Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    TheTina
    23. Ožujak 2021. 17:15

Dojenje - meni je mlijeko došlo tek četvrti dan, a do tad sam ju stavljala na sisu al nije sirota imala kaj povući tak da je bila na dohrani i to su ju oni uzeli i nahranili pa su mi je vratili. U početku sam ju dojila prek šeširića, al smo nakon dva tjedna krenule bez njih i super je prihvatila. Oko 3 tjedna je imala blagi skok u razvoju kad je tražila sisu svakih pola sata i tad sam mislila da sam ostala bez mlijeka i da je gladna al kad mi je treću noć počelo curit mlijeko sam skužila da ga ipak imam dosta i sve se vratilo u normalu opet. Osobno drago mi je da dojim, ali nebi imala niti ništa naprotiv da je na dohrani, jedino je bitno da je beba zdrava i sita.
    Eleonora - pitala si za prijavu bebe...muž i ja smo skupa išli u najbliži matični ured (iako po rođenju dijete spada u črnomerec u matični ured, uspjeli smo obaviti sve u novom zagrebu di i živimo) i tamo smo popunili sve papire, a trebali smo jedino dati naše osobne na uvid. Prijavili smo ju na muža tak da je on njezin rodni list poslao u računovodstvo na poslu i oni su sve riješili. Za novčanu pomoć od hzzo-a riješe oni u matičnom uredu, a za novčanu pomoć od grada Zagreba smo ispunili potrebne podatke preko e-bebe. 
    Aspirator - mi smo kupili u ljekarni ovaj koji ide na usisavač i do sad smo joj dva puta izvukli iz nosića jer joj se nakupljaju kuke zbog suhog zraka, ali od kad smo difuzor stavili u spavaću sobu svi troje spavamo super i nisu nam nosevi više zaštopani tak da vam toplo preporučam difuzore tko nema. Znamo joj dva puta tjedno isprat nos s fiziološkom da ga navlažimo i stavimo ju na trbuh da joj samo izađe kaj treba iz nosa.
    Disanje na porodu - ja osobno nisam previše istraživala disanje na porodu i sve sam si mislila kak imam vremena do 40-og tjedna "naučit" pravilno disati tak da doma nisam ništa vježbala. Na porodu nisam znala di sam kad su me sašili trudovi a bome mi nije ni palo na pamet razmišljat kak trebam disat , al su zato sestre bile samnom i prodisavale su trud skupa samnom.

TheTina
    23. Ožujak 2021. 17:15

Patronažna - ja sam se svojoj patronažnoj prvi put javila kad sam došla doma iz bolnice, točnije sljedeće jutro. Nazvala sam ju oko 8 i već je oko 10 došla kod nas doma. Bila je sveukupno tri puta i odgovorila je na sva naša pitanja i pokazala nam je ono najbitnije - njega pupka, kupanje, čišćenje nosa i sl.
    Ivančica90 - ak sam dobro zapamtila ti si imala urinoinfekciju nakon poroda? Ja sam baš jučer išla davat urin i ispalo je da imam neku upalu i doktorica mi je prepisala neki antibiotik. Koji si ti dobila? Sve si razmišljam da bi to probala prirodnim putem, bez antibiotika, ali neznam kaj bi mogla osim puno tekućine...ima neka od vas neku ideju?

• avama
    23. Ožujak 2021. 17:22

Hvala cure!!! 
    Na Sv.Duhu sam rodila, Leon je malo bolje za sad ne ide na kisik, ali jos mi ga malo ne daju.
    Ja bi da ostane forum ovako kako je i da se dalje druzimo. Na ovoj  ili novoj temi

TheTina
    23. Ožujak 2021. 17:22

NevaEva

Cure koje su moj tjedan ili ga vjerojatno prosle/rodile.. meni se moj trbuh cini manji 😂 i stvarno je nize pa sam fit, ne uspusem se toliko, jedem ko budala.. jel ste vi imale osjecaj da vam se trbuh smanjuje sto ste vise trudne🙈 mali se miga i sumnjam da mrsavi 😅 ali nekak se osjecam cijela bolje. Tjedni 33/34-36 su mi bili najgori u trudnoci. Prije toga skoro nist, sad opet ok skroz. Ali ovo 33, 34, 35, 36.. meni uzas zivi. Sve trudnicke simptome sam imala + dobila strije, kile, depresiju, paniku, vrtoglavicu, slabost, trbuh ogroman.. valjda nije to sto mi je lakse neki lose znak..

