Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mrva1104
    21. Ožujak 2024. 09:31

Hvala cure. 
    Lucy sretnooo 🥰
    BlackRose sretan rođendaaan 🥳

💙

Zelena123
    21. Ožujak 2024. 09:35

Blackrose sretab tockas!
    Lucy krenuloo je 🥰🥰. Nek bude sretno i bericetno!
    Ja sam se jucer cijel dan nekako cudno osjecala, ni na nebu ni na zemlji. Pred spavanje sam malo radila onu masazu bradavica i stipkanje stomaka od dr Ilije. Kad sam legla, pojacao mi se taj cudab osjecaj koji ne znam opisat, al nesto sam osjetila u stomaku i ledjima. Ne znam jesu bili grcevi il sta, al znam da sam se prepala hocu li znat prepoznat kad to sve pocne. Svu noc sam se vrtila, glava me bolila, pa sam se isla tusirat, pa zgaravica. Jutros sam ok manje vise

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

Zelena123
    21. Ožujak 2024. 09:58

Imam osjecaj ko da imam mengu, prisutna je tupa bol, al ne mogu joj odredit pocetak i kraj da vidim koliko traje. I kaka mi se stalno 😂. A mozda samo umisljam jer zelim rodit haha

🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌

Anica88
    21. Ožujak 2024. 10:08

BlackRose

lalllla

BlackRose

Anica88

lalllla

Mrva1104

Cure, imam pitanje. Sutra prvi put idem u TA jer sam tocno 37tt. Moja gin je rekla kao da sad svaki tjedan imam CTG, a mene zanima jel rade jos i vaginalni pregled ili to koji dan poslije? 🤔
    I jeste li jos koju pretragu radile sad u zadnjim tjednima? Meni je samo uzela bris na streptokok.

Pa meni su uvijek radili ctg, urin, tlak, kilazu i vaginalni pregled. Pred kraj ne sjecam se vise kad sam prenijela ili prije malo su mi gledali plodnu vodu i to je to. Ali svaki put su mi sve radili i jednom sa 37+3 uzv . To je sto se tice prve trudnoce… i nema vise pretraga osim tog streptokoka:)

Meni su i slali na krvnu sliku u trudnickoj ambulanti - samo dio vezan uz zeljezo.

Cure koje ste prenijele proslu trudnocu, koliko ste prenijele?

Kod mene je u 38. i 39. tjednu bilo laznih trudova i sve je izgledalo kao da je porod blizu, ali od kad sam prenijela vise nema nikakvih znakova 😆

Prvu sam rodila 2 dana nakon termina. Isto pripremne kontrakcije 2 tjedna prije pa tjedan prije i onda su sljedece bile prave 😅
    Za drugi porod sam se pripremala. Kako mi je sestra zavrsila za savjetnika za prehranu, dala mi je smjernice sto smijem jesti i sto nije pozeljno jer moze "stopirati" porod i rodila sam 4 dana prije termina puno brze i bez intervencija (osim epiziotomije). E sad, dal je pomogla prehrana, neznam, ali i sad se toga drzim pa cu vidjeti 😅

Sto nije pozeljno jesti??😂😂😂ja sam sina prenijela 6 dana, sad mi se to bas i neda😅😅😅

Općenita preporuka je izbaciti šećere i ugljikohidrate, tj. svesti ih na minimum. Ja umjesto šećera koristim eritrit ili steviju. Umjesto kruha si radim Oopsie kruh ili kupim u Lidlu onaj od cjelovizog zrna Rye Bread.
    Zabranjene namirnice su:
    Voće: suho voće (osim datulja), mango, papaya, banana, lubenica, ananas, grožđe
    Povrće: krumpir, grašak, kukuruz, bundeva, kuhana mrkva (svjeza moze)
    Žitarice i ostalo: tjestenina i kruh od bijelog brašna, bijela riža, proso, kolači, slatkiši, gotovi proizvodi s dodanim šećerom
    U drugoj trudnoći sam razgovarala s ginekologom o toj prehrani i potvrdio mi je da može olakšati porod 😅 ali pri nama u Hr se o tome jako malo zna.
    Googlaj Louwen prehrana ako te zanima detaljnije i ako znaš Njemački 🙈

Na listi zabranjenog je vecinom hrana od koje mi nije zlo 🤦‍♀️
    Necu se ja nikad poroditi

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

Anica88
    21. Ožujak 2024. 10:10

Zelena123

Imam osjecaj ko da imam mengu, prisutna je tupa bol, al ne mogu joj odredit pocetak i kraj da vidim koliko traje. I kaka mi se stalno 😂. A mozda samo umisljam jer zelim rodit haha

