Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tonka341
    28. Rujan 2021. 13:26

Maya34

Evo i mene s pregleda. Sve je oke 😊 beba odgovara 15+1, a po njegovom sam 15+4 🥰 I spol još ne znam, beba spavala okrenuta leđima i nije mogao vidjeti 🤷🏻‍♀️
    Dobila sam i nalaz za probir
    T21 1:4460
    T13/18 1:10000
    Dobni 1:290
    Idući pregled je 26.10.

Drago mi je za dobar pregled 🤗, a za spol cemo se i ti i ja morat jos malo strpiti...

Ante 💙 Maro 💙

• MarijanaMartin
    28. Rujan 2021. 13:32

Iskreno to sam i mislila. Malo me brine maloj je pupak otpao tek s mjesec dana a neznam kakvi su coveri. Ono da dobro drže a da ne prekriju pupak. Tak, voljela bi da mi netko baš ispriča svoje iskustvo s novorođenim djetetom. Bez reklama i cenzura. Moj problem je što nisam na faceu i slicnim platformama, gdje većina cura dijeli svoje iskustvo, a i prodaje rabljeno. Tako da sam izvan događanja,haha

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣
    Termin poroda 25.02.-06.03.2022

• Mjau
    28. Rujan 2021. 13:33

Sunašce83

Imala hematom koji se napravio u dva dana razmaka od prvog pregleda. Obilno iscurio sa ugruskom,bila na hitnoj dobila duphaston tablete 3x1. Hematom nestao i sve je super…. Hematom je opasan koliko sam shvatila ako je iznad ploda. Tada je potrebno debelo mirovati da ne povuce i plod…

Ah ne znam gdje je nije mi rekla. Moracu mirovati dok se ne povuce 
    Samo da se povuce bezbolno 😢

1994god. Bez jajovoda
    Prva stimulacija gonalima pocev od 23. avgust 2021. Dobijeno 19oocita oplodilo se 16. Cekamo 5ti dan
    09.09.2021. Transfer jedne blastociste, zamrznuto 5

Arsancres
    28. Rujan 2021. 13:52

Mjau, trebalo bi ti pisati na nalazu. Možda ne piše baš iznad ili iza nego npr. supracervikalno ili već neki pojam koji objašnjava položaj, morale bi biti i mjere hematoma, škicni pa nam javi.
    Ja sam ga imala u prvoj trudnoći, nestao za 3 tjedna uz terapiju i nikakvo mirovanje posebno. Bio je bočno od gestacijske vrećice, a sad u ovoj trudnoći sam imala iznad i iza vrećice skroz, kao srp je bio, okružio je bebu, u 7tt je već bio tamo. Tada je bio 2cm, dobila sam terapiju i mirovanje, ali ne sad kavez doslovno.. Kontrola bila za manje od 3 tjedna, on ko za klinac narastao na skoro 7 cm. Povećali su mi utrogestane na max, bio je veći od bebe tada, mirovala sam većinu vremena, ali obzirom da imam još jedno dijete, nemoguće mi je bilo ležati cijeli dan, a i jednostavno psihički nisam mogla. Radila sam minimalne stvari na dnevnoj bazi, skoro sve muž radio, ali nisam htjela gubiti razum jer u tim ranim tjednima jednostavno ne možeš baš puno utjecati na neki ishod. Naravno da ne bi nosila gajbe ni ribala podove, ali ne mogu ja sad odjednom se zatvorit u kavez i pravit se da ništa i nitko ne postoji.
    Za 2 tjedna sam opet imala kontrolu, smanjio se na 1,7cm i beba ga je prerasla, izgurala ga je dolje, iznad cerviksa je sad i ne predstavlja nikakvu opasnost više, taman da i iscuri.
    Sad na zadnjem pregledu je bio 1cm, tak da, očito nestaje sam od sebe, smanjena mi je terapija još, a kad nestane skroz, ukinut će ju gin.
    Ti hematomi su ti baš lutrija, jako su česti, a svaka žena može imati drugačiji ishod. Ja nisam krvarila niti u prvoj niti sad kad je bio velik. I da prokrvariš, ne mora značiti da je sve gotovo, većina ih iscuri i ne povuče plod.
    Ne brini ❤️
    MiliceKamilice kod nas dojenje još u punom pogonu, ja sve čekam da kaže da nije više fino haha, ali uzalud. Doduše, ona više nema 6283837 podoja dnevno kao prije, ali naravno, neće proći dan bez cice😂 meni su bradavice bile u početku jako osjetljive, sad puno manje. Imala sam na faze osjećaj da mi je otpust teži, da ona baš navlači, a da joj teško ide. Kad bi pitala, ona kaže uvijek da ima mlijeka, da će ona sad isisat sebi pa će vidjeti u drugoj ahaha
    Tina kužim da je koma sad, ali proći će to sve dok rodiš i onda ima da ti briga samo bude da usisaš i opereš pod, a ne majstori.

Blink13
    28. Rujan 2021. 13:57

posvudusa

Antonela98 da, mi smo dan razlike 😀
    Ma ja volim imati sve na vrijeme i unaprijed riješeno i organizirano. Kad sam malo čitala jesenske bebe tamo su se svi rodili mjesec dana ranije 😂
    A onda opet da ne bi korona pa nas zatvore pa šta ću onda. Vrtim 100 filmova, sanjam da sam rodila a mi nemamo ni autosjedalicu 😂
    Baš mi je neki presing da neću sve stići na vrijeme. Treba sve pokupovati i onda prati sve živo i neživo.
    Plan mi je do Božića složiti popis šta sve trebam za prvu ruku i onda taman kad krenu sniženja nakon Božića, lagano krenuti u nabavku svega. Htjela bi do 1.2. Imati više manje sve pa onda sjediti i čekati nek krene 🤣

Luda sam znam, ali me užasno strah da će mi faliti nešto jaaaako bitno 🙈

Nisi luda, i ja sam takva ista
    Sad još ništa ne nabavljam jer nisam ni prvi pregled prošla ali sa sinom sam imala sve spremno cca 2 mjeseca ranije. Isto tražila popuste i polako nabavljala. I dobro da sam tako jer sam se na kraju porodila u 35-om tjednu.
    Imam negdje popis (dugačak je 😁) pa ga stavim ako netko u međuvremenu ne stavi

Iako, najbitnije ćeš sigurno nabaviti ali uvijek bude nešto što je npr meni trebalo, a tebi neće trebati

Arsancres
    28. Rujan 2021. 13:57

MarijanaMartin

Iskreno to sam i mislila. Malo me brine maloj je pupak otpao tek s mjesec dana a neznam kakvi su coveri. Ono da dobro drže a da ne prekriju pupak. Tak, voljela bi da mi netko baš ispriča svoje iskustvo s novorođenim djetetom. Bez reklama i cenzura. Moj problem je što nisam na faceu i slicnim platformama, gdje većina cura dijeli svoje iskustvo, a i prodaje rabljeno. Tako da sam izvan događanja,haha

Imam ja frendicu koja je koristila s oba djeteta pp od rođenja, ja sam nju ugnjavila za sve haha, ako želiš, mogu ti dati njezin broj pa ju ispitaj sve živo na whatsappu, imala je i curicu i dečka, a znam da se često tak neke pelenice više koriste za dečke, neke za cure, da imaju razni foldovi koji su prikladniji za nekog itd.. Pa ako se odlučiš, ja se čujem s njom i spojim vas :) 

Blink13
    28. Rujan 2021. 14:01

posvudusa

Neki dan sam bila u Areni i onako bezveze prošetala dječijim odjelom da vidim šta ima, malo sam i te dječije online trgovine pregledala.
    Ljudi moji, šta nema 😂
    Za bebe danas postoji toliko toga, da imaš ne znam koliko novaca nije ti dosta koliko su toga izmislili.
    Ne bi htjela pretjerivati a opet ne bi ni da mi fali.
    Kad gledam recimo ona gnijezda, jel to bebi treba ili je to trenutna moda? To nije ni postojalo do prije par godina koliko znam a sad ga svi imaju. Jer 1000+ kn za to ne dam ako je to moda, ako je stvarno nešto korisno i dobro onda ajde ok.
    I one ljulje isto, imaš od 400 pa do 3000kn pa si ti sad misli jel ti treba ili ne.
    Ko Alisa u zemlji čudesa sam. A stvarno ne želim bacati novce i na kraju imati pun podrum gluposti koje nisu nikad ni isprobane. A ne bi baš ni da mi je dijete ko miš beskućnik jer sam ja bila škrta a baš to bi bilo dobro 🙄🙄

Mi smo u malom stanu i ja sam pokušavala isto balansirati između potrebnih stvari i ograničenog prostora tako da nisam imala ni gnijezdo ni ljulju jer sam se bojala gdje ću to držati
    Za gnijezda sam čula pozitivne komentare, kod ljulje moraš paziti na ergonomski položaj bebe i koliko smije biti u njoj - nisam istraživala pa ne mogu ni pomoći 🤷

Blink13
    28. Rujan 2021. 14:05

TiNa

Ej Curke ja sam danas vadila tsh i guk tolko me strah da mi ne dode veliki guk da uzas. Ocu li vidjet nalaz na e gradani? Jer je salju mailom. To mi je rekla i prosli put. Prosli put sam vidjela Al sad ne vidim ni da je uputnica a izvadila sam nije vrag da vidi samo moja dr??? Nemoze bit jel da?

Ja si uvijek vidim sve nalaze ali nažalost sa odmakom - npr zadnji nalaz od sina je došao jedan petak oko 13h, meni je na e-građaninu bio tek u utorak

TiNa
    28. Rujan 2021. 14:13

Blink13

TiNa

Ej Curke ja sam danas vadila tsh i guk tolko me strah da mi ne dode veliki guk da uzas. Ocu li vidjet nalaz na e gradani? Jer je salju mailom. To mi je rekla i prosli put. Prosli put sam vidjela Al sad ne vidim ni da je uputnica a izvadila sam nije vrag da vidi samo moja dr??? Nemoze bit jel da?

Ja si uvijek vidim sve nalaze ali nažalost sa odmakom - npr zadnji nalaz od sina je došao jedan petak oko 13h, meni je na e-građaninu bio tek u utorak

Aha, hvala ti valjda cu i ja vidjeti pa makar i preksutra, 

🧔35g
    🙎‍♀️33g
    Married
    19.07.+(clear blue)
    1x🤰, 💙boy

Folna, Novalac, euthyrox 50, magnezij
    Termin 19.03.2022.

TiNa
    28. Rujan 2021. 14:14

Stigao mi je nalaz tsh sa 5.9 pao na 4.8 u 6 tjedana pod th euthyrox 25. Sigirno ce mi povecat euthyrox cekam da mi se javi endokrinologica 

🧔35g
    🙎‍♀️33g
    Married
    19.07.+(clear blue)
    1x🤰, 💙boy

Folna, Novalac, euthyrox 50, magnezij
    Termin 19.03.2022.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.