Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ines
    06. Veljača 2021. 22:02

Bubica - za bolove u trbuhu, ja sam jos davno pricala ako se sjecas kada god su bila rastezanja ligamenata, maternice i svega ostalog meni je uvijek bila ta bol koju sam opisivala kao kod upale misica, nije bolno nit nista, samo neugodno, tako sam objasnjavala i svojoj gin i rekla je da je to najnormalnije..dokle god nema one neizdrzive peckajuce konstantne boli okej je. Sad jel kod tebe to bas taj osjecaj ili drugaciji nezz, to ces vidjeti sama, pa si procijeni 🤔

Nea 💗

Emmie
    06. Veljača 2021. 22:03

CTG i vaginalni pregled su mi do sada radili 0 puta. Briseve, također. Eto...kad vidim kakve vi sve imate kontrole baš se zapitam gdje je bolja trudnička njega.

Emmie
    06. Veljača 2021. 22:04

Važi Lonmi! 🌼

06. Veljača 2021. 22:10

Lonmi

Emmie mozda ga i ima pa ja mislim da me i to mala tambura po trbuhu i mjehuru i rebrima 😂
    Ako osjetim kakvu promjenu i skuzim, javim 😊

Mislim da ces skuzit razliku jer je slabije od udaraca i u ritmu. Meni ga je tak zao dok stucaaaa 😭 a znam da mora i da je to normalno al mi je zao.. ja ne volim stucat pa valjda zato 😂

Emmie
    06. Veljača 2021. 22:18

NevaEva moja se krene mrdati kao da želi pobjeći od štucanja. I meni je bude žao.

• thera
    06. Veljača 2021. 22:24

Vecer curke🤗
    Ja imam ispunjen vikend toliko da sam stigla samo procitati vas. Jucer imala drustvo,radila 3 vrste pita jer svi mogu pojesti,pa ledeni vjetar i nije ostalo skoro nista danas😂🙈 Naravno da sam i ja grijesila😊 Bas sam bila puna energije,kao da nisam trudna. Ali zato danas sve suprotno. Od jutra se osjecam tromo,smeta mi trbuh,boli me u zdjelici kad hodam,trtica kad sjedim. O zgaravici da ne pricam,od jutra je krenula i nije stala jos uvijek. Mali se rice i od jutra je u 5-toj brzini. Par puta me bas fino udario😂 Tak da mi i nije bas neki dan osim sto smo prijepodne proveli u prirodi😊 Nadali se suncu,umjesto toga dobili vjetar ali ajd ok😂 
    Kontrakcije-pisala sam vec prije da ih osjetim ali jos uvijek nisam sigurna kad je kontrakcija a kad se malisa samo odupire😊 Jer nekad kad stisnem tu kvrgu ona zna uzvratiti😂

• thera
    06. Veljača 2021. 22:28

Stucanje-moj stuca po par puta dnevno,valjda je to normalno. Nadam se😊
    Sinoc smo isli spavat oko 2, i taman se on fino razbudio. Pa sam se legla na bok s trbuhom prema dragome tako da je i on fino osjecao njegove udarce i tak smo zaspali. Bas mi je simpa to bilo🤗❤️

Girl1234
    06. Veljača 2021. 22:54

Moj štuca al ne prečesto.. 

Idem malo čitati knjigu i na spavanje. Laku noć, drage moje žene. 

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

• Ivancica90
    06. Veljača 2021. 22:59

Hej cure, meni je danas bas bio laganini dan, evo došla doma i do kreveta pa hvatala zaostatke. Zbog toga nemam pojma tko je što pitao :( Ulovila sam i malo zraka u šetnji nakon što sam par dana samo ležala, osim izlaska na pregled, i sad se baš super osjećam. Želim svima laku noć 😘

.
    Štucanje - moj je do nedavno štucao barem jednom dnevno, a najčešće po nekoliko puta. Rekli su mi da je to normalno pa se ne uzrujavam, čak mi bude slatko kako mi trbuh ritmično poskakuje.

.

Ctg - ja sam bila sad sa 38 tjedana prvi put i još se sestra čudila zašto su me tako rano poslali, tako da mislim da u Petrovoj ako je sve ok se ide sa 39. Ali znam da je u nekim bolnicama ranije, tako da ovisi i gdje tko ide.

.

Bolovi u trbuhu - hmmm, bila sam uvjerena kako sam odgovorila na to ujutro 🙂 Ugl, mene cijelu trudnoću nekakvi bolovi u trbuhu muče, ko upala mišića, ko menstrualni grčevi, napetost u trbuhu, pritisak, bol kod udaha itd. Stalno nešto, odavno sam prestala obraćat pažnju, ali to nikad nisu bili jaki bolovi. Iako ja inače imam dosta jake menstrualne bolove pa bih rekla da mi je prag boli na trbuhu dosta visok.  Mislim da bi svatko trebao sam procjenit pa ako nije siguran bolje i provjeriti na hitnoj nego da se nešto desi. 

.

Bh kontrakcije - imam ih od 20. tjedna, ali ne bole. Nekad mi se stvrdne cijeli trbuh, nekad samo dio. Znam imat i ko tvrdu kuglicu, i veliku kvrgu, i polovicu trbuha ispupčenu i koji god oblik. Bitno je ako su česte ili bolne ili budu u pravilnim razmacima i ne prestaju promjenom položaja otići provjeriti. Moje srećom nisu uzrokovale otvaranje iako ih po svim savjetima na internetu imam prečesto. Dobila sam normabel da popijem ako ne prestaju, ali to mi je srećom trebalo samo jednom. Ako sam ja dobro shvatila svoju ginekologicu, one same po sebi nisu opasne i tijelo se tako priprema, ali mogu utjecati na skraćivanje i otvaranje cerviksa, što onda treba pratiti.

.

Menstrualni bolovi - imam ih zadnjih par dana češće i jači su nego prije, po noći svaki put dok se vratim sa wca osjetim ih prije nego natrag zaspem. Ginekolog mi je rekao da su to pripremni trudovi, ili tako nešto. Da kod prvorotki znaju biti po tjedan, dva prije nego se nešto stvarno pokrene, dok kod žena koje su već rađale to bude dan, dva prije poroda. Imala sam ih i u ranijim tjednima, ali puno slabije i rjeđe. I dobila sam iste upute ko za ovo stvrdnjavanje trbuha, uz napomenu da se javim ako se šire i po donjem dijelu leđa.

nikac
    07. Veljača 2021. 01:07

Pozdrav cure, htjela sam vam reci da sam jucer od jedne poznanice dobila razno trudnicko štivo, knjige, brosure i svasta nesto. Najvise mi je za oko zapela jedna knjizica napisana od strane tima lijecnika odjela za ginekologiju i porodnistvo opce bolnice u Puli. Ne znam da li je praksa i drugih bolnica da izdaju tako neke prirucnike ali htjela sam vam skrenuti pozornost pa da mozda pitate kad budete u prilici jer ovdje konkretno ima puno korisnih informacija.
    Evo i slike naslovnice i sadrzaja da vidite o cemu je rijec
    https://ibb.co/34QN8dg
    https://ibb.co/4Jp5CfR

Pula, 33 god, prvo dijete, curica Darla rođena 24. 04.2021. 💕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.