Curice procitat cu zaostatak kasnije, vidim samo da nam je Ridja krenula u akciju 😍😍 ajmo Jan!
.
Bila na pregledu, mali spavao pa smo ga prodrmali za ctg, uredno. MJERE SAMO TJ.VECE, imao je ocito nagli rast i sad je taman, mrvicu veci samo, cca 2900, ja ODUSEVLJENA 🤩🤩🤩🤩 raste, dobiva na tezini, protoci uredni..
Ja - otvorena prst (cerv. kanal prohodan za prst od ovoja do glavice)!! Tako da ovo sto mene kao malo boli po noci jesu kontrakcije, sluzni cep je ptisao, porod bi mogao biti ranije. Rekla je da iducih tjedan dana laganini da ne krene bas kroz par dana ali nakon toga bi mogao doci moj Val. Ja vam velim, 21.3. na 37+3
---- rekla sam joj da me jako strah da bude velik ako idemo do termina jer ga ne budem mogla rodit pa je rekla da je cesto obrnuto, da male bebe imaju manje snage, porodi duze traju i tesko ih je izvuc van a kod velikih beba obicno ide lakse jer beba ima snage i osgurne se, porodi su brzi. Naravno, ima tu jos faktora i ne misli se na bebe od 5kg ali do 4 da i da se ne trebam bojat, ako vide da ne ide da budu napravili carski rez i da na ovaj ili onaj nacin beba bude zdrava izasla. Al da je po njenom iskustvu lakse poradjat bebe koje imaju vise snage a to su obicno vece bebe..
Erika i ja sam dosta citala o dojenju , jednostavno ne treba olako odustat, stisnut zube i dat sve od sebe, bar cu se potruditi da tako napravim, a sta ce biti vidjet cemo! Voda, caj, isto tako znam da ispire bebina crijeva jer nema jos taj zastitni sloj i nije preporucljivo jer beba mlijekom dobije apsolutno sve! Al sam i citala da ako je beba na ad mlijeku da treba dobivati vode uz to, e sad jel je to istina, ne znam! Pokusavam se informirat sto vise o dojenju jer pretpostavljam da nije lagano i da se.treba pomuciti da ostvaris ponudu i potraznju.
Zara,Mom gdje ste vi curke, kako ste?
Pupetta kakvo je stanje kod tebe?
Da, prvi mjesec je najgore.... Ja sam htjela milion puta odustati, dat ad i mirna sam 3 sata. Al najbolji savjet koji sam dobila, bio je... "još danas ću izdrzat", i tako si govorila mjesec dana... A kad se napokon uspostavila ponuda i potražnja....milina....
I ono što čitala da mnoge odustanu oko 3mj jer tad nastupa veliki skok u razvoju..... Beba plače, nateže cicu, nece ništa... Al to traje 3 dana cca i dalje po starom....
Curice procitat cu zaostatak kasnije, vidim samo da nam je Ridja krenula u akciju 😍😍 ajmo Jan!
.
Bila na pregledu, mali spavao pa smo ga prodrmali za ctg, uredno. MJERE SAMO TJ.VECE, imao je ocito nagli rast i sad je taman, mrvicu veci samo, cca 2900, ja ODUSEVLJENA 🤩🤩🤩🤩 raste, dobiva na tezini, protoci uredni..
Ja - otvorena prst (cerv. kanal prohodan za prst od ovoja do glavice)!! Tako da ovo sto mene kao malo boli po noci jesu kontrakcije, sluzni cep je ptisao, porod bi mogao biti ranije. Rekla je da iducih tjedan dana laganini da ne krene bas kroz par dana ali nakon toga bi mogao doci moj Val. Ja vam velim, 21.3. na 37+3
—- rekla sam joj da me jako strah da bude velik ako idemo do termina jer ga ne budem mogla rodit pa je rekla da je cesto obrnuto, da male bebe imaju manje snage, porodi duze traju i tesko ih je izvuc van a kod velikih beba obicno ide lakse jer beba ima snage i osgurne se, porodi su brzi. Naravno, ima tu jos faktora i ne misli se na bebe od 5kg ali do 4 da i da se ne trebam bojat, ako vide da ne ide da budu napravili carski rez i da na ovaj ili onaj nacin beba bude zdrava izasla. Al da je po njenom iskustvu lakse poradjat bebe koje imaju vise snage a to su obicno vece bebe..
