Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Erika33
    10. Ožujak 2021. 11:27

Bok cure, da se malo javim.... Redovito čitam, al ja fakat uz dvoje male djece nemrem sjest i napisat ko čovjek u miru...😀 
    Ne znam više koja je kaj pisala, al jedna cura je napisala da kad su vuče mlohave i ispuhane da je to znak da nema mlijeka pa da dohranu, a da kad su pune i teške da ima mlijeka. Pogrešno. Ja sam se fakat educirala, dvije djece dojila do 2 godine, a u tandemu 6 mj. Rode su me spasile svih pogrešnih uvjerenja. Zato, uvijek radije pitajte nekog tko se educirao bas za dojenje a ne forum. Mlohave cice znače da se uspostavila ponuda i potroznja, pune da nije. Plac bebe ne znači uvijek glad, nek i nezadovoljstvo, traži utjehu.  Jer, ona se mora pomucit da si navuče mlijeka koliko joj potrebno.... Zato, nemojte odustati i odmah bocica.....tko želi samo dojiti ima besplatni broj od Roda, žene su odlicne.
    Netko je i napisao da daje čaj. Dakle, veliko ne. NE. VODA I ČAJ BEBI DO 6 MJ JE ZLO. Zašto? Jer ispiru zaštitni sloj sa bebinih crijeva a to ne želite... Kaj ce bebi čaj?! Voda?! Ništa dobro ne činite. Ne pišem ovo jer se pravim pametna, nek jer pročitala milijun članaka. I slušala žene koje znaju više od mene. A nekad to nije patronazna, jer neke su stara škola.
    To možete i same pronaći, zašto veliko NE caju i vodi. 
    Kaj još? 😀
    Meni se bliži porod, treci po red a strah me... Fakat je. Ne boli, to sve sve da izdržati, nek da se kaj ne zakomlicira. Previše razmišljam.... 😀
    Torba mi spremna, najviše prostora je zauzela hrana, poučena iskustvom, više gladna neću bit 😀
    Od srca čestitke curama kaj rodile i sretno nama kaj cekamo. 
    Ja inače čekam doma do zadnjeg, kad su trudovi na min pa onda idem. 
    U prošloj trudnoći tak cekala, dosla i rodila, i to i svojoj obleki jer me nisu stigli skinut. Hahahha. 
    Curke, čujemo se i samo hrabro 😚

• ružica
    10. Ožujak 2021. 11:30

Palonkice,

Hvala na savjetu.
    MareiKate ne pišeš kasno, doma sam ja, pratim stanje, po mojoj procjeni nije još za ići u bolnicu.. malo budu pravilni pa nešto zašteka. Ali pretpostavljam da se nešto događa.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Rita88
    10. Ožujak 2021. 11:31

Bok curke , kako ste? 
    EmEn tvoja beba je mirna, moja se jucer na ctg-u sva uzbunila, bila je bas zivahna😅
    Nikac drago mi je za kredit, vjerujem da ce se sve rijesit pozitivno za vas ❣
    Ruska kak je Ridja rekla, ne treba za bebu nista u Petrovoj, mada sam ja pelenu stavila za svaki slucaj, nek se nadje! 
    AnaAn zao mi je sto si doslovno prikovana za krevet, psihicki je to jako tesko izdrzat sve pogotovo ako si osoba koja nije do lezanja i izlezavanja, al za svoju strucu izdrzat ces sve, a kad je ugledas onda ces sve zaboraviti 🤗 
    Ne znam kak vi, al ja jedva cekam da vidim lice svoje kceri, vec sam sad zaljubljena 🤭
    Ruzice ,Dora jos malo evo i vasih bebaca , forum je stvarno preplavljen rodjenjem bebica 👶🏻🥰
    Jagodice ti si mi zakon, kako imas uvijek doma svoj spa tretman, fino se namazes svojim kremicama i uzivas u trackanju 🤰
    Ninnach nakon koliko si izasla s bebicom u setnju? 
    Curke koje imate danas pregled sretno i javljajte sve!
    Ja sam sinoc mjerila svoje kontrakcije, od ponoci je krenulo, al sve nesto nepravilno do negdje 4 ujutro , boli, pa stane, pa odem piskit i osjetim olaksanje, tako u krug!  Instalirala sam si aplikaciju za pracenje kontrakcija za svaki slucaj 🙂
    Pusaa svima i uzivajte u danu 🌞

