Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lalllla
    30. Ožujak 2024. 09:09

12345M

Ja sam prestala davat k1d3 kapi jer je dobivo grceve od njih, a prije toga je imo tu i tamo koji grc, sad kad ne dajem opet ga ne muce grcevi, tu i tamo koji. I to sam rekla pedijatrici da mu necu davat i prepisala mi je samo d3 kapi da dajem jer k1 prouzrokuje grceve

Jel prouzrokuje to neku stetu ako ne dobiva k1? Ja sam sa sinom imala problema s grcevima do njegovih 5 mj, redovno sam mu davala d3k1 ali na kraju sam ga vise sopala espumisanom i kapima za grceve nego sta je stetnost da mu ne dajem k1…. Nisam pametna sad za ovu bebicu, ali mislim da joj isto necu davati k1. Jel ti pedijatrica dala od Oleovita d3? 

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

amystiqa
    30. Ožujak 2024. 10:21

lalllla

12345M

Ja sam prestala davat k1d3 kapi jer je dobivo grceve od njih, a prije toga je imo tu i tamo koji grc, sad kad ne dajem opet ga ne muce grcevi, tu i tamo koji. I to sam rekla pedijatrici da mu necu davat i prepisala mi je samo d3 kapi da dajem jer k1 prouzrokuje grceve

Jel prouzrokuje to neku stetu ako ne dobiva k1? Ja sam sa sinom imala problema s grcevima do njegovih 5 mj, redovno sam mu davala d3k1 ali na kraju sam ga vise sopala espumisanom i kapima za grceve nego sta je stetnost da mu ne dajem k1…. Nisam pametna sad za ovu bebicu, ali mislim da joj isto necu davati k1. Jel ti pedijatrica dala od Oleovita d3?

Ne vjerujem da šteti, dobiju oni dozu K vitamina nakon poroda kao profilaksu za prevenciju manjka. 
    Ja sam vrlo brzo izbacila te kapi s K jer mu isto nije pasalo, imao je refluks. Davala sam samo d3+omega. U biti čak mi je pedijatrica rekla da ako dobiva i jedan obrok AD-a da se ne mora davati. A on je dobivao jedan prvih mjesec dana dok sam izdajala. 

2020. 👦🏻

Yellowsubmarine
    30. Ožujak 2024. 10:28

Mary36

Yellowsubmarine super zbog dobrog pregleda!
    Bebe su nam isto teške

Taman smo u 2,3 dana😃

• Alexica
    30. Ožujak 2024. 10:46

Bananice samo nudi cicu i dalje bebi da potaknes proizvodnju mlijeka, a izdajalica nikad nece izvuc kao beba.mozda bi mogla ponuditi cicu i nakon izdajanja jer tad vjerojatno ostane ono najmasnije mlijeko pa ako uspije to izvuci. Stavljaj bebu i golu sebi na gola prsa. Jos je mali, treba se to sve uspostaviti. Citala sam negdje da jako mali postotak zena zapravo nema mlijeka tj ima neke zdravstvene razloge za to. Bilo bi super ako bi mogla doci do neke savjetnice za dojenje ako bas imas zelju dojiti jer patronazne cesto nisu savjetnice za dojenje, a jos uvijek nije kasno da uspostavite dojenje. Ja da sam slusala pedijatricu npr. sad bi bili na ADu jer me zastrasila da ne napreduje dobro i da dodam AD. Nakon tog je malac u 2 tj dobio 510g samo dojenjem. Da, imamo problema sa hvatom, stalno je na cici bio, ali evo sad se stvari malo dovode u normalu.
    Naravno ako ti je to sve veliki stres, bez pritiska, nije ni AD smak svijeta jer znas onu- kad je mama dobro i beba je dobro :)

Sto se tice d3+k1, mi smo ga izbacili (krenuli pit tek od pregleda pedijatra) jer smo isto imali dosta perioda placa (grcice) od kad smo ga krenuli davati. Sad ja uzimam dodatno d vitamin pa preko mlijeka dobiva malac i cini mi se puno bolje (to sam napravila jer je beba bila na antibioticima i imala osjetljiva crijeva pa da maknemo maksimum suplemenata sto joj dajemo na usta).
    Ja pijem pandu, a malcu dajem wayu, dobra je i biogaia.
    Probajte ko zeli s pandom bebi po malo dok se ne navikne, meni se ona cini tako gusta i kao kreda da i meni malozagrebe po grlu kad pijem.

• lalllla
    30. Ožujak 2024. 10:51

E super hvala na informacijama za k1. Ja cu isto onda uzeti ovaj babytol d3+omega pa cu vidjeti kakvo je stanje, jer stvarno nemam snage opet prolaziti faze grceva… takodjer imam od sina doma d3 od oleovita- samo ne znam koliko bi kapi trebala dobivati novorodena beba-vidjeti cu s pedijatricom ili patronaznom. Ali sad sigurno cu izbaciti onda k1.😃

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

amystiqa
    30. Ožujak 2024. 10:51

Alexica jel ju dobro promiješaš nakon aktivacije? Meni bude kao obična tekućina. Umiješam u 1dcl vode. 

2020. 👦🏻

• lalllla
    30. Ožujak 2024. 10:53

amystiqa

Alexica jel ju dobro promiješaš nakon aktivacije? Meni bude kao obična tekućina. Umiješam u 1dcl vode.

Ja ju isto pomijesam sa punom casom vode, tako barem pise na uputi za trudnice. I pricekam nekih 10 min, promijesam i popijem nataste

amystiqa
    30. Ožujak 2024. 10:59

lalllla

amystiqa

Ja ju isto pomijesam sa punom casom vode, tako barem pise na uputi za trudnice. I pricekam nekih 10 min, promijesam i popijem nataste

Da da tako i ja, samo u pola čaše. Natašte i ne jedem barem pola sata poslije ništa. 

2020. 👦🏻

• 12345M
    30. Ožujak 2024. 12:28

Nece mu nista biti bez k1, beba od prijateljice je samo takva, velika i jaka a isto su izbacili k1
    Nisam od osmog dana jer mi je patronazna rekla tek 20 i neki dan da kupim to i rekla mi i pna sama ako pocnu grcevi da slobodno prestanem s tim i dajem samo kapi koje se dobiju na recept kod pedijatra (D3 kapi)

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png

• 12345M
    30. Ožujak 2024. 12:29

A evo i moj dize glavu, okrene se s boka na leđa, i dobio je skoro 2 kile u ovih mjesec i 10 dana iz bolnice izasli za 3300 sad ima 5200

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.