Lucija, je li ti inače tako znalo pozliti?Gdje nastavljaš u trudničku ambulantu?
Nadam se da si bolje
Nastavljam u vinogradsku, ona mi je najbliža.
Meni je tako od negdje sredine trudnoće, ali onda znam da npr ne mogu ležati na leđima nego moram na boku i tipa isto kad se u autu vozim spustim sjedalo i zarotiram se ulijevo i bude sve ok. Ali problem mi je u situacijama u kojima to ne mogu izbjegnuti, a posebno mi je problem u javnosti kad ne možeš baš prolaznicima objasniti da je sve okej i da ti samo taj položaj ne odgovara (tipa kod duljeg stajanja u redu). I definitivno mi je sve teže što je veća trudnoća, ali ajde sad sam pred finalom i stvarno ovih mjesec dana sad mogu sve izdržati. Jedino mi nekad baš bude krivo jer ne mogu bez pratnje nikamo, uvijek moram imati nekoga iz obitelji jer ne znam gdje ću morati dugo mirno stajati ili sjediti.
Ginekolog je upoznat s time cijelo vrijeme i objasnio mi je da je to normalno jer je beba smještena tako da mi pritišće donju šuplju venu i onda u nekim položajima mi se jednostavno krv otežano vraća u srce pa mi zato padne tlak, ali to prođe skoro pa trenutno sa promjenom položaja.
Lucija čestitam na dobrom pregledu, bitno da je sve ok sa bebicom, nadam se da ti se više neće ponavljati da ti pozli zbog niskog tlaka..
Ja sam danas obavila pregled, danas sam 27+5 tt, malac dobro napreduje, sve po mjerama odgovara, ima 1120 grama, okrenut je glavicom prema dolje, ima dovoljnok plodne vode, jako je živahan, po tom pitanju je sve ok.. 😊
E sad jedino što sam jučer cijelu noć imala malo jače bolove, ne samo kao menga bolove, već me povremeno probadalo od leđa pa skroz do stomaka skroz dolje, uz stvrdnuti stomak pa mi je odmah napravila i vaginalni pregled, cerviks mi se skratio od zadnji puta i problem je što je beba jako nisko, stoga mi je propisala strogo mirovanje, sva sreća još uvijek sam potpuno zatvorena.. uvela mi je i ponovno utrogestan, i tablete roidakal, sljedeći pregled za dva tjedna. 7.2., pa ćemo vidjeti.. Kad se to malo smiri moram obaviti i ogtt.. Uglavnom mirujem, barem znam da moram mirovati, nije baš toliko alarmantno, šta god treba samo neka izguramo što dulje.. 😊
A jesu ti rekli koliko ti je cerviks sad dug? I probadanja su bila uz menga bolove? Pitam jer sam nedavno imala isto nekakva probadanja al sam mislila da su ligamenti. A na pregledu mi je samo provjerila jesam li zatvorena al nije izmjerila cervix. Isto tako sam bila neki 28tjedan (sad sam 30). Pa da joj napomenem na pregledu za 10dana
Mene zna zabolit kao kod slijepog crijeva na toj desnoj strani, slijepo crijevo sam operirala jos u srednjoj pa znam da nije to, citala sam da se beba kao nasloni na zivac pa zna zabolit u tim podrucjima
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Meni je pregled odgođen za petak jer je ginekolog imao neki hitni slučaj u bolnici gdje inače radi.
Leptirica a koliko dugo ti je mirovanje prepisano, kao do kraja ili do idućeg pregleda?
Lucija a da vena cava je to, inače uglavnom smeta kod spavanja na leđima, ali nekima pritišće i dok stoje duže, nadam se da će ti stvarati ipak što manje problema. Super za dobar pregled. :)
2020. 👦🏻
A jesu ti rekli koliko ti je cerviks sad dug? I probadanja su bila uz menga bolove? Pitam jer sam nedavno imala isto nekakva probadanja al sam mislila da su ligamenti. A na pregledu mi je samo provjerila jesam li zatvorena al nije izmjerila cervix. Isto tako sam bila neki 28tjedan (sad sam 30). Pa da joj napomenem na pregledu za 10dana
33mm je sad, nije alarmantno, kako trudnoća odmiće normalno je da se nešto skraćuje treba samo obratit pažnju kojom brzinom.. više je problem što je beba baš glavicom nisko, ali opet dokle god sam zatvorena, uz mirovanje sve bi trebalo biti ok, vidjet ćemo za dva tjedna kakva ce biti situacija.. Da probadanja su bila uz menga bolove, menga bolovi su mi kroz cijelu noć trajali, a probadanja povremeno, al baš drugačine je boljelo, nije me dosad tako, ujutro više nisam imala ta probadanja, samo još povremeno menga bolovi, i onda je prestalo.. Ako ti ta probadanja kratko traju, nebi trebalo biti problem, meni je moja rekla ako mi se opet desi, da posumnjam da nešto nije uredu, da slobodno odem na hitnu, bolje da nije ništa nego da ne odem pa bude nešto, da nisam imala danas pregled otišla bi sigurno na hitnu, treba samo osluškivati svoje tijelo... Sljedeći put samo traži da ti kaže kolika ti je duljina cerviksa, mora ti reći..
Meni je pregled odgođen za petak jer je ginekolog imao neki hitni slučaj u bolnici gdje inače radi.
Leptirica a koliko dugo ti je mirovanje prepisano, kao do kraja ili do idućeg pregleda?
Lucija a da vena cava je to, inače uglavnom smeta kod spavanja na leđima, ali nekima pritišće i dok stoje duže, nadam se da će ti stvarati ipak što manje problema. Super za dobar pregled. :)
Zasad do sljedećeg pregleda, ali ako beba ostane tako nisko, i još ako se cerviks još više bude skratio, onda vjerojatno do kraja trudnoće ću morati paziti, bez kućanskih poslova, bilo kakvog fizičkog rada,dugih šetnji i dugog stajanja na nogama, naravno kratko hodanje po kući to smijem, nije baš da moram skroz ležati, vidjet ćemo ovisno i o bolovima koliko će se ponavljati..
33mm je sad, nije alarmantno, kako trudnoća odmiće normalno je da se nešto skraćuje treba samo obratit pažnju kojom brzinom.. više je problem što je beba baš glavicom nisko, ali opet dokle god sam zatvorena, uz mirovanje sve bi trebalo biti ok, vidjet ćemo za dva tjedna kakva ce biti situacija.. Da probadanja su bila uz menga bolove, menga bolovi su mi kroz cijelu noć trajali, a probadanja povremeno, al baš drugačine je boljelo, nije me dosad tako, ujutro više nisam imala ta probadanja, samo još povremeno menga bolovi, i onda je prestalo.. Ako ti ta probadanja kratko traju, nebi trebalo biti problem, meni je moja rekla ako mi se opet desi, da posumnjam da nešto nije uredu, da slobodno odem na hitnu, bolje da nije ništa nego da ne odem pa bude nešto, da nisam imala danas pregled otišla bi sigurno na hitnu, treba samo osluškivati svoje tijelo… Sljedeći put samo traži da ti kaže kolika ti je duljina cerviksa, mora ti reći..
Hvala ti na info! Drago mi je da je na kraju sa tobom sve bilo okej. Da, moja probadanja su bila povremena, nikad duzi period. I odvojena od menga bolova koje bi isto nekad imala, al i ti menga bolovi su bili rijetki i ne duzi period - cak mislim da su vise bili vezani uz neku probavu. Al spomenem to na pregledu svakako. Dosada mi je radila cervikometriju, al na pregledu sa 29 tjedana nije, nego samo vaginalni digitalni. Na ovom sad koji slijedi sa 32 cu je pitat za cervikometriju ili barem radi li se to i dalje kako trudnoca napreduje. Da nije mozda da samo u vecim tjednima gledaju otvorenost cerviksa a ne i duljinu
Jeste kupovali one kao setove za hogijenu sa cesljem, skaricama, grickalicom, oma spricaljka za nos i to? Ako da koji i di ste uzeli
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;54;28/st/20240220/dt/6/n/Arton/k/253f/age.png
Sortiraj odgovore
Najstariji