Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Arsancres
    19. Kolovoz 2021. 12:04

Dok sam sve pročitala pobrkala sam tko je šta napisao 😂
    Ovo za pretrage Martie30, skroz mi je čudno da te nije nitko uputio, to je valjda pod mus u startu. Ne kužim koji bi bio nečiji razlog.
    Ja bi na tvom mjestu zvala i tražila uputnice, urinokulturu, kks i tsh obavezno, jako je bitno popratit tsh u trudnoći, zna buknuti ponekad i može biti opasno. 
    Ne plašim te, samo kažem kak je :) većina labosa ima ref. interval do 4, a u trudnoći se sve iznad 2 stavlja pod lijekove, a puno dr. i ofrlje to pogleda, kao u intervalu je pa dobro, ali stvarno može bit nepotrebnih komplikacija.

Za glavobolju u 1.i 2.tromjesečju se smije popiti i brufen, u 3.je zabranjen, ali u prva 2 se smije. Naravno, ne svaki dan i ne u većoj količini, ali od jedne tablete nema štete.
    Ja sam se u prvoj trudnoći tak često mučila, sve me bilo prpa popit neovisno što je dozvoljeno, a onda sam malo više istraživala i odlučila se malo opustiti.
    Meni npr. paracetamoč ne pomaže ništa, al ništa. Da vagon popijem valjda ne bi mi smanjilo bolove.. Imam inače užasne migrene. 
    A za strahove, to je sve normalno, ignorirajte one koji vas žele uvjeriti u suprotno. I baš kak je netko napisao gore, ne, ne prestaju strahovi poslije 12.tjedna, a niti prestaju kad rodiš. Meni osobno su čudnije žene koje su totalna flegma nego one koje se boje. 
    Neovisno koja je trudnoća po redu, strah neće biti ništa manji.
    Treba nekako način način sam sa sobom, dan po dan, kad se bebe počnu micati onda je puno lakše jer valjda ne brineš se jel živa, osjetiš je :)
    Djeca su stvarno blagoslov i trebamo biti zahvalne što smo dobile mogućnost donijeti jedan novi život na svijet. 
    Bebe osjete stres i u duhu toga treba se voditi da pokušaš biti pozitivna, ali svi smo samo ljudi, normalno je osjećati se tužno, loše, uplašeno... 

TeaBj94
    19. Kolovoz 2021. 12:07

Cure, da li je koja od vas pila antibiotike za uplatu mokraćnog trakta? 
    Izgleda da ću morati jer su mi povišeni u urinu? 

👩🏼 27g
    🧔🏻‍♂️27g
    Pokušavamo od 05/21 za 👶🏻 no.1
    💦 Lh trakice od 7/21
    💊 Folna solgar
    20.07. ➕(Clearblue & Cyclotest)
    02.08. 👶🏻 3mm, ❤️ nam kuca
    16.8. Bebica veća, dobila Duphaston za relaksaciju maternice i Folbellu.
    22.09. Nifty uredan, dolazi nam dečko 💙

Arsancres
    19. Kolovoz 2021. 12:10

A što se tiče alkohola u trudnoći, to je baš veliko ne, jedno je popiti 1dcl nečeg jednom u ne znam koliko, ali svakodnevnim unošenjem alkohola, pa makar i manje količine se može stvoriti sindrom ovisnosti kod novorođene bebe, to uopće nisu tako bezazlene stvari. Alkohol se izlučuje u krv, nema se tu šta previše ublažavati.
    To što je neka mama pila pivo u trudnoći i nije joj niš bilo apsolutno niš ne znači u smislu da je to ispravno i da ostali trebaju tako.
    Ne odnosi se to Razumna na tebe sad, nemoj se osjećati prozvanom, mislim da je tvoja odluka u pauziranju s alkoholom dobra jer stvarno može biti samo štete, a ne koristi.

Tejuska♡
    19. Kolovoz 2021. 12:21

TeaBj94

Cure, da li je koja od vas pila antibiotike za uplatu mokraćnog trakta?
    Izgleda da ću morati jer su mi povišeni u urinu?

Pila sam 6mjeseci na zalost zbog E.Coli
    Sve je bilo na kraju u redu.

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Razumna
    19. Kolovoz 2021. 12:21

Svaka žena je posebna na svoj način. Mene nije strah ni visine ni brže voznje,  ni duboke vode ni ničega, čak ni potres nije moja tema ali ispalo je da se bojim najjednostavnije stvari na svijetu a to je trudnoća.  Šokirana sam kolika sam pickica postala preko noći. Zapravo ima jedna stvar koje se bojim a to je da se mome mužu nešto ne dogodi. Realno 60% sam sretna što sam trudna (presretna i oduševljenja i zahvalna ) a 40% uključujući snove koje ne mogu kontrolirati sam uplašena. 
    I svaki put kad vidim trudnicu koja je više od mene trudna pomislim daj Bože da i ja budem tako uskoro.  A vidam ih dosta po crkvi i vidim da su isto zabrinute. Ma ne može se čovjek sikirati ako mu je do nečeg stalo.
    Joj da, moja susjeda ima 20g i trudna je 5mj o već se otvara i na komplikacijama je i treba strogo mirovati a ona izlazi van, ide u šoping kako da ništa nije.  Njena mama je rekla mojoj da ima osjećaj da ona želi da izgubi to dijete 😱. Osjećam da je moja dužnost i odgovornost porazgovarati ( zbog tog nedužnog djeteta) sa njom ali ne znam kako da me krivo ne shvati. Interesantan je zivot nekome je nešto bezbrijedno a nekome sve na svijetu

