Evo ja sam slikala jelovnik koji sam ja dobila na zadnjem pregledu, pa mozda bude od pomoci makar kao smjernica ili inspiracija 😇
.
https://ibb.co/7vGL5BD
https://ibb.co/ZdqrLmz
https://ibb.co/4Np6skB
Lala trenutno mi mama ima koronu pa vidim sta joj daju. Nista. Virus se lijeci ljekovima, caj, med, paracetamol. Caj pij vruci, lupoceta smijes 4 trudna dnevno. Drzi se, svakak prati, ako se jave simptomi kao kod angine, iskasljavanje, naoteceno grlo i krajnici, onda napravi bris i dobit ces vjerojatno antibiotike. Drzim fige da brzo ozdravis!
Lala trenutno mi mama ima koronu pa vidim sta joj daju. Nista. Virus se lijeci ljekovima, caj, med, paracetamol. Caj pij vruci, lupoceta smijes 4 trudna dnevno. Drzi se, svakak prati, ako se jave simptomi kao kod angine, iskasljavanje, naoteceno grlo i krajnici, onda napravi bris i dobit ces vjerojatno antibiotike. Drzim fige da brzo ozdravis!
Ne lijeci ljekovima i antibioticima vec cajem, paracetamol i to.
Krivo sam napisala. 🙄
Bubica1 - ti do ponedjeljka udri po caju i vodi, ispiri ispiri ispiri. A u pon onda odi doktoru, pa da i je u samoizolaciji, netko ga mora mjenjati 🤔
.
Urinokultura - ja cure moje pijem vec na cajeve na silu, mandarine i sipak 🥴 na neki cudan nacin jedva cekam ponovit UK baren da znam jesmo li se bakterije rijesili ili moramo dovuci teze naoruzanje💪🦸♀️ nece ona nase bebice ugrozavat!😠
Mami sve najbolje, NevaEva, ti pazi sebe i bebicu🥰 i ovo ce proci cure moje, pa cemo kao nase curke sa zimskih beba uskoro pitat jedna za drugu "jel rodila?!"😜🥰
Jagodice hvala na slikicama za jelovnike,odma sam si slikala da imam,za svaki slucaj
Ja sam se zaljubila u ova kolica,baas su mi lijepa😍😍😍
https://ibb.co/drw3rmR
Pricanje s bebom- ja sam od pocetka muzu govorila da mora razgovarati s bebom i pomaziti ju,no kako mi je to prva trudnoca nema bas taj osjecaj jos 😅
No, ne prode ni jedno jutro kad ide na posao a da nije pomazio trbuh i rekao neku rijec bebici i meni, makar ono cuvajte se dok dodem, i uvela sam nam u vecernji ritual prije spavanja da isto malo pomazi bebu da dobije osjecaj neki🥰 jedva cekam da se pocne osjetiti pa da i on osjeti pokrete 😍😍
Bok cure,kak je 😊?
Ja se upravo vratila iz šetnje. Jel šta vježbate sad u trudnoći? Ja sam odlučila hodati bar 4 km po neravnom terenu,brdo i šuma. To mi dobro dođe,udahnem svježeg zraka i poigram se sa svojim psom. Ako je ružno vrijeme,vježbam vježbe za trudnice s YouTubea.
Vidim ima nas dosta s problem bakterije u urinu. Nemam pojma jesam li se uspjela riješiti svoje. Dr mi je rekla da pijem čim više tekućine ali ne sjetim se baš. Ali trudim se piti iako mislim da nije dosta.
Što se tiče prehrane,ujutro mi je takva sila za slatkim čim se probudim. Sanjam krafne i slično 🤣 i onda me pusti,ne mogu ja puno slatkog. Bude mi muka. Onda me primi za slano. Danas npr.razmišljam o kebabu 😋 ne jedem ga često pa mi valjda nedostaje.. nastojim jesti zdravo i raznovrsno,i nisam dobila previše kg. Sve je u trbuhu koji je sve veći. Primjetila sam da mi je pupak širi i plići 🤣
Naručila sam se za anomaly scan 11.12. I pokušala sam se naručiti privatno kod jednog dr koji inače radi u bolnici di planiram rodit i baš sam na tom pregledu htjela dogovoriti da me on vodi. A i nadala sam se da privatnici dopuštaju pratnju možda,da muž vidi bebice. Međutim sad ta poliklinika ne radi,svi dr su povučeni u bolnice. Jesu vaši muževi/dečki bili s vama na nekom uzv?
Vježbanje - ja sam i prije trudnoce prakticirala jogu pa sam u istom ritmu, malo slabijeg intenziteta i nesto rjeđe, nastavila i dalje. Odem 2,3x tjedno po sat, sat i 15. Samo sta sam sada u samoizolaciji pa cu se morat prebacit na online jogu. A i ne znam koliko cu moci nastaviti ici u svoju redovnu grupu kad trbuh pocne rasti. Onda bi se trebala prebaciti na jogu za trudnice, a grupe su samo ujutro kad ja radim. Vidjet cemo s vremenom... Bitno da smo aktivne 🙂
Pratnja na uzv - nazalost decko nije mogao biti niti na jednom pregledu dosad a to je i jedan od razloga zasto sam odlucila otkazati 4D uzv. Nije mi to to ako ne mogu podijeliti sa njim, a i moja gin koja mi radi 3D mi je rekla da sto se tice uvida u razvoj ploda,4D ne nudi nista sto nije moguce vidjeti i sa 3D, osim sta na 4D dobijete vise slicica, snimki za uspomenu i vise je kao neki live stream u trbuhu. Znam da je lijepa uspomena i htjeli smo to oboje od pocetka ali proci to zajedno. Ovako cemo te novce namijeniti za newborn photosession kojeg sam rezervirala cca 10ak dana nakon sta bebac dodje na svijet. I tim uspomenama se oboje jako veselimo.
Pula, 33 god, prvo dijete, curica Darla rođena 24. 04.2021. 💕
Ja ne vjezbam, secemo samo i to ne svaki dan. Al zivimo na 4.katu bez lifta i inace smo fit pa se nadam da cu ga uspjet nekak iznijet. Moram priznat da me donju dio ledja muci malo po noci, nikak se namjestit zadnjih dana. :/
Emmie - svaka ti čast kak uspjevaš pazit tolko na prehranu, ja sam se već nekoliko puta odlučila “zdravije” hranit i pokleknem već prvi dan 🙈 Ja isto imam negativni faktor krvne grupe, al nitko mi niš još nije rekel za bebu jedino da moram sad u 6 mj trudnoće i u 8 mj opet vadit krv za imunohematološko ispitivanje 😕
Lonmi - ja isto prek noći nejdem baš na wc...jednom mozda i to mi isto nije pun mjehur
Buducamama2021 - slažem se s curama da odeš privatno to provjerit i samo pozitivno 🙏🏻❤️
Kontesa1 - super je kaj si tolko aktivna i samo nastavi tako i dalje...ja isto šećem svaki dan i svaki drugi dan vježbam s trudnicama s Youtuba. Već sam se full naviknula na to vježbanje i ak slučajno preskočim koji dan sve me boli 🙈 Kaj se tiče pratnje, moj muž je bio samnom na 4d i to smo privatno išli jer sam htjela da i on doživi barem malo ono kaj ja doživim na svakom pregledu i mogu reć da je uspjelo jer je od tad jakooo pažljiv i svaki dan mene izljubi pa trbuh i draga trbuh često i “razgovara s bebom” (prije me jedva pital kak sam 🤣).
Nikac - ja sam isto za photossesion kad se curka rodi jer je to prekrasna uspomena 🤩
Lala - koma da te to ulovilo sad, nadam se da je samo prehladica i da će brzo proć 🙏🏻 čuvaj se
Ni ja nist ne vjezbam 😬, ne smijem zbog mirovanja, a i bojim se da nest ne napravim, prije smo svaki dan isli u duge setnje to mi jako fali. Da bar mogu natrag poslje novog pregleda 😔.
Sortiraj odgovore
Najstariji