Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Malena1122
    05. Rujan 2023. 15:53

sisy

Ivynemoj se bedirati, možda je sve ok, mnogo cura je smeđarilo, uglavnom smeđa krv je mnogo bolja od svježe crvene. Tvoja beta je išla dobrim putem, obično se u vanmateričnoj ne dupla lijepo, i bude svakakva, možda da zovneš da ti pročitaju nalaze bete, ne znam kod vas ali kod nas te sami zovnu da ti jave rezultate nalaza ili ti odeš po nalaz. Ja bih poludila da moram 2 dana čekati. Ako imaš baš jake bolove otiđi na hitnu, što se tiče vanmaterične plod je zaglavljen negdje u jajovodu i tu raste, nekada se dogodi da sam ode a nekada je potrebna operacija i često se uklanja taj jajnik u kojem je plod zastao. Na uzvu se ne može uočiti vanmaterična, ona se otkriva tako što beta bude recimo oko 2 000 a ploda nema u maternici, onda se traži po jajovodima.
    Kiretaža za koju si pitala se ne radi kod vanmaterične koliko ja znam, ali drugačija operacija da.
    Ja jako želim da se to ipak tvoja bebica gnjezdi lijepo u maternici i da to izaziva smeđarenje i da nije nista strasno i da ce sve biti ok.
    Zelenauzbuđena jesam zbog putovanja, ali pokušavam biti opustena i u fazonu sve ce biti dobro, a po google čitam "tromb za vrijeme leta, tromboza noga, trudnica, čarape protiv trombova" ahahaha, frik je*eni šta da ti pričam. Jucer sam pitala i doktora kod kojeg smo isli na Panoramu, kaže on pa pokušavaj puno odmarati a i Maldivi i jesu za odmaranje, nije neki aktivan odmor, pazi se sunca i tako. Moj dr je isto rekao da bi trebalo biti sve ok, i da cemo biti u kontaktu. Uglavnom nitko mi nije dao neki negativan komentar (mislim od stručnih osoba, laici okreću očima i uglavnom kažu "aaa kako smiješ ja ne bih smjela, tamo nema bolnica, sta mislis nesto bude…")
    Probat cu da se ne stresiram i tih 10 dana da prođe sve kako treba, naravno čuvat ću bebu, pazit ću na hranu, bit cu u hladu, puno cu ležati i eto. AkoBog da bit će sve uredu.

Uh uživaj i zavidim ti! Jedva čekam da negdje tako putujem. I nemoj se crnjačiti. Ja bi trebala na Kosovo idući mjesec u svatove Al se još važem dal da idem. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Malena1122
    05. Rujan 2023. 15:55

Marchy89

Evo i mene sa prvog pregleda🙂 vidi se plod i postojanje srčane akcije. Međutim malo me brine sto veličina ploda odgovara 6 tjedana, a meni bi trebalo biti 7+4. Zadnja menga 14.07., a ovulaciju mi je trakica pokazala na 28.07. (odnosi bili ranije i 28., 29., 30.07.) Sad ni sama ne znam da li je to problem ili ne😞 Kontrola mi je za dva tjedna..

Može oplodnja bit i pet dana nakon O. Dakle kad trakica pokaže O ona nastup 24-48 sati iza,a sam proces oplodnje može se odužiti. Plus ta prva mjerenja ne znam koliko su precizna. Doslovno plod ima milimetar. Meni je na prvom uzv plod bio kao manji,a onda slijedeći za 4 dana veći i tako se i nastavilo. 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Marchy89
    05. Rujan 2023. 16:09

Malena1122

Marchy89

Evo i mene sa prvog pregleda🙂 vidi se plod i postojanje srčane akcije. Međutim malo me brine sto veličina ploda odgovara 6 tjedana, a meni bi trebalo biti 7+4. Zadnja menga 14.07., a ovulaciju mi je trakica pokazala na 28.07. (odnosi bili ranije i 28., 29., 30.07.) Sad ni sama ne znam da li je to problem ili ne😞 Kontrola mi je za dva tjedna..

Može oplodnja bit i pet dana nakon O. Dakle kad trakica pokaže O ona nastup 24-48 sati iza,a sam proces oplodnje može se odužiti. Plus ta prva mjerenja ne znam koliko su precizna. Doslovno plod ima milimetar. Meni je na prvom uzv plod bio kao manji,a onda slijedeći za 4 dana veći i tako se i nastavilo.

Da razumijem, ima logike..hvala puno, malo sam mirnija sad😌

🙎🏼‍♀️ 35god, PAI-1 mutirani homozigot, MTHFR heterozogot
    🙎🏻‍♂️ 35god
    Terapija: 2x2 Utogestana 200mg,
    Estrofem 2mg 1-1-2, Folacin 5mg,
    Novalac, Clexane 0.4 ml dnevno

sisy
    05. Rujan 2023. 16:35

Marchy89

Malena1122

Marchy89

Trakica ti pokaže pik, nekome O nastupi za 12h a nekome i dan dva kasnije. Također se događa da se nekome oplođeno jajašce ugnjezdi za 5 dana od oplodnje, nekome za 12 dana. Sve igra ulogu. I kao što ti je Malena rekla, preciznost mjerenja je upitna. Doktor mjerenje provodi tako što od trtice do tjemena povuče crtu i kao uzv uzmje mjere toga i izbaci koliko je star plod, zajebi ti to da on to točno povuče. Ne sekiraj nista.

🙋🏻‍♀️37
    🙋🏻‍♂️42
    28.03.'24. D🌸
    Trudimo se od 8/22
    12/22 biokemijska
    14.07.'23. +
    15.7. B 88,7》17.7. B 183,6》19.7. B 499,8 》21.7. B 1209,2 》
    27.7. B 11299
    1.pregled 5.8. ❤
    Panorama ✅️♀️

laurell
    05. Rujan 2023. 16:47

Ubacujem se s druge teme, Ivyyyy zao mi je! 😩 ali zanima me, kako samo tako je na osnovu tvoje potvrde da jučer nisu ništa vidjeli danas te očistila? i rekla si da si radila betu, jesi li dobila nalaze, kolika je ta Beta iznosila? 
    Želim ti samo snage i da te “utješim”, ja sam molila Boga da je spontani i čišćenje, na kraju sam završila na operaciji i bez jednog jajovoda. Pa eto, bar nešto “pozitivno” da ti se nije tako završilo. Šaljem zagrljaj 🫂

05/23 vanmaterična prva trudnoća -odstranjen jedan jajovod
    baby boy

Malena1122
    05. Rujan 2023. 17:03

sisy

Marchy89

Malena1122

Marchy89

Trakica ti pokaže pik, nekome O nastupi za 12h a nekome i dan dva kasnije. Također se događa da se nekome oplođeno jajašce ugnjezdi za 5 dana od oplodnje, nekome za 12 dana. Sve igra ulogu. I kao što ti je Malena rekla, preciznost mjerenja je upitna. Doktor mjerenje provodi tako što od trtice do tjemena povuče crtu i kao uzv uzmje mjere toga i izbaci koliko je star plod, zajebi ti to da on to točno povuče. Ne sekiraj nista.

A sad zamisli točka kojoj je tek prokucalo srce 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Malena1122
    05. Rujan 2023. 17:04

Gdje nam je jagodicabobica i ostale cure sa pregleda? 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

Marchy89
    05. Rujan 2023. 17:15

Malena1122

sisy

Marchy89

Malena1122

Marchy89

A sad zamisli točka kojoj je tek prokucalo srce

Sisy i Malena1122 veliko hvala od ❤️. Baš sam se nekako uznemirila, a nisam se snasla i malo vise pitanja postavila doktoru. Sve sto ste napisale je skroz logično i upravo mi je trebalo nekoliko zdravorazumskih info da se malo opustim😊 

🙎🏼‍♀️ 35god, PAI-1 mutirani homozigot, MTHFR heterozogot
    🙎🏻‍♂️ 35god
    Terapija: 2x2 Utogestana 200mg,
    Estrofem 2mg 1-1-2, Folacin 5mg,
    Novalac, Clexane 0.4 ml dnevno

• Ivy1304
    05. Rujan 2023. 17:46

Malena1122

Ivy1304

sisy

Ivy1304

Pozdrav drage, evo me sa hitne, imala sam spontani pobacaj… dobila nalgesin za bolove.. I da mirujem, sutra se moram ginekologu javiti jer ne radi vise, valjda mogu dobit 5dana bolovanja.
    😭

Kako znaju da je spontani, na osnovu čega?

Prvo sam jucer bila na hitnoj gdje nisu nista vidjeli na ultrazvuku, a danas mi govoricna hitnoj ginekologica sta jucer nisu nista vidjeli ja govorim ne, I ona mi je to valjda izvadila ocistila I kaze bio je spontani.

Ne razumijem kako je izvadila i očistila? Jako mi je žao.
    Prije ikakvih pokušaja slijedeći napravi cijelu obradu

Sa gazom mi je brisala I sa necim izvadila, I onda opet brisala sa gazom uzas....
    Beta mi je jucer iznosila samo 153...
    Koje sve pretrage moram sada napraviti ako znas? Znam za trombofiliju...

06.05.2023. 🤍🧸my little angel 😔💔 miss.ab.-11tj.
    23.8.2023. ➕🌈❣

5.9 💔

Mary36
    05. Rujan 2023. 18:32

Ivy tako mi je žao...
    Zar nisi ti pisala da imaš dvorogu maternicu? Ja bi na tvom mjestu pronašla nekog boljeg liječnika da to dobro pogleda i kaže što bi se eventualno dalo učiniti kako bi se smanjila mogućnost ovakvog ishoda trudnoće. Jako je teško ovako nešto više puta prolaziti, a još gore ako se bebi dogodi nešto u visokom stupnju trudnoće.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.