Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivancica90
    09. Ožujak 2021. 15:08

Vidim raspisale ste se, ja dojim pa polako čitam 😀

.

Bočice nisam kupovala, ubiti imam jednu koja je došla uz izdajalicu, duda je sa sporim otpuštanjem i kao da je što sličnija cicanju. Al nismo još koristili pa ne znam kakva je. U Petrovoj su mi napisali da su od dohrane davali Hipp Combiotic, ali od kad smo došli doma je samo na cici. Ja nisam unaprijed ništa od toga kupovala, ljekarna nam je doslovno preko ceste, a do dežurne imamo 5 minuta autom ako baš usred noći nešto zatreba. Sterilizirala sam u loncu i za sad mi je ok, da je na dohrani i moram češće onda bi razmislila o sterilizatoru.

.

Meni osobno je bila bolja ručna izdajalica, imam lansinoh. S električnom mi nije uopće išlo u periodu dok su mi cice bile prepunjene.

.

Šeširiće imam avent, u bolnici su imali medela. Meni to sve slično izgleda i nespretni su mi, iako smo mi prvih tjedan dana samo s njima dojili.
     Srećom smo na kraju uspjeli bez njih.

.

Dude imam dvije avent soothie i dajemo mu zadnjih par dana povremeno jer je počeo biti na cici dok se već najede i neće se smirit ako nema nešto u ustima. 

.

Bebolinka kako znaš da nemaš dosta mlijeka? Meni su svi rekli da pratim pelene i dobiva li na težini, nitko nije ništa komentirao da ovisi o veličini bebe. U bolnici su mu davali dohranu čak i nakon što bi cico, ali doma mu nismo ništa, samo sam ga stavljala na cicu kad bi htio.

Petra982
    09. Ožujak 2021. 15:09

To ne znači da su prepušteni sami sebi! 
    Ona je prestala sa sisom s godinu i pol. Nije jela, samo bi se svako malo prikopčala kao mali alkos dok smo bile na plaži (a ja sa sisom na izvoli u toplesu) i tako navlačila. Nije mi to tad odgovaralo jer je postojalo i drugih načina za mazit se i sisu smo ukinuli. 

bebolinka
    09. Ožujak 2021. 15:20

Ivancica90

Vidim raspisale ste se, ja dojim pa polako čitam 😀

.

Bočicenisam kupovala, ubiti imam jednu koja je došla uz izdajalicu, duda je sa sporim otpuštanjem i kao da je što sličnija cicanju. Al nismo još koristili pa ne znam kakva je. U Petrovoj su mi napisali da su oddohranedavali Hipp Combiotic, ali od kad smo došli doma je samo na cici. Ja nisam unaprijed ništa od toga kupovala, ljekarna nam je doslovno preko ceste, a do dežurne imamo 5 minuta autom ako baš usred noći nešto zatreba.Steriliziralasam u loncu i za sad mi je ok, da je na dohrani i moram češće onda bi razmislila o sterilizatoru.

.

Meni osobno je bila bolja ručnaizdajalica,imam lansinoh. S električnom mi nije uopće išlo u periodu dok su mi cice bile prepunjene.

.

Šeširićeimam avent, u bolnici su imali medela. Meni to sve slično izgleda i nespretni su mi, iako smo mi prvih tjedan dana samo s njima dojili.
    Srećom smo na kraju uspjeli bez njih.

.

Dude imam dvije avent soothie i dajemo mu zadnjih par dana povremeno jer je počeo biti na cici dok se već najede i neće se smirit ako nema nešto u ustima.

.

Bebolinkakako znaš da nemaš dosta mlijeka? Meni su svi rekli da pratim pelene i dobiva li na težini, nitko nije ništa komentirao da ovisi o veličini bebe. U bolnici su mu davali dohranu čak i nakon što bi cico, ali doma mu nismo ništa, samo sam ga stavljala na cicu kad bi htio.

A jer mi je jela na obje sise po cca 45 min, i onako zaspala bi ja se maknem ona počne plakat ful. Ja dođem ona bi opet sisu, ja opet dam ona zaspe, i onda opet plakanje i onda sam je digla i dosta je bljucnula i smirila se, i ja sam mislila to je to garant je morala samo bljucnut i nakon 5 min ona opet place
    I ja pitala sestru i ona je rekla da će joj probati Dat nadohrane i ugl ona joj je dala i pojela je 50ml, i onda mi je rekla da je kući nakon svakog dojenja dajem i nadohrane jer vj nemam dovoljno 🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️  Sad nez dali da se možda izdojim da vidim koliko ide ili nešto? 

Rita88
    09. Ožujak 2021. 15:23

I ja gledam na to da odgojim dijete da bude samostalno. Odnosno nekakve osnove se moraju znat. Ujutro se ustat, oprat zube,umit se, obuc se itd,itd. Ne ocekujem ne znam sta , al da mi duda i da je u pelenama do 5ete godine mislim za to ne moram imat djecu da bi znala da je to van svake pameti. Danas djeca ne znaju sta je semafor jer se voze u autima od tocke A do tocke B i stalno u autima, nitko ne ide nigdje pjesice, onda se cude sto su pretila i kilava. Uglavnom danas je sve postalo moderno i nista me ne moze vise iznenadit. Vidjela sam puno vlastitim ocima sta.roditelji naprave svojoj djeci, a bome imam sta i citat na.drustvenim mrezama,ali kako Petra kaze tudja djeca, njihov zivot. Daj Boze samo zdravlja! Eto ja odo polako na pregled javim se kad zavrsim. Pusa svima ❣

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

Lonmi
    09. Ožujak 2021. 15:24

NevaEva ja se zadnjih 2 dana osjecam itekako trudno. Jednostavno ne mogu nista 😵
    Prosli tj sam jos bila ko leptiric. Nadam se faza od 2 dana pa ce biti natrag energije 🥴🥴.
    Mislim da sam i koju kg dobila plus i kako sovarim po noci sva sam umorna, a ne mogu po danu spavati nikako. Da je vani toplo tocno znam da bi na lezaljci spavala ko top 😅

mom_of_4
    09. Ožujak 2021. 15:27

U Splitu je do sad bio bebimil bar kad sam ja radala,ali ja svakako uzmem Novalac jer mi je on najbolji i ima formula za “svako stanje”od grceva,zatvora,povracanja pretjeranog,manje masnog,vise masnog ma sve sve tako da mi je on i sad u planu.sta se tice bocice uzimala sam dr.Browns anticolic bocice iskljucivo staklene lakse se održavaju i nekako mi je sterilnije od plastike..isto tako sam i dudicu njihovu ima na sebi procjep da beba ne “guta”mnogo zraka kad sise i da pravilnije prianja uz jezik tj nepce...sad cu vidit sta cu slatke su mi mnoge te dudice pa se jos mislim doduse ne razmisljam jos  intezivno o tome.. hmmm jos sam nesto procitala Al se raspisem pa sam zab..iden povirit 

• Bebanomoje
    09. Ožujak 2021. 15:28

NevaEva

I moj poslao uputnicu online i nisam ju vidjela ali mi je i dao papir na kojem je pisalo da je poslao uputnicu za svaki slucaj (nije bilo potrebe jer su ovi u TA vidjeli sve). Mislim da si good to go. A ako i kazu da nemaju, zovi da posalje opet i nedaj se sterat 😂

Ma najgore mi je kaj on radi popodne sutra, a i inače bi bila nemoguća misija dobiti ga na tel. Bas me pere nervoza i jos kad sam se toga sjetila, odmah panika 🙈 hvala ti 😊

pupetta
    09. Ožujak 2021. 15:31

Slazem se s vama skroz vezano za samostalnost. Ja nisam previse za dudu jer nama gotovo nitko u uzoj obitelji nije dudao pa sam valjda tako navikla. Ali i da posustanem, zelim se te dude rijesiti naaajdalje do druge godine, iako mi je i to kasno. Cak u jednu ruku shvacam majke kada kazu da ce dijete samo pustiti, ali s druge strane se treba znati red i ako ja kao roditelj smatram da tad i tad nije normalno da se duda, piski u pelenu i doji onda jbg. Ja bih osobno dojila do prvog rodendana, s time da bih oko 6 mjeseca s pocetkom dohrane vec ukidala polako. Naravno da svatko radi kako misli da je najpametnije i kako mu je mozda cak i lakse u tom trenu, ali meni se ovo cini optimalno i zaista ne zelim da me dijete zaskace i skida mi majicu u javnosti sa svoje 3 godine kad je itekako svjesno sebe. Svasta sam stvarno vidjela i dozivjela kao i vi, pa se nadam da neke stvari nece biti slucaj kod nas. Jedino sto znam je da cu dati sve od sebe pa kako bude 

Baby P 03/21 💙

• Tea2807
    09. Ožujak 2021. 15:33

Vidim da se vec nasla tema odgoja djeteta. Mogla bi danima pisat o tome. Kad vidim sta neki roditelji rade pitam se kako su oni prezivjeli dosad i sad imaju djete, i rade idiote od njih. Sto se tice bocica, ne planiram ih kupit unaprijed, jer se nadam dojenju, pa ako nece ic, otici cu i kupiti ih. U nedjelju idemo do sestricne, po jos neku robicu pa to sve lagano sortirat po velicinama i oprat ovo najmanje, za pocetak. Dat ce mi i izdajalicu koju je ona dobila i nakraju uopce nije koristila. 

09. Ožujak 2021. 15:36

Tako je, bitno da je dijete samostalno kolko god da je lijepo kao mama osjecat da te tvoje dijete treba i zeli blizu. Meni je apsurdno i za jednog muskarca da u 30.-ima ne zna napravit rucak jer mu je mama doslovno u tanjur stavljala a kamoli da mi dijete ide u vrtic s 4 godine s pelenom. 
    Meni nezamislivo, nekome idealno pa tko voli nek izvoli!
    .
    Lonmi tocno se sjecam da sam se i ja tak osjecala u tvojim tjednima. U istim fazama prozivljavamo trudnocu 😂 Tak da - bit ce lakse 😊 (prije nego sto postane opet teze)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.