Anchika sinoć sam vrebala kad ću uslikat grudnjak i na kraju zaspala, imam hrpu fotki, uploadat ću ti još ak treba 😁
https://ibb.co/2y6xcZ2
https://ibb.co/SsLSsr0
https://ibb.co/Nm9Gx9Q
https://ibb.co/jkwThdR
https://ibb.co/dr6wGjS
Pročitala čestitke za ročkaš, zahvaljujem ❤️ali joj je bio prije 3 tjedna skoro, a ne znam zašto lenta više ne broji dane nakon 3.rođendana, šta tak ne stanu i ovi tjedni trudnoće 🙉🙉🙉
Sutra imam pregled i isto će mi uzeti bris na streptokok, otići ću možda ujutro IAT onaj zadnji obaviti, da se još ne porodim bez toga 😅
MarijanaMartin ja sam uvjerena da će se mali buco okrenuti još, baš kak Katja kaže, oni se doslovno u zadnjem trenu znaju okrenuti. Vidjet ćeš ti 🤭
Curke s koronom držite se, više ne mogu ni popratiti tko je sve pozitivan 😐 ja se samo nadam da će ovih par tjedana do kraja proći negativno za ostale tj. da neće nijednu zapast pozitivan test pred porod da si natovari to na leđa ili da muž zato ne može biti pratnja (to je moj najveći strah) 🥴
Iako mislim da je baš sve lutrija, kak bude bit će, ništa mi više nema smisla 😶
S obzirom da ću biti većinu vremena sama s njim nekako si razmišljam gdje bi mu moglo biti najudobnije dok recimo kuham i sl.. 🤷🏻♀️
Nisam imala njihaljku s malom, ali sam zato babygym koristila konstantno. Ona leži na podu, ništa se ne može dogoditi, slobodna je. Nauči okretati se, potiče se motorički i vizualni razvoj. Ma super. Sad ćemo dobiti na posudbu onu mrdalicu 4Mum. Meni to nekako bolesno robotski sterilno izgleda, haha ali možda kad probam poludim za njom.
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Cure kako funkcionira kada se ode na prvi pregled u trudničku? Šta možemo očekivati od pregleda?
Mislim da ovisi od bolnice do bolnice. Ali SD je ovako nekako: dođeš i šokiraš se koliko je već trudnica došlo prije tebe a tek je pola osam,haha. Javiš se sestri i ona ti da posudicu da se popiškiš i laknus papir da umoćiš, vratiš joj čašicu. Ona te izvaže i izmjeri tlak te pošalje čekati. Ako si na početku, ono 36-37 tjedan CTG čekaš zadnja iako si prva došla. Što si bliže terminu prije dolaziš na red, jer si prioritet. Nakon ctg, čekaš pregled kod doktora. Najčešće ultrazvuk i koliko si otvorena. Govorim iz iskustva gdje nije bilo nikakvih problema niti komplikacije. Sve mi je bilo uredno. Kad sam prenjela onda taj cirkus ponavljaš svaka dva dana i pred kraj svaki dan! U prosjeku sam tamo provodila od 7:30 do 12h. Jedi nešto prije ili ponesi. Jer ako ti je beba uspavana, "mrcvare" dok ju ne probude. Ponesi tablet, knjige, MP3 ili nešto što ćeš raditi sve te sate. Možda se promijenilo zbog korone, ali ne vjerujem!
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Iako mislim da je baš sve lutrija, kak bude bit će, ništa mi više nema smisla 😶
Joj, ja se isto ovoga baš bojim. Baš sam si neki dan razmišljala da npr budem pozitivna na dan termina, to bi sigurno značilo da ću morati u rodilište sama i pod ko zna kakvim uvjetima.. Uff, od sveg srca se nadam da to niti jednu od nas neće zapasti ❤️
Cure kako funkcionira kada se ode na prvi pregled u trudničku? Šta možemo očekivati od pregleda? Ja ovog mog ginića ništa ne mogu pitati, bude nadrndan, uđem s milijun pitanja u glavi, a ništa ga ne pitam. Od prvog pregleda me više niti jednom nije pogledao vaginalno, samo preko trbuha.. Pa eto čisto da znam šta otprilike mogu očekivati tamo, pretpostavljam da će me uskoro poslati na pregled u bolnicu.. Valjda?! 😂🙈
U petrovoj prvo obavis ispred u kontejneru trijazu(izmjere ti temp, i par pitanja o koroni). Dodes u TA, predas papire, sestra te tu dosta brzo prozove unutra, izmjeri tlak, tezinu i da ti casicu i stapic da odes pisnut. To joj vratis, sjednes u cekaonu i cekas na pregled.
Na pregledu ti druga sestra izmjeri opseg trbuha, i vaginalni je pregled. Bez uzv.
Mozes pitat dr. sta hoces, ako imas kontrakcija, salju te na ctg, ako si zatvorena i sve uredno, nedes na ctg.
Poslje pregleda sam ja dobila njihovu uputnicu za uzv, dolje u podrumu se narucila, tako da sam za tjedan dana do sljedeceg pregleda imala friski uzv.
Svaki tjedan pregledi, i sve isto do termina. Kasnije neznam kako ide jer nisam prenijela.
Nisam cekala nikad duze od sat vremena. Bila je korona i nisu guzvali sve trudnice odjednom.
Ma mi imamo mačku zato gledam da bi uzela tu nekakvu njihaljku 🙈 vidjela sam kod nas u trgovini ovu, čak nije niti skupa 🤷🏻♀️ https://www.mall.hr/djecje-lezaljke/kinderkraft-5in1-unimo-up-djecja-lezaljka-plava
2019. hipotireoza hashimoto.. Euthyrox svaki dan 75
+ 17.7.
6.8. 7+4 🤰i ❤️ kuca 😊
31.8. 47.47mm.. 😊 obavljen kombinirani probir, uredan
18.3. Marino 💙
2880g, 49cm 💙❤️🙏
Maya ja imam babybjorn, meni to super, sklopi se u sekundi, ne zauzima mjesta, možeš je furati sa sobom gdje god hoćeš. I na plažu npr. 😊 Lako se i pere, beba od samog početka može u nju. S tim da moja mala nije bas bila luda za njom, ali poslužila je tu i tamo, svakako je najbolje za njih da su na podlozi na podu. Sestrin mali nikako nije htio, oni su je brzo prodali dalje, to je lutrija 😅
Boobamara evo ja sam ti friska koronasica 😂 Danas sam super, sesti dan od poz testa mi je. Imala sam jedan dan 37.5 temp grlobolja i zastopan nos. Ja imam ovlazivac zraka koji je stalno radio jer korona ne voli vlaznu nosnicu. Takoder sam se 5 /6 puta dnevno inhalirala cistom fizioloskom jer znas da kapi ne smijemo. Koristila sam aqua maris strong za nos i pila lupocet za temp. Uz prenatalne sam uzimala vit d, omegu, sipak sam jela svaku vecer uz ostalo voce i takoder litre caja za grlo.
Sreca da je laksi oblik omikron pa to sve prode kroz 4/5 dana. Biti ces ti ok 😉
----
Sto se njihalica tice imam nunu. Vidjeti cemo dal ce joj se svidjeti. 🤷🏼♀️
Opseg trbuha moj gin.mi to nije radio vec samo u TA. Mislim da po velicini trbuha znaju i da li beba ok napreduje, kao ako se previse poveca opseg trbuha onda postoji mogucnost nekih komplikacija ugl s bebom. Ali to ono ne mogu znat odmah prvo mjerenje, vec za tjedan dana kad dodes opet mjere pa valjda po tome gledaju🤷♀️🤷♀️
Boobamara žao mi je radi covida ali bude to sve ok.💕 Ja sam isto imala tak blaže simptome, kako nisam imala temp nisam imala potrebe za tabletama ali da jesam uzela bi lupocet.
Pila sam puno čaja s limunom, nažalost bez meda radi gestacijskog dijabetesa... uz to isla pastile za grlo i nakon covida me još mučio kašalj pa sam na preporuku dr.uzela sirup od trputca. 😷
MarijanaMartin hvala na uputama za SD, nažalost već sam čula da se čeka tak po 4h, zar stvarno ne mogu osmisliti neki bolji sistem 🥴
💁♀️32g.- nizak amh (1,6)
💁♂️30g.-sve ok
BETAPLUS
1.IVF 06/2021 - 3 folikula - 3 oplođene j.stanice,vraćen 1 dvodnenvni 🙃
12dnt beta 183,2 14dnt beta 364,2
27.02.2022. 💕💕💕
Dubrovčanka, ma ako ti nije tlaka, odi što prije riješit taj IAT, neni je mrsko jer moram u Petrovu, samo tamo mogu, a ledara stalno vani, piški mi se svako malo, imam sigurno 20ak min tramvajem do tamo, manje-više s hodanjem, nije ne znam šta, ali nemam volje se nagovorit da odem 😅 odi ti barem haha
Nakon sutrašnjeg pregleda imam još jedan kroz 2-3 tjedna kod svog gin, ujedno i zadnji i onda od 38 tjedna idem u TA 😳
Neka je pitala za hodogram u trudničkoj, ja sam imala dogovorene preglede točno kod određenog dr. tak da nisam ništa puno čekala niti bila tamo, možda may sat vremena s pregledom 🙈doslovno bi došla ujutro u 8, sestre me vagale i mjerile tlak, trakica za urin i onda bi ga pozvale, nije on mene ništa posebno niti pregledavao, doslovno ono jesam okej, pogledao bebu na uzv jel sve štima, pitao kak se osjećam, više smo razgovarali nego što me pregledavao. E i odmah mi je dao uputnicu za KKS na prvom pregledu kod njega jer me pitao želim li i planiram epiduralnu jer za nju se mora imati svježi nalaz krvi, sad koliko je to svježe ne znam, ali ja rekla da hoću i rekao da do idućeg pregleda obavim to i da ne moram dizati nalaz, da će bolnica to imati pa kao da se ne gubi vrijeme ako dođem na knap u rodilište eventualno. Ne znam jel to nešto što on radi da mu bude lakše ili to svima odmah kažu 🤷♀️Na SD je praksa da se na CTG ide od 38 punog tjedna, ako nema nikakvih naznaka za prije, ali u biti ništa posebno.. Ja sam imala samo 2 pregleda u trudničkoj i onda dobila trudove i rodila sat vremena prije dogovorenog trećeg 😂
Ali mislim da je to sve većinom isto, prilično sam sigurna da nikog ne čačkaju ništa tamo više pred kraj, pogotovo ako su trudnoće uredne, da se više samo prati stanje mame i bebe, ctg i to je to. Mene su maknuli oba puta brzo jer se ništa nije događalo, valjd eto neki zapis moraju imat 😅
Sortiraj odgovore
Najstariji