Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Piamia
    21. Srpanj 2021. 14:38

Do 8.tjedna? Sori nisam skuzila oko 8t :)

Piamia
    21. Srpanj 2021. 14:41

Ahaa sorry, to*dovoljna doza. Oprosti! Muci me i cinjenica da sam neposredno prije trudnoce konzumirala solgarovu folnu kiselinu a sad pijem folat koji je navodono bolji. Isto tako sam do 4.tjedna trudnoce konzumirala uz taj folat i b kompleks, magnezij i d vitamin za koji sam isto cula da ako ima viska nije dobro. Bas me to uplasilo. Ostala sam samo na folatu i povremeno magnezij pa cu kasnije novoalac

Visibaba07
    21. Srpanj 2021. 14:58

matyy

Ahaa sorry, to*dovoljna doza. Oprosti! Muci me i cinjenica da sam neposredno prije trudnoce konzumirala solgarovu folnu kiselinu a sad pijem folat koji je navodono bolji. Isto tako sam do 4.tjedna trudnoce konzumirala uz taj folat i b kompleks, magnezij i d vitamin za koji sam isto cula da ako ima viska nije dobro. Bas me to uplasilo. Ostala sam samo na folatu i povremeno magnezij pa cu kasnije novoalac

Računaj da D vitamin preko ljeta se nešto dobiva i putem sunca,tako da ako nisi baš u deficitu možda bolje ne. Folat se kao bolje apsorbira od folacina iako meni je dr rekla da pijem folacin i dalje do 3 mjeseca trudnoće..a poslije isto planiram preć na novalac ili Elevit. Magnezij možemo slobodno uzet,dapače dobar je za više toga u trudnoći..

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

TeaBj94
    21. Srpanj 2021. 15:13

TeJa

TeaBj94

Ej TeJa hvala ti! Također i tebi puno 🍀🥰
    Ovulacija mi ne bila 06.07., pokrili smo i dan prije i poslije i sami dan ovulacije…moglo bi se reci da smo bili dosta aktivni i evo rezultat se vidi 🙌🏻
    Ma da to sto kažeš opustiti se i to je to. Sutra i ja zovem ginekologa da vidim kada bude prvi pregled :) kako si ti? Imaš kakvih jačih simptoma? Ja za sada samo osjetljive grudi, nadutost i malo kao grčevi dolje(ništa strasno) i umor 😂

Neka se vidi, neka 😃
    Moj prvi simptom je bio metalni okus u ustima najčešće ujutro to mi je bilo još prije pozitivnog testa. Inače osjetljive grudi ali ne svaki dan, bradavice tamnije i veće.
    Imala sam prošli tjedan neko blagi krvarenje tj više smeđo-rozi iscjedak tako da sam trenutno na mirovanju i terapiji Duphastonima, do pregleda petak. Nadam se da će sve bit ok.
    Stvarno je dugo za dočekati taj prvi pregeld, ja nisam mogla dočekati pa sam otišla privatno ali bilo je prerano i vidjela se samo GV.
    Nemam mučnine niti žgaravice, neka tako i ostane 😃
    Javi šta kaže ginekolog kada je prvi pregled 🤗

Evo i mene cure...pregled je tek 02.08. zbog godišnjeg. Rekao mi je doktor da se opustim, uživam i pazim. 
    Treba sad biti miran do tad ;) 
    Vidim da komentirate vitamine, ja sam isto za sada još samo na folacinu od solgara, mislim da ću pričekati pregled i onda vidjeti što još uzeti uz njega uz preporuku doktora... 

👩🏼 27g
    🧔🏻‍♂️27g
    Pokušavamo od 05/21 za 👶🏻 no.1
    💦 Lh trakice od 7/21
    💊 Folna solgar
    20.07. ➕(Clearblue & Cyclotest)
    02.08. 👶🏻 3mm, ❤️ nam kuca
    16.8. Bebica veća, dobila Duphaston za relaksaciju maternice i Folbellu.
    22.09. Nifty uredan, dolazi nam dečko 💙

• MarijanaMartin
    21. Srpanj 2021. 16:06

Ja pijem Novalac i moram reci da me isto brine taj D vitamin i ljeto. Kad sam rekla da ga pijem ginekologici, rekla je "super". Hmm iako moja gin nije mjerodavna, haha Tu na forumu sam vidjela da još netko pije pa me i to malo smirilo. Iako sam bila na jednom simpoziju kemičara i istraživanje je bilo vezano za suplemente za trudnice. Dokazala je znanstvenica da niti jedna proizvodac nema deklarirane količine i vitamine. Pa me malo i to smiruje.

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣
    Termin poroda 25.02.-06.03.2022

Piamia
    21. Srpanj 2021. 17:20

Ja sam se isto pitala je li previse i folat i novalac, isto mi ke zena u ljekarni rekla da mogu.. cak sam bila tjedan dana pila samo novalac ali vratila sam se na folat jer mislim da je na pocetku ipak najbitnija folna kiselina, mozda kasnije uvest to s vitaminima.. a curke kojima je gin rekla folacin, imaju li neko objasnjenje zasto ne folat? Citala sam da je folacin sinteticki i da je puno bolja opcija folat, ako netko zna objasnjenje, please! Mozda ja krivo uzimam

Piamia
    21. Srpanj 2021. 17:22

Ja sam isto dobila preporuku za novalac pa sam cak tjedan dana presla na samo to ali sam se ipak vratila na folnu odnosno folat od solgara. Misim da je u pocetku folna najbitnija a kako beba napreduje onda vitamini. A sto se tice folata i folacina, cure kojima je gin preporucila folacin je li vam rekla neko objasnjenje jer sam citala da je folacin sinteticki za razliku od folata koji je kvalitetniji i bolje se apsorbira, pliz recite mi ako grijesim ili ako imate objasnjenje :)

Piamia
    21. Srpanj 2021. 17:24

Sori na dvije skoro iste poruke, na moru sam nemam bas signala pa se nekad posalje, nekad ne -.-

WannaBeMommy
    21. Srpanj 2021. 17:38

Ja pijem PreMama Duo, 1 tableta + 1 meka kapsula na dan. Sama sam odlučila piti i ostale vitamine jer sam dosta slaba s voćem i povrćem pa s time želim nadoknaditi. Otišla sam u ljekarnu i tražila neke dobre vitamine za trudnice da imaju i folnu i sve ostalo.
    Posavjetovala sam se s gin i rekla je da je to skroz ok i da nastavim do 12tt, a gin mi je zbilja dobra, tako da joj vjerujem u potpunosti.
    Nekako sam dobila dojam da se ginekolozi uopće ne uzbuđuju oko toga šta koja trudnica pije, samo im je bitno da se uzima nešto od dodataka. 🙂

👫 '93 oboje

Milica.Kamilica
    21. Srpanj 2021. 17:50

matyy

Ja sam isto dobila preporuku za novalac pa sam cak tjedan dana presla na samo to ali sam se ipak vratila na folnu odnosno folat od solgara. Misim da je u pocetku folna najbitnija a kako beba napreduje onda vitamini. A sto se tice folata i folacina, cure kojima je gin preporucila folacin je li vam rekla neko objasnjenje jer sam citala da je folacin sinteticki za razliku od folata koji je kvalitetniji i bolje se apsorbira, pliz recite mi ako grijesim ili ako imate objasnjenje :)

Metil folat je aktivni oblik folne kiseline. Velik je broj žena čiji organizam nema sposobnost pretvaranja folne u aktivni oblik, tako ako piju folnu kiselinu, ustvari nema fajde, što je opasno za organogenezu, tj. prvo tromjesečje trudnoće, kada je bitan unos folne. Zato bi svaka žena trebala piti samo aktivni oblik.
    Što se tiče vitamina, ne brinite, to su skoro pa minorne doze, nećete se predozirati tabletom, dvije na dan. Iako je ipak najbitnija zdrava prehrana i tu nikakav vitamin ne može pomoći/odmoći.
    Vitamin D3 je ustvari hormon i strašno je bitan za reguliranje stotine procesa u tijelu. Zabilježen je jak deficit kod djece u Dalmaciji, što govori o sunčanju. Uzimajte ga slobodno, proguglajte, pronađite medicinske skraćene članke i istraživanja.

💃38
    🐥2020.

NIPT uredan, očekujemo dječačića 💙
    Termin 15. 3. 2022.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.