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Tejuska♡
    19. Kolovoz 2021. 12:31

Razumna mislim da bi trebala nekako se opustiti i uzivati u ovom malom cudu u tebi.
    Nas trudnice posebno pogode takve stvari neodgovornog ponasanja,tocno se vidim da bi je tresnula da dode k sebi.
    Interesantno je da,zalosno netko ne moze a onaj tko moze tako se ponasa.
    Ja ne pusim i ne volim vidjeti trudnicu da pusi,da se mene pita to mi je nesto najgore ali boze moj ja se brinem o sebi ti o sebi ne komentiram ni nista.
    Alkohol nisam konzumirala,volim samo crveno vino i u subotu sam bila u svatovima i nisam niiednu casu mogla popiti,pitala sam se sta mi je da mi se tako gadi?? U nedjelju sam saznala zasto i sada mi je drago da je tako.

J sam dobila isprve 
    Sa N smo se trudili godinu dana i zacela sam 1.1 na novu godinu u pijanom stanju 🤪 i zahvalna sam na tom prokletom alkoholu tog dana!! 

Meni je jako zao sta je tako,sto zbog raznih stanja netko tesko dobije ili ne dobije dijete
    Ali sada je tu ispod tvog ♥️ osjeca tvoj strah,cimni se malo plesi,pjevaj,radi ono sto te veseli jer veselit ce i dijete 🥰

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Arsancres
    19. Kolovoz 2021. 12:50

Ja se slažem sa Dubrovčankom, ali baš je tako.
    Ja sam to skužila u trudnoći, a tek još kad rodiš, meni je srce znalo pucat kad bi vidjela šta netko radi djetetu, ali moraš se jednostavno isključiti, druge nema. Ne vrijedi takvima ništa govorit, vjerujte mi.
    Takva ponašanja su isključivo osobni izbor te žene/žena, a ne neznanje...
    Ja se osobno ježim vožnje djece bez as ili u neodgovarajućim as za njihovu dob, tu se ne radi o nikakvim kerefekama nego to je stvarno sigurnost djeteta. Nema veze ni kak ti voziš, ono može te opalit neka budala na parkingu u konzumu bubam.. U mojoj ulici ima 7 klinaca uzrasta do 5 godina. Samo mi i još jedni susjedi voze dijete u ispravnoj as. Meni je to van svake pameti.
    Te priče da danas netko nešto ne zna uopće ne shvaćam ozbiljno jer ako si u stanju prevrnit internet i istražit koja ćeš kolica kupiti ili krevetić, nemoj me uvjeravat da ne znaš kak se vozi beba od 8mj u autu. Daj stvarno.
    I niz takvih gluposti. To je baš ono osobni interes.

Tejuska♡
    19. Kolovoz 2021. 13:03

Otisla se popisat🥲stvarno haha,ja sam se bas nasmijala...
    Kao da nema wc na bazenima 😑

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Razumna
    19. Kolovoz 2021. 13:08

Moj susjed vozi klinca u krilu dok vozi 😱 pa zračni jastuk bi ga ubio samo tako. Bude mi žao kad vidim kako ljudi ne cijene tu darovanu sreću. Zdravo dijete je stvarno najveći dar u životu. 
    Možda je to meni zato kaj imam 35 a ne 25 ali stvarno uviđam da je ti prava stvar. Moja prijateljica je nedavno pobacila 3 djete jer je neplanirano i oni žele samo 2 djece 💔 . Ne mogu je očima vidjeti, tako sam razočarana a razlog je komoditet....
    Mislim da joj više nikad neću uci u kuću a ni ona meni. 
    Što je najbolje ima super trudnice i lagan porod,  sve idealno ali joj se neda ponovno noći buditi,  pelene a i dotjerala je liniju i ima dobar posao, ne želi da je degradiraju na nizi položaj. ...
    Cula sam da je alkohol dobar za cirkulaciju pa se lakše ostane trudna 🤷🏻‍♀️

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Tejuska♡
    19. Kolovoz 2021. 13:31

Razumna,ako ti je bila prijateljica glupo je da odbacite ono sto ste imali,njena je stvar to,ima svoje neko misljenje kao i ti.
    Da se razumijemo niti ja nisam za to da me ne shvatis krivo,ali opet ti je prijateljica.

Kaj god ja sam svim srcem zahvalna alkoholu jer mog N ne bi bilo da nije bilo toga 🥰

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.