik i pregledavaju i vaginalno
Ja u čuda vjerujem. Posebno onda kada napravim sve u mojoj moći da se ona i dogode
Ari sretno danas..nadam se da je i dalje sve ok 🤗
Sretna Nova cure..ja sam bila u tolikoj gužvi da je to strašno..pa sam unazad par dana počela oticatii ruke i stopala..ali sad se malo smirilo..moguće od previše rada 😅 novi problem imam je da mi trnu šake užasno, osobito dok spavam..i bole me ti zglobovi u šake nenormalno, no doktorica kaže da je to normalno
Mi smo baš došli s pregleda..sve je ok sa cerviksom..veličine je oko 4 cm koliko sam ju skužila i zatvorena sam. Ona ne zna odakle bi bile te točkice krvi no nije sad ni bitno, ne pojavljuje se više nek tako ostane😅
Imali smo sreću danas jer je bila kao studentica sa doktoricom koja je radila pa su mi i ultrazvuk napravili, premjerili su bebicu opet detaljno...i dalje malo kasni za oko 6 dana sa rastom ali oni nisu zabrinuti...prasica već ima oko 530 grama 😅 i bila je baš aktivna da je stalno lupala na ultrazvuku 😅
I još jedna novina je da je prije par dana i dečko počeo osjećati kada stavi ruku na trbuh..zna biti toliko aktivna ponekad da mi se trbuh trese od nje 😅
Slijedeće je što me čeka je testiranje na glukozu, nadam se 8.1 ukoliko nam do tada dođe privatno zdravstvo za bebu ako ne morate ću samo pomaknuti datum...uglavnom toliko od mene...ugodan dan svima..Ari čekam tebe da se javiš 😊
👩 1988 -sve ok 👨1980- oligozoo.
4/2023 postupak u Finskoj 8 ❄️
1. ET 6.4.2023 ❌
25.5.23. 1. FETtest poz->biokem
7.8.23.-2. FET test poz, 11ti dan beta 253, 14ti beta 1059 -> UZV 6+4💔missed ab.
9.11.23. 3. FET ❌
5.12.23. 4. FET -> test poz-> biokem
6.8.24.5.FET-> test poz. 13. beta 407. 17. beta 1990 6+4 ❤️ low.risk -curica 😍
Baš mi je drago da su vam svi pregledi dobro prošli i da bebe lijepo napreduju! 🙂
Cure neki dan sam pričala s jednom curom i njoj je ginek rekla da voli čim manje čačkati dolje i da su joj pregledi bili smo ultrazvuk i kasnije ctg i kad sam joj rekla za cerviks samo me blijedo gledala, njoj to nisu mjerili. Pa me sad zanima mjere li vama?
Mene je samo zabrinula s ovim mjerenjem 🤣 inače zadnjih dana, a danas pogotovo ujutro nakon mokrenja imam osjećaj kao da sam dolje iziritirana (kao da smo npr imali odnos pa sam malo raširena, a nismo imali 🤣). Više me znam umišljam li ili ne, ali sve povezujem s tim da mi se cerviks skraćuje i da se otvaram. Ne znam kako ću 3 tjedna izdržati do pregleda imam osjećaj da se može svašta desiti.
Ja imam kontrolu svaka 4 tjedna i radi mi vaginalni uzv radi cervikometrije i normalno abdominalno uzv gdi svaki put napravi detaljan pregled bebe, znaci svi organi, sve mjere, posteljicu, protoke. Iskreno meni da ne napravi cervikometriju nebi mi bilo bas svejedno jer ja imam strah od skracivanja 😅 tako da bi ja svakako trazila da mi pogleda cerviks 😅
👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻
Mene je samo zabrinula s ovim mjerenjem 🤣 inače zadnjih dana, a danas pogotovo ujutro nakon mokrenja imam osjećaj kao da sam dolje iziritirana (kao da smo npr imali odnos pa sam malo raširena, a nismo imali 🤣). Više me znam umišljam li ili ne, ali sve povezujem s tim da mi se cerviks skraćuje i da se otvaram. Ne znam kako ću 3 tjedna izdržati do pregleda imam osjećaj da se može svašta desiti.Ja imam kontrolu svaka 4 tjedna i radi mi vaginalni uzv radi cervikometrije i normalno abdominalno uzv gdi svaki put napravi detaljan pregled bebe, znaci svi organi, sve mjere, posteljicu, protoke. Iskreno meni da ne napravi cervikometriju nebi mi bilo bas svejedno jer ja imam strah od skracivanja 😅 tako da bi ja svakako trazila da mi pogleda cerviks 😅
Da tako i meni. Koliki cerviks ti je izmjerila?
A nadam se da je nešto izvanredno da bi znala i osjetila i otišla na hitnu, a i ona da bi me ranije naručila na pregled da misli da se nešto može desiti u mjesec dana.
Nadam se da su ovo sve normalni simptomi trudnoće koje ja zbog interneta i čitanja sve pozujem s cerviksom i problemima.
28👩🏽
29🧔🏽♂️
9.9. + prvi put iz prve 🥰
28.11. dečko 💙
Curke evo i mene, beba je dobro, protoci se nisu mijenjali u odnosu na zadnj put, nema slobodne tekucine, oticanja niti icega da upucuje na anemiju😊tako da za sada smo dobro, cekamo titar od ujutro, ako je rasao kontrola je opet za tjedam dana ako nije za dva tjedna. Kažu da ciljamo tjedan 32 prvo, a onda 34, cini mi se po komentarima da bi u 34 najkasnije napravili porod. I to se sve nadaju bez intrauterine, pa se nadam i ja nema druge 😊 od ovih redovnih kontrola i dalje smo veci tjedan dana i malo vise, mjerena kilaza 1,4 kg, veliki🥰
Joj a taman prije mene izlazi jedna zenskica iz visokorizicne i vidim po trbuhu da nije puno trudna i govori suprugu moram ostat u bolnici i pocne plakat. Uh... bas sam se zaledila.
Inace i titar u Ri je narasao na 1:32, ali oni uvijek imaju malo vise vrijednostu od ovih u Zgu. Tako da cekam nove nalaze iz Zga. Ali nadamo se da cemo uspjeti!!!🤞
Cerviks meni je do sada radena jednom cervikometrija, a inace mi Zgu preko obicnog utza izmjere otprilike, to nije toliko tocno kao vaginalno i provjere dal sam zatvorena. Cure koje su imale veci broj poroda ili probleme od prije, ranija otvaranja il slično, ili ovo što je Jen_dva imala vama sigurno moraju raditi cesce zbog prijasnih dijagnoza.
Peja suuuuper😊👍i dobila si utz gratis😊😅ajde super, sad mozes odahnuti. I da nema vise tockica😅
Godisnji od 2025 nisam trosila, imamo ga pravo iskoristiti do 31.12.2026.
Bebika super cestitam ti na urednom pregledu😊 zao mi je da te to jedino tako boli. Uzmi si pojas ako mislis da bi ti pomoglo svakako😊
Zgaravice, nemam jos prave, al mi se pocne vracat i pocnem podrigivat ako kasnije nes pojedem i kad legnem, al cekaju me imala sam i u prvoj. Meni je pomagalo da ne jedem kasno, al nije mi bilo talo jako kako ti Tera pises😔
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj Petrova 1:16(1:64,1:64)
Cure drage, sretna vam Nova godina!!! Neka nam svima donese puno radosti i veselja.
Meni je bila ludnica na poslu, pa pripreme za blagdane itd....nisam stigla do vas. Sigurno sam puno toga propustila, nadam se samo dobrog! Ari super za dobar pregled, nadam se da će i titar ostati jednak. Meni pregled i nije bio baš divan....cerviks mi je na 22mm, strogo mirovanje, upućena nadalje u bolnicu na vođenje trudnoće. Čekam termin pa da čujem njihovo mišljenje. Ne moram ni pričati da sam zabrinuta i molim Boga da trudnoća potraje što duže. Cupko što je kod tebe s cerviksom?
22.08. +
Cerviks - meni je mjerila u 18 tjednu bio je 5cm i rekla je da je super dugačak. Mislim da mi je u prošloj trudnoći mjerila isti tako 18-19 tjedan i još iza 30 tjedna, a bio mi je isto dugačak.
Mislim da je mjerenje cerviksa obavezno napraviti iza 15 tjedna barem jednom, a onda ovisi od ginekologa neki to rade svaki pregled neki ne. Kome je kraći logično da će ga više pratiti.
3🧒
Cure drage, sretna vam Nova godina!!! Neka nam svima donese puno radosti i veselja.
Meni je bila ludnica na poslu, pa pripreme za blagdane itd….nisam stigla do vas. Sigurno sam puno toga propustila, nadam se samo dobrog! Ari super za dobar pregled, nadam se da će i titar ostati jednak. Meni pregled i nije bio baš divan….cerviks mi je na 22mm, strogo mirovanje, upućena nadalje u bolnicu na vođenje trudnoće. Čekam termin pa da čujem njihovo mišljenje. Ne moram ni pričati da sam zabrinuta i molim Boga da trudnoća potraje što duže. Cupko što je kod tebe s cerviksom?
Baš mi je žao 😔 tog je i mene strah, ali vjerujem da će biti sve ok i da ćeš uz mirovanje smiriti skraćivanje i doći do sigurnih tjedana. ❤️
Meni je s 18+5 izmjerila cerviks prvi put 32 mm. Nije ništa komentirala za mirovanje, raniji pregled ili da se brine, ali sam joj ja svejedno naknadno poslala mail da se ja brinem pa je odgovor glasio da iako je kraći da je normalan, ali nek se pripazim da ne šećem po 2,3 sata i ako osjetim pritisak neka idem leći i odmoriti, a na idućem pregledu s 23 tjedna da ćemo opet izmjeriti i vidjeti što se dešava.
Oprosti što te sad to pitam, ali tebi je sad prvi put izmjerila? I jesi li možda osjetila nešto po čemu bi sad rekla da si možda mogla posumnjati da se skraćuje?
28👩🏽
29🧔🏽♂️
9.9. + prvi put iz prve 🥰
28.11. dečko 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji