Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jagodica125
    07. Prosinac 2020. 21:01

TheTina

Jagodica125 - ja idem gore u cetvrtak na ogtt pa javi dojmove. Zanima me jel pustaju van da se barem prosecemo ili bas moramo sjedit gore tih 2 sata.

Javim kako je proslo👍 moram se sutra samo podjsetiti ne jesti nakon 19h📝

• EmEn9
    07. Prosinac 2020. 21:26

Lonmi kako god ti odlučiš uz tebe smo i s tobom čekamo petak nadam se da će već od sutra krenut na bolje i da će bit sve manje toga . 😉
    .
    Ja sam bas isto neki dan pisala da su mi počele neke kontrakcije i bude mi isto baš ful tvrd trbuh pa se opusti nakon nekog vremena pa onda opet tako. Ali mogu reć i da mi je bebač jako divlji u zadnje vrijeme svu me izlupa i to ponekad i ne bas ugodno i to mi bas cudno s obzirom da mi posteljica sprijeda a on mene lupa ful da jako osjetim i onda se namjesti tako da ful rastegne trbuh kao da će trbuh popucat na toj strani na koju gura baš napne jako trbuh.uglavnom sve mi to novo jer kad sam nosila svoje cure nisu bile bas tako nemirne i nisu tako jako lupale vise je bio neki mali udarac ili dva i tu i tamo guranje u rebra a sada ovaj bebač baš partija.
    .
    Ja stvarno trenutno mislim da je meni magnezij direkt pomogao jer od kad ga pijem zadnjih 4-5 dana vise nemam grčeve u nogama po noći i inače imam problem s probavom oduvijek i idem jednom u 6 dana na wc a sad sam bila 3 dana za redom. Uglavnom čekam još malo da potvrdim jer neznam dali je to slučajnost ili je stvarno do toga. 
    .
    I da meni su u ljekarni rekli da mogu jos za sad magnezij direkt uzimat ali da se ne preporuča uzimat ga pri kraju trudnoće. Nemam pojma zašto zaboravila sam pitat. Baš ću pitat gin na sljedećem pregledu.

07. Prosinac 2020. 21:35

Citala sam na netu da se od 21.tj.javljaju lazni trudovi, braxton hicks. Jel imala koja to? Ja nisam jos osjetila, nisam ni znala da tak rano krece pa sam se sva ustrtarila jer ne znam kak cu razlikovat prave os tih 😶

Lonmi
    07. Prosinac 2020. 21:41

NevaEva

Citala sam na netu da se od 21.tj.javljaju lazni trudovi, braxton hicks. Jel imala koja to? Ja nisam jos osjetila, nisam ni znala da tak rano krece pa sam se sva ustrtarila jer ne znam kak cu razlikovat prave os tih 😶

Ja se nadam da cu do 21.tj osjetiti bebu, necu da se Braxton javi prije nek beba 🤣😂

Ines
    07. Prosinac 2020. 21:42

EmEn9

Lonmi kako god ti odlučiš uz tebe smo i s tobom čekamo petak nadam se da će već od sutra krenut na bolje i da će bit sve manje toga . 😉
    .
    Ja sam bas isto neki dan pisala da su mi počele neke kontrakcije i bude mi isto baš ful tvrd trbuh pa se opusti nakon nekog vremena pa onda opet tako. Ali mogu reć i da mi je bebač jako divlji u zadnje vrijeme svu me izlupa i to ponekad i ne bas ugodno i to mi bas cudno s obzirom da mi posteljica sprijeda a on mene lupa ful da jako osjetim i onda se namjesti tako da ful rastegne trbuh kao da će trbuh popucat na toj strani na koju gura baš napne jako trbuh.uglavnom sve mi to novo jer kad sam nosila svoje cure nisu bile bas tako nemirne i nisu tako jako lupale vise je bio neki mali udarac ili dva i tu i tamo guranje u rebra a sada ovaj bebač baš partija.
    .
    Ja stvarno trenutno mislim da je meni magnezij direkt pomogao jer od kad ga pijem zadnjih 4-5 dana vise nemam grčeve u nogama po noći i inače imam problem s probavom oduvijek i idem jednom u 6 dana na wc a sad sam bila 3 dana za redom. Uglavnom čekam još malo da potvrdim jer neznam dali je to slučajnost ili je stvarno do toga.
    .
    I da meni su u ljekarni rekli da mogu jos za sad magnezij direkt uzimat ali da se ne preporuča uzimat ga pri kraju trudnoće. Nemam pojma zašto zaboravila sam pitat. Baš ću pitat gin na sljedećem pregledu.

Pred kraj trudnoce se ne preporucuje uzimat magnezij jer on ublazava kontrakcije i grceve (zbog cega ga zapravo sada pijemo) i zapravo odgada trudnove, zato se od 37tj ne preporucuje jer se teze raspoznaju trudnovi i kontrakcije ako ga se i dalje uzima. Ako sam nesto krivo rekla cure koje imaju vise iskustva neka me isprave 👍😉

Nea 💗

Girl1234
    07. Prosinac 2020. 21:46

thera

Lonmi,sretno. Nadam se da će ti nakon pregleda biti lakse i da ćeš biti mirnija.
    Girl1234,i ja sam u srednjoj školi😊 Sad kad sam čula da smo od slj.tjedna online,s jedne strane mi je lakše jer još samo par dana moram smišljati kaj ću obuci😂 i koliko ću se puta popest stepenicama na 2.kat i pričati s maskom po par sati. A opet s druge strane,voljela bi napisati testove koje sam morala s nekim razredima sljedeći tjedan a ne ostavljati to nekome tko dodje umjesto mene. Možda bi se morala prestati zamarati s time,to je samo posao,i nisam nezamjenjiva.
    Jagodica125,čestitam za super nalaz😊

Thera.. Jooj, dijelimo iste brige 🙈

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

Ines
    07. Prosinac 2020. 21:47

NevaEva

Bh kontrakcije ja sam prvi puta osjetila negdje oko 19tj i razlikovat ces ih po tome sto se one prekidaju prilikom promjene polozaja tipa ako lezis na lijevom boku okrenes se drugacije i prestat ce, ili se ustanes i prosetas. Za razliku od pravih kontrakcija koje se ne prekidaju nikakvom promjenom polozaja tijela. Drugo, nepravilnog su razmaka i trajanja za razliku od pravih gdje su trajanje i razmaci pravilni. I definitvno nije tako strasno, zategne trbuh ali ono nista posebno..bar meni jos nije bilo. 

Nea 💗

Lavica13
    07. Prosinac 2020. 22:30

Večer cure! Evo i mene 🤗
    Čestitke svim curama na urednim pregledima 🥰
    EmEn9 - super za OGTT. Ja idem to obavit u pon, taman ću bit u 26.-om tjednu. Izbjegavam slatko do onda, a taj dan navečer, dat cu si malo oduška ☺️ jedva čekam...sad bi si smazala veeeliku čokoladu samo tako 🤤🤤 ali borim se 💪😂
    Jagodica - baš mi je drago da si se riješila te beštije napokon, nek više ne dolazi 🤞i sretno s OGTT 😊
    Lonmi - baš mi je žao jer ti se sve to dešava. Nadam se da ćeš u petak znati više i vjerujem da će bit sve ok sa tvojom bebicom 🥰 drži se ❤️

Mene danas zateže i pecka oko pupka 😮 vjerojatno se koža rasteže, baš neki neugodan osjećaj 🤷🏻‍♀️
    Koliko nas ima za Riječko rodilište? 🤔

kety992
    07. Prosinac 2020. 23:19

Ines

EmEn9

.
    .
    .

Pred kraj trudnoce se ne preporucuje uzimat magnezij jer on ublazava kontrakcije i grceve (zbog cega ga zapravo sada pijemo) i zapravo odgada trudnove, zato se od 37tj ne preporucuje jer se teze raspoznaju trudnovi i kontrakcije ako ga se i dalje uzima. Ako sam nesto krivo rekla cure koje imaju vise iskustva neka me isprave 👍😉

Sve tocno, u drugoj sam pila od 16tj diazepam i mg direkt zbog ucestalih zatezanja...prestala s punih 35.(bila sam uloziva i cerviks skracen pa sam morala zaustavljat te kontrakcije prijevremene) 
    Sad je sve ok za sad..pijem mg samo i ostale vitamine...nadam se samo da cu ostat zatvorena do nekih tjedana pred kraj 🙄 😅 

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

Lunica
    07. Prosinac 2020. 23:49

Vecer cure🌌🌛
    Ja sam se vec bila ozbiljno prestrasila jer se beba nikaao javiti a vec sam zagazila u 20ti tj...i veceras sjela na kauc,umirila se,a beba ne da se javila nego se moglo i okom vidjeti...bas sam odahla...jer sam se cak mislila i dr javiti da odem na pregled ranije. Inace mi je 15.12.
    bh kontrakcije su vise kao stezanje i stvrdnjivanje droba,mene nisu bolile, trudovi su bolni ,pravilni,imaju intezitet...ja pijem.mg sumeci al mi nije sjeo bas okus ,tako da ga i preskocim na dane..a glupo mi ga bacati tek je kupljen nedavno...

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.