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

• Erika33
    10. Ožujak 2021. 11:31

I zaboravih, cice nikad Al nikad nisu prazne.... Kak beba cica tak se stvara novo mlijeko... Zapamtite to.... 😀 
    Sve je u glavi, našoj i kak se postavite za dojenje.
    To je teško, dok se ne uspostavi ponuda i potražnja, dok nestane bol....al tko želi....😀 

blossom
    10. Ožujak 2021. 11:33

Joj koliko bebica već imamo, pozdrav svim mamama i nadam se da ste dobro
    Ridja, EmEn sretno na ctg-u
    Ruzice kad ti imaš pregled?
    Mene danas bilo strah da me ne ostave jer sutra mi je termin (ovo što mi piše 17.3. to je privatnica napisala i ja se toga držim)...isto nisam nosila torbu danas, reko ako moram ostat otići ću po nju usput operem i kosu jer nisam stigla sinoć
    Prvi ctg mi je bio loš, pa sam rekla da imam pecivo i sok, pa sam se najela dok sam čekala da vizita završi...dakle savijet najesti se prije ctg-a
    Počela sam se otvarat, imam trudove koje ne osjetim, plodna voda mliječna, ponovili mi ctg koji je bio super i pustili doma..jeeee, kontrola za 2 danas
    Ninnach ne brini super si mama, normalno je da se zapitamo kako i šta, čim razmišljaš znači da brineš o svojim malcima <3 
    Dora tjedni su super, ako krene želim ti da bude brzo i što manje bolno...javljaj nam
    Girl razumijem te, mene moj zna buditi tako da on može zaspati...već sam pisala imam spremne čepiće za cimerice i nadam se da ne budem tako hrkala dok se porodim
    Nikac sretno sa kreditom

MareiKate
    10. Ožujak 2021. 11:36

Iva, po mom mišljenju nema potrebe da išta nosiš u bolnicu za slučaj epiz. U bolnici si tri dana, ako budeš te nesreće da te režu, prvi dan ti se neće dat ustati iz kreveta a kamoli se baviti ranom dolje. A ni ostala dva dana iskreno. Prvih dana je to sve natečeno, nemaš pojma uopće što te točno boli i ja osobno to ni ne gledam na početku. I doktori savjetuju na početku samo vodom ispirati. 
    Ja sam tek nakon tjedan dana doma počela špricati octeniseptom. Patronažna mi je savjetovala neke biljne pripravke ali nisam imala vremena ni volje za to. 

Rita88
    10. Ožujak 2021. 11:39

Erika i ja sam dosta citala o dojenju , jednostavno ne treba olako odustat, stisnut zube i dat sve od sebe, bar cu se potruditi da tako napravim, a sta ce biti vidjet cemo! Voda, caj, isto tako znam da ispire bebina crijeva jer nema jos taj zastitni sloj i nije preporucljivo jer beba mlijekom dobije apsolutno sve! Al sam i citala da ako je beba na ad mlijeku da treba dobivati vode uz to, e sad jel je to istina, ne znam! Pokusavam se informirat sto vise o dojenju jer pretpostavljam da nije lagano i da se.treba pomuciti da ostvaris ponudu i potraznju. 
    Zara,Mom gdje ste vi curke, kako ste? 
    Pupetta kakvo je stanje kod tebe? 

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

10. Ožujak 2021. 11:43

blossom

Joj koliko bebica već imamo, pozdrav svim mamama i nadam se da ste dobro
    Ridja, EmEn sretno na ctg-u
    Ruzice kad ti imaš pregled?
    Mene danas bilo strah da me ne ostave jer sutra mi je termin (ovo što mi piše 17.3. to je privatnica napisala i ja se toga držim)…isto nisam nosila torbu danas, reko ako moram ostat otići ću po nju usput operem i kosu jer nisam stigla sinoć
    Prvi ctg mi je bio loš, pa sam rekla da imam pecivo i sok, pa sam se najela dok sam čekala da vizita završi…dakle savijet najesti se prije ctg-a
    Počela sam se otvarat, imam trudove koje ne osjetim, plodna voda mliječna, ponovili mi ctg koji je bio super i pustili doma..jeeee, kontrola za 2 danas
    Ninnach ne brini super si mama, normalno je da se zapitamo kako i šta, čim razmišljaš znači da brineš o svojim malcima &lt;3
    Dora tjedni su super, ako krene želim ti da bude brzo i što manje bolno…javljaj nam
    Girl razumijem te, mene moj zna buditi tako da on može zaspati…već sam pisala imam spremne čepiće za cimerice i nadam se da ne budem tako hrkala dok se porodim
    Nikac sretno sa kreditom

Znaci kod nas ista situacijaa 😂

• Dora2021
    10. Ožujak 2021. 11:45

Ideš cure, ono sinoć me umorilo da nisam ni skužila da sam zaspala sjedećki, vrata nezakljucana, tata došao, odmah počeo priču a ja kao sjedim i gledam tv 😂😂😂😂😂 hvala cure na željama al ću zamolit svoje djetešce da se strpi jer mama ima pramenove u pon i pedikuru u utorak 🤣🤣🤣🤣🤣 vidjet ćemo hahaha

• ružica
    10. Ožujak 2021. 11:48

Blossom,

Meni je pregled u petak, kad je i termin službeni, također bi trebala i amnioskopiju.
    Međutim moj ciklus nije 28 nego 25 dana tako da sam ja   po meni najaksnije danas u terminu....

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.