Mi smo samo na dojenju, jednom u bolnici je dobio dohranu , popio nekih 15 ml i to je to, poslje mu nismo davali jer nije bilo potrebe, a kilaza napreduje i bolje od ocekivanog, postat ce mali buco
Samo neka papa i raste
Sad sam bas u soku, moja je u mjesec dana dobila 650g, to me malo brine iako je dr rekla da je to ok
💓
Padali su ispod 90, pa oko 60, pa narastu na 130… bas je divljalo.
Napokon su mi dali da jedem. Mlada dr kaze da se ona i stariji kolega koji joj je nadredjeni razilaze oko pristupa, al da su oba tocna. Ona me je htjela jos jutros na carski porodit i bila je izrazito protiv vag pregleda, dok on forsira suprotno.
Kuci me ne pustaju, ovisno o ctgu sutra ide porod-ako bude los ide carski, ako bude dobar ide indukcija. Mislim da veceras oka necu sklopit, ne znam sto mi je manje drago. Oboje dr su u smjeni do 8h. Otvorena sam 2 cm, imam lagano krvarenje od pregleda, osjecam kakve takve trudove, vise ko men.grceve. Ne znam bi li krenula s vjezbicama stimulacije bradavica i stipkanja stomaka…ne zelim nikako rodit u njegovoj smjeni, a ne znam dal dolazi neko gori… u slucaju poroda, mogu li odbiti njega i trazit ovu mladju? 😂
Amniocenteza zna izazvati trudove tako da je sve moguce. Samo neka sve prođe dobro i cim brze kako god rodila. Sretno ❤️
Amnioskopija je tocan naziv , lijecnik samo gleda plodnu vodu 🙂
Amniocenteza je nesto drugo, invazivna dijagnosticka pretraga gdje se punktira plodna voda za analizu preko trbusne stijenke.
🙋♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨👩👦
Napokon su mi dali da jedem. Mlada dr kaze da se ona i stariji kolega koji joj je nadredjeni razilaze oko pristupa, al da su oba tocna. Ona me je htjela jos jutros na carski porodit i bila je izrazito protiv vag pregleda, dok on forsira suprotno.
Kuci me ne pustaju, ovisno o ctgu sutra ide porod-ako bude los ide carski, ako bude dobar ide indukcija. Mislim da veceras oka necu sklopit, ne znam sto mi je manje drago. Oboje dr su u smjeni do 8h. Otvorena sam 2 cm, imam lagano krvarenje od pregleda, osjecam kakve takve trudove, vise ko men.grceve. Ne znam bi li krenula s vjezbicama stimulacije bradavica i stipkanja stomaka…ne zelim nikako rodit u njegovoj smjeni, a ne znam dal dolazi neko gori… u slucaju poroda, mogu li odbiti njega i trazit ovu mladju? 😂
Tebi je zapoceo porod , otvorena si i osjecas te menstrualne grceve koji ce samo jacati . Amnioskopija zna bit neugodna ovisno o onome ko je izvodi. Bol je sastavni dio poroda i na to se treba psihicki pripremit. Zeno bolit ce te kako nisi ni zamisljala ni u najludem snu i kako nisi ni blizu ikad takvu bol osjetila, a kad tvoja beba izade sva bol nestaje i prestaje . Reci sebi ja sam spremna na sve, sve cu pritrpit, priglit cu tu bol , ja to mogu i bit ce sve dobro jer cu uskoro drzat svoju najvecu ljubav na svojim grudima ❤️ Nemoj mislit o strahu nego samo o najvecoj ljubavi i sreci koju ces uskoro osjetiti 🥰🤗 Mozes ti to! 💪💃
🙋♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨👩👦
Zelena kako se zovu ti doktori da ih pokusam izbjec posto trebam roditi u petrovoj kroz 10 dana i uopce mi nije vise ugodno🤷♀️… uglavnom sretno kako god da porod krene, uskoro ce biti gotovo!🫶
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
A teško da možeš odbiti, eventualno da je na specki. Ali neće ti on baš puno biti na porodu, babice uglavnom.
Imaš li kakvu pilates loptu tamo na raspolaganju da malo skakućeš/vrtiš kukovima? Šeći malo po sobi svakako.
Boli porod, ali nekako kad znaš da će u jednom trenu bol proći i da si svakom trenu bliže bebici, psihički si posložiš tako. I epiduralnu, ako ju želiš, sigurno će ti pomoći veći dio vremena.
