Ružice u Rijeci kad rodiš pokažu ti bebu i onda ju odmah izvažu i pregledaju i malo operu i daju ti ju odmah da ju probaš dojit znači još u rađaoni odmah dok je muž s tobom ali nije ti to da sad beba ono jede nego vise da se povežete i da beba povuče par puta da počne dolaziti kolostrum i mlijeko, tako da u biti beba par puta povuče malo onako duda i zaspi ili pusti bradavicu i zaspi. To je više za povezivanje. I onda si s bebicom i mužem tu u rađaoni nekih 1-2h ovisi o sestri koliko te pusti i onda tebe otpelju u sobu a bebu na pregled i donesu ti ju nakon par sati tj otprilike 2-3h i onda krenes bas sa dojenjem kad plače jer u biti ni neznaš šta drugo s bebom nego dat joj jest kad plače 🤣🤣
.
Da da ja sam odustala od poroda sad kao da ide unazad a ne unaprijed tegobe i simptomi su sve blaži umjesto sve jači 🤣🤣 Ma di nam se žuri ima vremena 🤣🤣 Kaže mi aplikacija pa vi ste rodili 🤣🤣🤣 čak i aplikaciju sam zbunila nezna sta samnom🤣🤣🤣
.
Petra ma nek si ti malo odspavala 🤣🤣🤣
Jastuk i poplun sigurno necu kupovati, jer to dijetu ne treba. Spavat ce na ravno i biti pokriven dekom. Jos samo fali da ga prekuham s poplunom.
Mi smo dobili s kindacem, ali to ide van. Bar ne moram i za to posteljinu kupovati 🙈😂. Nisam jos ni deku kupila za dijete 😂😂😂😂, ova ves masina ima da se raspadne dok krenem prati.
Ti si nabavila sve od odjece? Meni fale gege 😂
Ja sam kupila bebimil zato jer su mi i prva i druga cura bile na bebimilu vec nakon tjedan dana i sve je bilo ok, nikad nisam imala problema ni s grčićima ni ništa, ako je i bilo par grčića to je bilo beznačajno. Nisam ni kapi ni ništa morala koristit za grčeve i bila sam zadovoljna s njim, odgovaralo je i jednoj i drugoj tako da sam i sad uzela čisto zbog toga jer sam to već koristila i bilo mi dobro a druge dohrane nisam probala koristit pa neznam. 😉
NevaEva nemam pojma za nokte iskreno🙈 znam kak ti je,ja sam ih maknula pocetkom godine i tak mi je cudno,fale mi🤣
Hvala Nikac🥰 jel vidis haha ja sam se pozurila kak bi curke mojih godina rekle😅 a meni to nista cudno,kad sam s deckom vec 6 godina🙈
Ma daaj,kak je zeko sladakk,idem gledat kaj ina🙈 vezice sam sva sreca uzela, i imamo jednog plisanca kao za bebu,a stoji ko ukras🤣 i Sinoc na Sinsayu nasla igracu za kolica i onu ko spiralicu i to je to,necu igracke🤣 al ovo mi je tak slatkoo
Hvala Girl,Gita, Petra,Thera💖💖💖
.
Posteljinu mi nemamo, ni poplun ni jastuk, uzela sam samo plahte dok su bile u Lidla dvije za 40ak kn, imam dvije dekice kojima nisam mogla odolit i majka radi trecu,onu ko fluffy kaj ima na instagramu "Nana puffy"
.
Kaj se tice pomoci u kuci,ja sam mislila prije Uskrsa uzet jednu tetu da mi ocisti kucu bas bas,onak detaljno i negdje oko 10-15.05 tak da mi je sve cisto.. a dok rodim ce doc majka k meni na tjedan dana da mi malo pripomogne dok se ne uhodamo i da skuha..
Popis termina i rodenih beba str. 1652💕
.
Boce sam ja prala normalno sa čarlijem kao i suđe i onda prokuhala u vodi, a nakon mjesec dana sam ih stavljala u mašinu za suđe i baš su se svaki put dobro oprale. Jedino što kad ih kuhate tj prokuhavate u vodi i kad ih stavljate u mašinu one nakon nekog vremena onako pobijele a kad ih perete samo na ruke ostanu sjajne ali mene to nije bilo briga jer ih ionako svako toliko morate bacit i uzet novu tako da je meni sterilizator totalno nepotreban. 😉 Ali kako tko voli i opet to je kako se tko nauči i kako mu je praktičnije. 😉
Thera, Petra, ja nasla po preporuci ali nije jos bila kod mene. Mislili smo cim dodjemo u zg, dakle pocetak do sredina 4.mj.pa vam onda javim? Napravim mail i posaljem ga sim pa mi se javite brojeve i proslijedim njen. Ja sam u novom zg, ona kod ljudi na jarunu posprema tak da mislim da nije problem doc joj kam treba. Po preporuci bi trebala biti odlicna.
Iva sad sam se sjetila,kak napreduje kredit? Jel ima pomaka?🤞🏼
Popis termina i rodenih beba str. 1652💕
.
Posteljina - i ja sam uzela plahte u ikei, meni najbolje, na gumicu, ispod sam stavila nepromocivu podlogu takodjer iz ikee na gumicu, sve je cvrsto zategnuto, oprala na 90, u paketu je svega po dvoje i jeftino je. Ogradica iz ikee je isto super jer ide ispod madraca i sa svih strana, cvrsto, plitko, ne moze opast na bebu i ugusit ju.
Poplun cu kupit na zimu, sad me strah gusenja i bebe nam budu proljetnice+ljeto bebe. Sad ide u vrecu i u swaddle od tetre+deka najdalje do pupka.
I za nas bracni krevet smo kupili zastitu s gumicom i na to plahta. Sve je bijelo tak da uvijek imam za masinu bijelog, ne cekam da se skupi 😆
Ja cu onda prvo checkirati koji dohranu koriste u bolnici, pa onda decka po to poslati 👍 isga stvar sa setom za njegu pupka - jel ga icem tretiraju u Vinogradskoj ili ne, moram pitati, ali i to ce decko nabavit. Ja sam se namorala 🤣
Gospođu za čišćenje smo našli po preporuci, a sad tražim dalje nekog tko bi bio voljan dolaziti svakodnevno na par sati ujutro, uvijek po preporuci, nikad na slijepo.
Bočica se opere normalno i staviš minutu na najjače, dok silikonski dio stavim u šalicu s vodom. Kupujem staklene bočice!
Sortiraj odgovore
Najstariji