Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Arsancres
    02. Rujan 2021. 14:44

Žene nemojte se zezati sa TSH1om, ja bi se složila s Mayom34... On je stvarno rizičan ak nije pod kontrolom u trudnoći. Neću nikog ništa plašiti nepotrebno, ali baš kak i Maya kaže, pronjuškajte malo istraživanja po netu, visok TSH je povezan sa spontanima. Općenito, postoji cijela teorija koliki bi TSH trebao biti za začeće, koliko kod implantacije itd.
    Znam da ima i doktora koji to sve ofrlje uzimaju i sve dok im nalaz ne crveni je ok po njima, ali nije tako. 
    Moja jako dobra prijateljoca je zaradila hipotireozu u 1.trudnoći upravo zbog takvog nemara doktora... Imala je 2.97, prva trudnoća, jbg nije znala.. On je njoj reko sve je ok, u ref. vrijednostima je bilo 4,5.
    Tek kad se naručila kod privatnice na mini anomaly i nifty je ova digla frku, dala joj je terapiju, ali evo i nakon skoro 4 godine ima problem sa štitnjačom. 
    Za trudne žene je ok do 2,max 2,5..ovisno o labu. Nikakvih 3,4 itd... 

Arsancres
    02. Rujan 2021. 14:46

*hipertireozu, pardon🙈 ne mogu editirat post😂

Maya34
    02. Rujan 2021. 15:16

Arsancres

Žene nemojte se zezati sa TSH1om, ja bi se složila s Mayom34… On je stvarno rizičan ak nije pod kontrolom u trudnoći. Neću nikog ništa plašiti nepotrebno, ali baš kak i Maya kaže, pronjuškajte malo istraživanja po netu, visok TSH je povezan sa spontanima. Općenito, postoji cijela teorija koliki bi TSH trebao biti za začeće, koliko kod implantacije itd.
    Znam da ima i doktora koji to sve ofrlje uzimaju i sve dok im nalaz ne crveni je ok po njima, ali nije tako.
    Moja jako dobra prijateljoca je zaradila hipotireozu u 1.trudnoći upravo zbog takvog nemara doktora… Imala je 2.97, prva trudnoća, jbg nije znala.. On je njoj reko sve je ok, u ref. vrijednostima je bilo 4,5.
    Tek kad se naručila kod privatnice na mini anomaly i nifty je ova digla frku, dala joj je terapiju, ali evo i nakon skoro 4 godine ima problem sa štitnjačom.
    Za trudne žene je ok do 2,max 2,5..ovisno o labu. Nikakvih 3,4 itd…

Nisam niti ja htjela pisati detalje zašto je tsh važan u trudnoći jer stvarno nije bezopasno pa bolje da pročitaju same na internetu.. Ja recimo čim sam spustila tsh na oko 2 sam ostala trudna, a do nedavno je bio oko 4 i njima je to bilo u granicama.. pa sam si sama povećala jer je rekla da smijem sama regulirat na temelju onoga kako se osjećam i eto 😁

2019. hipotireoza hashimoto.. Euthyrox svaki dan 75
    + 17.7.
    6.8. 7+4 🤰i ❤️ kuca 😊
    31.8. 47.47mm.. 😊 obavljen kombinirani probir, uredan
    18.3. Marino 💙
    2880g, 49cm 💙❤️🙏

• be00
    02. Rujan 2021. 15:27

Pozdrav drage moje❤️
    Danas sam bila na pregledu (5+0) i doktorica je vidjela zametnu mjehuric, mislite li da je to okej za ovako rano razdoblje? 🥰

• be00
    02. Rujan 2021. 15:28

be00

Pozdrav drage moje❤️
    Danas sam bila na pregledu (5+0) i doktorica je vidjela zametnu mjehuric, mislite li da je to okej za ovako rano razdoblje? 🥰

Zaboravila sam napisati da sam nova ovdje tek sam se pridruzila evo upravo sada 😂

Razumna
    02. Rujan 2021. 15:34

be00

be00

Pozdrav drage moje❤️

Zaboravila sam napisati da sam nova ovdje tek sam se pridruzila evo upravo sada 😂

Dobro nam došla 🥳♥️
    Želim ti školsku i dosadnu trudnoću 🤞
    Mislim da je mjehuric ok. Budeš išla za 10ak dana opet a vidiš ♥️. Opusti se 🌞
    Trudnice meni je TSH 2.57. Išla sam provjeriti. Baš sam sad koma. Namjerno ne želim čitati niš po netu i sad kad sam išla gledati iskočio mi je neki video "Kako sam preživjela spontani" . E tako sam sad tužna i u 🍆 a nista mi nije hvala Bogu ♥️🙏

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Arsancres
    02. Rujan 2021. 15:42

