Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Dunja123
    11. Listopad 2024. 09:26

Mislim da nam se svima tu lakše žaliti i dobiti utjehu i razumijevanje, jer se stvarno svi razumijemo. Na žalost uglavnom svi imamo loša iskustva i bojimo se svakog pregleda, ali čak i one koje nemaju takvog iskustva su stvarno pune podrške. Ljudi koji nisu u našoj situaciji u najboljoj namjeri smatraju da bi trebali nešto reći, ali nemaju što reći pa uglavnom lupetaju gluposti. To sam najviše vidjela na primjeru svoje sestre kojoj je dijete umrlo tjedan dana prije termina kako joj ljudi govore još si mlada imat ćeš još djece, kao da to mijenja činjenicu da je morala pokopati svoje dijete. Ili možda je bolje tako, pitanje koliko bi dijete bilo bolesno, obdukcija je pokazala da dijete uopće nije bilo bolesno, da se rodilo, bilo bi zdravo, samo posteljica niej bila zdrava. Kada je našla grupu u kojoj se nalaze takve žene, one uglavnom nisu govorile ništa, samo su pričale svoje priče i slale si podršku jer su jako dobro znale da ne postoji ništa pametno što se može reći. Ono što hoću reći, AriBari hvala ti za ovu grupu, jer mislim da nam je svima lakše što tu možemo bez ikakva osuđivanja dijeliti svoje strahove i svi skupa se veseliti dobrim nalazima. 

ab. sp. hbd. 6/22, 11/22, 6/23

• Baby❤
    11. Listopad 2024. 09:35

Bok cure
    Vidim da ste aktivne stalno pa da vas pitam 💙
    Eto meni je danas 6 tt, prije tri dana sam navečer prije spavanja imala neku ko groznicu, zimnica me prala užasno, nisam se mogla sagrijati kolko mi je bilo hladno i imala sam vjerojatno neku upalu grla jer me baš peklo i nisam mogla gutati. Popila sam lupocet i brzo prošlo, počela sam se znojiti i vjerojatno prošlo, temp nisam uopče mjerila.
    E sad čitam da to može biti negativno na plod. Neznam nisam se opče javila doktorici ni nikol nisam pridaval tolku pažnju tome jer sam taj dan počela s terapijama duphaston, heparin injekcije uz to sam imala gljivice i doktorica mi dala vaginalete i sve sam pripisala tome da su mi to valjda neke nuspojave. A sad dok malo čitam vidim samo da sam se trebala hitno doktoru javit jer sw moglo nešto sa plodom desiti.
    U panici sam užasno pregled tek za tjedan dana 😭
    S time da sam bila prije tjedan dana, plod tu bio, srce još nismo čuli samo se vidjelo treperenje. Molim vas pomozite ako je koja bila u sličnoj situaciji da me malo utješ i smiri 🤍🤍🤍

-25 god.
    - 3 spontana pobačaja
    - nasljedna i stečena trombofilija
    -dečko 💙 godina i pol 🥰
    Čekamo curku ❤️

• Dunja123
    11. Listopad 2024. 09:51

Nisam imala takvog iskustva pa ne mogu govoriti iz njega, ali meni su doktori govorili da u tako ranoj trudnoći nema opasnosti kada sam se npr bojala popiti voltaren kada su mi se leđa ukočila jer nisam znala da li sam trudna. 

Kawa
    11. Listopad 2024. 09:56

baby nikad nisam čula da groznica može biti fatalna za plod, pa koliko trudnica ima da su preživjele koronu, gripe.. javi se svom gin ako ces tako biti mirnija ali mislim da ne bi trebalo biti nista strasno. 
    tera, aribari hvala vam od srca na iskustvima 
    aribari i sama si rekla da ste odluku donijeli u 11tt, i ja isto vjerujem da jeste i sve ovo sto si napisala da je vasa curica neplanirana ali ipak je pronasla put do vas, tako ce pronaci put na ovaj svijet kao zdrava bebica 
    tera ja trudnocu vodim privatno kod ginekologa koji radi i na kbc, tako da cu uzv raditi u njegovoj ordinaciji i sutradan na centralni na vađenje krvi. svakako cu dragog povesti pa mozda mu se dr smiluje i pusti ga u ordinaciju 
    yvone koliko znam mini anomaly se radi iumeđu 12 i 14tt, veliki oko 20 tt, koliko sam shvatila rade se detaljne mjere djeteta, udova, nuhalnog nabora.. uz krvne pretrage koje pokazuju rizik od anomalija.
    mandm cestitke na curici, u debelom su vodstvu :) 

♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
    ♂️ astheno
    2024.: 2x IUI ❌️
    06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
    08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
    sin 💙

• Dunja123
    11. Listopad 2024. 09:57

Baby❤

Bok cure
    Vidim da ste aktivne stalno pa da vas pitam 💙
    Eto meni je danas 6 tt, prije tri dana sam navečer prije spavanja imala neku ko groznicu, zimnica me prala užasno, nisam se mogla sagrijati kolko mi je bilo hladno i imala sam vjerojatno neku upalu grla jer me baš peklo i nisam mogla gutati. Popila sam lupocet i brzo prošlo, počela sam se znojiti i vjerojatno prošlo, temp nisam uopče mjerila.
    E sad čitam da to može biti negativno na plod. Neznam nisam se opče javila doktorici ni nikol nisam pridaval tolku pažnju tome jer sam taj dan počela s terapijama duphaston, heparin injekcije uz to sam imala gljivice i doktorica mi dala vaginalete i sve sam pripisala tome da su mi to valjda neke nuspojave. A sad dok malo čitam vidim samo da sam se trebala hitno doktoru javit jer sw moglo nešto sa plodom desiti.
    U panici sam užasno pregled tek za tjedan dana 😭
    S time da sam bila prije tjedan dana, plod tu bio, srce još nismo čuli samo se vidjelo treperenje. Molim vas pomozite ako je koja bila u sličnoj situaciji da me malo utješ i smiri 🤍🤍🤍

Našla sam na internetu odgovor ginekologa pa ću ga cititrati: Mogu li prehlada i gripa utjecati na fetus?U pravilu ne. Virusi koji uzrokuju običnu prehladu te virus influence nemaju u pravilu teratogenog djelovanja. Ova stanja mogu utjecati na trudnoću ili plod jedino u slučaju pojave težih komplikacija, koje su prije svega moguće u slučaju gripe. No, to je na svu sreću vrlo rijetko.

Kawa
    11. Listopad 2024. 09:57

pobjegla mi recenica, decki vise nisu u debelom vodstvu 

♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
    ♂️ astheno
    2024.: 2x IUI ❌️
    06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
    08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
    sin 💙

rosie0111
    11. Listopad 2024. 10:44

Plavooko

Pozdrav cure!
    Nova sam tu pa da se pridruzim s osnovnim informacijama - druga trudnoca, termin 2.3 i izgleda da stize decko (finalna potvrda iduci tjedan na UZV). Jel ima neka od vas da stalno mora pisati? Ne sjecam se da mi je u prvoj trudnoci to toliko intenzivno bilo. U zadnjih par dana bas konstantno moram mokriti, urin mi je skoro pa proziran skorz i onda me svaki put uhvati panika da nije neko istjecanje plodne vode 🤦🏼‍♀️

Ja moram jako često na wc, nisam pridavala neku važnost tome. Ja isto imam porod iza sebe, pa si mislim slabiji mjehur ili nešto... Uglavnom ni ne pada mi na pamet istjecanje plodne vode u ovim tjednima... 🤷

AriBari
    11. Listopad 2024. 10:57

Kawa da počele su se curke pokazivati😊
    Dunja uh, baš mi je žao radi seke, a to je vjerujem i veliki propust doktora koji nisu znali prepoznati situaciju da bebu izvuku na vrijeme.
    Baby ja mislim da to ne bi trebalo imati neki utjecaj, bebica je stvarno premala da bi osjetila neš. Ja nisam znala da sam trudna, na moru sam i cijeli taj srpanj stalno neka pivica/koktel izlasci i čak dan prije testa sam bila u izlasku i stvarno je bila velika fešta i dosta sam popila. Ali na tako male bebice koje tek uspostavljaju svoj krvotok mislim da to ne može utjecati. Možeš nazvati ginekologa pa samo reći, objasniti što je bilo pa neka ti on kaže, da si mirinija za svaki slučaj😊

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

• točkica1213
    11. Listopad 2024. 13:34

Ari imaš li mogućnost koristit onu terapiju kortikosteroidima u slučaju potrebe prije tih postupaka u kasnijoj trudnoći, čini mi se da si to nešto bila spominjala ranije, oprosti ako sam šta krivo polovila. Vjerujem da će se ta mala lavica izboriti i da ćeš imati uspješnu trudnoću🙂
    Baby skroz je normalno da ti na početku trudnoće padne imunitet i da se prehladiš, lupocet se može uzimat, tako da bit će sve oke, svakako ako imas bilo kakvih dvojbi je li sve u redu javi se gin

3🧒

• točkica1213
    11. Listopad 2024. 13:40

Cure sjećate li se možda iz prošlih trudnoća kada mjere cerviks?
    Meni je mini anomaly rađen samo preko trbuha, tako da sam samo prvi pregled imala vaginalno

3🧒

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.