Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    seka_Frida
    05. Ožujak 2022. 14:13

Dubrovčanka

Muž na porodumoj je neki dan rekao nešto slatko. Kao baš smo komentirali zašto se ljudi zgražaju kad čuju da ide partner. I većinom misle da ih žene sile da idu s njima(tako je u malim sredinama barem). Ja svoga nisam ni pitala niti sam očekivala on je odma u početku rekao da on ide da mu je rečeno da je to nešto najljepše na svijetu. Neki dan je komentirao da on neće da se njegova žena pati sama s nepoznatim ljudima i da prolazi sve to. Ja se rastopila 😭🥰
    I da ne želi isto tako bi poštivala odluku. Malo sam onako pod upitnikom kako će reagirati na to sve Al baš iz tih razloga smo zajedno prošli tečaj da je koliko toliko upoznat s porodom.

Evo rasplakala sam se 😢😂🙈

seka_Frida
    05. Ožujak 2022. 14:24

Amelie, bile su vrece za malene bebice prije koji tjedan u kauflandu, 55kn, i stvarno dobre, ako imas koji negdje pogledaj, nikad ne znas, mozda im je ostala koja 🤗

A sto se pp tice, u go girl 💪😎  i mi smo se na njih odlucili, skupljam ih u kosarici na aliju cijeli tjedan, predobrih ima.🤭 Koji tip vam se najvise svidja? Ja sam za AI2, ali mi je jedna gospodja rekla da se sa malim bebama u pocetku koristi samo tetra i cover. Znas ti nesto vise o tome?

anchika
    05. Ožujak 2022. 14:51

I ja skupljam platnene pelene, neke sam dobila rabljene, neke sam narucila od molly a neke s alija, pa cemo vidjeti.
    Seka frida ja zazirem od tih tetra pelena i tog omotavanja🤣 citala sam iskustva zena koje od pocetka koriste moderne platnene pelene a ne tetre tako da se moze 😀

mrzlopoljka
    05. Ožujak 2022. 15:08

Omerta, ja imam takav samo veci, onaj koji prodaju pod trudnicki za spavanje. Uzela u Etherealu jos s prvom bebom. Za dojenje ga nisam koristila, ali mi je bio ok za spavanje, i kao ogradica/gnijezdo za bebu ako lezi na kaucu, krevetu i sl. Kasnije ga i muz koristio dok gledao tv.  Sad ga opet koristimo. 

Muz na porodu - mog su istjerali na prvom porodu nakon kaj je 15min bio sa mnom (SD; jedan od razloga zasto ne idem opet tamo). Tako da sam prvo rodila sama, pa mi nekako nije toliko bitno da li ce biti drugi puta ili ne. Ako se uspijemo dobro iskombinirati za cuvanje maloga dok sam ja u radjaoni, onda planiramo pokusaj broj dva. 🤣 A ako ne, budem sama. 

elle 🙋‍♀️
    05. Ožujak 2022. 15:22

mrzlopoljka

Omerta, ja imam takav samo veci, onaj koji prodaju pod trudnicki za spavanje. Uzela u Etherealu jos s prvom bebom. Za dojenje ga nisam koristila, ali mi je bio ok za spavanje, i kao ogradica/gnijezdo za bebu ako lezi na kaucu, krevetu i sl. Kasnije ga i muz koristio dok gledao tv.Sad ga opet koristimo.

Muz na porodu - mog su istjerali na prvom porodu nakon kaj je 15min bio sa mnom (SD; jedan od razloga zasto ne idem opet tamo). Tako da sam prvo rodila sama, pa mi nekako nije toliko bitno da li ce biti drugi puta ili ne. Ako se uspijemo dobro iskombinirati za cuvanje maloga dok sam ja u radjaoni, onda planiramo pokusaj broj dva. 🤣 A ako ne, budem sama.

Zašto su ga istjerali? 😱

💁‍♀️32g.- nizak amh (1,6)
    💁‍♂️30g.-sve ok
    BETAPLUS
    1.IVF 06/2021 - 3 folikula - 3 oplođene j.stanice,vraćen 1 dvodnenvni 🙃
    12dnt beta 183,2 14dnt beta 364,2
    27.02.2022. 💕💕💕

Amelie
    05. Ožujak 2022. 15:51

seka_Frida

Amelie, bile su vrece za malene bebice prije koji tjedan u kauflandu, 55kn, i stvarno dobre, ako imas koji negdje pogledaj, nikad ne znas, mozda im je ostala koja 🤗

A sto se pp tice, u go girl 💪😎 i mi smo se na njih odlucili, skupljam ih u kosarici na aliju cijeli tjedan, predobrih ima.🤭 Koji tip vam se najvise svidja? Ja sam za AI2, ali mi je jedna gospodja rekla da se sa malim bebama u pocetku koristi samo tetra i cover. Znas ti nesto vise o tome?

Idući tjedan bih se trebala naći sa curom koja je to koristila sa svojim klincima i čuti sve savjete od nje, ali da čini se da je lakše startati s tetrama pa valjda nakon 3,4 mj idu na te AI2. Super mi je što su žene rekle da su im se i tete u vrtiću bez problema naučile na te pelene i mijenjale ih kao i jednokratne.. Mogu ti javiti što kaže kad popricam s njom.