❤️❤️❤️❤️❤️
Da Ridja baš čitam što pišeš i ja se veselim što se pokrenulo mislila sam bit cu zatvorena do kraja...i onda idem pitat sestru kad bi to moglo, kaze kroz 5 dana...isto bilo malo krvi, ali kaze dr. da je to normalno i da ako vidim doma da se pojavi ne paničarim...joj jos malo i stizu nam bebice
Moj dragi je sav u panici - kaže poplacaj danas sve, kasnije idemo u ducan pokupovati sve sta treba pica, hrane i molim te rodi za vikend - reko super javit cu Loreni
Rita znači tebe tvoja rita - su ti prestale sada?
NevaEva super za pregled - bit će to sve super
Erika thx za iskustvo - kao i Rita čitam i pokušavam se informirati - i radit ću onako kako mislim da je najbolje - jer sve mi želimo najbolje za svoje bebice...da a i ti skokovi ako nisi upoznat mogu te iznenaditi i poljuljati tako da treba se informirati
Pelene - mi ih moramo uzeti, prvo sam mislila kud cu sa njima - kupila babylove 28 komada - na kraju paket manji od svih uložaka koje nosim
Znaci stizuu nam bebice🥰 bas mi je drago za dobre preglede i sad cekamo da se nesto pokrene🤩😍
Kako moja prijateljica opisuje svrbez trbuha dok trbuh raste hahahah morala sam kopi-pejstat
"Ja sam pred kraj bas bila zivcana ko pas. Stagod napravim ne pomaze,na kraju bi se skinula i samo ceskala trbuh,muz mi se znao smijat. Ko morž na kaucu i svrbim trbuh da me ne izludi"
Popis termina i rodenih beba str. 1652💕
.
NevaEva bit ce sve super.
Zato se meni ne svidaju ti bolovi po noci itd. koji su blagi, ali i kod moje kolegice su imali efekt otvaranja vec u 29 tt!
To u 35 tt nije strasno, ali prije ti bas nije svejedno.
Ima zena koje su zacementirane ili ulozive za vrsak prsta do kraja bez obzira na bolove i bh, a ima i obrnuto, to je od zene do zene, samo sto onda isto krevet-wc varijanta 😑.
S obzirom da si ti zazeljela porod u 37 tt ja ti drzim fige, toliko si jos 2u1 sigurno 🤞💪
NevaEva tako ti je i moj Jan, 35+3 bio oko 2800, onda za 2 tjedna na Uzv(26.2) 37+3 - 3500, danas je 10.03, znaci u 12 dana sa 3500 na 3800, tako da bome bu Val još fino nabrao, aman taman 😊 a ti se otvorila ko ja, sa obzirom da mene to jako veseli, jer sam ja prije par dana bila zacementirana i ono, baš me to morilo što će danas reć, kad etoo 🙌
.
Blossom joj mene je tako razveselilo, kad sam bila zacementirana još neki dan i ono, kao napokon pomak, sada bar znam da se nesto desava i ipak nisam umisljala bolove neki dan 😊
Ja se iskreno nadam petku, najoptimalnije bi mi bilo ujutro na smjenu, taman kad moj dr.dođe, friško rađaona, mantram si hah 😂
Kod nas nema mjesta panici jer evo jucer prosao termin, sve je vise nego spremno, samo ja imam nagon jos jednom kucu spremit i jos jedan cudniji nagon otic do arene kupit si nesto lijepo za izlazak iz bolnice haha 🙈😂
Ruzice onda samo prati ako ti cijeli dan budu neki razmaci 10min - ja bi nazvala na tvom mjestu trudnicku i pitala...jer meni su npr. rekli da dođem ako bude na 10min...su tebi šta napomenuli?
Ridja onda ti drzim srecice za petak da krene sad fno u ciscenje, sutra laganini kavica, shoping i opustanje...bome i ja još imam planova, evo ja još uvijek radim i nadam se da cu danas zavrsit i da pogasim sve i ne palim komp barem iducih 6 mjeseci
NevaEva,super za pregled❤️ Kad te ovako citam,a ja sam tu negdje po terminu,jaooooo🙈 Znaci dolazimo do toga da mozemo ocekivati bilo kad. I veselim se,i frka me. 100 osjecaja odjednom. Bit ce to sve ok🥰
Blossom,
Moja dr. Mi rekla da se može doći na 5 min... neznam kojim intezitetom će ići zato mi je svaki savjet ovdje zlata vrijedan...
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji