Moj apetit je isto slab 🤪 uglavnom jedem vrhnje,dresing vrhnje,majonezu i tako,sa paradajzom,krastavcima i to je to.
Voce nop,ne ide slatko bas...
Kome treba savjet oko velicina mozete me pitati,sve znam i previse..
Ja zivim na selu,takoder cemo imati selidbu prije djeteta ili eventualno do kraja ljeta slj.godine takoder na selo.
Gdje cete roditi ?
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Kolica se najbrže izdrndaju još ako nosiš i stvari iz dućana, uh, a i sunce napravi svoje. Tako da nova kolica obavezno.
A za autosjedalicu ne znam koja je razlika između one od 1000kn i one od 3000kn. Jeli ona od 3000kn od boljih materijala da je sigurnija. A kako onda ona jeftinija prođe testove?
Razlika u cijenama opreme za bebe je u imenu,a ne kvaliteti! Ako je skuplje ne znaci i da je bolje.
Zbilja? Gledam sad ima autosjedalica za 600kn. To mi se stvarno čini prejeftino.
Tejusa ja ću te sigurno gnjaviti sa veličinama.
Ja sam htjela roditi kod Podobnika ali je dignuo cijene a kvaliteta se srozala tako da razmišljam o Vinogradskoj, čak idem privatno kod dr koji radi u Vinogradskoj na vođenje trudnoće.... Ali kod mene ništa nije sigurno. Ako se ne budem osjećala dobro i ako budu zajebavali roditi ću kod Podobnika. Bitno mi je da znam da mi neće osakatiti bebu ili mene
12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
2/22 FET 2xmorula👎
3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
5/22 - FET 2x trodnevni 👎
6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮💨, 🥶🥶🥶
7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶
Što se tiče autosjedalice to jako pazite od koga kupujete polovno, ja osobno ne bih od nekog koga ne znam. Ovako neki poznanici dolaze u obzir.
Autosjedalice imaju rok trajanja, većinom su 5-7 godina, neke i 10, mislim da maxi cosy ima takav rok.
Ako kupuješ na neviđeno, ne znaš kako je as skladištena, jel sudjelovala u prometnoj. Npr. i pri brzini od 10km na sat se događaju mikropukotine i proizvođač će uvijek izdati potvrdu da autosjedalica više nije za korištenje.
Ljudi se svakako ophode prema stvarima, ne znaš jel to netko bacao, jel polomljen stiropor eventualno ili sl.
Ima skupljih i povoljnijih autosjedalica, ali bilo koja sjedalica koja je primjerena za uzrast djeteta i koja je pravilno montirana je dobra.
Imate Rodinu grupu za autosjedalice, puno se da tamo naučiti, one imaju susrete pa tamo možeš doći da ti pregledaju as, montažu i sve ostalo.
Za tek rođene bebe je najsigurnije jaje jer se samo u jajetu većinom može dobiti nagib od 45 stupnjeva, koji je bitan do bebinih 6 mj cca zbog gušenja. Kad zaspu, glava im padne i može biti opasno. Iako ima puno as koje su iz skupine 0/1 ali je baš teško postići taj kut pa za koji mjesec bude lakše.
Ima skroz korektnih autosjedalica, npr Cybexovo Aton M jaje se vrti oko 900-1100kn, ima i verzija i-size koja ide do 87 cm, nije nužno da kupite isofix bazu, može se i pojasom vezati. Nakon što beba preraste se da prodati, to jaje baš često ljudi traže.
Nije da izgubiš ne znam koliko love. Mislim da je rok za Cybex 7 godina od montiranja u auto, što znači da vrlo vjerojatno se da iskoristiti i za drugu bebu.
Idealno je da se dijete vozi što duže u suprotnom smjeru jer je to statistički 5 puta sigurnije od smjera vožnje. Ima baš puno videa na youtube-u improviziranih sudara. U slučaju sudara vrat drugačije trza, manje su ozlijede.
Minimalni uvjeti za okretanje u smjer vožnje su 10kg, 15 mj i samostalan hod, ali se preporuča što duže.
Moja mala ima 2god i 7mj, još uvijek se vozi u kontra smjeru i planiram ju što duže voziti. Mi imamo Joie Every stage, ona ide do 18kg u suprotnom smjeru, rok joj je 12 godina, inače je do 36 kg. Ne znam da ćemo ju baš tako puno koristiti, ali npr. uopće nije bila preskupa. Lovila sam popust od 20% i žutu srijedu još, izašla nas 1700kn, a vozimo ju u njoj već 2 godine i još ćemo.
Hoću reći, nije da sjedalica mora biti najskuplja da bi bila ok. Bitno je fa odgovara autu, uzrastu djeteta i da je ispravno montirana.
Pa jel onda i to jaje ima rok upotrebe? To mi se čini baš pametno kupiti. Ne znam može li ići na kišobran kolica?
Baš dobra tema. Moram je dobro proučiti
2/22 FET 2xmorula👎
Cure autosjedalica je zadnja stvar na kojoj bi štedila.
Sve je super dokle ne dođe do prometne nezgode i tu se onda javljaju takvi komentari da nema razlike između one za 500 i 2500 kn. Ili da je dobro kupiti polovno.
