Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Maya34
    21. Kolovoz 2021. 19:41

Arsancres odlične vijesti 🥰
    Danas sam baš sva neka cmoljava, svašta me "dira" i svako malo se suzdržavam da se ne rasplačem bilo od sreće ili ako nešto tužno čujem / vidim 🙈 bem ti hormone 😂

2019. hipotireoza hashimoto.. Euthyrox svaki dan 75
    + 17.7.
    6.8. 7+4 🤰i ❤️ kuca 😊
    31.8. 47.47mm.. 😊 obavljen kombinirani probir, uredan
    18.3. Marino 💙
    2880g, 49cm 💙❤️🙏

Arsancres
    21. Kolovoz 2021. 19:52

Maya34 hahaha legendo :D
    Joj žene stvarno mi je pao kamen sa srca, toliki mi je to grč bio, još kad se povećao nakon terapije evo stvarno sam mislila da je taj utrogestan placebo kod mene, ništa drugo.
    Čitala sam neka istraživanja da zapravo kod žena koje nemaju povijest spontanih ili krvarenja, terapija dodatnim progesteronom nema dokazan učinak, da je ta doza koju žena dobije praktički kap u moru onog što njen organizam luči sam. Obzirom da se meni eto i uz terapiju povećao trostruko, stvarno sam pomislila da sam očito i ja dio te statistike 🤦‍♀️
    Nadam se da je to sad sve iza mene i da ga neće ni to malo biti na idućem pregledu ❤️
    Nisam stigla sve pročitati, vidim da ima hrpa novih cura i bebica 🥰🥰🥰🥰 čestitke svima!! 

Amelie 1
    21. Kolovoz 2021. 21:15

Arsancres cestitam na uspješnom pregledu!! Odlične vijesti, samo neka se nastavi tako 😀
    Jesi radila miny anomaly scan ili probir ili nifty?

Arsancres
    21. Kolovoz 2021. 21:45

Samo uzv, odnosno mini anomaly scan. U ovoj trudnoći sam odlučila da neću na kombinirani, ništa mi to ne znači u smislu sigurnosti, to je samo statistika. S prvom bebom mi je bio uredan nalaz, ali realno to nije garancija ni za šta. 
    Nipt testove ne bi radila, da kojim slučajem dobijem loš nalaz meni bi cijeli taj proces bio više stresan, ne bih mogla pobaciti, meni bi to bio veći teret nego život s bolesnim djetetom.Jednostavno ne bih mogla to mentalno, mislim da bih se raspala 😑  U biti, mislim da nema smisla raditi bilo koji NIPT ako ne znaš šta bi s ishodom tj. zašto ga radiš, odnosno što u slučaju da nije sve ok. 

Sve se za sada čini uredno i ja vjerujem da će tako i ostati ❤️ 

Amelie 1
    21. Kolovoz 2021. 21:53

Arsancres ma odlično! Akonje dobar miny anomaly nema razloga da nešto ne bude uredu! 
    Razumijem tvoju odluku u potpunosti.
    Ja s druge strane bih voljela znati i pripremiti se. 

Arsancres
    21. Kolovoz 2021. 22:03

Ma jasno je meni da se testovi ne rade eto samo da mama zna da je sve okej nego i ako se nešto otkrije, a da nije pogubno u smislu da se beba ipak može roditi, da se s tim saznanjima ta trudnoća može voditi drugačije,olakšati koješta, isplanirati porod i slično.. Što nije slučaj ako nešto ne znaš unaprijed, jel. Hoću reći, mislim da ima to sve svoje benefite... Samo ja se ne mogu pronaći u tome 🙈

• MarijanaMartin
    21. Kolovoz 2021. 22:36

Arsancres ja te razumijem, nisi sama ima nas još. Možda malo manje pišemo o tome da se ne testiramo, kad se tu nema šta pisati,haha 
    Sjećam se kad sam došla roditi i sad napocetku ti uzimaju one sve podatke i pita on mene za probir i ja kažem da nisam radila, toliko se dr začudio kao da sam rekla da ne perem zube, totalna glupost. Onda je tražio objašnjenje zašto, malo me pojela trema pa sam rekla nešto tipa "ne zanima me' što je još više pogoršalo situaciju ali mi se stvarno nije dalo objašnjavati svoju odluku jer došla sam roditi a ne viditi debatu. U otpusno pismu mi piše pacijentica nije radila probir i velikim slovima "ne znanima ju" haha. Meni je to totalno glupo i baš sam se osjećala kao da sam spiljski covjek ali srećom prošlo je!

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣
    Termin poroda 25.02.-06.03.2022

Arsancres
    21. Kolovoz 2021. 22:48

Osim što je smiješno, meni je to čak i degutantno.
    Moj je ginić na godišnjem trenutno, a budući da je taj hematom bio drama mi je svakako rekao da odem na pregled točno kak mi je rekao, da znamo na čemu sam...ali mi je rekao u koju polikliniku da odem jer zna tu doktoricu i koliko sam skužila prebacuju si pacijente kad je on/ona na godišnjem.
    I dođem ja danas k njoj, zna da sam njegova pacijentica, odmah me pitala jesam radila probir, kažem ja da nisam, ona pita a neki NIPT? Kažem ja ne, ni to. I kasnije isto vidim da je napisala na nalaz, pacijentica ne želi probir niti NIPT 🙈
    Tako da, možda neki na to gledaju drugačije. 
    Moj ginekolog je inače jako detaljan, onako štreberski tip, ali meni to odgovara, on će provjeriti još dodatnih 5 stvari jer želi biti siguran u nešto, ali npr. što se tiče probira u prvoj trudnoći mi je to predložio, objasnio, za NIPT me nije ništa niti pitao, iako ih on ima u ponudi. Sad mi nije nikakav "problem" radio jer sam rekla da bi samo radila mini anomaly scan. 
    Slažem se skroz s tobom da to tak kad napišu baš ispada kao da je trudnica nešto skrivila pa ju se stavi na stup srama 😅

Pukica
    21. Kolovoz 2021. 23:01

Ni ja nisam u prvoj trudnoći radila nikakve prenatalne testove, a ne planiram ni u ovoj. Mislim da nije u redu što se ta odluka propitkuje od strane ginekologa jer kao što netko ima svoje razloge zašto ih radi, tako i ja imam svoje zašto ne. 🤷‍♀️

Arsancres
    21. Kolovoz 2021. 23:36

Pukica

Ni ja nisam u prvoj trudnoći radila nikakve prenatalne testove, a ne planiram ni u ovoj. Mislim da nije u redu što se ta odluka propitkuje od strane ginekologa jer kao što netko ima svoje razloge zašto ih radi, tako i ja imam svoje zašto ne. 🤷‍♀️

Pa baš. Meni je ok da predloži, objasni, da ti izbor... Ali ne da i ulazi u to zašto netko možda ne želi napraviti testove 🤷‍♀️mislim, nije da se mora. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.