Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sisy
    10. Studeni 2023. 12:14

Čestitam na dobrim pregledima.
    Da li među vama ima pušačica?
    Ja sam neka slaba pušačica uvijek bila i do trudnoće sam fućkala one električne iQos cigarete, međutim kad sam ostala trudna tj kada sam ugledala pus nisam nikada zapalila cigaretu niti pomislila na nju.
    Jutros me takva želja povukla za kavom i cigaretom, a doma niti imam cigarete niti znam gdje mi je ona električna, vjerojatno u smeću završila.
    Kod nas su svi nepušači, MM nikada nije pušio.
    Ne znam od kuda mi se ova želja jutros stvorila. Naravno da neću pušiti, niti primirisati dim ne želim. Samo mi je nejasno od kud želja i ne bih voljela da me sada svaki dan traži cigaretu i da o tome razmišljam.
    Nisam imala nikakvih stresova, nisam nervozna nisam ništa što bi me ponukalo na cigaretu.
    Jednostavno je želja pala iz vedra neba.
    Zanima me kakva ne kod vas situacija ako ima pušačica ili bivših pušačica.

🙋🏻‍♀️37
    🙋🏻‍♂️42
    28.03.'24. D🌸
    Trudimo se od 8/22
    12/22 biokemijska
    14.07.'23. +
    15.7. B 88,7》17.7. B 183,6》19.7. B 499,8 》21.7. B 1209,2 》
    27.7. B 11299
    1.pregled 5.8. ❤
    Panorama ✅️♀️

Yellowsubmarine
    10. Studeni 2023. 12:41

sisy

Ja sam neka slaba pušačica uvijek bila i do trudnoće sam fućkala one električne iQos cigarete, međutim kad sam ostala trudna tj kada sam ugledala pus nisam nikada zapalila cigaretu niti pomislila na nju.
    Jutros me takva želja povukla za kavom i cigaretom, a doma niti imam cigarete niti znam gdje mi je ona električna, vjerojatno u smeću završila.
    Ne znam od kuda mi se ova želja jutros stvorila. Naravno da neću pušiti, niti primirisati dim ne želim. Samo mi je nejasno od kud želja i ne bih voljela da me sada svaki dan traži cigaretu i da o tome razmišljam.
    Nisam imala nikakvih stresova, nisam nervozna nisam ništa što bi me ponukalo na cigaretu.
    Zanima me kakva ne kod vas situacija ako ima pušačica ili bivših pušačica.

Ja sam bas bila pusac, cigarete pa iqos, doduse prestala sam kad sam prvi put ostala trudna. I dan danas mi dodje zapaliti eto iz neke navike ili gusta bez obzira sto mi smrde nenormalno. Cula sam od par cura koje su pusile prije trudnoce da im je u trudnoci bila jos veca zelja za cigaretama. Pa sad ne znam. 
    Mozda podsvjesno znas da ne valja i da nebi trebala pa bas zato te vuce 😅

Anica88
    10. Studeni 2023. 13:13

Emilija2111

Pozdrav, mi smo jučer bili na pregledu, danas smo 18 tjedana.. Dečkić je odlično ali moramo opet na kontrolu 30.11. jer sam imala hematom i nisku posteljicu- makar je sad puno bolja situacija!

Dali je ikome od vas doktor rekao da se poslije prvog tromjesečja nebi trebalo imati više mučnine i da se povrača? Vidim da puno trudnica povrača čak i do kraja trudnoće pa me zbunila ta izjava..Rečeno mi je da sam kako ću smanjiti unos hormona da bi mi trebalo skroz prestati..

Meni je moj ginekolog rekao da ce mi valjda proci mucnine do kraja prvog tromjesecja 😅 to se nije desilo…
    Onda sam se nadala da ce proci kada prestanem biti na hormonima, ali sam na hormonima i dalje, samo manja doza. Mucnine su tu, ali barem nema povracanja. Ima jedan mali postotak zena kojima na zalost mucnine ostanu do kraja trudnoce. Moja sestra je u prvoj trudnoci povracala do kraja pa se tjesim da mi je bolje nego njoj

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

MAD ROSE
    10. Studeni 2023. 15:09

sisy

Ja sam pušač, ali nisam onaj koji pati za cigaretom vec zapalim kad mi dode gust ili bas nervoza. Ponekad bi se zaredalo par dana da pusim pa opet par da uopce ne zapalim. Na početku trudnoće sam jos tako radila, sad ima već par mjeseci da nisam sama zapalila, ali povučem dim-dva od muža kad mi dođe, čisto da želju ugasim. Ne ponosim se time  i znam da nije vas najbolje, niti bi preporucila ikome ali eto, ponekad kad sam pod stresom bas mi pase. Tako sam svaki put do sad. Kad sam dojila sam isto tako pusila samo po par cigareta na mjesec mozda, a onda kasnije bi počela opet po starom. 
    Jedino sto se ne puši u kući kad dođe beba, to nikako nisam ni prije 

Ako mozes odoljeti, rađe nemoj... Svakako je bolje kad se moze izbjeći... 

-05.02.2010. Ancica ❤️
    -18.09.2013. Bubach 🏎️
    - 03.02.2016. Kokica 🦄

• Gemini1994
    10. Studeni 2023. 15:27

sisy

Zanima me kakva ne kod vas situacija ako ima pušačica ili bivših 

Ja sam bivsa pusacica, na kutiji dnevno sam bila prije trudnoce. Imam srecu da mi se zgade u trudnocama pa prestanem. Nisam pusila 2 godine otkako sam prvi put ostala trudna, vratila se na posao - pocela pusit 🤪
    Vidjet cemo hocu li ovaj put bit pametnija nakon trudnoce, ali evo sada ni ne pomislim na cigare. Dapace, grozan nepusac sam, stalno brojim muzu da mi smrde cigare (ne pusimo u kuci).

10.04.2021 - K 🩷
    12/22 - 8tt missed ab
    Termin: 30.04.2024 🩵

Fashionista
    10. Studeni 2023. 15:32

Yellowsubmarine sestro sto nas snade, sve shvacas! 😭 Malo me jesi utjesila ali mi je zao cuti kad netko ima ove probleme jer su bas neugodni u svakodnevnom zivotu. Ja imam kronicni gastritis i iritabilni kolon vec 15ak godina, imala sam cir na zelucu, upalu jednjaka, konstantne zgaravice, refluks, zatvore pa proljeve znaci meni je to sve vec godinama kao da mi netko kaze dobar dan! 😂 Za SIBO nisam isla puhati nema svrhe sigurno ga imam!! 🤣🙈 Propustajuca crijeva isto sigurno imam od tuda i objasnjenje za autoimunu bolest (hasimoto antitijela na stitnjacu) jer sa uzasnom prehranom ti se sve dolje zezne i onda se hrana propusta iz crijeva u krvotok i imunosistem se pocne braniti antitijelima.😫 Moram se zdravo hraniti i izbjegavati gluten, bas se trudim al nekad me povuce trudnicka zelja. Ja inace cim pojedem nesto imam trudnicki trbuscic! 😅 Znaci doslovno to sto kazes ne znam gdje ce to sve stati kad beba pocne rasti! 😵‍💫😅
    Tearofhappines joj blago ti se draga bas si sretnica, neka uzivaj barem u tom segmentu! 🤩 Ovo za bolive ti si vec u pozamasnom tjednu pa jos i razumijem beba je veca i sve a ja u ovako ranom pa ti bolovi 🙈 Ocito kako kojoj kada a i sve ovisi koliko smo senzibilni pa sve osjetimo. Ja osjetim kad imam ovulaciju tocno recimo tako da bas sam osjetljiva 😭
    Zelena super za pregled, glavno da je sve top sa bebicom! 👏🏻🤩
    Da ocito svi imamo te bolove, odmah minje lakse kad znam da nisam sama i da je to ocito ucestalo. 🙌🏻

👱🏻‍♀️ 39 💁🏻‍♂️ 37
    Anti-Tg / Anti-TPO /IR / blagi uterus septum i Tshape
    2020. 6+3💔/ 2021. 8+2💔
    10/22 ISCI gonal 300 + ORG = 3x🥚❌
    12/22 ISCI letrozol + menopur = 3x🥚/ 1x 🐧 ❌
    6/23 Alea Fertility ➡️ISCI gonal 150 + cetrotide = 6x🥚/ 3x 🐧
    8/23 pr FET: 1x bl ❤️ beta: 11.dn 420, 13.dn 937/1. uzv 5+3 titraji, 2.uzv 6+5 otkucaji 💖 girl

Antonela2024
    10. Studeni 2023. 21:26

sisy

Antonela2024

Pozdrav svim budućim mamama! Evo uključujem se prvi put na ovakav forum, iščekujući svoju prvu princezu/prvog junaka, još ne znamo spol, u 15. smo tjednu od danas :) Kad ste vi saznale spol?

Dobrodošla i sretno dalje u trudnoći, da sve bude po školski.
    Mi smo spol saznali u 11tt, radili smo Panorama prenatalni test kad sam bila 10tt i nalazi su stigli zdrava djevojčica.
    Spol ćete uskoro moći vidjeti i na UZVu, do 20tt sigurno.

Zasad je sve po školski baš kako si rekla, hvala ti, također nek je sa srećom! <3

Antonela2024
    10. Studeni 2023. 21:34

Gemini1994

Pozdrav zenice! Citam vas otpocetka, a sad se evo i javljam 🙂
    Termin mi je 30.04.2024 i doktorica je na zadnjem pregledu rekla da se cini da je mali pisonja, a s obzirom da imam kcerkicu od 2 i pol godine - uopce se ne mogu uziviti da cemo dobiti sincica. 😄 Iduci pregled je 15.11. pa cemo valjda vise znati. Htjela sam pitati jel vam se dogadja da se preforsirate u danu i da vas boli skroz nisko u zdjelici da jedva i hodate? Nije mi se dogadjalo u prijasnjoj trudnoci pa nemam blage veze jel normalno, a danas sam koma, cistila sam dok je mala bila u vrticu i bit ce da sam pretjerala!

Meni se tako zna dogodit, tipa kad puno veša objesim na stolic pa od saginjanja ako ima puno, ili od ciscenja usisavanja i tako to kad malko duze, odmah osjetim u donjem stomaku pritisak, ne znam kako bi opisala. Prva mi je trudnoca pa nisam toliko egzaktna ni precizna hahahha :)

sirenita
    10. Studeni 2023. 21:36

Meni se bolovi javljaju u stidnij kosti prilikom dužeg sjedenja. Inače se ok nosim, nemam nikakvih drugi pritužbi 🤗 
    Mučnine, tj zadnje povraćanje mi je bilo kad sam napunila 19tj 🙈 
    Od ostaloga, neki dan smo bili ba uzv, sa 19+4, beba je bila 313g i nije ništa komentirao da je premala il nešto, nego samo da je sitna, ali da sve odgovara tjednima.

👩🏻32
    👨🏻32
    👶🏻💙 2020.
    👶🏻💙 2022.
    👶🏻🩷 2024.

meriii95
    11. Studeni 2023. 00:12

Zene promažite, ima li ijedna od vas koja muku muči s hemeroidima, sad sam ih dovela pod nekakvu kontrolu al bilo su uzas i bolni, voljela bi ih se riješiti prije poroda.. šta uzeti, kako ih se riješiti?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.