Ali ako kojim slučajem dođe do nesreće kvaliteta autosjedalice može značiti razliku između života i smrti.
Mi smo za prvo dijete imali jaje koje sam dobila sa 3 u 1 bebeto kolicima.
Sad za drugo, buduci da svu ostalu opremu imamo, mislim uložiti u još kvalitetnije i jaje i kasnije sjedalicu, uključujući bazu jer je lakše korištenje.
Ima čitav niz drugih stvari na kojima se može uštedjeti, prije svega one sve razne ljuljačke i takve stvari koje beba preraste za 3 mjeseca, autosjedalica, ukoliko ste dosta mobilni nikako nebi trebala biti predmet štednje.
Kad se odlučite za neku, vrlo je dobro pratiti neke akcije i može se naći dosta povoljnije u odnosu na original cijenu.
Cure autosjedalica je zadnja stvar na kojoj bi štedila.
Sve je super dokle ne dođe do prometne nezgode i tu se onda javljaju takvi komentari da nema razlike između one za 500 i 2500 kn. Ili da je dobro kupiti polovno.
Ali ako kojim slučajem dođe do nesreće kvaliteta autosjedalice može značiti razliku između života i smrti.
Mi smo za prvo dijete imali jaje koje sam dobila sa 3 u 1 bebeto kolicima.
Sad za drugo, buduci da svu ostalu opremu imamo, mislim uložiti u još kvalitetnije i jaje i kasnije sjedalicu, uključujući bazu jer je lakše korištenje.
Ima čitav niz drugih stvari na kojima se može uštedjeti, prije svega one sve razne ljuljačke i takve stvari koje beba preraste za 3 mjeseca, autosjedalica, ukoliko ste dosta mobilni nikako nebi trebala biti predmet štednje.
Kad se odlučite za neku, vrlo je dobro pratiti neke akcije i može se naći dosta povoljnije u odnosu na original cijenu.
Da, slažem se od riječi do riječi. As nije stvar nekog đira nego stvarno sigurnosti.
Pa jel onda i to jaje ima rok upotrebe? To mi se čini baš pametno kupiti. Ne znam može li ići na kišobran kolica?
Baš dobra tema. Moram je dobro proučiti
Vidim da ti i dalje ne odustaješ od ideje za kišobran kolica za tek rođenu bebu.
Neka me netko ispravi, ali ja koja sam god otvorila piše 6 +, pa nije to bez razloga.
I druga stvar je da nisam vidjela ni jedna, a da su u položaju da vidim dijete, nego su sva kontra. Ako griješim ispravite me.
Meni je to iz iskustva neprihvatljivo jer se našoj curi znalo po danu i nakon sat dva iza hranjenja dići mlijeko i znalo se desiti da ne može doći do zraka bez da ju dignem. Prošlo je samo od sebe tek nakon 4.mjeseca, što znači da je bilo važno da ju u svakom trenutku gledam u slučaju da se to desi da mogu reagirati.
U kišobran kolicima to nebi mogla jer je beba okrenuta na drugu stranu.
Eto, pisem samo iz svojeg iskustva....
Odluka je naravno tvoja. 💪
Mi imamoobje sjedalice od peg perega
Svaka je bila oko 2,500kn i zadovoljni smo.
Bilo nam je bitno da ima isofix.
Kisobran kolica ima i od nulte + autosjedalica,ne samo od 6mj,pomaknuli su i to,rijede ih nades ali ih ima.
Slazem se za bljuckanje i sl.i okrenuta kolica
Ja cu se svakako raspitati
Vjerojatnost da cu uzeti 2 U 1 jer ona kosara mi je u 1 trudnoci sluzila 1mj a u drugoj nisam ni izvadila s tavana...
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Ja ne odustajem od kišobran kolica zato što su praktična i jer mi pored njih i gepek treba stati kofer od 110l ali ako beba ne ide u njih naravno da neću bebu staviti u njih .
Ja sam već sad došla do toga da mi trebaju barem kolica 2u1 😂. Nama su kad smo kupovali auto rekli da je za sigurnost najvažniji auto, tipa fiat punto je lijes na kotačima a da je passat jako siguran, pa smo tako i birali auto tako da bude što veći i masivniji.
2/22 FET 2xmorula👎
Pada mi na pamet jedna stvar za uštedu na koju se sve mlade mame obavezno navuku, naravno i ja sam... 🙈
A to su sva moguća i nemoguća čuda i ukrasi za kinderbet...tako sam i ja kupila ogradicu, posteljine, ovakve onakve, personalizirane dekice, jastučiće, onaj zastor gore...otišlo je sigurno preko 1000 kn...sve je to super za sliku za fejs...
Onda kad sam malo prije poroda počela čitati o prevenciji dojenačke smrti..i shvatila koliko je to sve zapravo opasno...puno toga smanjuje dotok zraka (na youtube ima milijuni videa o tome)... sam sve vadila van jer djetetu treba samo čvrsti madrac i apsolutno ništa drugo oko njega u kinderbetu.
Evo prostora za uštedu i prebacivanje tih novaca u budžet za autosjedalicu 🌺
Sortiraj odgovore
Najstariji