Cure, ja jučer i danas imam baš česte BH kontrakcije 😬 Znam da one nisu opasne i da ne otvaraju, da je važno da nisu u pravilnom razmaku, što kod mene nisu, ali zanima me bez obzira na razmak, koliko često je previše? Više od 10 dnevno, 20? 🙄 Pijem magnezij, ležim, ali svako toliko kroz dan i sad jutros evo jedne 🥺🥺
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Mislim da sam ušla u sigurnu zonu tjedana poroda, pa bi bas htjela da malo urani, i svaki put imam osjecaj da se nesto prosirilo dolje, odem na pregled kaze zatvorena si, na kraju ce ostat i duze nego sto treba 😂 kazu da ti lazni trudovi ne uzrokuju otvaranja, ali vidit cemo sutra na pregledu sta kaze, da im spominjem te lazne trudove ili je to normalno, pa nema potrebe spominjat?
Kao sto sam vec ranije napisala. Imala sam ih u obje trudnoce i doktor je na to odmahnuo rukom. Rekao da je to normalno i da super jer se tijelo priprema. Otvorenost nema apsolutno nikakve veze s tim da li ce porod ranije krenuti. Bila sam zatvorena doslovno do samog pocetka poroda. Dok je recimo moja mama bila otvorena skoro cijelu trudnocu i na kraju prenosila. I znam vise slucajeva koji su bili ujutro na pregledu i doktor rekao da nece to jos, a navecer su se vratile roditi 🤷♀️
Sretno u svakom slucaju ☺️ meni je vec sad tesko tako da cu i ja jedva cekati kad uđem u sigurnu zonu, makar se ne nadam previse jer su mi oboje oko termina rođeni 😅
Cure, ja jučer i danas imam baš česte BH kontrakcije 😬 Znam da one nisu opasne i da ne otvaraju, da je važno da nisu u pravilnom razmaku, što kod mene nisu, ali zanima me bez obzira na razmak, koliko često je previše? Više od 10 dnevno, 20? 🙄 Pijem magnezij, ležim, ali svako toliko kroz dan i sad jutros evo jedne 🥺🥺
Vise odmora. One se obicno cesce pojavljuju kad se preforsiramo. Imamo isti problem i dosta rano su mi pocele pa mi je doktor rekao da trebam vise odmarati. Meni se reci jave kad ustanem ili hodam. Jos uvijek radim posto imam svoj obrt i renoviramo kucu tako da se ni ne cudim cestim bh kontrakcijama.
Uvijek mozes nazvati ginekologa i pitati za savjet ako si zabrinuta, a pregled nije blizu 🙂
Tko je ono bio sa povišenim tlakom? Kako su prošla mjerenja?
Malena, meni je prijem u bolnicu i pregled 12.2. pa me možeš dodati.Ja sam imala visok tlak,ali su me stavili na terapiju i sad je uredan ,ono školski .
I kući sam ,imam samo preglede.
A ne znam jel se javio i netko poslije mene isto za tlak.Hej ja isto imam tlak, trenutno sam na metildopi 3x250mg ili 4x250mg ovisno o tlaku. Tlak me prati od početka. U prvoj hitan carski zbog preeklampsije. Nakon poroda se unormalizirao i sad cim sam ostala trudna tlak oso u nebesa…Ja sam isto na 3x250 i kad sam na terapiji i pazim na hranu tlak mi je odličan. Al jedan dan sam jela dosta slanog cijeli dan i noge su mi natekle užas jedan, sva sam bila ko buhtla.
Ma ja isto pazim, ali nekad na slano ne reagiram tj bude mi ok tlak. Ali zato kad dodem kod dr odma je u nebesima...
I ja sam polako pocela oticati. Bas vidim po nogama zbog carapa onako mi se utisnu oko članka.
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍🤵31 👰29
Meni su krenule u obje trudnoće sa 20 tjedana kako je vrijeme odmicalo samo su sve učestalije. Sad da ne govorim koliko ih imam. Otvorile me nisu 😅
💁🏽♀️ 34
💁🏽♂️31
👧🏻 2022
Panorama low risk✔️💙
Fragmin 2500 💉
Eutirox 100
Mene jučer uhvatilo taman dok sam vozila kući, skulirala se stisnila zube parkirala, pa sam sjedila 5 min u autu da malo prestane i onda usla u kucu, poslje kad sam legla u krevet me opet bas dosta stegnulo par puta vise nisam znala kak da se namjestim pa da odigla jastuk, stavila male jastuke i jos oko leđa namjestil onaj trudnicki jastuk i zaspala tak u skoro sjedecem polozaju
Najrađe bi stisla zube i prestala disat al onda mi jos gore, moram slusat doktora iliju 😂😂 udahni izdahni
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Hvala cure na savjetima, necu onda nista kupovat unaprijed. Za sad imam 2 dude i jednu bocu staklenu pa cemo vidjeti. Sto kazete, lako muz ode kupit ako zatreba.
Sto se tice sajmova rekla bi da se isplati potegnut za vece stvari jer i 10 % popusta za kolica na taj iznos puno znacu.
Mi smo odabrali ime Mateo :).
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
BH sam imala u prošloj trudnoći mislim zadnja 2 mj. Najčešće popodne su mi se javljale i to u horizontali, ali i tipa kad bi prešla preko ležećeg ili neke rupe autom. Nije ugodno, ali nije me otvaralo ili tako nešto.
2020. 👦🏻
I ja ih znam imati, ali mislim da je ok ako je do 10 dnevno.
Inače ja sam jučer obavila pregled, sve je ok, beba ima 1400g i cijela je veća nego što je bio sin u zadnjoj trudnoći, a on je rođen sa 4.400g. 😀
Prošli tjedan sam obavila OGTT i to je hb uredno i prekjučer fetalnu ehokardiografiju što je isto uredno.
Sad si dajem fore još neka 2-3 tjedna i onda krećem s laganim pripremama za bebu, više manje sve imam od opreme i robice samo to sve treba sortirati i oprati.
I ja ih znam imati, ali mislim da je ok ako je do 10 dnevno.
Inače ja sam jučer obavila pregled, sve je ok, beba ima 1400g i cijela je veća nego što je bio sin u zadnjoj trudnoći, a on je rođen sa 4.400g. 😀
Prošli tjedan sam obavila OGTT i to je hb uredno i prekjučer fetalnu ehokardiografiju što je isto uredno.
Sad si dajem fore još neka 2-3 tjedna i onda krećem s laganim pripremama za bebu, više manje sve imam od opreme i robice samo to sve treba sortirati i oprati.
O pa ti stvarno velike bebe imaš, ja sam manja 165 i oko 55-60 kg uvijek imala, a decko je 190 i oko 100 se vrti i bio je velika beba kad se rodio, mene strah velike glave i pucanja dole to mi bas zvuci skroz strasno hahah
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Sortiraj odgovore
Najstariji