Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Suncica13
    21. Ožujak 2024. 11:17

Drage mame, cestitam vam svima na dobitku divnih i zdravih bebica. Ja sam bila zagubila svoju lozinku pa nisam mogla pisati ali sam vas redovno citala. Prosli put sam se javljala u 20 i nekoj sedmici i tada sam imala lose protoke u matericnim arterijama, a djecak je imao flekicu na srcu i prosirene bubrege. Mi smo to sve redovno kontrolisali, u medjuvremenu je protok na strani gdje je posteljica normalan i to je najvaznije. Los protok je na drugoj strani ali to je kao zanemarivo. Flekica na srcu je nestala, a prosirenje na bubrezima je ostalo samo jos na jednoj strani i kao to nije neuobicajno za djecake. Treba da se kontrolise nakon rodjenja. Djecak nam je pravo aktivan i jos uvijek mijenja pozicije, prosle sedmice je bio glavicom dole a ove je na zadak. Tezina mu je oko 2600g. Eto ja sam manje vise ispisala tok trudnoce, ako bi se slucajno koja mama nasla u slicnoj situaciji da vidi da nije sve tako crno i da ima nade. Ja sam bila jako uplasena zbog protoka i plasila sam se prijevremenog porodjaja. I ova flekica i bubrezi su mi stvarali brigu, uprkos dobrom harmony testu. lijep pozdrav za sve i svima drzim fige da porodjaji prodju sto bezbolnije. 😘😘

Anica88
    21. Ožujak 2024. 11:17

lalllla

Ja bila na pregledu u ta. Radili su mi samo vaginalni pregled. Pise cerviks 1 clanak omeksan, uloziv za vrh prsta.. jel to znaci kao da se otvaram pomalo ili? Iduca kontrola je za tj dana, a 3.4 me narucili za uzv da procijene tezinu bebe, tad cu vec bit 39 tjedana

Meni je tako od 34. tjedna 😅 isto sam se ponadala da je porod blizu, ali na zalost, nista to ne znaci…

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

Anica88
    21. Ožujak 2024. 11:20

Hi BlackRose

Anica88

BlackRose

lalllla

BlackRose

Pa meni su uvijek radili ctg, urin, tlak, kilazu i vaginalni pregled. Pred kraj ne sjecam se vise kad sam prenijela ili prije malo su mi gledali plodnu vodu i to je to. Ali svaki put su mi sve radili i jednom sa 37+3 uzv . To je sto se tice prve trudnoce… i nema vise pretraga osim tog streptokoka:)

Meni su i slali na krvnu sliku u trudnickoj ambulanti - samo dio vezan uz zeljezo.

Cure koje ste prenijele proslu trudnocu, koliko ste prenijele?

Kod mene je u 38. i 39. tjednu bilo laznih trudova i sve je izgledalo kao da je porod blizu, ali od kad sam prenijela vise nema nikakvih znakova 😆

Prvu sam rodila 2 dana nakon termina. Isto pripremne kontrakcije 2 tjedna prije pa tjedan prije i onda su sljedece bile prave 😅
    Za drugi porod sam se pripremala. Kako mi je sestra zavrsila za savjetnika za prehranu, dala mi je smjernice sto smijem jesti i sto nije pozeljno jer moze "stopirati" porod i rodila sam 4 dana prije termina puno brze i bez intervencija (osim epiziotomije). E sad, dal je pomogla prehrana, neznam, ali i sad se toga drzim pa cu vidjeti 😅

Sto nije pozeljno jesti??😂😂😂ja sam sina prenijela 6 dana, sad mi se to bas i neda😅😅😅

Općenita preporuka je izbaciti šećere i ugljikohidrate, tj. svesti ih na minimum. Ja umjesto šećera koristim eritrit ili steviju. Umjesto kruha si radim Oopsie kruh ili kupim u Lidlu onaj od cjelovizog zrna Rye Bread.
    Zabranjene namirnice su:
    Voće: suho voće (osim datulja), mango, papaya, banana, lubenica, ananas, grožđe
    Povrće: krumpir, grašak, kukuruz, bundeva, kuhana mrkva (svjeza moze)
    Žitarice i ostalo: tjestenina i kruh od bijelog brašna, bijela riža, proso, kolači, slatkiši, gotovi proizvodi s dodanim šećerom
    U drugoj trudnoći sam razgovarala s ginekologom o toj prehrani i potvrdio mi je da može olakšati porod 😅 ali pri nama u Hr se o tome jako malo zna.
    Googlaj Louwen prehrana ako te zanima detaljnije i ako znaš Njemački 🙈