ja sam imala osjećaj da mi se smanjio trbuh i izgubila sam kilu, a početkom 35 tjedna su mi počele i mučnine opet i bebica u trbuhu mi se smirila dosta, osjećala sam ju ali puno rijeđe nego inače. Izgleda da mi se tijelo pripremalo za porod a ja toga nisam ni bila svjesna 

Principessa🌺
    23. Ožujak 2021. 17:24

anaAn

Evo zeke
    https://ibb.co/y4mBhMX
    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Ne valja hahaha nek muz ide po drugog🤣🤣🤣

Popis termina i rodenih beba str. 1652💕
    .

23. Ožujak 2021. 17:48

TheTina

NevaEva

Cure koje su moj tjedan ili ga vjerojatno prosle/rodile.. meni se moj trbuh cini manji 😂 i stvarno je nize pa sam fit, ne uspusem se toliko, jedem ko budala.. jel ste vi imale osjecaj da vam se trbuh smanjuje sto ste vise trudne🙈 mali se miga i sumnjam da mrsavi 😅 ali nekak se osjecam cijela bolje. Tjedni 33/34-36 su mi bili najgori u trudnoci. Prije toga skoro nist, sad opet ok skroz. Ali ovo 33, 34, 35, 36.. meni uzas zivi. Sve trudnicke simptome sam imala + dobila strije, kile, depresiju, paniku, vrtoglavicu, slabost, trbuh ogroman.. valjda nije to sto mi je lakse neki lose znak..

ja sam imala osjećaj da mi se smanjio trbuh i izgubila sam kilu, a početkom 35 tjedna su mi počele i mučnine opetibebica u trbuhu mi se smirila dosta, osjećala sam ju ali puno rijeđe nego inače.Izgleda da mi se tijelo pripremalo za porod a ja toga nisam ni bila svjesna

Zara jel ti vidis ovo? 🙈🙉🙊
    Hvala Tina 😘😘 i hvala na svom iskustvu, bas je lijepo procitati 💜

Lonmi
    23. Ožujak 2021. 17:51

daly56

Postovane dame, vjerovatno će vam biti smiješno sve što ću napisati ali ovaj forum vidim kao pomoć u ovoj situaciji.Imam jedno pitanje za vas posto mislim da nis dovoljno educirana kad su ovakve stvari u pitanju.Nikada nisam imala spolni odnos sa dečkom.Medjutim imam strah od trudnoće o kojem ne bih razmišljala da mi se nešto čudno nije desilo ovaj menstrualni ciklus.Zadnju menstruaciju sam imala 22.02.i bila je sasvim uredna.Medjutim nakon te menstruacije nikada nisam imala čisto bijelo pranje, možda samo 2 dana.Cijeli ciklus me prati smeckasti iscjedak koji varira od svijetlo smedje pa do tamno smedje koja bude 5/6.dan menstruacije.U dva navrata je bilo i tragova krvi ili rozog iscjetka.Bijeli iscjedak ae ponovo juce pojavio nakon te nenormalnosti.Znam da uzrok može biti prehldala jer sam jednu noć imala temperaturu,zacepljen nos duže vremena,slabo sam se i oblačila ovaj mjesec,bila pod stresom zbog navedenog straha. Novu menstruaciju trebam dobiti za dan dva.Decko i ja nikad nismo imali spolni odnos medjutim znalo se desiti da on izvadi polni organ želeći da mu ja masturbiram što nikad nisam radila.Oboje smo uvijek bili odjeveni ali ja imam toliko strah od trudnoće da bih ukoliko on prelazni polnim organom po mom tijelu,trlja (i on je odjeven i ja) drzim drzim ruku na njegovom polnom organu kako ne bi slucajno nesto preko odjeće dospjelo na moje tijelo i nekako stiglo do vagine.Ne znam da li je uopšte moguće da dodje do ejakulacije na taj način jer drugogo kontakta izmedju nas nije bilo.Moj strah je šta ako je nešto slučajno bilo na polnom organu iako on tvrdi da nije kad ga je htio vratiti u donji veš nakon što mu odbijem masturbirati pa mu to ostalo na ruci i tom rukom me 

