LucK ja sam isto jako dugo stavljala utriće u ovoj trudnoći, do 32tjedna, tak nekak, možda tjedan manje. Imala sam hematom od početka ogroman koji je rastao umjesto da ga je beba prerasla pa kao primarno zato, još mi je bila povećana doza na max dnevno i to one od 200mg 🤦♀️ bilo mi je blago rečeno pun k mljackavih gaća, još ljeto…a ja sam isto čitala da je to kao kap u moru i par nekih istraživanja koja potvrđuju da kao dodatni progesteron nema pozitivan učinak ako trudnica nema povijest spontanih prije ili vaginalna krvarenja, a ja nisam imala niti jedno od toga, ali moj gin opet uz ta ima i neka druga istraživanja koja idu u prilog da ipak smiruje lokalno sve, a sad 🤷♀️ rekao je on meni i da jednostavno unatoč istraživanjima njemu praksa pokazuje drugačije pa je to najveći razlog zašto mi želi ostaviti ipak duže. To mi je rekla i neka gin kod koje sam bila na godišnjem na kontroli, našla sam neku razvikanu ordinaciju po preporuci pa eto i ta "hvaljena" doktorica je to sve isto potvrdila, da je ona imala jako dobre ishode trudnoće s utrogestanima u kasnijem periodu.
Ja ne znam šta bih mislila, ali vjerujem svog ginekologu, a i iskreno kad sam već mjesecima to gurala isti mi klinac više bio hoću još koji tjedan, da mi je išlo na živce je, al jbg, opet bi poslušala doktora ✌️
Ajd super lakše mi je kad ima još netko slične terapije ☺️ ja "samo" navečer stavljam pa mi i nije strašno, a i još malo ustvari svakako 😁
31👩❤️💋👨38
LucK ja sam isto jako dugo stavljala utriće u ovoj trudnoći, do 32tjedna, tak nekak, možda tjedan manje. Imala sam hematom od početka ogroman koji je rastao umjesto da ga je beba prerasla pa kao primarno zato, još mi je bila povećana doza na max dnevno i to one od 200mg 🤦♀️ bilo mi je blago rečeno pun k mljackavih gaća, još ljeto…a ja sam isto čitala da je to kao kap u moru i par nekih istraživanja koja potvrđuju da kao dodatni progesteron nema pozitivan učinak ako trudnica nema povijest spontanih prije ili vaginalna krvarenja, a ja nisam imala niti jedno od toga, ali moj gin opet uz ta ima i neka druga istraživanja koja idu u prilog da ipak smiruje lokalno sve, a sad 🤷♀️ rekao je on meni i da jednostavno unatoč istraživanjima njemu praksa pokazuje drugačije pa je to najveći razlog zašto mi želi ostaviti ipak duže. To mi je rekla i neka gin kod koje sam bila na godišnjem na kontroli, našla sam neku razvikanu ordinaciju po preporuci pa eto i ta "hvaljena" doktorica je to sve isto potvrdila, da je ona imala jako dobre ishode trudnoće s utrogestanima u kasnijem periodu.
Ja ne znam šta bih mislila, ali vjerujem svog ginekologu, a i iskreno kad sam već mjesecima to gurala isti mi klinac više bio hoću još koji tjedan, da mi je išlo na živce je, al jbg, opet bi poslušala doktora ✌️
Ajd super lakše mi je kad ima još netko slične terapije ☺️ ja "samo" navečer stavljam pa mi i nije strašno, a i još malo ustvari svakako 😁
Ja stavljam do 35 tt, od pocetka, 1x dnevno. Moj dr. (Isti kao i od Arsancres) kaze da istrazivanja pokazuju da utrici stite i od infekcija, upala i prijevr.otvaranja. Ja ga svaki out pitam jesmo gotovi, a on meni ajde jos samo do slijedeceg puta 🤣 i sta cu, stavljam, i ja se osjecam sigurnije. Uglavnom mi sve iscuri po noci vec pa nemam preko dana problema bas..
Tnx 😍 taj vaš dr mi zvuči baš super tako da sam sad još mirnija oko toga svega 😊😊
31👩❤️💋👨38
Ja stavljam do 35 tt, od pocetka, 1x dnevno. Moj dr. (Isti kao i od Arsancres) kaze da istrazivanja pokazuju da utrici stite i od infekcija, upala i prijevr.otvaranja. Ja ga svaki out pitam jesmo gotovi, a on meni ajde jos samo do slijedeceg puta 🤣 i sta cu, stavljam, i ja se osjecam sigurnije. Uglavnom mi sve iscuri po noci vec pa nemam preko dana problema bas..
Hahahah tak sam i ja svaki put pitala jel još moram stavljat, a on već pred kraj vidim ne znam šta bi, kaže on meni pa da, ako vam nije problem to toliki ja bih da još koristite pa ćemo se dogovoriti postepeno da smanjite 🙈 znaš kako on onako mekano razgovara, nježno sve 🤭a ja sam stavljala 3x200mg pa mi onda smanjio na 2x200mg kad je nestao hematom, tamo oko 20.tjedna tek.. Ali evo i to je prošlo, ma i meni išlo više na živce to curkanje, ali ako postoji ikakva šansa stvarno da je pozitivno djelovalo, stavljala bi ja i poslije poroda samo da sve bude dobro 😇
Coksaa ima kakvih vijesti🤞🤞🤞?
