Dobro jutro, curke i bebice! 👋
.
Ja 8anjam vec 2 noc za redom neke tak cudne snove, sve u vezi dojenja... da si sa bradavica namjerno gulim kozu da mogu dojit, a nista od toga... jesam ja sebi poslozila da vrlo vjerovatno nista od dojenja, ali me izgleda podsvjesno to jako muci 😔
.
Erika33 - ja nemam problema sa hemeroidima, ali to sve prepisujem cinjenici da koristim ... vlazni toaletni papir i natacem se hektolitrama vode. Tako da probaj to👍 i nemoj si uzet k srcu sto nisi odmah dobila odgovor, vidis da svaka od nas ima svoje brige, svaka svoj dan, peru nas kao i tebe hormoni, nitko te namjerno ne ignorira. Bas kak su cure napisale, ako me nesto zanima fakat ponovim, ako nije tolilo bitno - kog brige. Vidis da smo fakat aktivne i puno se pise, meni isto zna nesto promaknuti, pa citam unatrag🤓
.
anaAn - tako mi je drago da idea sutra domeka🤗 imas updejt o svojoj cimerici kineskinji? Jel rodila?🥰
.
Ninach - divno si ovo napisala, ovaj osvrt na nase trudnoce i sve sto prolazimo. Jucer definitivno nije bio moj dan😒 hormoni me prali na entu, bas sam osijetila te nagle oscilacije raspolozenja, osijecala sam izuzetan pritisak, sad cete se nasmijati ali cak i od strane ovog foruma... citav dan bebica nekako mirna, dodjem ovamo a vi pisete da vase sarmice i po nekoliko puta na dan stucaju, zbediralo me to skroz 🥺 jos posebice kad sam citala da je to stucanje priprema za disanje, pa moj trudnicki mozak odmah poveze ako ne stuca - ne vjezba disanje😱 onda sam vidjela da je i Ninach napisala da osjeti stucanje tu i tamo, ali da nije all day every day, jer ni moj malisa ne stuca sad toliko cesto 🤔
.
Uglavnom, svidja mi se taj stav da smo sve sto pozitivnije, jer istina sve smo sad u tim tjednima kada ili postajemo ilj jesmo ukocene, kilave, klimave, grvcevi na sve strane, ali opet kad znamo za koga to radimo i prolazimo je lakse🤗 ja si mislim ja kukam nad spavanjem, pa sad vidim da ima trudnica koje ne smiju mazit busu jer to potice kontrakcije?!?!?😔😵 isto znam curu koja vec 5 godinu zaredom provodi vrijeme sa suprugom na humanoj, ona i on super posao, stan stani pani, primanja redovita i iznadprosjecna, ali bebica zasad nikako ne ide😔
Jucer dragi dosao doma iz stana, kaze radovi kaos, sad je popucao drugi zid, stvorile se 2 velike mrlje jer negdje je cijev pukla, zid se izbocio, ne znamo uopce kako cemo to sve sanirat i kada uselit u stan...
.
I onda kad sam tak sva zbedirana i zabrinuta...osijetim svog djecaka 👶💙🤸♂️ jucer prije spavanja i maloprije je bio takav sou da je dragi upitao "Jel to normalno? Jesi ti uzrujana pa je i on nemiran?"🤣 puno toga je meni kao i vama van kontrole, kad po noci ne mogu zaspat zbog tko zna cega, razmisljam kako ga hranim, kako ga drzim, pa previjam, pa kako me gledw i to mi je sad naaajdraza zanimacija🥰 to i naravno buljenje u trbuh i gledanje valova 🥰🤗
.
Mom_of_4 - nadam se da si i ti bolje 👍
.
Zelim vam svima lijepu nedjelju 🥰
….isto znam curu koja vec 5 godinu zaredom provodi vrijeme sa suprugom na humanoj, ona i on super posao, stan stani pani, primanja redovita i iznadprosjecna, ali bebica zasad nikako ne ide😔
Ma kad ne ide je koma.. Znas koliko par treba bit stabilan da prodje normalan kroz takvo nest? I jos ako godinama ne ide... Kad je problem u muskarcima, to ih zna toliko pogodit i deprimirat jer se osjecaju kao slabiji muskarci, kad je problem u zenama teze se rjesava, a kad je ok i s jednim i drugim opet depresija jer ne ide.. Prolazis kroz tisucu stanja dnevno:od totalne euforije pa do totalne depresije.. Tu je i financijski apsekt:ako potrosis sve postupke preko HZZOa, postupak ispadne oko 20000 kn. I onda se pitas zasto bas ja? I gledas kako neko ostane trudan od "gledanja" , a ti prolazis kroz to sve i nece pa nece.. Svaki drugi dan pregled, svaki dan tona tableta i utrica, svaki dan davanje injekcija pa na kraju saznas da nista od transfera jer su sve stanice propale... Pa opet ispocetka.. Tezak put! Jako tezak... Pa pametovanje okoline da ce ti se dijete rodit bolesno jer ides na MPO, da "svekar donira spermu pa da geni ostanu u obitelji" (!!!!!l)(ne u mom slucaju, ali eto, ima i takvih provala, al pritom misle najozbiljnije), i najjace nama: samo se opusti 😡😡😡 Sta da vam kazem?