Draga, nisi trudna. Na ovaj nacin koji si opisala nema sanse da dođe do oplodnje.
    Ne brini oko trudnoce ako nemas spolni odnos,onakvi pravi odnos, a kad ces imati koristi kontracepciju, educiraj se i pricaj sa svojim lijecnikom.
    Nema potrebe za panikom. 😊

• daly56
    23. Ožujak 2021. 17:52

Lonmi

daly56

Postovane dame, vjerovatno će vam biti smiješno sve što ću napisati ali ovaj forum vidim kao pomoć u ovoj situaciji.Imam jedno pitanje za vas posto mislim da nis dovoljno educirana kad su ovakve stvari u pitanju.Nikada nisam imala spolni odnos sa dečkom.Medjutim imam strah od trudnoće o kojem ne bih razmišljala da mi se nešto čudno nije desilo ovaj menstrualni ciklus.Zadnju menstruaciju sam imala 22.02.i bila je sasvim uredna.Medjutim nakon te menstruacije nikada nisam imala čisto bijelo pranje, možda samo 2 dana.Cijeli ciklus me prati smeckasti iscjedak koji varira od svijetlo smedje pa do tamno smedje koja bude 5/6.dan menstruacije.U dva navrata je bilo i tragova krvi ili rozog iscjetka.Bijeli iscjedak ae ponovo juce pojavio nakon te nenormalnosti.Znam da uzrok može biti prehldala jer sam jednu noć imala temperaturu,zacepljen nos duže vremena,slabo sam se i oblačila ovaj mjesec,bila pod stresom zbog navedenog straha. Novu menstruaciju trebam dobiti za dan dva.Decko i ja nikad nismo imali spolni odnos medjutim znalo se desiti da on izvadi polni organ želeći da mu ja masturbiram što nikad nisam radila.Oboje smo uvijek bili odjeveni ali ja imam toliko strah od trudnoće da bih ukoliko on prelazni polnim organom po mom tijelu,trlja (i on je odjeven i ja) drzim drzim ruku na njegovom polnom organu kako ne bi slucajno nesto preko odjeće dospjelo na moje tijelo i nekako stiglo do vagine.Ne znam da li je uopšte moguće da dodje do ejakulacije na taj način jer drugogo kontakta izmedju nas nije bilo.Moj strah je šta ako je nešto slučajno bilo na polnom organu iako on tvrdi da nije kad ga je htio vratiti u donji veš nakon što mu odbijem masturbirati pa mu to ostalo na ruci i tom rukom me

Draga, nisi trudna. Na ovaj nacin koji si opisala nema sanse da dođe do oplodnje.
    Ne brini oko trudnoce ako nemas spolni odnos,onakvi pravi odnos, a kad ces imati koristi kontracepciju, educiraj se i pricaj sa svojim lijecnikom.

Hvala draga.Na internetu sam svašta pročitala i onda sam se uplašila baš.Sigurna si?

Lonmi
    23. Ožujak 2021. 17:55

daly56

Lonmi

daly56

Hvala draga.Na internetu sam svašta pročitala i onda sam se uplašila baš.Sigurna si?

Sigurna sam. Ukoliko te bas jako jako muci mozes uvijek napraviti test za trudnocu, ali po meni nema nikakve potrebe za time, ti odluci. 
    Nije ti tako lako zatrudniti, pogotovo bez spolnog odnosa. 

23. Ožujak 2021. 17:57

Daly drago mi je da ti je bas Zara odgovorila. Ja se s njom u potpunosti slazem. Za seksualne odnose moras biti spremna u glavi, ako ista drugo uzivat ces vise. Bez spolnog odnosa ne budes zatrudnila, bez brige. Ne budes vjerojatno niti od odnosa odmah, ne ide to bas kao na filmu ali ako te jako strah da ne ostanes trudna, prvo razgovaraj s nekim, odi na pregled, pronadji zastitu s kojom se osjecas dovoljno ok da se upustis u odnose a kad budes spremna, budes razmisljala i o djeci. Prvo malo uzivaj u seksu 😅 a kad zatrudnis imaj na umu da trudnoca nije piknik ali je prekrasno nesto cekat svoju bebu s osobom koju volis. Mi tu dramimo ali poanta je da smo presretne sto budemo mame, nemoj se bojat trudnoce ni sexa, samo si daj vremena. Sretno sa svime!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.