Ma naravno da je moje dijete vristalo i ja bi postupila drugacije 🤣
Sta se tice anomaly, da li je mini obavezan ili kod privatnika ili nesto posebno jer ja ga nisam imala a sad sam 15tj 🤔
Nije obavezno, to je ako zelis ili ako dr predlozi, npr meni je rekao da radim prenetal test jer je mpo trudnoca ja sam odbila pa me poslao na anomaly.Za bojanje kose, ja se bojam, izrast,cijelo vrime.Netko je pitao za magnezij ja pijem magnezij citrat direkt.Kawa sretno danas:)
👩32g, Pcso, ir, dhea-s 14 ukupni T 1.90
👨32g, oligoasthenozoospermia
Kbc St
1.Ivf/Icsi 5/2023--7f, 5🥚 1🐧, et trodnevnog, beta0,2❌️
FET 10/2023.(prirodni),beta0,3 ❌️
2.Ivf/ICSI 11/2023-->17f, 6🥚 -(hiper) 4🐧
FET 1/2024.(prirodni+stoperica) 1🐧,beta 3,4❌️
FET 6/2024.(estrofem3x1)1🐧,8dnt +,beta13dnt 1704,5 beta15dnt 3368❤️dečko🩵
Pjegica Mislim da se ne radi kod socijalnog nego dobijes uputnicu za bolnicu ako ides na kombinirani probir, pa ti tamo naprave ta mjerenja nuhalnog nabora i to, za procjenu od rizika za kromosomske bolesti. Nije obavezno, ja sam svoj napravila uzv kod privatnika i onda radila NIPT. Ovaj veliki anomaly je mislim obavezan
02/2023 💔👼 22tt
Sta se tice anomaly, da li je mini obavezan ili kod privatnika ili nesto posebno jer ja ga nisam imala a sad sam 15tj 🤔
Pa evo ja sam bila na uzv sa 11tt, tad nisam imala mini anomaly i sad idem tek sa 14tt na uzv. Je li to prekasno ili nije vazno? Ja pratim trudnocu privatno.
👱♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨🦳 normo
~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷
Cokoladica, vidim da si ti radila panoramu, to ti dode ko bolja procjena rizika tako da ti taj mini anomaly nije ni bitan. Mislim, ne razlikuje se taj pregled nesto posebno od normalnog UZV (bar meni laiku nije izgledalo ko da ima ikakve razlike). Ovaj veliki anomali je vazan, tu ti pogleda sve organe jesu u dobroj fazi razvoja, ovaj mali je da se utvrdi jel nuhalni nabor dobar tako da se zna poslat na amniocentezu ako nije
02/2023 💔👼 22tt
Cokoladica, vidim da si ti radila panoramu, to ti dode ko bolja procjena rizika tako da ti taj mini anomaly nije ni bitan. Mislim, ne razlikuje se taj pregled nesto posebno od normalnog UZV (bar meni laiku nije izgledalo ko da ima ikakve razlike). Ovaj veliki anomali je vazan, tu ti pogleda sve organe jesu u dobroj fazi razvoja, ovaj mali je da se utvrdi jel nuhalni nabor dobar tako da se zna poslat na amniocentezu ako nije
Jen_dva kuzim sad, nije obvezan, ali radi se u sklopu kombiniranog (ako se ne radi nipt). Eto dobro mi dode ova grupa, kako bi inace ja to znala 🙈
👱♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨🦳 normo
~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷
PjegicaMislim da se ne radi kod socijalnog nego dobijes uputnicu za bolnicu ako ides na kombinirani probir, pa ti tamo naprave ta mjerenja nuhalnog nabora i to, za procjenu od rizika za kromosomske bolesti. Nije obavezno, ja sam svoj napravila uzv kod privatnika i onda radila NIPT. Ovaj veliki anomaly je mislim obavezan
U 1.trudnoci sam mini i probir u bolnici, sad mi je uzv moja gin napravila nuhalni i mjere, samo poslala vaditi krv u bolnicu. Tako da socijalni mogu napraviti mini kod sebe 🙂
34 ♏👩🦰,34♉🧔
Pokusaji od 10/20
4.11.2022. Curica ❤
⏸ 9.9.
Mini anomaly je zapravo mjerenje nuhalnog nabora i provjera ima li beba nosnu kost. To možete vidjet na nalazu a da vam vaš ginekolog možda niti ne kaže da je to radio na uzv. Radi se od 11-14 tjedna. A ako želite radit kombinirani probir onda se taj nalaz uzv odnosno mjere nuhalnog nabira i nalazi krvi zajedno uspoređuju i procjenjuje se rizik od anomalija. Tko je radio neki od prenatalnih testova, kombinirani probir je potpuno nepotreban, jer su nipt testovi puno pouzdaniji, ali samo mjerenje nuhalnog nabora je mislim obavezno u sklopu uzv od 11-14 tjedna trudnoće
3🧒
Kod nas doktori uopce ne govore mini anomaly nego da se dodje do 13 sedmice da se izmjeri nuhalni, i to je to.
AriBari, i ja se odjecam lijepo u trudnoci, i muz govori da sam se malo zabucila, inace sam mrsava, mislim nisam ja ni premrsava, nekih 60kg na 165 mislim, ali ja sebi izgledam premrsavo, i volim kad imam bar 65 kg.Htjela sam vas pitati da li koristite nesto za njegu stopala ?
Moja koza je bas isusena, a voljela bih da imam mekana, sjajna stopala.
Kasnije idem doktoru, jer mislim da ima isijas, jedva na nogu hodam.
Čokoladice ovo sto je tockica napisala, mini ti je u biti nuhalni nabor mjerenje, i ono sto se tad moze, dal ima nosne kosti, dal se kosti lubanje zatvaraju itd. To vide na utzu i zapisu u nalaz. Kombinirani probir je gdje se rezultati tog utza, nalazi krvi gdje se gledaju hormoni i tvoje godine uzimaju i racuna se vjerojatnost na neke sindrome i deformacije. Ako radis dijagnosticke testove onda kombinirani ni nema nekog smisla jer radi to isto samo preciznije, ali kad si bila sad na utzu sigurno je doktor gledao nuhalni nabor i sve ovo sto sam nabrojala jer je to ja mislim standarna procedura kod bilo kojeg ginekologa samo mozda on ne kaze radim vam sad mini anomaly.
Moja gineko socijalna kaze da ona savjetuje kombinirani probir prvo, ako ima nekih indikacija onda savjetuje nifty ili neki drugi i zadnje ako i on daje indikacije onda ide amniocinteza. Osim ako trudnica kaze da bi odmah nifty pa je to umjesto kombiniranog probira ili ako je starija pa savjetuje prenatalni. Ali nuhalni nabor i ovo ostalo izmjeri kao neki redovan utz. I taj nuhalni ti gledaju oni jos par puta tijekom trudnoce to im je kao neki marker.
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)
Pjegice jasno, razumijemo se😅
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)
Sortiraj odgovore
Najstariji