Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tejuska♡
    19. Kolovoz 2021. 10:06

Razumna biti ce to sve super 🙏
    A sto se tice sekiracije,bit ce ih na svakodnevnoj bazi 🤭
    Cuvaj se tlaka to je fakat opasno
    Vi koje ste dulje trudne od mene,da li povracate mucnine?
    Dubrovcanka gumeni bomboni kazes 🤣🤣
    Smeta li kome kava?🥲
    Ja mg ne pijem za sada jer sam vadila prije tr.jer pijem cisti magnezijev klorid (zbog stolice) tako da ga imam i prevosr u bubrezima.
    Uzela sam folnu danas 🥰
    Poceo mi je dan sa vrtoglavicama bas me strah voziti a dosta sam na terenu

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Tejuska♡
    19. Kolovoz 2021. 10:32

Dubrovcanka uzas da 😅 fali mi kava a ne ide
    Sunasce bas mi je drago da je sve super i da je bebuska nemirna 🥰

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Martie30
    19. Kolovoz 2021. 10:33

Sunašce83

Martie30

Taman sam ovaj tjedan trebala imati 2.pregled ali kao i svi dr.,tako je i moja uzela godišnji i prolongirala za pocetak 9 mj. I nije mi bilo svejedno kao i niti jednoj od nas. Po mogucnosti isla bi svaki drugi dan na pregled samo da se uvjerim da je sve ok.
    Ugl. jutros na poslu sam primjetila na gacicama tamnožuti-svijetlo smeđi iscjedak, popratila sam tijekom dana i ponovija se. Onda krece panika, citanje foruma svih, tisucu dijagnoza 🙈 Moja gin.(privatnik) bez obzira sta je na GO stvarno je zena uvijek na wapp-u dostupna, poslala me je na ginekološki odjel u 7 navecer(veza cini cuda), zakljucak je da nema zakljucka, beba je super, srce kuca, vide se rukice i nogice. Po ultrazvuku termin je 18.03 i 9t6d. E da i dali su mi Duphaston tabl. 3x1 i mirovanje. Rekla sam da je ovo znak jer mi je pomakla termin,pa je vjv beba malo nesto zamišala 🤣

Bas mi je drago da je sve ispalo super😃. A kolika je bebica vec😁❤?
    Vidim da smo imale plusic na isti datum😄.Meni je danas 9+6,a sutra cu vidjet kako je po uzv.

Evo bas sam pogledala na nalazu CRL 2.92 cm.
    Mene brine jer mene nisu jos poslali vaditi nikakve nalaze🤦‍♀️ niti krv, urin sta god triba..cak mi je proslo kroz glavu da nije taj iscjedak povezan s krvi - urinom nekim odstupanjima. 
    A da ja odem sama na svoju ruku te najosnovnije? Sta mislite cure? 😅
    (teski sam panicar, prva trudnoca,) 😥

🙋‍♀️ 30y 👨🏻‍🦱 31y
    Pokušavamo od 4.'21.
    💊 Novalac ( od pocetka planiranja)
    Zadnja menga 6.6.'21
    ➕ 8.7.'21
    🩸12.07.'21 Beta Hcg = 1471, 6
    🩺 22.07.' 21 - 1.pregled ❤️kuca, 6+1t
    18.08. Hitni pregled žutosmeđi(svijetlosmeđi) iscjedak - Duphaston tabl. 3x1 - mirovanje
    1.9. ❤️rukice plešu, 5.35 cm, 12t+2
    8.9 kombinirani probir - nizak
    23.9 uzv - 💙 stiže
    27.10. 319g
    29.11. Zadak, 748g
    Termin 13.03.2022

Tonka341
    19. Kolovoz 2021. 10:52

Dobrodosle nove cure! 🤗
    Sunasce 83 super za dobar pregled ❤
    Martie30 ja bi na tvom mjestu privatno otisla izvaditi krv i urin ako te oni nisu slali ili ih pitati, to se treba napraviti na pocetku trudnoce.
    Brige- poucena prvom trudnocom i djetetom kojeg imam- brige i strepnja ne prestaju s navrsenih 12 ili koliko vec tjedana, jesu to sigurniji tjedni ali cure od kad smo ugledale pozitivne testove na trudnocu brige krecu od tada pa do kraja zivota,postajete mame! Tim vise, prave brige tek krecu nakon sta rodite! Tako da znam da je tesko jer i sama sam bila takva i naravno da se i sada brinem i odbrojavam od pregleda do pregleda, ali probajte se posloziti u glavi i svesti to na minimum, bit ce vam lakse. 

Ante 💙 Maro 💙

Maya34
    19. Kolovoz 2021. 11:09

Sunašce baš mi je drago da je sve oke 😊😊
    Što se kave tiče, ne mogu je smisliti više 😂 još nes s mlijekom ide, ali obična a-a..
    Netko je pitao za mučnine..meni su se smanjile, ali i dalje su tu.. pogotovo navečer 🤷🏻‍♀️ a povraćala nisam još niti jednom, to i inače bude jaaaako rijetko kod mene. Više me pate mučnina i žgaravica 🙄
    Dubrovčanka nisi mogla odoljeti 😁 lijepo je to, umiri te barem 😊

2019. hipotireoza hashimoto.. Euthyrox svaki dan 75
    + 17.7.
    6.8. 7+4 🤰i ❤️ kuca 😊
    31.8. 47.47mm.. 😊 obavljen kombinirani probir, uredan
    18.3. Marino 💙
    2880g, 49cm 💙❤️🙏

toxiclystronger
    19. Kolovoz 2021. 11:13

Čestitam Sunašce na urednom UZV :) 
    Ja sam se prije par dana taman pohvalila da sam super što se tiče simptoma, mislila sam da ću proći tako olako cijelu trudnoću, međutim jučer me uhvatila ogromna glavobolja, onako iz sinusa i užasna mučnina, čak sam i povraćala jednom. Do sad sam normalno sve zdravo jela (ribu, povrće...), a od jučer bome na krekerima, štapićima i vodi  Nadam se da je to privremeno nešto i da neće biti tako ostatak prvog tromjesečja 

👩‍🏫 a teacher & a psychotherapist
    👱‍♀️29 🧔34
    👫 2017.
    👩‍❤️‍💋‍👨 2020.
    Prva 🤰🏻 ➕ 18.7.
    Prvi pregled: 16.8. ✔️ 💓
    Drugi pregled: 13.9.

toxiclystronger
    19. Kolovoz 2021. 11:16

E da, mislila sam da se smije piti paracetamol u trudnoći, planirala sam ga popiti jučer jer me zbilja glava užasno rasturala, ali sam onda čitala da ipak nije 100% siguran i da su radili neka istraživanja gdje su otkrili neke loše učinke za bebu, pa sam onda odustala i istrpila... ali evo jutros sam se isto probudila s nekom blagom glavoboljom jer cijelu noć nisam spavala kako treba. Tako da ne znam koliko ću izdržati bez tablete ako se nastave glavobolje 

👩‍🏫 a teacher & a psychotherapist
    👱‍♀️29 🧔34
    👫 2017.
    👩‍❤️‍💋‍👨 2020.
    Prva 🤰🏻 ➕ 18.7.
    Prvi pregled: 16.8. ✔️ 💓
    Drugi pregled: 13.9.

Tejuska♡
    19. Kolovoz 2021. 11:42

Meni su oduvijek govorili ako te boli samo lupocet,nista drugo
    Jedna tableta 500g je na 50kg tjelesne tezine otp.
    I kad sam morala uzela sam lupocet.

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Razumna
    19. Kolovoz 2021. 11:42

Meni je mpo doktor rekao da smijem paracetamol i normabel od 2mg za grceve ( po potrebi) ali su me žene na drugoj temi jako popljuvale zbog toga i optužile da mi je to doktor dao zbog psihe.  Uglavnom,  naručena na razočarenje što ne mogu ostati trudna 7g braka jako me šokiralo i uplasilo što sam iz drugog pokušaja ostala trudna. Jednostavno ja sam spremna na poraze i da su sve druge žene majke samo da sam ja crna ovca i da mi ništa ne ide. Stvarno sam prezahvalna na ovoj trudnoći i osjećam se kao da sam dobila prekrasan dar i na lotu i sve najbolje na svijetu i stalno se boljim da će se nešto dogoditi bebi i da će ovaj prekrasni san završiti. 
    Inače meni je dr da smijem 2 šalice kave dnevno.  Ali ja sam davno izbacila kavu i cigare jedino mi gin tonik i casa vina fali. Svi kažu da smijem ali mene je strah. Ne želim reskirati.  Ali iskreno mislim da bi bila puno bolja trudnica da popijem pola deca-dec vina. Ja kad popijem meni je sve super. A sad kad ne pijem samo neke lude psihoze.  Što je najbolje svi mi se inače dive na duhu i optimizmu i veselju ali sad u trudnoći sam druga osoba. 
    Što se tiče toga da nakon poroda tek dolaze brige teško vjerujem u to ali opet meni je bilo samo da ostanem trudna a sad kad sam trudna što strahova, tako da vam vjerujem. Jedino što želim je staviti si svoje živo i zdravo dijete na prsa i dojiti ga.....
    Oprostite na dugom postu.
    Ja imam osjećaj da bi meni bilo lakše da me stave u bolnicu na čuvanje trudnoće samo da znam da je beba stalno pod zdravstvenim nadzorom

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

☯️
    19. Kolovoz 2021. 12:03

Razumna, Morala sam ti ovdje replicirat iako nisam dio proljetnih beba,no jos stignem zadnji vlak uhvatit pa cemo vidjet. Vidjela sam na drugoj temi kakva se bura i strka stvorila oko tvog razmisljanja i iskreno ja sam na pola pola. S jedne strane si u pravu,a s druge strane u krivu,no kad je strah u igri vjerojatno nema pogresnog i krivog pogotovo ako je prva trudnoca u pitanju jer se ucimo i iz dana u dan saznajemo nesto novo. Nemoj osjecati strah,znam da zelis zastiti i sebe i bebu da jako dugo cekas ovu trudnocu ali do 12TT nazalost nista ne mozes uciniti osim nadati se da je prirodna selekcija ovaj put na tvojoj strani jer do 12TT je kriticno razdoblje dok se sve formira,kromosomski se sve poslozi i krene razvijati. Samo korak po korak pomalo. Sto se normabela tice,prvo sto sam uocila gresku je da je netko rekao da je antidepresiv i gluplju stvar nisam cula jer znamo svi da je anksiolitik i da se normabel uredno pripisuje umirenju spazma misica i u opustanju skeleta,a u kombinaciji se obicno daje neofen,brufen itd,medutim trudnice s time smiju samo lupocet. Ako osjecas grceve ne ustrucavaj se uzeti tu kombinaciju jer ces izluditi ako osjetis grceve sto je normalno a tebi moze utjerati strah u kosti. Moja seka je uzimala normabel 3x dnevno zbog grceva u trudnoci a prethodno je imala 2 spontana tako da,samo postivaj dozu koju je doktor prepisivao i sve ce biti dobro. I da, pokusaaaaaaj se samo smiriti,duboko udahni i zapamti do 12tt je sve u Bozjim rukama i ti ti vise nista ne mozes. Trudna si hej! Ima nas koji se vec 3 godine bakcemo s pokusavanjima prirodno pa ne ide. Ti si presla tu zapreku,disi duboko,dan po dan,postuj upute doktora i sigurno bude sve dobro! PS cestitam na trudnoci 🥰🥰🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.