Što se tiče micanja bebe za početak meni je gin bila rekla da je to zabluda da se oni primire pri kraju da oni moraju bit aktivni do samog kraja i da ih moras osjetit. Moj primjer je ako se sjećate da sam vam bila pisala da me cijeli trbuh boli koliko se miče i skače i gura i sad tako je bilo do pred sam kraj tj do 2 dana prije poroda kada sam praktički jedva izbrojala 10 pokreta u danu ali nisam bila ni sigurna dali su to bili bas pokreti. I to sam bila rekla doktorici na pregledu 10.3. u bolnici kad je prosao termin na redovnom pregledu da se moram ful vec 2 dana koncentrirat da ga osjetim i ujutro da sam bila na ctg i da sam jedva osjetila 3 udarca a da nisam ni sigurna dal su uopce bili udarci i ona onda isla radit utz i inace kad god bi mi radili utz on se ful micao kao da mu smeta ono s cim ide po trbuhu i tad nista on se nije uopce bunio i gledala protoke one redovno sto gledaju i vidjela da su smanjenji ali nije bilo jos alarmantno i rekla posto je prosao termin i vidi da ti protoci nisu skroz u redu i on se slabije miče da me nemoze pustit doma nego da ce me zadrzat u bolnici i isla na indukciju i taj dan sam rodila. Tako da pratite pokrete jer da joj ja nisam rekla taj dan da ga slabije osjetim ona nebi bila radila utz jer je rekla da mi ga je radila prije 2 dana pa da nije potrebno ali da kad sam rekla za pokrete onda ga mora napravit. I dobro da ga napravila. 🙂 Eto čisto da znate 😉
AnaAn kod mene valjda i iscjedak i znoj i mokraca 😂
Poludim od tog mokrog 😂, ajd jos da mogu te dnevne uloške nositi, ali moja vađajna ih ne podnosi 😂😂😂😂😂
Sad me mama vidjela kako se krecem, kaze tebi dijete nije lako.
Raspasti ce mi zdjelica i noge, u rodilište cu doci na sve 4 da me prvo sastave onda porode. Evo upravo mi kcer stuca nutra u zdjelici i trazi nesto u preponi 😂
Lussi tebe taj svrbez bas gnjavi, s obzirom da si sve zivo isprobala vise ne znam sta savjetovati. Dok odmaras mozda da se tapkas onak mokrom pamucnom krpom da si malo olaksas i ohladi, ali nezz dal ti to ne bi jos bolje isusilo kozu. Obuci topic i budi u kuci bez majice i u gacama, pa se svaki cas namazi cim osjetis stezanje. Od te odjece po nama je to jos gore.
Što se tiče micanja bebe za početak meni je gin bila rekla da je to zabluda da se oni primire pri kraju da oni moraju bit aktivni do samog kraja i da ih moras osjetit. Moj primjer je ako se sjećate da sam vam bila pisala da me cijeli trbuh boli koliko se miče i skače i gura i sad tako je bilo do pred sam kraj tj do 2 dana prije poroda kada sam praktički jedva izbrojala 10 pokreta u danu ali nisam bila ni sigurna dali su to bili bas pokreti. I to sam bila rekla doktorici na pregledu 10.3. u bolnici kad je prosao termin na redovnom pregledu da se moram ful vec 2 dana koncentrirat da ga osjetim i ujutro da sam bila na ctg i da sam jedva osjetila 3 udarca a da nisam ni sigurna dal su uopce bili udarci i ona onda isla radit utz i inace kad god bi mi radili utz on se ful micao kao da mu smeta ono s cim ide po trbuhu i tad nista on se nije uopce bunio i gledala protoke one redovno sto gledaju i vidjela da su smanjenji ali nije bilo jos alarmantno i rekla posto je prosao termin i vidi da ti protoci nisu skroz u redu i on se slabije miče da me nemoze pustit doma nego da ce me zadrzat u bolnici i isla na indukciju i taj dan sam rodila. Tako da pratite pokrete jer da joj ja nisam rekla taj dan da ga slabije osjetim ona nebi bila radila utz jer je rekla da mi ga je radila prije 2 dana pa da nije potrebno ali da kad sam rekla za pokrete onda ga mora napravit. I dobro da ga napravila. 🙂 Eto čisto da znate 😉
Znaci ako bi se nedaj Boze skroz umirili ti pokreti, tipa da nas malo lupnu ujutro, pa malo navecer i u međuvremenu nema onog divljanja u trbuhu kako se znaju protezati i pritiskati onda je najbolje mozda samo otic do hitne da provjere?