Cure busice su vam prepredivne ♥️💙♥️💙
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Ja bi rekla da cemo jos pregurat noc, ali sutra bi to moglo biti.
Zatezanja su prava, sluzni jos nije ispao, na momenat me bas jako primi. Ne pomaze tus, malo ublazi, ali se s vremenom natrag pojacaju trudovi.
Jako se dvoumim bi li krenula, ali sutra je subota pa nebi trebali u neku jutarnju guzvu zapast i ako me uhvati jace.
Tipkam vam novosti, ako ne zaspim
Coksa sretno i javljaj nam se!
Cure sve ste lijepe trudnice i trbuscici su vam divni ☺.
Ante 💙 Maro 💙
I još da pitam: radite li Kegelove vježbe?
Prošla baba s kolačima.
Nego cure ja ne znam jel se još koja od vas koje dojite ili ste dojile dio trudnoće susrela sa ovim.. Sad sam dok je mala bila bolesna nekako to pregrmila, ali već duže vremena mi bude baš iritantno to njeno nacicavanje, smeta mi fizički, onako odbojno ful. Ja ne znam jel to do hormona ili jer su mi osjetljive cice, ali baš mi zna ić na živce. Inače, starija je nacicavala baš dugo.. Pa tamo negdje do druge trudnoće kad sam joj rekla da mamu buba pa je odma prestala. Inače mi prije toga nije smetalo.. No evo sad mlađoj tako nešto objasnit je teško, jer joj cica još uvijek dođe ko utjeha pogotovo kad je bolesna (spomenula sam da je čak i navukla ovu vodicu kolko je ovih dana bila na cici) i tokom noći se često prišteka. Tako da sam sad u brizi malo kako će to biti kad rodim, nadam se da mi neće ostati taj čudan osjećaj jer ipak želim i namjeravam dojiti bebu, ako bude sve ok. Ali si mislim da će to mlađoj teško pasti, ako ne bude i ona mogla u tandemu. Molim za savjet što i kako??
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Zatezanja su prava, sluzni jos nije ispao, na momenat me bas jako primi. Ne pomaze tus, malo ublazi, ali se s vremenom natrag pojacaju trudovi.
Jako se dvoumim bi li krenula, ali sutra je subota pa nebi trebali u neku jutarnju guzvu zapast i ako me uhvati jace.
Sretno!!! Ja bih rekla da je to to, ako te ne popusti.. Na kolko su ti kontrakcije, jel si mjeriš? Ne znaš kolko si otvorena? Mene doktor kad sam bila u TA kao i ti na termin nije namjeravao dole čačkat, ali moja znatiželja je bila jača jer sam koju večer prije imala bolne kontrakcije koje su stale pa me baš zanimalo jesam li što otvorena.. I bila sam tad 4 prsta. Sljedeću noć/jutro me opet šoralo, ali sam isto dugo čekala jer nisam bila ziher.. Pa sam mjerila preko aplikacije razmak.. I kad sam skužila da to ne staje nego se samo pojačava, a razmak smanjuje, reko ajmo mi u bolnicu.. Držim ti fige da dođeš skoro pa skroz otvorena i da to bude jedan brzinski porod!!! 🤞🤞🤞
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Sretno!!! Ovo je takvo uzbuđenje! 🎊🥰 Ti si kraljica, toliko opušteno pišeš, bravo! Kad me puknu trudovi ja bi najrađe tebe zvala za savjet 😅😅
Držim vam fige 😊🤞
I još da pitam: radite li Kegelove vježbe?
Prošla baba s kolačima.
Nego cure ja ne znam jel se još koja od vas koje dojite ili ste dojile dio trudnoće susrela sa ovim.. Sad sam dok je mala bila bolesna nekako to pregrmila, ali već duže vremena mi bude baš iritantno to njeno nacicavanje, smeta mi fizički, onako odbojno ful. Ja ne znam jel to do hormona ili jer su mi osjetljive cice, ali baš mi zna ić na živce.Inače, starija je nacicavala baš dugo.. Pa tamo negdje do druge trudnoće kad sam joj rekla da mamu buba pa je odma prestala. Inače mi prije toga nije smetalo.. No evo sad mlađoj tako nešto objasnit je teško, jer joj cica još uvijek dođe ko utjeha pogotovo kad je bolesna (spomenula sam da je čak i navukla ovu vodicu kolko je ovih dana bila na cici) i tokom noći se često prišteka. Tako da sam sad u brizi malo kako će to biti kad rodim, nadam se da mi neće ostati taj čudan osjećaj jer ipak želim i namjeravam dojiti bebu, ako bude sve ok. Ali si mislim da će to mlađoj teško pasti, ako ne bude i ona mogla u tandemu. Molim za savjet što i kako??
O da. Meni je identicno. Na pocetku trudnoce mi nije smetalo, a sad mi bas smeta i ponekad me uzasno zivcira, pogotovo to nocno nacicavanje i isto si je navukao neku vodicu ili sta vec. A to sta me iritira pripisujem hormonima i osjetljivosti,sumnjam da ce nam tako biti kad rodimo jer dok nisam bila trudna to me nije iritiralo. A ovo za tandem ne znam sta bi ti rekla jer istu muku mucim i ista pitanja imam.
Ante 💙 Maro 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji