Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Alexica
    23. Siječanj 2024. 11:23

Malena1122

Ja sam naručila na vašu preporuku od Fride one kao maramice za hlađenje i poticanje zscijeljivanja te one uloške kao. Šta ja znam hoću završiti na carskom pa da ne iskoristim 😅.
    Ja sam jučer otišla kod privatnog dijabetologa. Plus mi je bio šta imam senzor u ruci dva mjeseca. Oni se spoje na moj senzor i vide sve podatke od kad ga imam. Rekla mi je da mi je šećer odličan 99 posto u zelenom. Da po njoj ja nebi trebala na indukciju i da se nemam oko čega brinut. Zbog povijesti s tatom da ću odraditi ogtt kad bebica malo ojača i to je to.

Ovo su super vijesti. Uvijek mozes ginekologu rec misljenje dijabetologa vezano za indukciju pa ju mozda i uspijes izbjeci. Meni je uvijek tesko pametovati doktorima, ali kad imam i neko drugo misljenje to se da nekako lijepo zapakirati 😂

amystiqa
    23. Siječanj 2024. 13:25

Malena1122

Ja sam naručila na vašu preporuku od Fride one kao maramice za hlađenje i poticanje zscijeljivanja te one uloške kao. Šta ja znam hoću završiti na carskom pa da ne iskoristim 😅.
    Ja sam jučer otišla kod privatnog dijabetologa. Plus mi je bio šta imam senzor u ruci dva mjeseca. Oni se spoje na moj senzor i vide sve podatke od kad ga imam. Rekla mi je da mi je šećer odličan 99 posto u zelenom. Da po njoj ja nebi trebala na indukciju i da se nemam oko čega brinut. Zbog povijesti s tatom da ću odraditi ogtt kad bebica malo ojača i to je to.

A kako to da imaš taj senzor u ruci? Bio ti je jako loš OGTT ili imaš neku povijest sa šećerom (skužila sam da je tata šećeraš vjerojojatno po upisu).
    Kako funkcionira taj senzor? To se nekako zalijepi? 

2020. 👦🏻

amystiqa
    23. Siječanj 2024. 13:26

I da, super za drugo mišljenje i da se izbjegne indukcija ako može. 👌

2020. 👦🏻

Malena1122
    23. Siječanj 2024. 13:30

Alexica vjerovatno cu pokušati nekako to upakirati i sročiti Al sudeći kakva sam ja ne znam hoću li išta doktoru reći nekako mi ono neugodno 😅.
    amystiqa kupujem ga 😂. Senzor traje 14 dana,a onda više ne radi i mijenja se. Ima jednostavan princip stavljanja. Ide u ruku i ima iglicu Al je kao tanka plastika tako da nije bolno kad se stavlja. Glukozu mjeri iz medustanicne masti i prati sve 24 sata. Na mobu u svakom momentu vidiš kakva je glukoza. Ja sam uzela da se popratim lakše iako se bockam i iz prsta jer senzor nekad kaska. Ogtt je po njihovom gestacijski. Ja sam pala srednje mjerenje 60 min nakon glukoze. Granica 10,a meni bilo 10.7. 
    Mislila sam se jer ima smisla da ga kupujem Al evo dobro mi je došao i za ovu kontrolu :). Oni se spoje u ordinaciji na moj profil i vide sve kako se kretalo zadnjih mjeseci. Očitava sve parametre. Ime tablice. Krivulje rasta,spuštanja Itd. Super stvarčica Al eto skupa. Jedan senzor je 65€. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Malena1122
    23. Siječanj 2024. 13:31

I da tata je šećeraš kojeg je šećer sahranio. Al on se stvarno nije nešto ni pazio sa tim šećerom. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

amystiqa
    23. Siječanj 2024. 14:05

Malena1122

Alexica vjerovatno cu pokušati nekako to upakirati i sročiti Al sudeći kakva sam ja ne znam hoću li išta doktoru reći nekako mi ono neugodno 😅.
    amystiqa kupujem ga 😂. Senzor traje 14 dana,a onda više ne radi i mijenja se. Ima jednostavan princip stavljanja. Ide u ruku i ima iglicu Al je kao tanka plastika tako da nije bolno kad se stavlja. Glukozu mjeri iz medustanicne masti i prati sve 24 sata. Na mobu u svakom momentu vidiš kakva je glukoza. Ja sam uzela da se popratim lakše iako se bockam i iz prsta jer senzor nekad kaska. Ogtt je po njihovom gestacijski. Ja sam pala srednje mjerenje 60 min nakon glukoze. Granica 10,a meni bilo 10.7.
    Mislila sam se jer ima smisla da ga kupujem Al evo dobro mi je došao i za ovu kontrolu :). Oni se spoje u ordinaciji na moj profil i vide sve kako se kretalo zadnjih mjeseci. Očitava sve parametre. Ime tablice. Krivulje rasta,spuštanja Itd. Super stvarčica Al eto skupa. Jedan senzor je 65€.

Bome svakako olakšava praćenje glukoze. Meni je isto srednji samo povišen, ali 11,4 ipak malo više od tebe. Vidjet ću sad što kažu što dalje.
    Baš ću pogledat malo za senzor . A koliko često se moraš bockat iz prsta?

2020. 👦🏻

• lucijaa_
    23. Siječanj 2024. 15:20

Bok svima!

Ja sam danas imala pregled. Sve je u redu, ona je sad 2700g, ja i dalje skroz zatvorena, ima dovoljno plodne vode i sve je uredno. Jedino je bio problem što je meni dva puta pozlilo za vrijeme pregleda zbog položaja (pao mi je tlak) pa se na ultrazvuku vidjelo kao da i ona ima jaku tahikardiju, ali kroz 10 minuta joj je opet pogledao srce i sve je bilo u redu. Idući pregled mi je 2.2. u trudničkoj ambulanti. 

Malena1122
    23. Siječanj 2024. 18:13

amystiqa

Malena1122

Bome svakako olakšava praćenje glukoze. Meni je isto srednji samo povišen, ali 11,4 ipak malo više od tebe. Vidjet ću sad što kažu što dalje.
    Baš ću pogledat malo za senzor . A koliko često se moraš bockat iz prsta?

Ja bockam najviše na tašte i nekad ako mi nešto ostane povišeno nakon jela da vidim jel stvarno je ili senzor kaska. Kad imaš trake pa se bockaš. 😅
    Meni to nakon jela isto baš zna još uvijek Ostat visoko tu očito ne štima. Al to rijetko se događa kad uredno jedem. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Zelena123
    23. Siječanj 2024. 18:36

Lucija, je li ti inače tako znalo pozliti?Gdje nastavljaš u trudničku ambulantu?
    Nadam se da si bolje

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

• tear_of_happiness
    23. Siječanj 2024. 18:46

Info za cure iz Ri: sad u drugom mjesecu se seli ginekologija i rodilište u novu zgradu na Sušaku, jedno vrijeme će raditi na oba lokaliteta jer neće moći sve preseliti ali eto, šanse se povećavaju da ćemo roditi u novoj bolnici 😃

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.