Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jagodica125
    23. Ožujak 2021. 08:35

Thera - ja sam prosli puta radila GUK profil pocetkom 2.mjeseca, dobila doma nalaz i pisalo mi je "vrijednosti uredne, pridrzavati se dijetnih mjera do poroda, kontrola za 2 mjeseca" kad trebam ponovit OGTT i hormone stitnjace. Jos sam zvala u trudnicku ambulantu na Vuk Vrhovec onu sestru da pitam trebam li ponovit GUK jer sam dobila pribor prosli put. Rekla je da se drzim "kako pise u nalazu"🙄 dakle do poroda dijetne mjere, jedino ako bi me u TA trazili da ponovim GUK onda moram.
    .
    A prosli put u TA kad mi je doktor gledao nalaze OGTTa i GUKa jos je prokomentirao "pa Vi uopce nemate gestacijski secer"...ja onak 😒 svatko se vodi svojom politikom😫

23. Ožujak 2021. 08:39

Jutro cure!
    Danice znam da ti je tesko, javljaj nam se i pisi, tu smo. 😘 Btw ja otvorena vec 3.tjedan prst i nista. Moguce da sam i vise jer sam imala cijeli vikend grceve/trudove. Frendica se otvorila 1cm (dakle manje od prst,  prst je 1.5cm) i rodila za 5 sati. To ti je sve individualno al ti si u bolnici i lezis, pod nadzorom si i na ljekovima, neces ti jos rodit. Zagrljaje saljem 😘

23. Ožujak 2021. 08:41

Thera, sretno na GUK-u, Girl, Petra i Zara javite nam super vijesti s pregleda :) 🤰🏻🤰🏻🤰🏻
    Dora.. danas je 23. 😂 Kak ide? Se trudis sta? 😅🤱

Lonmi
    23. Ožujak 2021. 08:47

Jutro curke,
    Jagodice super sto nam  AnaAna ima takvo znanje i da ju mozemo pitati, ja osobno nikoga ne poznajem iz tog područja, a neke stvari me povremeno zanimaju sto iz znatizelje, sto iz neke sigurnosti 😊.
    Fancy jako puno zena znam koje su dobile urinarnu infekciju poslje poroda. Nisam sad popratila jel si imala kateter mozda.
    To mi je isto grozno sto se povremeno dogodi da iz raznih razloga poslje poroda imamo probleme, temperature, hodanja po bolnici itd.
    Meni bi bas tesko palo da moram recimo ostaviti bebicu od par dana/tj i ici po pregledima.
    Nek paze na nas da budemo dobro 🙏🙏
    Danice moja, samo se ti izjadaj ovdje, pisi sta god te muci. Tjedni su ti super, bebica je vec velika, sad si dobila injekciju za pluca. Zao mi je sto te boli toliko i da te kontrakcije kod tebe vec toliko dugo traju, nek te drzi misao da si bez obzira na sve pogle koliko daleko dogurala, lezala, pazila se. To je snaga 💪. Istina da puno zena otvorenih izdrzi i do termina, mozda i tebi uspiju uz tokolizu produziti jos par tj draga, ipak si u drugoj situaciji jer tebe muce kontrakcije, ali u svakom slucaju na sigurnom si i bit ce sve super. Ruzica nam je isto bila do termina izdrzala 💪
    Neka si ti pod nadzorom, ja isto kazem bolje ponekad stisnuti zube i biti tamo jer doma razne misli kolaju nasom glavom i onda se psihicki mucimo. Bit ce sve super ❤️

Petra982
    23. Ožujak 2021. 08:50

Jutro cure!
    Neće Dora još 2 dana 🤣
    Pregled mi je tek popodne pa sam se vratila još malo u krevet. Ne spava mi se, nisam sovarila, al mi je udobnije neg na kauču. Čuvam energiju jer poslije imam za šetat i nosit briseve.
    Stavila sad prat jednu mašinu robe, al te kutije i dalje pune! Čudim se čudu čitavo jutro otkud toliko stvari. Ko da nikad nisam bebu imala. I pol toga mi se čini višak i suvišno, a opet mislim da sam sačuvala s razlogom. Booo! 
    Avama, sretno! 

Petra982
    23. Ožujak 2021. 08:53

Danice, samo hrabro! Žao mi je da te boli i da si pod tolikim stresom. 
    Sretno curama na pregledu, s ostalim želim lijep dan!!!

Lonmi
    23. Ožujak 2021. 08:55

NevaEva kako si nam danas? Koji datum cekamo, 31.03.? Ja taj isto jedva cekam jer imam pregled 😂
    .
    Danas sam sigurna da je ovo moje mokro i vodeno ujutro od gospođe jer sam osjetila dok je bljucnula 😂, ocito se neceg nakupi kroz noc.
    Jedem puno slatkog u zadnje vrijeme i sve mi se nesto cini da me krece svrbuckati dolje, moram se srediti s tom hranom.
    .
    Moja curka se od jucer samo proteze, onako nesto malo izmigolji i vecinom osjecam samo kako me blago dodiruje, totalno su se pokreti promijenili sad, nema bas mjesta.
    Nadam se da je vani toplije i da nema vjetra da mogu malo biti na terasi, dosta mi ove kuce. 

Lonmi
    23. Ožujak 2021. 08:59

Petra i ja sam pretjerala sad nakraju s kupovinom robice 🤦‍♂️. Konkretno s bodicima, imam polovicu 56 dugi rukav, polovicu 62 s kratkim rukavima i iskreno mislim da nema sanse da to sve stigne obuc prije nego preraste. I s Nexta dolaze kombinezonici jos, majice i tajice 🤦‍♂️😂
    Jos nek bake dođu u napast, molila sam ih da ne sad da svega ima dovoljno za pocetak da me ne trpaju s tim malim brojevima 😂

Elly94
    23. Ožujak 2021. 09:02

Dobro jutro cure. Pratim vas koliko stignem nakon poroda. Da malo prokomentiram svoju situaciju.. Sto se tice prepoznavanja trudova ili ti prepoznavanja da moram krenuti u bolnicu. Kao i vi trazile sam od svake osobe savjet kako sve prepoznat makar sam znala da je svaka osoba za sebe ali mislila sam da cu bar jedan simptom imat(sluzni cep, pucanje vodenjaka, euforiju bilo sta) ali cure moje sve sto smo ovdje pisale i koliko god se pripremala ja nisam nijedan imala. Imala sam danima bolove za koje sam mislila da su lazni trudovi zbog nepravilnih razmaka. Da bi se probudila jedan dan i vidjela krv na gacama.. Srce mi je stalo. Obrisala se sto puta i dalje krv.. I tako krenula u bolnicu.. Tamo me stavili na ctg.. Trudova nema al ostavili me u bolnici na prematanju zbog krvarenja(sljedeci dan sam rodila). Sljedeci dan u bolnici sam imala sve vece bolove al nitko nista jer ne ocitavaju na ctgu trudove a mene rastura.. Da bi opet se pocela sljevati krv popodne.. E onda su mi poslali na jos jedan pregled di su vidjeli da sam otvorena ne 1 prst nego 4 skoro 5. Al opet ctg nis ne ocitava 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
    Al ipak nakon 2 h me zovu u predrađaonu da otidjem na klistir i sve to obavim.. Da bi mogla rodit 🤦🏻‍♀️
    Trudove mi nisu ocitavali sve do pred kraj poroda.. Par puta mi praznili mjeruh, dobila drip.. Otvorila sam se brzo al bebina glava se nije spustala pa ono da ubrzaju.. Ajmo na drip.. Znaci bila sam od 19h u rađaoni a rodila u 1:06..cini se brz porod al ja racunam da sam ja 2 dana umirala u trudovima al nitko nije nis reagirao haha. 
    Spasilo me savrseno osoblje.. Dvije babice koje su bile uz mene, bodrile me, masirale mi leđa, stavljale na pilates loptu, na koljena ma sve sto sam pozeljela.. Da njih nije bilo bilo bi mi puno teze.. Tak da da se vratim na temu.. Stvarno nema pravila.. Evo ja sam mislila da sam spremna i da sve znam kako cu prepoznat sve.. Ali u mom slucaju nije bilo tako🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️😂jos mi je decko govorio za te bolove menstrualne kad je vidio da me jako boli.. Da su sigurno trudovi.. Ja rekla ma neeeeee kaj ti je prerano je (36+4)
    I tako je prosao porod mislila najgore je proslo.. Al eto dosli su novi izazovi kao sto je dojenje.. Jako je tesko i trudimo se..razumijem neke cure koje su pisale ovdje koliko se pate.. I koliko to zna bacit u depru.. 😐Uspjet cemo sve ..ako ne tu je dohrana. Nije smak svijeta..zalosti me to ak ce tak zavrsit al to je normalno

[OBRISANO] 30. Lipanj 2021. 16:39
  • Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI