Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Arsancres
    18. Veljača 2022. 23:56

Jao Čoksa sretnoooo 🥰🥰🥰😇 daj malo prolongiraj da bude 22.2.🙈🙈🙈
    Javljaj nam situaciju ❤️

Arsancres
    19. Veljača 2022. 00:06

Omerta i Tonka341, susosjećam se, moja sisoberka je smanjila stvarno podoje, ali još uvijek žica, evo sad je npr. zaspala bez da je pitala išta, a jutros je valjda 20 puta tražila, zapravo u zadnje vrijeme čim otvori oči ili kroz polusan kaže da bi sikala.. Ja joj dam ujutro jer sam umorna stalno ko pseto i ona je realno dobar spavač tj. voli dugo potegnuti, ali dugo već ne spava preko dana pa mi je to više slamka spasa da joj dam sikat kak kaže, onda većinom se uspava još, a ja malo koji sat dobijem isto 🙈
    Ima dana kad traži po 7383 dnevno, ja sam zbog drugih stvari nervozna (stan i radovi) i to me zapravo najviše razdrkava, onda joj kažem da ne može dobit i kažem da ne želim sad jer me bole sike i to je to. Nekad se jako ljuti, ali većinom kaže kao ok, kasnije, al naravno kasnije stvarno traži.
    Ne nasisava se više kao na početku, ali meni valjda svega bude dosta pa i to malo me nekad iritira 😐
    U svakom slučaju, ja joj stalno pričam da kad seka dođe mora ona prvo sikati jer bebe samo mlijeko piju, ona kaže dat će i njoj jednu, ali i za nju jedna sikica mora biti 😅 uopće ne znam šta očekivati, jedino sam sigurna da ju neću odvikavati ni sada, a vrlo vjerojatno ni drito kad rodim jer mislim da će cijela ta situacija biti turbulentna svima pa ne znam, živim u nadi da će se sve više smanjivati kako je i do sada, da mi je netko prije 6 mjeseci rekao da će ona zaspat bez cicke ili da prođe po 10 sati da ne pita, rekla bi mu da je lud čovjek, al očito to sve samo od sebe dođe. To je jedini savjet koji imam i za vas 🙈 naravno, moja je puno starija pa je to sigurno olakotna okolnost, možemo o tom razgovarati pa eto i ona se ljuti i ok, njeno pravo je to, a moje je da postavim granicu nekad kad mi smeta 🙃

Arsancres
    19. Veljača 2022. 00:21

Ja stvarno nisam imala uopće sliku i viziju dojenja tako kako je ispalo kod mene, htjela sam i planirala dojiti, ali uopće nisam razmišljala o nekom vremenskom periodu, jel, ali u biti kad sam rodila, dojenje je stvarno obilježilo moje majčinstvo i mene je baš jako povezalo s mojom malom i to mi je sve još uvijek emotivno i nešto naše, taj neki odnos baš samo nas dvije i prilično sam sigurna da podsvjesno zato i nemam još snage nešto srezati iako mi stvarno nekad bude preko glave da mi se i približi cickama 😶😶 nisam mislila da ću nakupiti toliko dugi staž dojenja, ali u biti i bez dojenja imam lijep odnos s malom, odgajam ju nježno po principima povezujućeg roditeljstva, u biti još više odgajam sebe, iako nisam to niti imala u primisli da će zapravo biti tako, tj. ja sam neke stvari tako potisnula kroz odrastanje i život dalje i mislila sam da sam generalno to sredila u životu, a onda tek kad sam rodila sam se mentalno raspala na tim poljima i tek tada sam si osvijestila koliko su zapravo te moje rane nešto na čemu tek trebam raditi. Tako da zapravo i to dojenje koje njoj toliko znači (a i meni) ne želim nikako naglo prekidati niti nekim muljažama, htjela bi da ona dolazak seke što bolje prihvati u onom smislu da se ne osjeća odbačenom ili da eto ja dajem bebi sikati, njoj više ne, a do bebe je mogla i sl. Neovisno koliko se ona kao veseli seki sad, ja sam prilično sigurna da će njoj to biti jako veliki šok, možda ne odmah, ali sigurno će se trebati priviknuti na sve ❤️
    Moj ginić mi je rekao da je on proučavao dosta istraživanja o dojenju tandema, po porodu posebice, da to starije dijete lakše prihvati mlađe i da se često taj bonding između njih pojačava zbog dojenja, ako oboje još cickaju, tj. da po tom mentalnom dijelu je jako puno pozitive. Vjerujem da je to individualno, ali eto i to mi je ohrabrujuće bilo čuti 😁 tak da, možda i vama pomogne ❤️

Tonka341
    19. Veljača 2022. 00:24

Arsencres znaci ima nas sa istim problemima. Ali da tebi je def.lakse jer je tvoja ipak starija i da joj se objasniti i ne uspavljuje ti se dojenjem, dok ovaj moj jos ni ne shvaca da ce dobiti brata. Mislim kuzi on da se nesto zbiva, ali nema on pojam o tome da ce doc beba doma i da ce beba trebat sisat i te neke stvari, ipak je jos premali da bi to shvatio i najbitnije mu je da zadovolji svoje potrebe, a sisa mu je jos uvijek sve. Svakako sam odustala od odvikavanja sad, a i kad rodim,pogotovo ako bude carski necu se moc jos i s tim boriti. Jedna frendica mi je savjetovala da probam kad se oporavim od poroda i kad se svi pomalo naviknemo jedni na druge pa ono postepeno probat..,evo nezz, vidjet cemo. Ako nista, tjesim se da ce nam barem biti lakse u vidu tih pocetnih problema u smislu mastitisa, ragada i ostalih cudesa. Stariji sisavci ce sve to rjesit 😂.

Ante 💙 Maro 💙

• MarijanaMartin
    19. Veljača 2022. 01:27

Cure da se javim. Rodila sam. Martin je 3900 i 51 dug. Bio je pakao. Ništa od prirodno, dobila sam toliko kemikalija. Ali bez toga ne bi uspjela! Sad sam kao nova. Već dojimo, nosimo se i bljucamo po mami!!!! Ah jako sam pod hormonima!!! Uživajte, nemogu čitati nemam mozga. Javljam samo da se ne brinete!!! Pusa velika!!!

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣
    Termin poroda 25.02.-06.03.2022

Arsancres
    19. Veljača 2022. 01:50

MarijanaMartin mislila sam baš na tebe popodne i u kojoj si fazi ❤️ čestitam ti i šaljem ti veliki zagrljaj 😇 fokusiraj se sad na bebicu, miriši tu malu štrucu, cikajte i mazite se, dopusti si i tugu i frustraciju zbog takvog ishoda poroda, a imaš vremena i za suze i za svo obrađivanje, pregrmite sad tih par dana još u bolnici i onda ćeš brzo doma svojoj curki i bit će sve puno lakše 🙃❤️ kad budeš bila mentalno u stanju, piši nam šta god, ili samo kukaj ako budeš bila za 🙉🥰tu smo
    Tonka341 ma je, to si dobro rekla, ja i sama kažem i mislim da mi je lakše jer je veća, ja najiskrenije ne bi mogla to ni zamisliti kod nje da je uzrasta kao tvoj mali, ništa to nije osobno tj.je kad se sjetim nje pa očito kroz tu prizmu i gledam, ona je bila dijete koje nije nikada, ali baš nikada zaspala bez sike, popodne, noć, šta god, u autu čak bi morali stati da ju ja dojim u as i onda bi se uspavala i mogli bi kreniti dalje. Nisam nikad dala dudu, nema nikakvu tješilicu niti išta osim mene pa je doslovno ta sisa njoj bila sve. Ona je mene još i prvih mjeseci trudnoće toliko cicala da sam ja evo stvarno sebe pitala gdje joj stane, a vidim da guta, ono po 45min bez prestanka 😔
    Zato kažem da uopće nisam mislila da će ikad i prestati s tim. Svakako, neovisno što je tvoj mlađi mislim isto kao ta tvoja frendica, da odgodiš to sve za malo kasnije jer njima je dolazak bebe ogromna stvar, nebitno ni koliko su stari, mislim da ništa ne gubiš u odnosu koliko možeš dobiti ako ipak prolongiraš to. 
    Sad zvučim ko neki baber, ali za koji mjesec će on puno više kužiti i općenito i kad propriča baš naveliko u onom smislu da možeš s njim razgovarati kao s odraslom osobom, tebi će isto biti punooo lakše i to ishendlat.
    Ja ću prva probit led sa live tandemom pa ćemo si biti utjeha i podrška kako koja od vas bude bila na redu 🙃 Katja nas je zeznila sve, njena mala je odradila sabotažu cica, a od naših nula bodova 😂

• _Katja_
    19. Veljača 2022. 02:07

MarijanaMartin čestitam ❤️🤗 Želim vam brz oporavak, mazite se i volite 🥰🥰🥰
    Savršena kilaža, dobro da niste vise čekali 😊 Kad budeš stigla piši nam da čujemo kako ste, sad se dobro odmori 😘

• _Katja_
    19. Veljača 2022. 02:17

Omerta, Tonka, Arsancres ❤️ 
    Ja sam isto bila sigurna da ću biti s vama u društvu, nisam željela naglo prekinuti, uspavljivala sam ju isključivo dojenjem, ali eto dogodilo se postepeno i bez stresa. Vecaras mi je prije spavanja rekla sisa i beba 😭 Ja joj kažem da da, ti si pila mlijeko iz sise kad si bila mala beba i ti je to, ne buni se, sad je kao velika 🙈 Fali mi to ponekad 💔
    Arsancres i ja sam pomislila kako nećete imati problema s mastitisom, eto jedan veliki plus 😊 

• katsy
    19. Veljača 2022. 03:37

MarijanaMartin

Cure da se javim. Rodila sam. Martin je 3900 i 51 dug. Bio je pakao. Ništa od prirodno, dobila sam toliko kemikalija. Ali bez toga ne bi uspjela! Sad sam kao nova. Već dojimo, nosimo se i bljucamo po mami!!!! Ah jako sam pod hormonima!!! Uživajte, nemogu čitati nemam mozga. Javljam samo da se ne brinete!!! Pusa velika!!!

Čestitam!! Predivna vijest! Dobrodošao maleni 💙 sretno i brzi oporavak želim 😊😊 drž se ženo

CoKSa
    19. Veljača 2022. 04:17

Puknuo mo vodenjak u 4. Evo krecemo za zg. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.