I meni je isto bilo kad sam bila 38-39 tjedana 😅
    Sad nista 🤦‍♀️

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

Zelena123
    21. Ožujak 2024. 10:24

Anica88

Zelena123

I meni je isto bilo kad sam bila 38-39 tjedana 😅
    Sad nista 🤦‍♀️

Hahahhaha ajmeee, 😢😢😢😢

🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌

• lalllla
    21. Ožujak 2024. 10:27

Ja bila na pregledu u ta. Radili su mi samo vaginalni pregled. Pise cerviks 1 clanak omeksan, uloziv za vrh prsta.. jel to znaci kao da se otvaram pomalo ili? Iduca kontrola je za tj dana, a 3.4 me narucili za uzv da procijene tezinu bebe, tad cu vec bit 39 tjedana

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• BlackRose
    21. Ožujak 2024. 10:37

Hvala cure 😊
    Zelena123 to ti moze biti pocetak poroda, a moze i biti da nije nista 🙈 mozda ti probava izaziva taj osjecaj, a mozda su poceli ko neki lagani trudovi i ciscenje pred porod. Frendica je imala takve slabe trudove kako ih ti opisujes i isti dan rodila tako da je sve moguce 😅

• BlackRose
    21. Ožujak 2024. 10:40

Anica88

BlackRose

lalllla

BlackRose

Anica88

lalllla

Mrva1104

Cure, imam pitanje. Sutra prvi put idem u TA jer sam tocno 37tt. Moja gin je rekla kao da sad svaki tjedan imam CTG, a mene zanima jel rade jos i vaginalni pregled ili to koji dan poslije? 🤔
    I jeste li jos koju pretragu radile sad u zadnjim tjednima? Meni je samo uzela bris na streptokok.

Pa meni su uvijek radili ctg, urin, tlak, kilazu i vaginalni pregled. Pred kraj ne sjecam se vise kad sam prenijela ili prije malo su mi gledali plodnu vodu i to je to. Ali svaki put su mi sve radili i jednom sa 37+3 uzv . To je sto se tice prve trudnoce… i nema vise pretraga osim tog streptokoka:)

Meni su i slali na krvnu sliku u trudnickoj ambulanti - samo dio vezan uz zeljezo.

Cure koje ste prenijele proslu trudnocu, koliko ste prenijele?

Kod mene je u 38. i 39. tjednu bilo laznih trudova i sve je izgledalo kao da je porod blizu, ali od kad sam prenijela vise nema nikakvih znakova 😆

Prvu sam rodila 2 dana nakon termina. Isto pripremne kontrakcije 2 tjedna prije pa tjedan prije i onda su sljedece bile prave 😅
    Za drugi porod sam se pripremala. Kako mi je sestra zavrsila za savjetnika za prehranu, dala mi je smjernice sto smijem jesti i sto nije pozeljno jer moze "stopirati" porod i rodila sam 4 dana prije termina puno brze i bez intervencija (osim epiziotomije). E sad, dal je pomogla prehrana, neznam, ali i sad se toga drzim pa cu vidjeti 😅

Sto nije pozeljno jesti??😂😂😂ja sam sina prenijela 6 dana, sad mi se to bas i neda😅😅😅

Općenita preporuka je izbaciti šećere i ugljikohidrate, tj. svesti ih na minimum. Ja umjesto šećera koristim eritrit ili steviju. Umjesto kruha si radim Oopsie kruh ili kupim u Lidlu onaj od cjelovizog zrna Rye Bread.
    Zabranjene namirnice su:
    Voće: suho voće (osim datulja), mango, papaya, banana, lubenica, ananas, grožđe
    Povrće: krumpir, grašak, kukuruz, bundeva, kuhana mrkva (svjeza moze)
    Žitarice i ostalo: tjestenina i kruh od bijelog brašna, bijela riža, proso, kolači, slatkiši, gotovi proizvodi s dodanim šećerom
    U drugoj trudnoći sam razgovarala s ginekologom o toj prehrani i potvrdio mi je da može olakšati porod 😅 ali pri nama u Hr se o tome jako malo zna.
    Googlaj Louwen prehrana ako te zanima detaljnije i ako znaš Njemački 🙈

Na listi zabranjenog je vecinom hrana od koje mi nije zlo 🤦‍♀️
    Necu se ja nikad poroditi

Hoces, beba mora van 😅

Anica88
    21. Ožujak 2024. 11:16

Gotov je moj pregled u TA.
    Danas je bila dr. Vince, znaci ona je cetvrtkom. 
    I dalje je sve ok s bebom, protoci ok, plodna voda ok, ctg ok. Nije je uspjela izmjeriti jer se jako micala.
    Imala sam prvi vaginalni pregled, skroz sam zatvorena. Iduci pregled mi je u subotu.
    Za sad nema spomena indukcije, cekamo da krene prirodno 🤞

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.