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

mrzlopoljka
    05. Ožujak 2022. 16:14

Elle, zato jer im je prigovorio kako to da mi nisu dali nista za bolove, a trazila sam ih epi ili nesto drugo otkad sam dosla tamo (5h prije nego su njega pustili u boks). I onda kad je on nakon prigovora posegnuo za bocicom vode da otpije, komentar je bio - vi ste jako visoki (2m), ne smijemo dopustiti da padnete na doktora ako se onesvijestite, izvolite van! 😐 A covjek bio zedan. I tako. Ostala ja sama. 

• MarijanaMartin
    05. Ožujak 2022. 17:01

Maya34

MarijanaMartin nadam se da uživaš kod kuće sa velikom sekom i bucom 🤞😊

Cure još vas pratim. Taman kad pročitam i napišem nešto, netko me prekine i ode post! Valjda ću sad uspjeti! 
    Pokrivanje bebe: moram reći da me iznenadilo. U bolnici ih oblače dugi bodi, jednodijelno odjelce i debeli jastuk i svi smo u dobi od plus 30 stupnjeva. Kad sam došla doma baš sam bila u problemu. Uglavnom treba ih debelo ušuškati jer inače kišu i kašlju. Rekla bi da to traje neko prvo vrijeme dok ne proradi termoregulacija!
    Iskustvo Vinogradska: pozitivno: stručnost i pristupačnost doktora i sestara na odjelu patologija trudnoće je neopisiva. Bez izuzetnog znanja iz kemije doktorice Gall nikad ne bih vaginalno rodila. Po forumima se piše da ne smiješ imati mob na porodu, to je totalna laž. Imala sam mob i slušala pjesmu na uho, jer nisam uzela slušalice,haha negativno: odjel babinjaće su katastrofa, nikoga nisu naučili dojiti (ja sam promijenila 6 cimerica), hrane ad-om bez odobrenja, uvjeravaju da trebaš šeširiće, da trebaš kombinirati dojenje i dohranu i td Tko ne želi dojiti, Vinogradska je idealna!

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣
    Termin poroda 25.02.-06.03.2022

• MarijanaMartin
    05. Ožujak 2022. 17:08

Porod: htjela bi naglasiti da se ne treba bojati dripa. Ja sam se bojala, zbog svih silnih priča i eto bila sam 6h na dripu, svakih pola sata su pojačavali dozu i ništa nisam osjetila. Ne zato što sam ludo hrabra, već jer na mene ne djeluje,haha imam dijagnozu: lijena maternica. Hoću reći, ako je meni nešto bilo strašno ne znači da će tvoje tijelo tako reagirati!! Treba se opustiti i nadati da ćeš što prije zaboraviti, haha

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣
    Termin poroda 25.02.-06.03.2022

Omerta
    05. Ožujak 2022. 17:44

MarijanaMartin svaka ti čast, ali ja nebi drip NIKAD VIŠE!!!! Prvo porod, 38+1, curkanje plodne vode, ništa otvorena do 1 i pol cm možda, sljedeći dan u 11h dobivam drip, rodila u 19:44. Muke Isusove, meni je bilo pregrozno. Kao prvo 24h bez jela, samo sam vodu smjela, kad je to krenulo šerafit, a ja cijelo vrijeme prištekana na ctg, ležim, nikog nigdje da mi do wc-a pomogne, popišala se dva puta po krevetu.. Jaukala u bolovima, epiduranu potpisala, ali je nisam dobila jer je od 4 i pol do 10 cm nitko nije došao pogledati. Box zauzet, gužva, još zatvorili vrata da me ne moraju slušat.. Ležim tako i masiram si sama leđa, dragog pustili na jedvite jade, samo zato jer sam sama ostala i to negdje pred kraj, dok se ne oslobodi box. Već sam počela osjećat nagon na kakanje/tiskanje, tek tad su me odveli do boxa, curi krv po podu, jedva sam došla do tamo, sva sam bila u nekom bunilu i poslje mi je taj dio bio skroz u magli. Znači prvo iskustvo užas. Drugo.. Nebo i zemlja. 40+1 nova rađaona, odradila svoje trudove doma, čišćenje.. nisam bila ni sigurna prvo jel to to, sve dok se razmak nije smanjio na oko 2-3 min i onda pravac bolnica.. Došla otvorena 9 cm, brzo ctg, presvlačenje i u box.. Jedva mi stigao iscuriti onaj antibiotik protiv streptokoka. I svi su bili tako dragi i od pomoći.. Vidjelo se da su dobre volje i nekako je sve išlo super i glatko. Još je tamo bila jedna babica koja me prepoznala, kao skužila je čija sam kčer, iz mog mjesta neka žena, pa možda je i to imalo kakvog utjecaja.. Eto, nadam se da će mi treći porod biti sličan tom. Koma je kad ti kao prvorotki ostane to u lošem sjećanju, doslovno da se pitaš jel bi uopće imala više djece. Sve se kao zaboravi i nestane ta bol te sekunde kad je beba vani.. Onda te preplave osjećaji i više ti ništa drugo nije bitno. Sva sreća pa mi je drugi porod bio toliko drugačiji, imati svoje vlastite trudove od kojih se otvoriš skoro pa skroz bez neke prevelike muke, a ne forsiranje sa dripom. Ok je ako ti još malo fali, pa se to pogura sa dripom, a ne da te šerafi na silu pola dana. 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.