Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kety992
    31. Ožujak 2021. 21:00

Lonmi 🤣🤣🤣🤣 nes ti sad prognoze 🙈🙈🙈 oni nama dodu kad su oni spremni a ne kad si mi zamislimo...evo ja dok tipkam fino me zateže 😅 a moze tak jos dugo...i nebi ja jos...petak mi je 33 tjedna punih..jos barem 3tj iza toga pa onda moze...
    Ertzui- mi smo skoro u dan...🤩 ma stignes...ja skolarku spremim u skolu onda ja i malac od 5g švrljamo vani po suncu i ne dam se..sljedeci tjedan cu pocet prat bas robicu jer mi stize ormar...i stignem...polako svaki dan nesto 😁 
    Danice- dogurala si do super tjedana i bebica se razvila vec...a kilazu ce brzo nadoknadit...u bolnici si...sigurne ste..samo misli pozitivno 💞

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

Lonmi
    31. Ožujak 2021. 21:06

Kety budemo mi nju nagovorili 😂😂😂😂😂
    Budes izdrzala, ne brini. Meni isto samo jos 2 tj i mozak na pasu 😂😂

• MissGraz
    31. Ožujak 2021. 21:11

Zara01

cure koje ste isle na carski- koliko ste krvarile iza? Meni se cini negdje kao drugi dan menstruacije, iako mi je tesko procijeniti po ovim gigantskim uloscima 😂😅

Isto tako, nakon koliko ste se uspjele dignuti i setati? Ja sjedim i dignem se, ali sam preslaba/zamantrana za hodati, ne osjecam se bas stabilno..

Najprije cestitam od srca tebi i Bebolinki ❤ 

Ja sam 4. Dan hodala donekle normalno napokon. I onda nakon toga svaki dan sve bolje. Sto se krvarenja tice prvih 7 dana nije bilo pravila - jedan dan bi onako dosta krvarila, onda drugi dan puuuuuno manje. Iza toga stalno "po malo" i mogla sam vec prec na normalne uloske. A evo i mjesec dana nakon jos uvijek imam smedji iscjedak. 

• Bebanomoje
    31. Ožujak 2021. 21:16

Zara, čestitam ti na tvojoj maloj čupavici,  bas je slatka 🥰 nadam se da ćeš se brzo oporaviti 😊

Hvala cure na čestitkama 🥰
    Evo kako je to kod nas išlo- znaci od pon u 8 ujutro do 10 navečer su mi davali neki prah koji potice otvaranje I trudove. Dr koji je taj dan bio glavni u radjaoni nam je svima dodijelio taj način indukcije uz obrazloženje da nas sve treba polako pripremiti za porod kao što se grah stavlja namakati prije kuhanja 🙄 ujutro kad je to krenulo nisam znala koliko sam otvorena, ali u podne, znaci prije treće doze lijeka sam bila samo 1 prst otvorena. Ctg pokazuje neke trudove do 80, ja nista ne osjećam. Još sam hepi kao ako me ne boli, mozda ni porod neće biti strasan (naivcina 🤦‍♀️). Cekam večernju vizitu u nadi da će provjeriti da li sam više otvorena  jer počinjem osjećati jače trudove, ali vizite nema. Bliži se 10 navečer i zadnja doza lijeka a ja sve nervoznija jer ne znam koji je sljedeći korak. U 9 me pregledaju, kazu i dalje 1 prst samo 😥😥😥 I kaže dokt da bude to do ujutro sazrilo i krenulo, kao svima taj lijek pokrene. Rekoh aj da vidimo. Po noći je bilo trudova, ali izdrživo. Nisam spavala jer su cure bile u predradjaoni u trudovima i jadne se mucile, ili taman uspijem malo zaspati eto mog truda. U utorak ujutro dolazi druga tura doktora, i glavna doktorica ima drugu politiku - svima gel, ona ima bolje iskustvo s njim. Pregleda me odmah i kaže 2 prsta. Tako me pregledala da sam se skoro rasplakala od bolova i raskrvarila me. I tu kreće show. Samo smo jedna po jedna tražile nešto protiv bolova i išle u radjaonu, taj gel je stvarno svima brze djelovao. Ja sam odbijala lijekove do jučer u podne, i kad me je drugi put ta dokt pregledala sam se rasplakala jer je fakat gruba i tražila sam nes za bolove. Tu sam bila 3 cm otvorena. lagano mi je bilo dosta, javljam muzu da krene u bolnicu ali s obzirom da su par žena prije sestre držale do zadnjeg trena u predradjaoni tako da im muževi nisu ni stigli na porod nit su im dali epiduralnu, ja se mirim da cu vjer biti sama i bez epi. 

• MissGraz
    31. Ožujak 2021. 21:18

Zara, nakon carskog je vazno pokusati sto cesce dizati se na noge jer tako puno prije i lakse ide oporavak. Normalno, kad lezis, ne boli te, ali onda kad se "ulezis" sve ti se teze ustajat... zato je vazno da se malo ustanes barem svako sat vremena. Pa 10 koraka - 10 koraka. Koliko mozes. Tako su meni rekle sestre na odjelu i stvarno je bilo tako. Svaki put ustajanje mi je bilo sve lakse. A kad bih prelezala vise sati (recimo noc) ustajanje bi mi bilo teze i mantalo bi mi se. 

• ružica
    31. Ožujak 2021. 21:29

Danice sretno,

Čula sam za masu primjera gdje je sve bilo super u tim tjednima, ali nije tokoliza svemoguća, ja sam bila na njoj i rekli su mi doktori nema te tokoliza koja će spriječiti prave trudove, tako da možda budeš izdržala još malo...

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Jagodica125
    31. Ožujak 2021. 21:30

Danica  - saljem ti zagrljaj ohrabrenja, uz tebe smo💞 bit ce tvoja Ema dobro, skupa s tobom🥰

• Bebanomoje
    31. Ožujak 2021. 21:33

Malo prije 1 eto mene u radjaoni i stiže i muz. Pitaju me hoću li epi, rekoh da naravno. Ok budemo još malo pričekati jer sam tek 4 prsta otvorena. Buše mi vodenjak, stvarno ništa strašno. Pokušavam malo pričati s mužem izmedju trudova, Ali postaju sve češći na 2, 3 min. Zovemo sestru jer ja ne mogu više, hoću epi. Dolazi anesteziolog i ja sam stvarno mislila da to brze ide. Još je mene pikao neki kojeg su tek učili, Al rekoh boli me briga samo da djeluje. I tako on meni to da, ja ga pitam kad to bude djelovalo. Kaze to je tek test, cekamo par min. Vrištim od bolova.... ide on meni dati pravu epi, pitam kad će to djelovati?!? Kaze on pa trebalo bi već, a ja wtf, mene sve isto boli! I sta skuzi? Da moja epiduralna nije primila 😥😥😥 znaci koliko sam ja tada bila jadna ne mogu vam opisati 😥😥😥
    Vraca se muz u radjaonu, bolovi užasni,  molim sestru da me ne ostavlja jer osjećam da beba izlazi. Dolaze ostali, daju mi upute, ali ja sam se tresla, vrištala, mrtva umorna, i mozak nije radio. Muz kaže da nije tako dugo trajalo, meni je bilo uzas. Uspjela sam ju nekako izgurati.  Naravno da su dokt i sestre imale priču da samo ja mogu roditi i izgurati bebu, ali ti bolovi i umor su mene skoro pa isključili. Rezali su me i sivali, mislila sam da se to ne osjeti, ali eto bez epi sve se osjeti 😅 ona se rodila plavo ljubicasta, sestra ju vadi i komentira joj pupčana, ja zbunjena gledam zašto je toliko plava i pitam zašto ne plače. I zaplakala je. Prepala me jer mi nitko nije govorio gdje joj je pupčana. 
    Sve u svemu, želim carski sljed put 😁 vjerujem da bi bilo sve bolje da se epi primila, al nisam imala sreće. Rekli su mi da u 10-15% slučajeva epi ne djeluje. Danas sam ok, rana boli i zateze ali nije strašno. Sad me dojenje brine. Ah...

Lonmi
    31. Ožujak 2021. 21:51

Bebanomoje i sta je bilo nakraju s pupcanom?
    Jel bila omotana s njom ili nesto? Ili nisi ni saznala sad vise. 

• MissGraz
    31. Ožujak 2021. 22:01

ertzui

Danice nikad se nezna, mozda izdrzis i dulje, to nitko ne moze znati. Bit ce sve u redu i nemoj sebe kriviti za nista! Probaj se smiriti i pozitivno razmisljati. 🤞❤🌹🤗

Potpisujem. Drzi se Danice! ❤🙏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.