Pau18koji klošari 😅. Imaš li koga da ga zamoliš da te prijavi?
Ništa joj ne znači ako do otvaranja porodiljnog nece imati zadovoljen taj uvijet od 12 mjeseci u 2 godine...
Zato i pitam...ako bi uspjela nakupiti onda nek svakako nešto pokuša...
Bok cure!
Javila sam vam se jednom davno, davno, pa nakon toga nisam, htjela sam ali nemam baš tu naviku, samo čitam ponekad
Vidim da je danas kod mnogih burno, evo i ja sam malo frustrirana pa me zanima još nečije mišljenje, ako vam bude tema zanimljiva. 🤷♀️
Na svu sreću ništa strašno nije bilo, s bebom i sa mnom sve super, nego ja malo razmišljam o porodu koji se približava (prvi). I krenem ispitivati teren kod dr. koji radi u bolnici gdje planiram roditi...
Shvatim nakon par minuta razgovora da se apsolutno ne razumijemo. Ja njemu pokušavam objasniti da bih htjela izbjeći sve medicinske intervencije (naravno ako nisu nužne, nisam luda da ugrožavam bebu), da ne želim epiduralnu, drip... Zapravo možda sam i luda, jel:) ali trudnoća je stvarno uredna i vjerujem svojem tijelu i htjela bih to iskustvo na taj način proći. Također ne tvrdim da se neću predomisliti u vezi nečeg, ali neki plan je takav u mojoj glavi za sad.
Ne znam koliko me dr. razumio ili uopće pokušao, ali krenuo mi je objašnjavati da nije ni njima lako, ne žele da mi patimo i da predugo to traje (dakle ja iz toga zaključujem da forsiraju drip i carski rez, što govori i stopa cr koju imaju..). Totalno kontra od mojih želja. Govorio mi da ne brinem i da me ne mora biti strah.. A znate kako je s tim, kao kad ženi kažeš "smiri se" :))
Da se razumijemo, nije me strah poroda, već više tog nekog tretmana osoblja u bolnici, moram priznati da imam probleme s povjerenjem, pogotovo nakon svih priča koje često izlaze u javnost..
Najviše se bojim da će mi predstaviti neku situaciju kao da je nužno da se intervenira, samo zato što je njima tako lakše i/ili brže.
Također mi je doktor rekao onu poznatu "sve se to brzo zaboravi", što me iskreno dosta iznerviralo jer znam da kod mnogih nije baš tako i iskustvo poroda sigurno puno utječe na ono prvo osjetljivo razdoblje postpartuma..
Imate li kakvo svoje mišljenje o svemu tome ili iskustvo/savjet cure koje ste već rađale?
antonela98 hvala na odgovoru i savjetima.
Da, u ovoj zadnjoj rečenici sam se i ja malo pronašla.
Dobro znam da ne mogu pročitati dosta literature i savjeta da me nešto ne iznenadi, npr. Bol za koju ne znam je li normalna ili ne I zbog toga sam se nadala od doktora čuti neke riječi koje bi mi na neki način vratile to povjerenje u njihove postupke.. No to se nije dogodilo :(
Je, danas je malo burno 😅 Inače je bas bilo mirno i samo lijepe vijesti ☺️
Nooha drži se ❤️ Super da si već u 30. tjednu, bit će to dobro 🤗
Magy sve si lijepo objasnila, ne živciraj se zbog te frustrirane žene, nije vrijedna. Imala je los dan pa se na tebi istresla 🤯
Pčelica lijepo je da znaš sto od poroda (ne)želiš, slobodno to sve reci prije, imaš pravo, a koliko će oni surađivati to je stvarno teško reci… Mislim da to sve ovisi na koga naletiš. Želim ti puno sreće, da prodje onako kako si zamislila 🤗
Nooha plan je dobar i drzimo fige da sto duze izdrzite ti i bebica ❤❤ Svidja mi se potpora koju imas doma ❤
Pcelica Antonela je sve lijepo objasnila.. Nemam puno za dodati. Meni je pulao vodenjak pa sam morala u bolnicu i prije nego sam bila nesto otvorena. Beba se nije spustala i nakon drugog pokusaja su rekli da me vode na CR. Medjutim, ja iz nekog razloga to nisam htijela sto sam im i rekla. Srećom, iz trećeg pokušaja smo uspijeli... Bilo je tesko ali jesmo. Kasnije sam puno razmišljala jesam li trebala forsorati vaginalni porod, sto da je zaista bila neka komplikacija? Onda opet, vjerujem da je tako bilo da bi me jednostavno ignorirali.. Tako da. Slusaju oni, ali na koncu im je sogurnost mame i bebe ipak na prvom mjestu. 😉😋🐒
Magy ja ne razumijem kako je tvoja brijednost od 6 nakon jela preko granice? Ima li svaka bolnica svoju skalu? Ne razumim.. Mojje su vrijednosti daleko iznad tvojih i u intervalima su normalnog.. 😱
Hvala vam na odgovorima :)
Imam dojam da doktori (i ostali u rodilištima) baš ne vole kad im dođu žene koje imaju "želje" i nedaj bože nešto su čitale o svemu tome 🙈 već danas sam se osjećala tako..
Ali ja sam takva, najviše mi pomaže informiranost da se pripremim za nešto, ne savjeti poput "ma ne brini"..
Njima je to baš rutina, a nama ipak ne?? 🤷♀️
Razmišljam malo - možda su ženske ginekologinje drugačije u razmišljanju o tim stvarima?
Voljela bih "naletjeti" na nekog tko se slaže da i psiha može utjecati na tijek poroda..
Pcelica11 ja sam u petrovoj odbila sve. Donijeli su mi papir na sta pristajem, a na sta ne.
Zaokruzila sam samo carski u slucaju komplikacija.
Ne zelim da me rezuckaju, odbila sam drip i bilo kakve droge, nisu me ni klistirali. Ako pucam nek puca samo.
I pohvala babici i dr.sto su me natopili nekim uljem, bas onako pravo nasaftali i mali je samo izletio. Nisam ni popucala. 3500 je bio tezak
Sortiraj odgovore
Najstariji