Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

AriBari

Broj poruka: 946

Prijavi adminu

Jen_dva zaboravila sam za supruga, on je bio samnom u radaoni i tamo je bio sam ostao kad su mene odvezli. Kasnije mi je to on pricao, da je ostao na cudu jer su samo svi nestali zajedno samnom😅 ali sljedeca osoba koja se vratila je bila babica koja mu je donjela bebicu da je stavi prsa na prsa dok mene ne zašiju i to mu je bilo predivno. Meni su je u sali pokazali i onda su mi rekli sljedece malena je super i statom na druzenju, znam da sam samo pocela plakati od srece😊
    Pustili su nas dosta dugo nas troje da se druzimo jer su cekli moj test na koronu, da mogu na odjel. To mi je bilo predivno nabijeno emocijama i nepopisivo.

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021
    RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj Petrova 1:16(1:64,1:64)

rosie0111

Broj poruka: 289

Prijavi adminu

Ja bi rekla da vezano za same porode najviše ovisi od doktora i babice. Znam cura koje su nakon carskog bile kao avion, nije bilo uopće strašno, ali ima i drugačijih priča. Jednako vrijedi i za prirodne porode. Ja sam rađala na drip, trajalo je ukupno 4 sata od ulaska u rodilište, mene je drip baš bolio i nikako se nisam mogla fokusirati na to da "izbacim" bebu van i u konačnici sam uspjela tek kad je prestajao djelovati. Babica se dvoumila dal da recne malo ili ne, ali je bilo na knap pa da ne popucam malo su zarezali, 3 šava unutarnja, nisam nikada ih ni osjetila. Ustala sam isti dan, išla na wc, tipa nakon dva sata, nisu mi trebale tablete nikakve, što se tiče samog poroda recimo ja sam idući dan bila normalna i bez bolova. U ovoj trudnoći bi voljela da sama dobijem prirodne trudove, svi me uvjeravaju da je tako puno lakše... U prvoj sam prenijela 4 dana, ali sam se otvorila onda dosta i posumnjali su da otječe plodna voda i porodili me na drip (uz suglasnost). 
    Uglavnom savjet za sve vas što prvi puta postajete mame je da što je ranije moguće odete na komplikacije, opuštate se što je više moguće i posvetite to vrijeme sebi. Uživajte koliko god vam trudnoća dopušta. 😀 Koliko god vam se činio možda ovaj savjet sad banalan, sjetit ćete me se milion puta nakon što se rodi i požaliti ako ne poslušate 🤣

AriBari

Prijavi adminu

E i ja cu vam jos napisati za anesteziju i oporavak od carskog al sad ne stignem, sad mi je odjednom dosla inspiracija sto bi vam sve rekla😅

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021
    RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj Petrova 1:16(1:64,1:64)

• Blackie.

Broj poruka: 66

Prijavi adminu

I ja sam jedna od rijetkih prvorotki ovdje 😅 
    Upijam sve sto pisete iako vjerujem da cu traziti ponovo ove stranice za par mjeseci kad ce biti aktualnije 😁
    A tad cu sigurno imat i konkretnijih pitanja kad pocnem sama slagati kockice. Cure koje ste rađale u Zagrebu vec, na temelju cega ste napravile odabir rodilista? Znam da je trenutna situacija kaoticna zbog masovnih radova, frendica mi je radala prosle godine pa sam od nje cula svasta. 

28 👩‍❤️‍👨 31
    3/24 - biokemijska
    9/24 ➕🤞🙏🏻

AriBari

Prijavi adminu

Mama_ana da tako je, sreća bili su odlični doktori koji su prepoznali jako brzo o čemu je riječ, mislim bilo je očito i ja sam ja ctgu cula usporavanje otkucaja u trudu i pitala sestru, i brzo je dosao taj glavni doktor i rekao da idem na carski, praktički sam bila jedva 3 sata u rađaoni a da ne pišem da neke žene dio znaju odraditi doma pa tek onda doći. Ja sam imala valjda dva tri truda u razmaku na 10 minuta, dva, tri na nekih 5 min i dok smo došla do rađaone su me samo počeli šibati. Tako da dobro da nisam doma čekala, kad mi je došao drugi trud, otuširala sam se i otišla dolje smireno. Znam da kad sam dosla na salter da me zena gledala jer sam ja smireno objasnjavala kako mislim da imam trudove, tocno sam vidjela na njoj da misli ma nemas ti nikakve trudove🤣. Al sve je bilo ekstremno brzo, kad sam dosla gore tako smireno cim su me vidjeli skuzili da sam se vec otvorila i da voda curi. Uglavnom što želim reći, često kažu ne žurite u bolnicu, ostanite doma odradite dio pa idite, kod mene to nije vrijedilo i iako sam bila totalno flegma drago mi je da sam išla odmah. Odjel u Ri je meni super, odlični su bili svi, bila je velika gužva tu večer al stalno je netko bio kod nas i provjeravao. Osjećala sam se ful smireno i sigurno. Makar evo neke moje prijateljice imaju i druga iskustva. Sto se bolova tice, to su jasno sve uzasno jaki bolovi. Moj savjet je koncentrirati se na trud po trud i u svakom trudu pokušati izdržati do onih 30 sekundi odmara koje idu između trudova. Ne razmišljati ajme koliko će to još trajati i koliko ću još moći, jer onda vas ulovi panika😊

