Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bebo
    26. Siječanj 2022. 14:03

CoKSa

bebo

Imam pitanje vezano za godišnji.. Ako netko ima iskustva.
    Ostalo mi je nešto dana godišnjeg iz 2021, prenijela sam ga i kao trebala bih ga iskoristiti do kraja lipnja.
    Medjutim, kako samo ostala trudna, moram ga iskoristiti do kraja ove godine.
    Moj mi nadređeni ne odobrava korištenje ovog GO prije porodiljnog, tek nakon korištenja porodiljnog, ukoliko se vratim u 2022.
    Predložila sam da ga onda koristim nakon prvih 6 mjeseci (porodiljni), a prije slijedećih 6 mj. (roditeljski).
    Naime, prvih 6 mjeseci (porodiljni) mi završava u 10 mj. đto je još uvijek 2022.
    Generalno, računovodstvo i pravnici se slažu da je to tehnički korektno. Medjutim, zamolili smu me da provjerim s HZZO hoće li ovo biti moguće. Teoretski, ja tu ne vidim razloga zašto ne..
    Je li netko imao ovakvih iskustava?

Hvala.

To se moras dobro raspitati kako to ide ,jer ima 100 caka🙄🙄
    Planirala sam i ja to napraviti 2019 ali nisam jer su mi rekli kako poslije godisnjeg moram raditi 3mj da bi imala 2 platne liste zbog prosjeka, pa mi onda rekli ako prekidas porodiljni pa se opet vracas gubis pravo na taj iznos koji si imao, i svasta nesta, pa sam odustala, pa sad koliko ti se to isplati. Neznam neke tocne info i da li se sto mjenjalo. Svatko je tad pricao nesto svoje, ali su se svi okretaki uglavnom oko tog iznosa..
    Onda dok sam pri predaji papira za produzetak opet pitala, zena mi rekla ako koristite stari godisnji duze od mjesec dana, morate ponovno vaditi sve papire iz firme i predavati na hzzo i smanjuje vam se iznos zato jer vam i mjeseci od porodiljnog ulaze u izracun.

Hvala CoKSa,
    čula sam se sa HZZO, moram ih još tražiti napismeno ili otići do njihove pravne službe u Jukićevoj. 
    Kaže teta na tel. (bila je jako ljubazna) da do 30 dana prekida ne treba nositi ništa, a za više od toga da treba ponovo platne liste. I tu je onda ta caka sa 2 platne liste barem kako ne bi pala na minimalac. Baš je rizik...Ali to znači da bi onda izmedju prvih i drugih 6mj trebala potrošiti sav 2021-2022 GO, što je realno 2 platne liste... 

• MarijanaMartin
    26. Siječanj 2022. 14:18

CoKSa

…zena mi rekla ako koristite stari godisnji duze od mjesec dana, morate ponovno vaditi sve papire iz firme i predavati na hzzo i smanjuje vam se iznos zato jer ulazi i mjeseci od porodiljnog ulaze u izracun.

Ovo sam čula i ja od kolegice s posla. Da joj je bilo kasnije 500kn manje. Nisam nikad shvatila zašto???  Pa koja je to firma da brani trudnici da ide na svoj godišnji. Ludnica! Što se tiče hrkanja, ja se učlanjujem u klub. Kaže muž da ne izdrživo hrčem. Ja bi dodala i slinim. Jastuk mi bude skroz mokar. Odvratno ali istinito!!! Ako netko ima pojašnjenje, slobodno podijelite.

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣
    Termin poroda 25.02.-06.03.2022

elle 🙋‍♀️
    26. Siječanj 2022. 14:19

Magy ajd baš mi je drago da je samo potvrđeno ono što smo već znali. Ona je bzvz tada napravila dramu 🙄
    Bambolina ajme i ja jedva čekam leći na trbuh 😁
    Boobamara drago mi je da si dobro i da prolazi s blažim simptomima💕

💁‍♀️32g.- nizak amh (1,6)
    💁‍♂️30g.-sve ok
    BETAPLUS
    1.IVF 06/2021 - 3 folikula - 3 oplođene j.stanice,vraćen 1 dvodnenvni 🙃
    12dnt beta 183,2 14dnt beta 364,2
    27.02.2022. 💕💕💕

