Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Čokoladica 🍀
    20. Studeni 2024. 11:55

AriBari

Čokoladiceovo sto je tockica napisala, mini ti je u biti nuhalni nabor mjerenje, i ono sto se tad moze, dal ima nosne kosti, dal se kosti lubanje zatvaraju itd. To vide na utzu i zapisu u nalaz. Kombinirani probir je gdje se rezultati tog utza, nalazi krvi gdje se gledaju hormoni i tvoje godine uzimaju i racuna se vjerojatnost na neke sindrome i deformacije. Ako radis dijagnosticke testove onda kombinirani ni nema nekog smisla jer radi to isto samo preciznije, ali kad si bila sad na utzu sigurno je doktor gledao nuhalni nabor i sve ovo sto sam nabrojala jer je to ja mislim standarna procedura kod bilo kojeg ginekologa samo mozda on ne kaze radim vam sad mini anomaly.
    Moja gineko socijalna kaze da ona savjetuje kombinirani probir prvo, ako ima nekih indikacija onda savjetuje nifty ili neki drugi i zadnje ako i on daje indikacije onda ide amniocinteza. Osim ako trudnica kaze da bi odmah nifty pa je to umjesto kombiniranog probira ili ako je starija pa savjetuje prenatalni. Ali nuhalni nabor i ovo ostalo izmjeri kao neki redovan utz. I taj nuhalni ti gledaju oni jos par puta tijekom trudnoce to im je kao neki marker.

Da,da skuzila sam sve. Meni je dr mjerio nuhalni u 11.tt, ovo drugo nije spominjao, nosnu kost itd. Onda je valjda to to. Ja kad sam citala o mini anomalyu tu pise da to traje pola sata i da se gleda ne znam sta, zato sam mislila da to nije radio.

👱‍♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨‍🦳 normo
    ~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
    ~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
    ~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
    ~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
    Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
    ~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷

tera_
    20. Studeni 2024. 12:55

Čokoladica 🍀

AriBari

Čokoladiceovo sto je tockica napisala, mini ti je u biti nuhalni nabor mjerenje, i ono sto se tad moze, dal ima nosne kosti, dal se kosti lubanje zatvaraju itd. To vide na utzu i zapisu u nalaz. Kombinirani probir je gdje se rezultati tog utza, nalazi krvi gdje se gledaju hormoni i tvoje godine uzimaju i racuna se vjerojatnost na neke sindrome i deformacije. Ako radis dijagnosticke testove onda kombinirani ni nema nekog smisla jer radi to isto samo preciznije, ali kad si bila sad na utzu sigurno je doktor gledao nuhalni nabor i sve ovo sto sam nabrojala jer je to ja mislim standarna procedura kod bilo kojeg ginekologa samo mozda on ne kaze radim vam sad mini anomaly.
    Moja gineko socijalna kaze da ona savjetuje kombinirani probir prvo, ako ima nekih indikacija onda savjetuje nifty ili neki drugi i zadnje ako i on daje indikacije onda ide amniocinteza. Osim ako trudnica kaze da bi odmah nifty pa je to umjesto kombiniranog probira ili ako je starija pa savjetuje prenatalni. Ali nuhalni nabor i ovo ostalo izmjeri kao neki redovan utz. I taj nuhalni ti gledaju oni jos par puta tijekom trudnoce to im je kao neki marker.

Da,da skuzila sam sve. Meni je dr mjerio nuhalni u 11.tt, ovo drugo nije spominjao, nosnu kost itd. Onda je valjda to to. Ja kad sam citala o mini anomalyu tu pise da to traje pola sata i da se gleda ne znam sta, zato sam mislila da to nije radio.

Ustvari to prvo se zove kombinirani probir, a anomaly scan je sa 20 tjedana i da uzv traje duze jer pregledava sve organe,vene,mozak, usne itd😊

👩33g, Pcso, ir, dhea-s 14 ukupni T 1.90
    👨32g, oligoasthenozoospermia
    Kbc St
    1.Ivf/Icsi 5/2023--7f, 5🥚 1🐧, et trodnevnog, beta0,2❌️
    FET 10/2023.(prirodni),beta0,3 ❌️
    2.Ivf/ICSI 11/2023-->17f, 6🥚 -(hiper) 4🐧
    FET 1/2024.(prirodni+stoperica) 1🐧,beta 3,4❌️
    FET 6/2024.(estrofem3x1)1🐧,8dnt +,beta13dnt 1704,5 beta15dnt 3368❤️dečko🩵

Kawa
    20. Studeni 2024. 12:59

cokoladica prekrasna ti je trakica, napokon 
    tako i meni moj ne bas rjeciti doktor nije nista detaljno govorio na tom uzv u 12tj. vec samo da je zadovoljan svim mjerama, sto je u konacnici i najvaznije. cak mi je na kraju naplatio kao obican uzv pa sam se i tu malo prepala jer sam na cjeniku vidjela da je anomaly scan skuplji (to je taj 'veliki' odnosno jedini kako je i tera napisala), ali sam u trudnickoj vidila da je pisao neke mjere. 

♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
    ♂️ astheno
    2024.: 2x IUI ❌️
    06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
    08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
    sin 💙

Čokoladica 🍀
    20. Studeni 2024. 13:07

Kawa

cokoladica prekrasna ti je trakica, napokon
    tako i meni moj ne bas rjeciti doktor nije nista detaljno govorio na tom uzv u 12tj. vec samo da je zadovoljan svim mjerama, sto je u konacnici i najvaznije. cak mi je na kraju naplatio kao obican uzv pa sam se i tu malo prepala jer sam na cjeniku vidjela da je anomaly scan skuplji (to je taj 'veliki' odnosno jedini kako je i tera napisala), ali sam u trudnickoj vidila da je pisao neke mjere.

Ja nemam trudnicku knjizicu 🤣

👱‍♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨‍🦳 normo
    ~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
    ~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
    ~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
    ~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
    Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
    ~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷

jen_dva
    20. Studeni 2024. 14:05

Nemam ni ja...  Jel bi trebala imat? Jesu to samo nalazi i to?

02/2023 💔👼 22tt
    03/2025 💙

Kawa
    20. Studeni 2024. 14:26

citala sam bas na drugoj temi da sve cesce ne daju trudnicke knjizice. ne znam zasto, vjerojatno jer im je lakse sve pisati u racunalo. moj doktor je bas stara skola i sve podatke pise i u knjizicu i u racunalo. u nju mi upisuje tezinu, tlak i neke napomene kao npr terapija i napomene za sljedeci pregled. pisao je cak i bebine mjere, a sestra mi upise i termin sljedeceg pregleda, tako da je to za mene bas zgodno. 

♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
    ♂️ astheno
    2024.: 2x IUI ❌️
    06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
    08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
    sin 💙

rosie0111
    20. Studeni 2024. 14:48

Čokoladica 🍀

AriBari

Kad sam svoju pitala za veliki ili mali anomaly, odmahnula rukom, veli to su sad moderni nazivi, svaki ginekolog gleda te određene parametre u 11-12 tt i oko 20og, ona kaže samo ako je se pita za specifične stvari, inače veli sve okej sami

• točkica1213
    20. Studeni 2024. 15:27

Moja gin isto nema trudničke knjižice, nego nosimo fascikl u koji nam ona isprinta sve nalaze koje trebamo imati.
    Farbanje - ja se isto farbam i u ovoj i u prošloj trudnoći, imam plave pramenove pa to treba održavat😅

3🧒

• LeJe
    20. Studeni 2024. 16:21

Meni je na pregledu u 13om tjednu ginekolog mjerio nuhalni nabor i rekao da je sve u granicama normale, ostale organe pogledao i sve je bilo u redu. Neke od vas su spominjale da idu u bolnicu na mini anomaly i anomaly scan, pa sam bila zbunjena jer mene moj nigdje nije slao. Prokomentirala sam to s prijateljicom, nju isto njen ginekolog nigdje nije slao. Tako da je valjda to u redu, ocito je praksa drugacija od grada do grada. 🤷🏼‍♀️
    Sto se tice farbanja, ja inace idem na pramenove svaka 3-4 mjeseca. Zadnji put sam bila u sestom mjesecu i sad sam se narucila krajem 11og mjeseca. Raspitivala sam se o iskustvima drugih jer sam bila u nedoumici dal da idem ili ne, inace ne radim blajh skroz od korijena nego balayage pa sam odlucila otici. 

AriBari
    20. Studeni 2024. 16:39

Cure, ako radite kombinirani probir onda idete u bolnicu jer tamo morate vaditi krv, jer je to jedan od tri parametara koji se uzimaju u obzir za moguce sindrome😊 i mislim da onda neki ginekolozi posalju da se i utz napravi u bolnici, moja npr ne, nego ga ona napravi. A mini anomaly, ili kako god to doktor nazove il ne nazove(sto kaze tockica, to je samo moderan naziv) je utz na kojem mjeri te parametre nuhalnog i slicno i mislim da to svaki ginekolog moze napraviti, ne morate ici privatno niti u bolnicu, jedino sto vam on mozda ne kaze da je to to😊 Duzina trajanja utza je individualna jer se nekome bebica lijepo okrene i mogu izmjeriti sve u par min a neki je love dok ne uspiju, tako da se ni oko toga ne treba zabrinjavati😊.
    Trudnicka knj, moja socijalna ju je punila, a sad kako idemo kod specijalista oni pisu nalaze. To isto ovisi od doktora do doktora😊

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021👨‍👩‍👧‍👧2025
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.