2020. 👦🏻
Mi smo samo na dojenju, jednom u bolnici je dobio dohranu , popio nekih 15 ml i to je to, poslje mu nismo davali jer nije bilo potrebe, a kilaza napreduje i bolje od ocekivanog, postat ce mali buco
Samo neka papa i raste
Sad sam bas u soku, moja je u mjesec dana dobila 650g, to me malo brine iako je dr rekla da je to ok
Nemoj brinuti, nasla sam da bebe do 4.mj dobivaju nekih 155-240g tjedno, a tolerira se i od 113 do 142 tjedno (sa rodinih stranica).
Jos jedan clanak koji je mene umirio https://roditelji.story.hr/Zdravlje-i-prehrana/Zdrave-bebe/a3391/minimalan-mjesecni-porast-tezine-kod-beba.html
Ja tu i tamo čitam otkad sam rodila ali slabo pišem. Vidim da je tema kilaža a to nam je boljka od prvog dana.
Ja sam rodila 7.3. , nismo još ni porođajnu vratili tako da ne brinite, može gore 😅
Iako se rodio jako velik, 5590, sad se baš baš mučimo s kilama tj gramima. Bili smo na korak da završimo na rebru pa sam ga doslovno šopala ADom svakih 2h da skupimo tih pišljivih 20gr.
Pedijatrica govori da nema razloga za paniku, ja iskreno u sebi lagano paničarim iako je on stvarno dobar. Piški, kaka, spava, jede…samo nikako kilaža gore.
7.3. je bio 5590
Otpust je bio 10.3. 5280 i evo patronažna je bila u četvrtak sad 28.3. i ima 5470.
Sljedeće imamo sistematski 6.4. pa ću baš malo prokomentirati s pedijatricom ima li potrebe za nekim dodatnim pretragama.
Od dojenja sam naravno odustala nakon 2 tjedna nakon cijele ove epizode oko kilaže.
Vecim bebama sporije raste kilaza.
Probajte vidjeti da nema neku urinoinfekciju, to je nas odmah poslala pedijatrica dat urin i na urinokulturu jer ne mora imati nikakve simptome a zbog toga cesto ne dobivaju kako treba na tezini. Zao mi je da si odustala od dojenja zbog toga, ali najbitnije je da beba dobiva na tezini pa kako god to bilo.
Sretno!
Samo neka papa i raste
Nemoj brinuti, nasla sam da bebe do 4.mj dobivaju nekih 155-240g tjedno, a tolerira se i od 113 do 142 tjedno (sa rodinih stranica).
Jos jedan clanak koji je mene umiriohttps://roditelji.story.hr/Zdravlje-i-prehrana/Zdrave-bebe/a3391/minimalan-mjesecni-porast-tezine-kod-beba.html
Bas sambila procitala taj clanak neki dan, al opet stlan orazmisljam o toj kilazi, u sri ponovo imamo vaganje pa se nadam da ce biti bolje, s obzirom da smo uveli i Ad jer mog mlijeka nema dovoljno.
Jos me muci sto jako puno bljucka, to u slapovima izleti iz nje. I nakon dva tri bljuckanja opet je gladna. I tako u krug
💓
Samo neka papa i raste
Jos jedan clanak koji je mene umiriohttps://roditelji.story.hr/Zdravlje-i-prehrana/Zdrave-bebe/a3391/minimalan-mjesecni-porast-tezine-kod-beba.html
Bas sambila procitala taj clanak neki dan, al opet stlan orazmisljam o toj kilazi, u sri ponovo imamo vaganje pa se nadam da ce biti bolje, s obzirom da smo uveli i Ad jer mog mlijeka nema dovoljno.
Jos me muci sto jako puno bljucka, to u slapovima izleti iz nje. I nakon dva tri bljuckanja opet je gladna. I tako u krug
I nas bljucka, isto slapovi ili krene stucati pa samo izletava iz njega :(
To sam pisala da smo mi isli na savjetovanje i ispalo je da imamo problem sa hvatom kod dojenja, nije dubok (vjerojatno zbog jezicnog frenuluma) pa se naguta zraka. Neki kazu proci ce do 6.mj, normalno je ako beba dobiva na tezini… Ako mozes zivjeti s tim u teoriji ne trebas nista poduzeti. Ako te muci, proguglaj ako nista malo Emmett tretman, nekima i to pomogne.
Ne sekirajte se kod mene se cude sto tako dobiva, rekli su da je na prehrani da bi moro na dijetu, al posto samo sisa nema ga kako stavit haha, rekla je i nama patronazna da vecinom dobiju oko 300 grama mjesecno
Mi 8.4 idemo na ultrazvuk glave zbog vakuma i 24.6 na uzv kukova
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Sortiraj odgovore
Najstariji