Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cupko
    03. Siječanj 2025. 09:02

Ja sam prije trudnoće vježbala i imala sam u planu nastaviti s nekim prilagođenim vježbama, ali kako sam morala mirovati na početku nekako mi se cijela trudnoća okrenula i nisam uopće kakva sam zamišljala da ću biti 🤣
    Ja se čula sa ginek oko onog nelagodnog osjećala dolje, dala mi je urinokulturu za idući tjedan, danas iako svugdje piše da ne neka pijem uvin ha, a kroz vikend brusnicu.
    Pitala sam i za taj pritisak koji tako često osjećam jel normalan i rekla je da je, da ako imam neku upali da moguće da zbog toga jače osjećam.
    I opet me za cerviks utješila, ona da je cijelu trudnoću imala kraći i da je bilo sve normalno. Baš sam sretna što sam kod njih uvijek me smire, ali mi treba dugo da ih pozovem jer imam osjećaj da ih gnjavim i smetam oko gluposti.😂

28👩🏽
    30🧔🏽‍♂️
    9.9. ⏸️
    24.9. 5+5t ❤️
    15 t, it's a boy💙

AriBari
    03. Siječanj 2025. 09:47

PikyB ok ok nema probelma😊ma ja sam mislila da sam ja propustila😅cestiram ti na urednom pregledu😊
    Cupko super neka si ti mirna, ma mislim da se ne moras ustrucavati uopce ako si za nes zabrinuta da ih kontaktiras, a i oni su stvarno super😊

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021👨‍👩‍👧‍👧2025
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

• Tinchilina
    03. Siječanj 2025. 09:54

AriBari, nevjerojatno je kako uspiješ biti toliko pozitivna ❤️❤️❤️ jel pričaš možda već sa malom da ćeš možda ići u bolnicu i to? U smislu pripreme. Nisam uhvatila koliko je stara. Razmišljam kako sam svog J pripremala za vrtić, pa bi možda mogla pripeme i za to (zlu netrebalo). Ja sam očito na onoj drugoj strani, da ne kažem pesimist, optimist sa iskustvom 😄

💙 5/2023

jen_dva
    03. Siječanj 2025. 10:42

Meni vjezbanje jako fali i jedva cekam pocet ponovo nakon poroda, bas osjetim kako mi tijelo i misici odumiru.. Ginekologica je na opreznijoj strani pa je skepticna oko bilo cega sto nije lagana setnjica.
    Nego sto se tice trudnickih tecajeva, kada se prijaviti na to? Ako netko zna za Petrovu jel se organizira bas kod njih tecaj ili da se ide na ovaj neki online tecaj sto zagrebacki domovi zdravlja organiziraju? Imate li kakve preporuke za tecajeve u Zagrebu ako je netko vec bio? Ja sam dosad bila jedino na rodinom tecaju dojenja i to mi je bilo super, samo sto sam skuzila da ne znam apsolutno nista o nicemu sto se tice brige za malu bebu i malo me panika hvata.

02/2023 💔👼 22tt
    03/2025 💙

jen_dva
    03. Siječanj 2025. 10:49

Ima li smisla uopce ici na trudnicki tecaj ako vec znam da ce porod bit carskim rezom? Jel tecaj samo priprema za vaginalni porod ili generalno? Ima li mozda netko za preporucit neki tecaj ili bilo kakvu edukaciju o pripremi i oporavku nakon carskog? 

02/2023 💔👼 22tt
    03/2025 💙

AriBari
    03. Siječanj 2025. 10:49

Thinchilina nisam jos ali planiram😊ona ima 3 i pol godine, sad sam joj samo govorila da kad mama bude isla u bolnicu rodit seku da ce ona i tata ic po balone i da ona moze izabrati jedan balon za seku i jedan za sebe. Time se odusevila😊
    A neki dan suprug kaze, kad sam isla sa svojim curama na dorucak, da ga je pogledala i pitala da di sam ja, i on je rekao da sam s tetama i nabrojao njihova imena, i ona ga gleda gleda kao razmislja i kaze sta je mama isla rodit bebu seku😅
    Planiram kad se jos malo priblizi pricat s njom o tome di cu ic i to sve skupa, da je malo pripremim. Ali ja se nekako tjesim sa savjetom moje mame, da se ne opterecujem puno s time jer mala djeca nemaju toliki osjecaj za vrijeme jos, pa oni bas ne percipiraju dal nas nema sat vremena ili vise, pa se nadam da ce i za ovo sve bit ok😊
    Pa ne znam, ja se nekako pokusavam ne brinuti oko stvari koje ce se mozda desiti a mozda i nece, a kamoli oko stvari na koje ne mogu utjecati. Ova trudnoca nam je bas bila stres test i jos je. Od toga da nam zbog dijagnoze nije bila ni u planu, do toga da mi je u ranim tjednima titar krenuo gore, al je sva steca stao, nismo znali ni dal cemo do 20 tjedna doci, doktori su nas za sve pripremali, do one epizode krvarenja, bas svasta😅 al nekako sam si rekla da se izvan tih pregleda i cekanja nalaza krvi ne zelim zivcirati nego se praviti da je sve uredno, vecina ljudi oko mene ni ne zna da je visokorizična trudnoća. Tako da i u tim intervalima i sebe nekako uvjerim da je sve uredno i bas uzivam, od setnji, citanja, slikanja do druzenja s prijateljima i familijom i svega neceg lijepog da mi protekne u lijepom sijecanju, jer na kraju kad prode i ako sve prode ok, a nadam se da hoce, cu se lupati po glavi sto sam se bez veze brinula i nisam uzivala u meni jednom od najdivnijih perioda u zivotu😊

RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

• Lora.
    03. Siječanj 2025. 10:56

jen_dva

Ima li smisla uopce ici na trudnicki tecaj ako vec znam da ce porod bit carskim rezom? Jel tecaj samo priprema za vaginalni porod ili generalno? Ima li mozda netko za preporucit neki tecaj ili bilo kakvu edukaciju o pripremi i oporavku nakon carskog?

Imaš Tajna dobrog poroda, oni su iz Os. Imaju sve uživo i online. Oko poroda i poslije poroda, dojenja, trzdnoće. To drži magistra primaljstva s velikim iskustvom

AriBari
    03. Siječanj 2025. 10:57

Jen_dva ja ti mogu rec za Ri, koliko se sjecam😅mislim da je dosta naglasak na prirodnom porodu. Ne znam ako je u Zgu drugacije, jedino se sjecam da u Ri bude i anesteziolog koji prica o vrstama anestezija i kako djeluju itd. Ja za tecaj za oporavak od carskog ne znam, ako sto nades javi, to bi mozda i pogledala😅

Sirenita
    03. Siječanj 2025. 11:00

Drage cure sve najbolje u 2025 i čestitke svima na dobrim pregledima ovaj tjedan.  Nama je došao novi ugradbeni ormar pa time dobivamo puno mjesta za pohranu pogotovo stvari za bebicu. Počela sam kupovati i robicu za malenu i sve je tako preslatko da bih sve što se nudi pokupovala.
    Vježbanje - prije trudnoće sam godinama trenirala crossfit, koji mi jako fali, ali trenutno pauziram te radim istezanja i vježbice otvaranja kukova.
    Trudnički tečajevi - prijavila sam se na trudnički tečaj od doma zdravlja Zagreb, isto tako na njihovu baby wearing i baby handling radionicu pa ću vidjeti kako će to proći. Isto tako čula sam dosta preporuka za Mati centar, međutim trenutno im je popunjen termin Priprema za porod.🫠

It’s a girl🩷

• Lora.
    03. Siječanj 2025. 11:10

https://tajnadobrogporoda.hr/usluge/#paketi
    Gledam baš na popustu im je sve

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.