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Joj Jagodica, zao mi je zbog zida, kod uredjenja nikad ne ide po planu, u tp sam se uvjerila. Taman dok mislis jos sam to, iskrsne nest drugo. Ali budete rijesili, s vremenom, samo strpljenja i prihvatite pomoc ako ju netko nudi.
.
Erika nisam komentirala jer nemam taj problem.. vidim da su ti cure napisale savjete, jesmo vec ekipa al ne takva da namjerno nekog ignoriramo, bas suprotno, veselimo se novim clanicama i iskustvima. Imamo vec tu dinamiku da mislim da smo sve skuzile ako netko ima problem s kojim se mi osobno nismo srele da je bolje ne dijeliti krive informacije jer ce se javiti netko tko se je susreo s tim. Imamo ovdje kemicarke, doktorice, sve po redu kao i iskusne mame s 5,6 prekrasne zdrave djecice doma i netko je jednostavno pametniji dati odgovor. Ja zato ne odg na sve vise nego samo ono sto sam sama iskusila ili sto mi je dr.rekao jer znam da za ostalo imamo nekog tko je prosao slicno i odg ce..
Ruska, koma.. imam frendice koje su prosle to sto i ti i ipak nikada ne budu imale bebu. Ti budes, za 2 mjeseca 😍😍🤩🤩🎈🎉🎊🤸♂️🤸♀️
Okolina je tu da bude glupa i teret nekad. Ah..
.
Ines jesi ok? Nisam vidjela neko vrijeme tvoje postove, nadam se da si ok.. cekamo fotkicu tvoje cure uskoro 😍
Btw mi nikak da se primimo namjestaja i pranje odjece. Jucer smo kupili sredstvo za ciscenje masine pa je muz ocistio filter i oprali smo jednu praznu masinu. Danas cu valjda stavit njegove dekice.. onda sutra odjelca na 60..
Do tjedna 34 valjda bude sve spremno 😂
Ne kuzim zakaj me redovito izignorirate, nikad odgovor nit osvrt kaj god napišem….
Vidim da ste postale ekipa pa sretno svima do cilja.
Ja te ne ignoriram nego nemam hemeroide pa ti nemogu ništa napisati ni pozitivno ni negativno kad ih nisam nikad ni imala. 🙂 Nemoj se ljutiti, javiti će ti se netko ko ima iskustva.
Ma kad ne ide je koma.. Znas koliko par treba bit stabilan da prodje normalan kroz takvo nest? I jos ako godinama ne ide… Kad je problem u muskarcima, to ih zna toliko pogodit i deprimirat jer se osjecaju kao slabiji muskarci, kad je problem u zenama teze se rjesava, a kad je ok i s jednim i drugim opet depresija jer ne ide.. Prolazis kroz tisucu stanja dnevno:od totalne euforije pa do totalne depresije.. Tu je i financijski apsekt:ako potrosis sve postupke preko HZZOa, postupak ispadne oko 20000 kn. I onda se pitas zasto bas ja? I gledas kako neko ostane trudan od "gledanja" , a ti prolazis kroz to sve i nece pa nece.. Svaki drugi dan pregled, svaki dan tona tableta i utrica, svaki dan davanje injekcija pa na kraju saznas da nista od transfera jer su sve stanice propale… Pa opet ispocetka.. Tezak put! Jako tezak… Pa pametovanje okoline da ce ti se dijete rodit bolesno jer ides na MPO, da "svekar donira spermu pa da geni ostanu u obitelji" (!!!!!l)(ne u mom slucaju, ali eto, ima i takvih provala, al pritom misle najozbiljnije), i najjace nama: samo se opusti 😡😡😡 Sta da vam kazem?
Kad takvo nesto procitam, sve me sram sto kukam nad ukocenim ledjima 😶 jezik pregrizla, neka bude sve u redu sa nasim sarmicama i sa svim mama koje su u ocekivanju i iscekivanju 🙏
.
Ja planiram uskoro pocet spremat torbu za rodiliste, ali za sebe, kakve velicine su vase? Ne bih htjela doc tam s koferom ono za prekooceansko putovanje, a nema mi opet nis goreg sve po vrecicama i onda moljakat da se donese naknadno u bolnicu....
E da Lonmi nemogu vjerovat ja sam te sanjala a ni neznam kako izgledaš 🤣🤣🤣🤣 Bila si mršava i niska sa trudničkim trbuščićem i plavom kosom 🤣🤣 možda sam te i dobro zamislila 🤣🤣 Uglavnom nemogu vjerovat išla sam po tebe u zagreb i dovela te kod sebe na izlet na jedan dan da te malo oraspoložim i razveselim da nisi stalno u krevetu i došle smo kao kod moje sestre idem te kao upoznat sa sestrom.i kažem ja sestri evo to ti je Lonmi cura sa foruma dosle smo da ju upoznas i malo na kavu 🤣🤣🤣🤣 Uglavnom bila si ful sretna 🙂🙂🙂🙂 I nakon toga sam se probudila. Znači još uvijek nemogu vjerovat da sam te sanjala 🤣🤣🤣🤣
Sortiraj odgovore
Najstariji