Nije vas strah da vam se bebe ne razbole od ovih iz vrtića? Mene su svi toliko oko toga ubili z pojam da imam osjećaj da će donijeti kugu odmah prvi dan 😅
Što se tiče održavanja kuće, stvarno se lako uđe u ritam. Jedino što smo imali pomoć je bilo kuhanje prvih 2 tjedna, mama nam je nosila. Ostalo sve sjedne na svoje mjesto ako ste i do sad bili od “reda i organizacije” 😂
Slažem se.
Kad mi se rodio mladji sin, starijeg sam imala mjesec dana doma… i kad se vratio u vrtić, mali mi je završio na zaraznoj hospitaliziran radi RSV i upale pluća s 2.5mj.
Tamo su me doktori popljuvali “zašto sam samo toliko kratko zadržala dijete doma”…. Jedna doktorica je čak rekla da bi bilo idealno 6mj da starije ne ide u vrtic.
Ok, to je zbilja dugo vremena, ali zbilja mislim da mi koji imamo djecu bi trebali barem prvih mjesec dana osigurati se stariji ne donesu nešto bebama… zbilja lako pokupe sve i velik je rizik za bebe…
Teta mi je rekla kao rodit ćete u 3. , tu još zna bit viroza i toga ali već 4. da bi trebao biti ok. Da su topliji mjeseci “sigurniji” od zimskih. Nemam pojma, mislim da ćw bit doma onda 2 tjedna za početak pa ćeko vidjeti. Ali kad čujem ovakve priče najradije bi ju ostavila 2mj
Moj mali je najopakije viroze u vrticu kupio u 4 mjesecu. Prosle godine 1.5 bio pozitivan na adenovirus i streptokok u isto vrijeme. Satralo ga je. Ne mogu zamislit sto bi bilo da sam imala bebu i da je skupila beba to od njega.
Moj ide u skolu i nemoguce ga je izvuci iz skole, ali isto brinem sto ce sve donijeti braci doma od bolestina prvih dva mjeseca. Da ide u vrtic izvukla bi ga sigurno 3 mjeseca. Ali naravno, svatko zna svoje
2015 👼🏻
2016 👦🏼
https://www.poslovni.hr/hrvatska/zagreb-znatno-povecava-novcanu-pomoc-za-novorodence-4427427
Ovo bi bilo divno. Al tko zna koliko ce im trebat da izglasaju. Mi cemo dvaput rodit dotad 😂
Usputno, jel koja jos pije dodatno folnu? Imam je u prenatalima al je pijem i jos sa strane. Pa se mislim vise ne kupovat kad potrosim ovo sta mi je ostalo. Meni zapravo nisu nikad doktori rekli kad da prestanem sa kojim suplementom ni ako bi trebalo uvest sta novo. A nikad ne pitam to na pregledu jer se vodim u bolnici, pa je uvijek kratko i guzva a imam tad druge "brige" na pameti. Negdje sam naletila da kao folna pomaze kod stvaranja eritrocita - sta je meni korisno radi anemije, al ne znam jel to mit ili..
Žene hvala na savjetima, sinoć sam popila jedan normabel i prvi put u tjedan dana uspjela odspavat 4h u komadu. Jutros sam uzela jedan paracetamol i bolovi su manji, mislim da i antibiotik napokon kreće djelovati. Samo da mi je riješiti ovu upalu na trtici do poroda, pa ću poslje izgleda morat opet na zahvat.
Bananice, ja i dalje pijem folnu uz prenatale. Tako sam nekako od početka po uputama dr, i mislim da imam taman dovoljno vrećica do termina. To ću potrošiti i završavam. Za eritrocite nisam čula, al ako je istina super jer i ja sam anemična :D
Super za naknade za Zg. Mi nažalost nemamo 5 godina prebivališta što je uvjet da se dobije, jer smo prvo bili na crno, pa boravište i evo sad će 4 god da imamo prebivalište. Fali nam jedna godina haha.
Što se tiče torbe za rodilište, iskreno nisam o tome razmišljala. Imam doma neke sportske, eventualno kupim neku u Kiku i sl.
Alexica, a navodno se ne bi smjele saginjat, al ja ako uspijem podignem, ako ne, dočeka muža :( Jedna od stvari kojim se tako radujem kad rodim, je čišćenje...da znam luda sam, ali se radujem jednoj generalci xD. Gnijezdo sa stranice Jukki mi je stiglo kroz 10 dana, isto sam dobila taj mail da će kasniti pošiljka. Isto tako uspješno sam odradila povrat. Stranica je stvarno super, meni se isto nije dalo puno odvajati novaca za to gnijezdo.
Mašo, pokušaj malo podignut noge, dva puta dnevno po 15tak min, da se voda raspodjeli.