Na listi zabranjenog je vecinom hrana od koje mi nije zlo 🤦‍♀️
    Necu se ja nikad poroditi

Hoces, beba mora van 😅

Ako nece milom, morat ce silom 😅
    Iskreno se nadam da ce krenuti prirodno prije nego pocnu forsirati indukciju.
    Meni je osim mucnina ok, normalno se mogu obuvati, idem svaki dan u setnju i nije mi problem cekati, samo su doktori nesto nestrpljivi

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

• Sandra25
    21. Ožujak 2024. 13:37

Lucy sretno!!
    Ja sam sokirana da je na ovoj listi “zabranjene” hrane ananas, stalno citam da ananas potice porod🤣🤣🤣

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• LavicaBP
    21. Ožujak 2024. 13:48

da, ni meni nije jasno kako je zabranjen a svuda do sad vidim da se ananas treba jesti za brži porod 
    Hoće netko ići u West gate na dane beba? Počinje već sutra pa ako će se koja uputiti slobodno javi ovdje isplati li se i jesu ok popusti. Nama je ostalo još par stvari, a od većih kolica pa njih planiramo uhvatiti za vikend ako budu snižena 

👩 1994 god.
    🧑 1992 god.
    aspiracija 9.8 -> 11 🥚 -> 8 embrija (ICSI) -> 5 blastocista -> 4 ❄️, transfer 1 blastociste 14.8.
    28.8. (14.dnt) beta 431 😍 30.8. (16.dnt) beta 1040 😍 Panorama low risk ✅️ it's a girl 💕

• Sandra25
    21. Ožujak 2024. 14:13

Vidjela sam da ce icandy kolica biti na 20%. Ja sam njih uzela i jedva cekam ih raspakirat za prvu setnjuuuuuuuuuu🙂

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

Zelena123
    21. Ožujak 2024. 15:07

A ja jedem ananas svaki dan haha

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

Donna2022
    21. Ožujak 2024. 18:05

Sandra25

Vidjela sam da ce icandy kolica biti na 20%. Ja sam njih uzela i jedva cekam ih raspakirat za prvu setnjuuuuuuuuuu🙂

Sandra, mi smo neki dan bili u prvoj setnji s nasim iCandy Peach Biscotti on Blonde🥰 jako sam zadovoljna osim jedne stvari- ne stanu u bunker terenca🤦‍♀️ na kraju smo morali spustit sic i stavit kosaru poprijeko. Kasnije kad bude sportski dio ce stati ali kosara je jako velika. Nije nam uopce palo na pamet mjeriti jer smo bili vise nego uvjereni da u velik bunker stanu🤦‍♀️

👩 33
    👨35
    09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢

TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
    6/2023➕🌈❤️🙏
    Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞

Lucy08
    21. Ožujak 2024. 18:27

Pozdrav svima, evo i mene sa izvjestajem 💃
    U 3h su krenile kontrakcije odmah bolne na 10 min, na 5 min u 7 h smo krenili u rodiliste. Oko 9 h na 6cm prokinut vodenjak, dali mi drip, u 9 i 50 je stigao nas prekrasni djecak ❤️ Bilo je bolno ali je bilo brzo i ne mogu zamislit lijepsi porod . Bez epiziotomije 😍 imam dva unutarnja punta jer me on rukicom malo zapara kad je izlazija. Hodam, sjedim, mokrim ma skoro da nisam ni rodila 🔝
    Bradavice mi je vec ostetija, Multimam komprese pomazu. Frida bokse su 🔝🔝🔝
    Curke koje niste jos rodile mogu vam samo pozelit porod kao moj 🤗 💃

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

sisy
    21. Ožujak 2024. 18:29

Zelena123

Imam osjecaj ko da imam mengu, prisutna je tupa bol, al ne mogu joj odredit pocetak i kraj da vidim koliko traje. I kaka mi se stalno 😂. A mozda samo umisljam jer zelim rodit haha

Potpuno isto sve i kod mene, nadam se da ce krenuti.

🙋🏻‍♀️37
    🙋🏻‍♂️42
    28.03.'24. D🌸
    Trudimo se od 8/22
    12/22 biokemijska
    14.07.'23. +
    15.7. B 88,7》17.7. B 183,6》19.7. B 499,8 》21.7. B 1209,2 》
    27.7. B 11299
    1.pregled 5.8. ❤
    Panorama ✅️♀️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.