Maya34  ja znam da većina MPO doktora traži da se TSH prije postupka izregulira na 2 ili manje, to sam toliko puta pročitala da je nekom bila kočnica za sam postupak, a isto mi ima smisla i kod (ne)potpomognute oplodnje. Isti uvjeti bi trebalo biti zadovoljeni. Zato me čudi npr. kak netko uopće od doktora tome ne pridaje pažnju. Znam da neki ginekolozi npr. uopće ne daju uputnicu za vađenje TSH kod potvrde trudnoće. Moja susjeda npr. ima takvog debila s oproštenjem. Srećom pa zna iz nekih drugih izvora to sve pa ga je sama tražila uputnicu, još joj je nevoljko dao, kao u stilu ako se nikad nije javilo neš, zašto bi sada.
    A ja ne kužim kak oni misle da žene to random ovako vade. Ja sam prije prve trudnoće jednom u životu vadila hormone štitnjače, na svoj zahtjev, prije nikad, niti bi ikada znala da možda nešto ne štima ako i nije štimalo. Ma baš se pitam tko to tako iz hira vadi hormone ili koji dr. bi ti pristao bez indikacija dat uputnicu npr.
    Ja se ne bi zezala isto, slažem se to da neću sad nikog zastrašivati, mene bi prvu oprala panika da sam u takvoj situaciji, ali nije stvarno za zezat se.
    A cure vi koje mislite da će dr. iskulirati, tražite svejedno kontrolu svih hormona, jer mislim da kod nekih blagih povišenja se onda gledaju i T3 i T4 pa valjda to sve se usporedi, al nisam sigurna.
    Mislim, vjerujem da neki dr. stvarno i misle da je sve do 4,5 ok.. Tako je mislio i taj ginić od moje frendice, nije on ni bio neugodan niti bezobrazan, samo ono to je sve ok, on je doktor, valjda on zna. Cura se nakon tog više nikad nije pojavila kod njega, nastavila je vodit trudnoću privatno što je zapravo tako jadno i tužno. 

• be00
    02. Rujan 2021. 15:54

Dubrovčanka

Beoo zašto te tako rano primila? Samo ti stvori paniku za bzvz

Pa ne znam ni ja iskreno, htjela je vidit dal je sve u maternici samo zbog toga😏

Arsancres
    02. Rujan 2021. 16:06

Sunašce83

Ja zvala u panici🥴🤣.
    Daklem, do prije par god.je normala kod trudnica bila do 4,5 i nitko nije pridavao vaznost dok Amerika nije odlucila da to nije normalno pa je i Euro.unjela svoje nove standarde. Inace kad se gleda u pravilu za tsh je potreban jod koji nije isto prisutan u prehrani u svakoj zemlji pa tako ni u ljudima…bla,bla…
    Kod trudnoce u pocetku kod zdrave trudnice TSH moze radi vatrometa hormona malo skociti ili pasti i zato ga je potrebno pratiti da ne dode do hipo ili kod niskog hiper. Nije uvijek potrebno dobivati terapiju i vazno je da se on izregulira do drugog tromjesjecja,terapija se daje ako i ostali hormoni nisu naj. Ft4 je vazan i on mora biti kod trudnoce unutar ali blize visim vrijednostima. Ono sto je vazno ukoliko je sve drugo u redu redovito vodit kontrolu i pratit Ft3 i Ft4 i TSH koji mora u 1.tromj.biti do 2.5,a u 2.i3.tromj.do 3,a opet ne ispod 0.42.
    Navela sam mjere mog laboratorija,ali treba i pazit jer ne testiraju svi jednako tako da i tu zna biti odstupanja.

E tak onda i je kak sam mislila kod blagih povišenja 😁 to sam pročitala negdje da onda sve hormone obrade pa kao sve zajedno se gleda.
    Sigurno sve ovisi i od labosa do labosa, ali bolje pitati, barem ja uvijek tak gledam da bolje da me netko pošalje kući jer sam došla nepotrebno nego da fulam neš 😅

Razumna
    02. Rujan 2021. 16:10

Moj muž je upravo izjavio da će on sutra razgovarati sa doktorom ako sve bude uredu jer on više ne može sa menom. Zamislite vi luđaka.  Forum stvarno nije mjesto da pišem ovakve stvari ali ja sam 11g pokretač veze, optimist i organizator i ovo je drugi put da sam ovako loše ( prvi put je trajalo mjesec dana) i on više ne može. Govorimo o čovjeku koji stalno ulazi u moju sobu da mi kaže neku glupost i zaboravi zatvoriti vrata. Pa čemu služe vrata? Dobro da barem ulazna zatvori, moram biti sretna sa tim.... ajme plačem i smijem se u isto vrijeme 😂😭

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.