• Kriss
    26. Siječanj 2022. 14:55

Pozdrav curke, evo i mene 🙈
    Bila sam samo na pregledu zbog one uroinfekcije, opet sam davala urin i opet nije dobro, ima bakterija i leukocita 😪 Sad mi je dala opet antibiotik, ovaj puta Klavocin. Samo neznam zašto me onda ne pošalje na urinokulturu? Vidjet ćemo drugi put kak bude.
    Cervix je 1/3 čl, kolko sam ja shvatila, skratio se od zadnji put (bio je 2/3 članka), otvorena sam za vrh prsta. Ak se netko malo bolje razumije u cervixe, pliiiiiiz neko malo pojašnjenje. 🙈Rekla mi je da moram malo više mirovati i dala Normabel pp. Slušale smo samo s baby watcherom otkucaje ❤️
    Nadam se samo da se neću početi otvarati prebrzo, prije vremena. 
    Tejuska idući pregled je 9.2. pa kad budeš ažurirala listu, ubaci, molim te 😘
    Curkama na pregledima isto sretno danas ❤️ Demi, javi se obavezno, držim fige da ti potvrde da nije naravno ništa i da sve bude dobro.
    ----
    Sve sam pročitala, htjela sam komentirati, ali toliko sam zaboravila da se ničega ne sjećam što sam htjela reći, Bože dragi 🤷🤷🤷🤷😒😒😒😒
    A ovo za GO je toliko bezveze, ko da smo krive jer je tak ispalo, mislim nek vam isplate ako vam ne žele dati da ga koristite, ipak su to vaši dani i pravo. Moji u firmi nam daju da iskoristimo kad se vratimo tak da se nadam da neću imati problema oko tog. 

Omerta
    26. Siječanj 2022. 15:24

EvaKB

Stigli mi nalazi ogtt, odmah poslala muzu poruku da me danas vodi na kebab.
    Vrijednosti su mi
    4.9 (<5.1)
    8.2 (<10.0)
    5.7 (<8.5)
    Sad umjesto da radim na poslu ja planiram sto cu staviti u kebab.

Čestitke za super nalaz! 👏 Nadam se da si se lijepo počastila!  
    Ja sam malo u zaostatku, pa vas eto sad čitam.. Ovih dana nikako nisam stigla, a navečer kad krenem onda zaspem.. Danas 29.tjedana.. Kako to leti.. Noćas sam imala neki čudan san. U snu je bilo ne znam ni sama jel 4 ujutro ili 4 popodne. Zaspala i za 2h se probudila sa bebom na sisi. Kao rodila, a da pojma nisam imala, onako prespavala vlastiti porod. 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Demi30
    26. Siječanj 2022. 15:30