Sandra, super za tetu, vjerujem da odlično dođe pogotovo s više djece. Meni će muž dobiti 10 dana očinskog (javili smo se na HZZO i samo su rekli javit se povratno, al nisu još), a mama mi je u mirovini i doći će nam prvih mjesec dva pomoći.
Inna dobrodošla! Cure čestitke na uspješnim pregledima!
Netko je pitao prvorotke jesmo li spremne - ne znam što reći, trenutno sam u tolikim bolovima, procesu selidbe i renovirnja da uopće ne razmišljam što kad dođe beba. Nekako sam se više fokusirala na ovaj dio do poroda, vježbanje, prehrana, razne radionice, ali muž i ja radimo na bebi od 2021 i stvarno ne možemo dočekat da taj mali dođe i mislim da ćemo biti super roditelji :). Optimistična sam i stvarno vjerujem da će se to sve posložiti.
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
Ma ne možeš znati hoće ti beba nešto pokupiti ili ne, to je lutrija. Naravno da ako starije dijete ide u vrtić je veća vjerojatnost da će donijeti kući bebi nego da je doma, ali to je sve jaaaako individualno. Moji su jesenske bebe i stariji je cijelu zimu išao u vrtić, uopće nije bio bolestan i manji nikad ništa nije pokupio. Općenito nisu uopće bolesni, niti zimske viroze niti respiratorni problemi, ništa, neka tako i ostane. Imali su vodene kozice, pa rotu i šarlah, ja zadovoljna 😅 Dakle - ići će u vrtić 💪
💔💔💔 3 missed ab
💙 prva mrva
💙 šašavko
💔💔 2 missed ab
💙 Hrabri Palčić
Mi definitivno planiramo barem mjesec dana da je mali doma van vrtića. Sigurno je teže uz bebu i veće dijete, ali ipak mi je bitnije da beba nešto ne pokupi dok još nema nikakav imunitet.
2020. 👦🏻
Bok svima!
Ja obavila danas pregled, idući pregled 09.02.
Ovo mi je bio prvi pregled u Vinogradskoj u trudničkoj pa evo dojmovi. Išlo je jako brzo, odmah sam bila na redu, a čini mi se da su dulje čekale samo trudnice koje su čekale na ctg (njih je bilo 3). Uloživa sam za članak prsta, plodne vode ima taman i protoci su zadovoljavajući. Jedini problem je tlak koji je počeo rasti zadnjih par dana i kod njih mi je prvi put izmjeren 160, drugi put 130. Sad su me pustili doma bez terapije, ali moram tri puta dnevno mjeriti tlak i ako dva mjerenja za redom bude iznad 140/90, moram isti tren na hitnu i u tom slučaju vjerojatno i ostajem na hospitalizaciji.
Bok svima!
Ja obavila danas pregled, idući pregled 09.02.
Ovo mi je bio prvi pregled u Vinogradskoj u trudničkoj pa evo dojmovi. Išlo je jako brzo, odmah sam bila na redu, a čini mi se da su dulje čekale samo trudnice koje su čekale na ctg (njih je bilo 3). Uloživa sam za članak prsta, plodne vode ima taman i protoci su zadovoljavajući. Jedini problem je tlak koji je počeo rasti zadnjih par dana i kod njih mi je prvi put izmjeren 160, drugi put 130. Sad su me pustili doma bez terapije, ali moram tri puta dnevno mjeriti tlak i ako dva mjerenja za redom bude iznad 140/90, moram isti tren na hitnu i u tom slučaju vjerojatno i ostajem na hospitalizaciji.
To se meni dogodilo u prvoj trudnoci. Jedan dan sam dosla na trudnicku ambulantu i izmjere mi veci tlak i kazu mi da mjerim 3 puta u danu. I naravno istu vecer sam zavrsila u bolnici i tamo ostala iducih 7 dana do poroda. Dijagnoza- preklampsija
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Jel ima koja ili je imala osjecaj da je beba jaaako nisko? Danas mi je neki cudan osjecaj dolje kao pritisak i grudi su mi uzasno osjetljive. Na zadnjem pregledu sam bila prije 2 tjedna i cervix je bio i vise nego zadovoljavajuc duzinom.
Da li netko ima bolove dok se beba mrda/izvrce/ okrece? 😂 ja sam 31.tj i na zadnjem pregledu bila je vec okrenuta na glavu. Pokrete osjecam oko pupka i ispod rebara. Zna me zabolit kad me sutne i to po par sati se zna mrdat bez prestanka. Nisam takve intenzitete osjecala u prvoj trudnoci pa ne znam jel normalno? Pogotovo kad se nekako rasteze me zaboli i onako neki neugodan osjecaj i bude tvrd trbuh
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png
Normalno je, svako dan po nekoliko puta zajaučem kako me udari
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Sortiraj odgovore
Najstariji