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021

AriBari

Prijavi adminu

Oporavak od carskog, vidim da je Rosie vec napisala, neke cure se i puno lakse oporave, moja frendica koju sam spremila na tezak oporavak je nakon 2 tjedna bila super😅, ja sam imala duzi oporavak a sve je odlicno napravljeno, za ovu curu što je dobila kilu sam vam već napisala, mislim da nema pravila, ovisi o tijelu valjda. Ali bolje mirovati i biti pažljiv malo duže, nego požuriti pa kasnije imati problema😊
    I ovo za anesteziju, ja sam za carski ja mislim dobila spinalnu, vise nisam sigurna, možda će neka cura bolje znati jer nisam bas sigurna koja je koja😅, ali onu anesteziju kad imas osjeta dodira ali ne i boli. Nisam znala da je  to tako da me ulovila panika kad su krenuli jer sam osjetila sve što rade samo niie boljelo, ne znam kako opisati. Ali je bio super anesteziolog koji me smirio i držao za ruku dok je nisu izvadili😊 na kraju su oni mene sivali a ja sam im se ispricavala sto sam panicarila😅O tim anestrzijama pricaju na tecaju ali moram prinati da mi je taj info o tome da osjetiš bio promakao😅
    Uglavnom moje iskustvo poroda i reakcija doktora je sve u svemu bilo odlično😊

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021

AriBari

Prijavi adminu

Oprostite na romanima😅 dobila sam cak i upozorenje: Komentar predugacak😅

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021

• daja12

Broj poruka: 126

Prijavi adminu

Bas ste se raspisale☺️
    I ja sam jedana od rijetkih koja koja se sprema za prve. Al dvije prve bebice 🙈 ja sam cijela zbunjena sto mi treba duplo a sto jedno 😂.
    Jos uvijek se nezna ocu na prorodni ili na carski. Ja bi volila prirodno, al sam citala da dosta ovakvih trudnoca ide na carski…

mama_ana

Broj poruka: 154

Prijavi adminu

AriBari na doslovno svakoj Instagram stranici nekih doula ili babica sam procitala da je preporuka ostati kod kuce sto duze i u miru izgurati kroz tu pocetnu fazu poroda. Sreca pa si otisla u bolnicu 🤣 jesi li imala neki osjecaj da bi to moglo tako brzo ici ili? Tj sjecas li se sto te je tocno natjeralo da odes odmah u bolnicu? 

AriBari

Prijavi adminu

Mama_ana opet sam svoju mamu slušala😅u drugom trudu je izašlo malo kao vode i sukrvice, moguće onaj sluzni čep, a moguce da je i vodenjak krenuo pustat vec, pa sam je zvala i objasnila joj kako osjetim i to i ona je rekla odi se dolje javit da te pogledaju, mislim mi smo od rodilišta doslovce bili ni 10 min vožnje pa sam rekla niš idem se ja spremiti pa idem lako ću se vratiti. S tim da sam ti ja već bila na 40+5 i narucena na indukciju na 41, tako da ono već sam znala da je to to, samo ni na kraj pameti da će tako brzo ići. Rekli su mi bas da je bila ona manja da bi jako brzo rodila.
    Znam za to sto govore na tim tecajevima zato vam i kazem, to je sve super i divno kad nema nekih komplikacija. Ja nisam osjetila da nece nes bit u redu, samo sam rekla idem pa cu se lako vratiti i to je bila dobra logika, makar bi sigurno otisla kad bi mi to krenulo tako na minutu jer bi mi bilo jasno da ce bit brzo. Ja sam blizu bolnice pa ne bi nis bilo ni da sam malo kasnije krenula. Al ono cisto da znate da ne mora to biti onako pomalo ako ste prvorotke.

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.