Boobamara drži se i nadam se da će ostati na blažim simptomima ❤️
    Posvuduša baš si fit 😍
    Tweety88 dobrodošla, kao i još neke cure koje su se javile zadnjih dana, ali nisam popratila imena 😔
    Kriss najbitnije da je sve ok s bebom 🙏 Što se tiče urinoinfekcije, ja uvijek imam povišene leukocite i puno bakterija, ali urinokultura mi je uvijek sterilna i zato nikad ne pijem antibiotik, eventualno malo pojačam čajeve i vodu.  Doktor mi je rekao da su takvi nalazi skroz normalni u trudnoci, ali dok je urinokultura ok da nema brige.  Mislim da bi prije antibiotika trebala napravit urinokulturu, pa ako se i pokaže da je neka bakterija, onda se antibiotik uzima prema antibiogramu s urinokulture, a ne tako napamet 🤷‍♀️ Probaj dobit uputnicu. 
    Vidim da se dosta žalite na razne bolove.  Mislim da je to sve pod normalno i spada u čari trudnoće 😂 Samo da izdržimo sve 🤞
    Ja sam obavila pregled.  Što se tiče onog zadebljanja na posteljici, zbog čega sam i trebala danas ići u bolnicu - to se više ne vidi 🙏🙏🙏 Dakle, pregledao me moj doktor koji mi i inače vodi trudnoću i pozvao je kolegu na konzultacije i obojica su potvrdili da je sve ok.  Radi se vjerojatno o tome da mi je posteljica od samog početka bila pozicionirana sprijeda, a danas su vidjeli da se pomiče prema nazad, odnosno pola posteljice je sprijeda, pola odzada. Kažu da je to zadebljanje vjerojatno viđeno negdje u tom procesu premještanja posteljice.  Rekli su da nije ništa neuobičajeno da posteljica malo promijeni poziciju, bitno je samo da nije nisko, što meni nije 🙏 Što se tiče mog nalaza koagulograma, ako se sjećate imala sam puno nekih povišenih vrijednosti, ali doktori kažu da je to sve uredu i da je unutar referentnih vrijednosti za stanje trudnoće, te da nemam razloga za brigu.  Što se tiče bebe, sve izgleda uredu. Danas je bila okrenuta glavom prema dolje. Dugačka je 33 cm. Dosta je živahna, po mjerama veća za otprilike tjedan dana, te je danas opet rečeno da je curica, pa mislim da je to sad definitivno potvrđeno.  Tako da, Tejuska kad stigneš možeš dodati na popis ime Eva 🎀💗.  Slijedeći pregled će biti za 4 tjedna, ali čekam da mi jave točan datum, pa ću to naknadno napisati. 

29👩‍❤️‍👨33
    stiže nam 🎀💗

• Kriss
    26. Siječanj 2022. 15:39

Demi čestitam ti na odličnom pregledu, jako mi je drago da je sve okej❤️❤️❤️ i beb i ti ste baš baš borci🥰 neka tako i ostane dobro 🤞
    I ja sam joj htjela reći da napravimo urinokulturu jer ovo nema smisla. Mislim nikad nisam imala nekih uopće urinarnih problema, znam da je to sad pod normalno u trudnoći ali da me tako šopa antibioticima napamet, nije mi baš normalno. Odlučila sam popiti sad još to i drugi put tražiti uputnicu. Mislim nešto me muči ili su zbilja kontrakcije pa mi je zbog toga trbuh tvrd i taj pritisak se stvara. Mislim ne bi htjela komplicirati i paničarite bezveze jer sad već sve bolucka i možda je normalno ali me ta situacija jednostavno zbunjuje.
    Uzela sam D-manozu, brusnicu i probiotik pa ćemo sad zbilja vidjeti. Hvala ti na pomoći 😘

Demi30
    26. Siječanj 2022. 15:57

Kriss hvala ti ❤️
    Bambolina hvala ti ❤️ Bas razmisljam o Dada & Rocco gnijezdu jer danas imaju 20% popusta na sva baby gnijezda 🤭 A još uvijek razmišljam hoću li, nikako se opustit 🤦‍♀️
    Tejuska evo moj slijedeći pregled je 22.2.  ( na Čoksin datum 😂) 

29👩‍❤️‍👨33
    stiže nam 🎀💗

elle 🙋‍♀️
    26. Siječanj 2022. 15:59

Omerta pa možda ne bi ni bilo loše prespavati porod 🤣
    Kriss žao mi je radi urinoinfekcije, ali da baš neobično da ne ide urinokultura prvo. 😏 nadam se da će se što prije rješiti🤞
    Demi odličnooooo, te smo dobre vijesti čekali  🥳 baš mi je drago da je pregled super prošao i da je Eva dobro 💕 

💁‍♀️32g.- nizak amh (1,6)
    💁‍♂️30g.-sve ok
    BETAPLUS
    1.IVF 06/2021 - 3 folikula - 3 oplođene j.stanice,vraćen 1 dvodnenvni 🙃
    12dnt beta 183,2 14dnt beta 364,2
    27.02.2022. 💕💕💕

LucK
    26. Siječanj 2022. 16:35

Lovely mislim da sam ih vidila u lesnini🙂
    Kriss čestitke za dobar pregled, ali svakako traži da radiš urinokulturu 🤞
    Demi baš mi je drago da je sve dobro konačno 😍 sad se malo možeš i opustiti 😄

31👩‍❤️‍💋‍👨38

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.