Super Lonmi da si bolje!
Mene zaboli čim se malo pokrenem, valjda sam lagano zakržljala 🤦
Bubice mantram pozitivno da je ogtt u redu.
Doznake tražim sutra, u glavi mi je, ne prije 25., al to je tako sve individualno.
Razmišljam popit kavicu poslije marende, leć se na ležaljku na balkonu, malo posunčat i pravit se da sam izašla 😂
Lonmi super da ti je bolje :) Ako je jaka upala biločega javit će se temperatura, ali svakako ti to provjeri s doktorom dok ideš idući tjedan. Bude sve dobro :)
Girl javi kak je prošlo danas, držimo fige da sve bude tip-top!
Jagodica, kako si? Danas nam je zadnji dan 19.tjedna :)
.
Ja sam na poslu al morala sam napravit pauzu jer sam užasno gladna pa sam vas došla pozdravit. Vagala sam se, imam 2 kg više nego na početku, ali kak mi se apetit otvorio, očekujem bar 5 kg do 1.mjeseca. To što dolazi Božić mi palo kao sjekira u med!
Jagodica, nije, sutra je zadnji dan sorkač, baby brain, ne znam zašt me puštaju da radim više
Jutro cure,sretno s pregledima tko danas ide 😊
Baš je lijep dan,nadam se da će biti bolji od jučerašnjeg. Imala sam živčani slom skoro🤣
Ispričat ću jer je smiješno. Prvo sam ustala da ću zapalit vatru u centralnoj peći ali sam se samo dobro nadimils ko šunka. Vratim se u kuću,skužim da mi je mačka ušla u kuću i maznula pileći file koji se otapao na sudoperu. Ostali samo sukrvica po pločicama. Došla mi dostava,naručila dvije veste iz sinsaya,prevelike,moram vratit. Radim drugi ručak i dolazi muž kući i nazove radnika koji nam treba doći radit potkrovlje i krov. Već nam treći put otkazuje a dio novaca sam mu dala uz ugovor. Poludila sam do te mjere. . Inače nisam živčan tip osobe ali valjda ovi hormoni,stvarno ne znam. Uglavnom smirila sam se. Muž se uplašio da ću svojom nervozom ugroziti bebe. Danas sam se dobro naspavala pa će bit bolje nadam se 😊
Bebe još ne osjetim,upravo sam 18+1. Ali trbuh je dosta iskočio nekad mi se čini manji,nekad veći ali uglavnom primjetan je svima. I svi ga žele maziti. 😝Kupila sam ulje za mazanje,čini mi se bolji nego krema. Od biobaze baš za strije. Noge mi znaju oticat,navečer skužim po čarapama. I teško mi se preokretat u krevetu,čudan mi osjećaj u trbuhu. Inače uvijek spavam na bokovima ali znam se probuditi na leđima. Muž je velika potpora,on se baš veseli bebicama. Došao je u tu fazu kad želi male pačiće iza sebe 🤣
I jedno pitanje,sorry ako je dug post. Ispod desne dojke mi je neka bradavica ili madež,nisam sigurna. Imam je oduvijek samo je sad u trudnoći potamnila,poprimila ljubičastu boju. Ne znam jel madež,meni više izgleda ko bradavica neka.
+ 18.08. 👶🤰💗
Blizanci 💞
Ja se divim vama cure koje jos radite, mene dok uhvate bolovi mogu odmah odnijeti doma u krevet 😂, a koncentracija mi je nikakva 🤣.
Petra da znas da i mene od kad lezim stalno neki bolovi naganjanju. Najbolje je tko moze sve lagano pa leci dok zaboli ili dok se umori, od stalnog lezanja zakrzljas. I ja bi na sunce ali je prehlaaadno 😬
Jutro svima!
Lonmi - super da ti je bolje 🙂
Evo meni su javili da mi je nalaz urina uredan 🥳
Kod mene, beba si vjerojatno radi mjesta i još ta niska posteljica pa vjerojatno bolovi zbog toga.
Moj prvorođenac se nije htio nositi u nosiljki. Ja sam je samo posudila za probu i vrlo brzo vratila. 😂
Po kineskom kalendaru sad mi je točno da nosim curicu, ali u prvoj trudnoći po njima je isto trebala bit curica, međutim ipak je bio pišulinac 🥰😁
Pozdrav curke! Nije me bilo koji dan zbog obaveza, ali trudila sam se citati vas redovno. Uh... bilo je puno tema na tapetu, ne znam koliko sam koju zapamtila, ali i tako vam mogu iskomentirati samo one s kojima imam iskustva.
Spavanje/poza - ja sam prvi put ovdje vec na pocetku ove teme procitala da te poze imaju veze sa bilo cim i naravno odmah sam pocela prakticirati lijevi bok i uvijek bi me uhvatila panika kad bi se probudila na ledjima (iako mi je na ledjima za divno cudno najugodnije trenutno). Na jednom od pregleda pitala sam ginekologa za to, on mi je samo rekao da je vazno da je meni udobno i da sam namjestena tako da sam "mirna", a ne da mi je nelagoda i da ce tako odgovarati i bebi. Rekao je da neke zene u visokim trudnocama znaju spavati cak na trbuhu i da po njegovom misljenju te poze nisu neki kljucan faktor, nego da trebam osluskivati bebu i da ce mi ona sama reci kad joj ne odgovara. Tako i je... cim sam ja u nekom nezgodnom polozaju, ona se uznemiri u trbuhu i ja kao da osjetim da to nije klasicno mrdanje i javljanje, nego da joj bas smeta. Ne znam kako, ali ja bas imam taj osjecaj. Idalje se ja trudim ne spavati na ledjima, ali sto se tice lijevog i desnog boka okrecem se kako mi pase. Ne forsiram bas lijevi bok posto po to.
Uroinfekt - vec sam par puta pisala curama o tome, ali znam da uvijek ima netko nov, pa da ponovim. Ja sam se godinama borila se E. Coli. Go-di-na-ma. Muka ziva. I znala sam cim napravim prvu kontrolu u trudnoci da cu je imati. Tako je i bilo. Ginekolog mi je propisao neki antibiotik Cefiksim, Cefaleksim, nemam pojma... nesto slicno tom nazivu. Pila sam 4 dnevno, 7 dana. Osim antibiotika izbacila sam slatko i pila samo vodu i limunadu. Znaci ni kavu, ni nikakve druge napitke. To je vrlo vazno, jer ph jednog moze ponistavati ph drugog itd. i onda zapravo pijete uzalud. Jedno ponistava drugo. Limunada je neprijatelj E. Coli, a jedna je od rijetkih stvari sto mi nije stvarala mucninu, pa sam se ja drzala nje. I za divno cudo odmah prvi nalaz sterilan? Nisam vjerovala, naravno, pa sam ponovila i opet je bio sterilan. Da napomenem, nalaz je vazno raditi tek 7 dana nakon sto ste popile zadnji antibiotik inace postoji velika vjer. da ce biti lazno negativan ako ga radite neposredno nakon. Sad radim svaki mjesec i hvala Bogu jos uvijek je sterilan, a za "odrzavanje" pijem BIO KULT - americka brusnica. To mi je preporucio doktor, dobra je zastita od svih bakterija.
Moram u dva dijela, kaze da je predugacak komentar, pa evo nastavak. 😆
Vjezbanje - ja sam inace prije trudnoce bila jako aktivan tip. Sad se ne usudim raditi nikakve vjezbe, ali se trudim kretati i setati sto vise mogu i onoliko koliko mi to tijelo dopusta. Cisto da ne budem "troma" i "zalegnem".
Jagodice - zao mi je citati da se tako osjecas. Meni se s muzom desava nesto slicno. Npr. on ce provesti 2 sata istrazivajuci neku glupost kao sto je novi mobitel na netu, umjesto da googla koja su kolica najbolja npr? Kad smo saznali za bebu isto smo bili u preseljenju i osim svih stvari sto nam trebaju za stan, odjednom je pritisak i na stvarima za bebu i ostalim pripremama. Pa predpostavljam da je vecina tih njegovih "lutanja" zapravo bijeg od stvarnosti i obaveza i pritiska. Pokusavam razumjeti da je na njemu sada puno toga - posao, stan, ja doma trudna, zivot se mijenja itd. Vidim na njemu da je sretan presretan zbog bebe, a opet u drugu ruku mi djeluje vecinu vremena nezainteresiran. Mislim da on uopce nije svjestan sad kad je beba u trbuhu sta se desava i nadam se da ce se to promijenit sad kad odemo zajedno na pregled i kad ju napokon ugleda i vidi da fakat postoji i da je to zivo bice. Jer ovako samo imam osjecaj da on misli da meni trbuh raste sam od sebe i da su svi moji problemi s jetrenima ili ovim onim samo "oblak" negdje. Nije nam ista situacija, ali hocu rec moramo mozda malo pokusat razumjet i njih i da su oni mozda jednostavno takvi kad je "previse" na njima i da to ne znaci da zapravo ne zele taj zivot ili se ne daj Boze premisljaju nego da se jednostavno slabije snalaze u svemu tome nego mi zene.
Eto poduzi post, ali necete mi zamjeriti.
Svim curama sretno na pregledima ovaj tjedan, ja jedva cekam svoj 4D. 😇😇😇
I zelim vam svima miran i radostan tjedan.💜
Vezano za marame, ljeti je najlakse u nekim gazenim ili lanenim maramama.. pogledajte Calin Bleu gazene marame. Imate i stranicu nosenjebeba.com s puno korisnih clanaka i recenzija.. ja svoju mrvu svakako planiram za pocetak u elasticnoj marami, a kasnije cemo vidjeti dal neku tkanu maramu ili cu samo iskoristiti nosiljku koju imam od prije.
Jutro cure,sretno s pregledima tko danas ide 😊
Baš je lijep dan,nadam se da će biti bolji od jučerašnjeg. Imala sam živčani slom skoro🤣
Ispričat ću jer je smiješno. Prvo sam ustala da ću zapalit vatru u centralnoj peći ali sam se samo dobro nadimils ko šunka. Vratim se u kuću,skužim da mi je mačka ušla u kuću i maznula pileći file koji se otapao na sudoperu. Ostali samo sukrvica po pločicama. Došla mi dostava,naručila dvije veste iz sinsaya,prevelike,moram vratit. Radim drugi ručak i dolazi muž kući i nazove radnika koji nam treba doći radit potkrovlje i krov. Već nam treći put otkazuje a dio novaca sam mu dala uz ugovor. Poludila sam do te mjere. . Inače nisam živčan tip osobe ali valjda ovi hormoni,stvarno ne znam. Uglavnom smirila sam se. Muž se uplašio da ću svojom nervozom ugroziti bebe. Danas sam se dobro naspavala pa će bit bolje nadam se 😊
Bebe još ne osjetim,upravo sam 18+1. Ali trbuh je dosta iskočio nekad mi se čini manji,nekad veći ali uglavnom primjetan je svima. I svi ga žele maziti. 😝Kupila sam ulje za mazanje,čini mi se bolji nego krema. Od biobaze baš za strije. Noge mi znaju oticat,navečer skužim po čarapama. I teško mi se preokretat u krevetu,čudan mi osjećaj u trbuhu. Inače uvijek spavam na bokovima ali znam se probuditi na leđima. Muž je velika potpora,on se baš veseli bebicama. Došao je u tu fazu kad želi male pačiće iza sebe 🤣
I jedno pitanje,sorry ako je dug post. Ispod desne dojke mi je neka bradavica ili madež,nisam sigurna. Imam je oduvijek samo je sad u trudnoći potamnila,poprimila ljubičastu boju. Ne znam jel madež,meni više izgleda ko bradavica neka.
Ja imam istu stvar ali kao tamnija fleka... Pojavilo se nedavno
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Sortiraj odgovore
Najstariji