E ja sam htjela bas pitati isto vezano za piskenje nakon poroda 😊 npr., rodis, imas zlatni sat i sve to po ps-u, i što ako ti se piša, a slaba si za dizati se? Je li moguće da nekome tko je bas slab i iscrpljen uvode kateter ili tako nešto? Moguce da lupam gluposti, al bas me zanima 🤣
Nakon poroda u RI rodilistu u rađaoni ti kao moraju ispraznit mjehur prije nego te odvedu na odjel u sobu. Kod mene je bio slucaj da je probala sestra onako pritiskat trbuh ali nije islo i onda su mi probali stavit kateter ali nisu uspjele nikako i rekla je probat cemo malo kasnije da te ne mrcvarimo još i tako ja i muž bili s bebom u rađaoni i odjednom se meni počelo pišat i stvarno nisam htjela da mi više čačkaju dole i rekla sam sestri da mi se piša ako mogu probat pišat i dala mi onu posudu i uspjela sam pisat tako da mi nije onda vise probavala stavit kateter jer sam uspjela sama. 😉 Nesmijes se odmah dizat zato ti i isprazne mjehur a i iscrpljen si i umoran i sve boli jedva se premjestiš s boka na bok . Tek nakon 2-3h kad osjetis da ti se pisa ides sa sestrom do wc-a u slucaju ako ti se pocne vrtit ili nesto da je ona tu.
Znaci ako bi se nedaj Boze skroz umirili ti pokreti, tipa da nas malo lupnu ujutro, pa malo navecer i u međuvremenu nema onog divljanja u trbuhu kako se znaju protezati i pritiskati onda je najbolje mozda samo otic do hitne da provjere?
Da, znači moj se skroz bio umirio od ful lupanja i rastezanja do toga da nisam nikako skoro osjećala. Znači jedva da sam osjetila da se malo rastegnuo i recimo malo gurnuo nogicu.
Lussi tebe taj svrbez bas gnjavi, s obzirom da si sve zivo isprobala vise ne znam sta savjetovati. Dok odmaras mozda da se tapkas onak mokrom pamucnom krpom da si malo olaksas i ohladi, ali nezz dal ti to ne bi jos bolje isusilo kozu. Obuci topic i budi u kuci bez majice i u gacama, pa se svaki cas namazi cim osjetis stezanje. Od te odjece po nama je to jos gore.
Prode pa opet dode🙄 da to mi pase dok se tapkam ali imam osjecaj da ce mi samo jos vise isusiti kozu pa izbjegavam to.. po doma hodam u tajicama i sportskom grudnjaku, najlakse je dok nema niceg na trbuhu, dok je gol bez robe..
Proci ce i to,sve za nase mrvice💕
Popis termina i rodenih beba str. 1652💕
.
Da, znači moj se skroz bio umirio od ful lupanja i rastezanja do toga da nisam nikako skoro osjećala. Znači jedva da sam osjetila da se malo rastegnuo i recimo malo gurnuo nogicu.
A jesu ti rekli sta, zbog cega se tako umirio? Tebi je onda vec prosao termin.
Jaooo ja bi izludila, ti si to sve tako hrabro podnijela.
Ja vec znam da cu te zadnje dane nonstop pratiti sve zivo i propitkivati i sve ce mi biti sumnjivo 😂
Prode pa opet dode🙄 da to mi pase dok se tapkam ali imam osjecaj da ce mi samo jos vise isusiti kozu pa izbjegavam to.. po doma hodam u tajicama i sportskom grudnjaku, najlakse je dok nema niceg na trbuhu, dok je gol bez robe..
Proci ce i to,sve za nase mrvice💕
Onda legni i onak se laganim pokretima svrbaj po trbuhu 😂. Tak ti ja znam dok me uhvati, a najcesce me uhvati tu di mi tajice dođu jer se znaju malo kao narolati pa me natiskaju dok lezim. Samo sta dok krenem onda ne mogu prestati 😂😂😂
Cure ako ne osjetite uopce bebe odite dr.bez obzira na to gdje je posteljica. Ja ne znam kak bi to psihicki izdrzala, divim vam se, meni je posteljica iza gore i osjetim svaki njegov pokret a dok udara rebra me bole neko vrijeme nakon toga. Osjetim i grebanje skroz dolje i glavicu dok gurne malo ili okrece.. AnaAn ti si imala vec jednom instinkt da nest nije u redu pa je ispalo da se cerviks skracuje a mi ti govorile da je sve ok jer kod nas je bilo. Ja se nebi oslanjala na nikog i nist, samo na svoj instinkt, ako mislis da je premiran, hitna.
Btw dok smo imali potres i prometnj moj mali je mirovao cijeli dan i drugi dan do navecer. Nisam osjetila ni jedan pokret. Tak da moj stres kao i tvoj imaju itekako utjecaja i ja mislim da je tvoja beba ok. Ali ja sam u toj situaciji bila na 2 pregleda i tebi savjetujem isto da si sigurna da je mali ok, prije ces se i ti opustit.
Slažem se za odlazak liječniku.
Btw, jeste vi prale onaj etui za pelene, poklon iz Millera?
Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji