EmEn9 - evo ja sam danas za ručak rižoto od integralne riže s pilećim bijelim mesom i špinatom + matovilac salata. Ujutro sam pojela zobene s bananom i bademovim mlijekom + mala žličica meda (same zobene su mi odvratne! , ovako su čist o.k.). Za večeru ću kajganu od 2 jaja + grah salatu (grah iz konzerve s malo bučinog ulja, octa i soli). Između jedem jabuku, naranču, one rižine krekere (ja to zovem stiropor jer su takvog izgleda i okusa
), zobam brusnice i bademe.
Izbacila sam sve sokove, grickalice (kekse, čips, smoki) i bijeli kruh (jedem samo onaj integralni već narezan na tanke šnite, traje danima, jako je crn i pun sjemenki - ima u svakoj većoj trgovini na odjelu zdrave prehrane kupiti). Za doručak često jeden šnitu tog kruha + dimcek šunku + jogurt. Naravno, 1-2 x tjedno zgriješim i pojedem sladoled ili 2/3 rebra čokolade, par napolitanki.
Cure pomoć, šta da radim... Imam blago povišenu temperaturu, bolove u prsima, kašalj, kihanje,nisam bila u kontaktu s nekim ko ima covid niti gdje izlazim. Zvala sam svog gin on kaze temp obarati paracetamolom i to je to, da li se trebam dalje nekome javljati ili šta? 🤯
Cure pomoć, šta da radim… Imam blago povišenu temperaturu, bolove u prsima, kašalj, kihanje,nisam bila u kontaktu s nekim ko ima covid niti gdje izlazim. Zvala sam svog gin on kaze temp obarati paracetamolom i to je to, da li se trebam dalje nekome javljati ili šta? 🤯
Čekaj dan/dva da vidiš daljnji razvoj simptoma i temperature. Ako se ne mijenja ili ide na gore, zvati svog liječnika opće prakse koji će te ili slati za testiranje ili odrediti samoizolaciju. S obzirom na simptome, samoizolacija bi bila pametna odmah. Paracetamol slobodno pij za snižavanje + puno tekućine. Sretno!
Danas smo 14+4 i idem privatno kod gin. I ona cim je to vidjela poslala me momentalno kod njene kolegice da me i ona pregleda. I stvarno su pregledale bebaca detaljno. Imam pregled opet u utorak kad cu raditi kombinirani probir i nadam se stvarno najboljem. Nekako mislim i osjecam da je sve to jos premaleno da bi se moglo suditi i nadam se da ce se sve to jos razviti i sve doci na svoje mjesto. Samo cekamo utorak i pregled i da ce se te ciste i supljine smanjiti a da ce bebuska narasti.
20 god; mm 25 god; pobacaj u 12 mj zbog anomalija ploda
Folate Solgar
24.3. + 😍
https://lbdm.lilypie.com/AKybp1.png
Cure pomoć, šta da radim… Imam blago povišenu temperaturu, bolove u prsima, kašalj, kihanje,nisam bila u kontaktu s nekim ko ima covid niti gdje izlazim. Zvala sam svog gin on kaze temp obarati paracetamolom i to je to, da li se trebam dalje nekome javljati ili šta? 🤯
Čekaj dan/dva da vidiš daljnji razvoj simptoma i temperature. Ako se ne mijenja ili ide na gore, zvati svog liječnika opće prakse koji će te ili slati za testiranje ili odrediti samoizolaciju. S obzirom na simptome, samoizolacija bi bila pametna odmah. Paracetamol slobodno pij za snižavanje + puno tekućine. Sretno!
Hvala ti
Meni je danas bio dan za lose vijesti, uzasno tezak, dusu sam isplakala, pokusavam ostati koliko toliko smirena radi bebaca ali tesko je. Prvo sam doznala da mi tata ima karcinom glasnica a par sati nakon toga da mi je decko pozitivan na korona virus. I sada smo oboje u samoizolaciji do 28.11. On je zarazan od nedjelje a bebac i ja se zasad drzimo, nemam nikakvih simptoma. Trebala sam imati pregled 23.11. ali sutra zovem da otkazem i dogovorim drugi termin. A jedva sam ga docekala.
A joj 🥺🥺 Drz se!
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Hvala vam cure na savjetima. Odmah u pol 2 zovem svog ginića, a onda ću inzistirati na hitnoj uputnici za urologa da vidimo kako da se to riješi. Ili da nazovem da idem privatno? Makar sumnjam da bi me odmah primili.
Lonmi, nisam imala nikakvih tegoba nego mi je doktor onda kad sam imala onaj svrbež dolje preporučio da napravim i urinokulturu. Meni je taj svrbež prestao od Rojazol vaginaleta pa nisam odmah išla na urinokulturu nego sam se sjetila kroz tjedan dva da bi trebala i to. Tako da sam zapravo preventivno išla i eto ti ga na, vidim E. coli. Rekli su mi da je 10 na 4 zapravo na granici i da inače da nisam trudna ne bi ni trebala piti antibiotik nego samo puno tekućine pa ju ispišati. Ali u trudnoći lakše dođe do bubrega pa onda može stvarati velike probleme za bebicu. I zato moram gutati te antibiotike, a nikakve koristi očito od toga. Samo mi nije jasno kako se koncentracija bakterije nije smanjila barem na 10 na 3, pila sam toliko vode i općenito tekućine da mi se već povraćalo od nje.
Cure koje ste imale problema s E. coli, što još ne smijem jesti dok ju imam osim slatkog? Negdje piše citruse može, negdje ne može. I ništa kiselo? Već sam sve to zaboravila i sad sam još izvan sebe zbog toga.
A slatko se u principu treba izbacit, i skrob. Ali meni je tek nakon klavocina prosla! Jako mi je tesko padao na zeludac, ali su mi rekli da je ok u trudnoci i ne moze steti(pitala sam i soc.gin.i svog privatnog gin.) Daj Boze da se moze rijesit prirodnim stvarima, ali tesko... Smijes limunadu jee E.Coli ne voli kiselinu
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Drage cure, hvala svima na riječima podrške. I ja se trudim razmisljati pozitivno i otjerati lose misli.
Jagodica, i ja sam se nekako nadala vecem ukljucivanju od strane decka, inace je jako topla i draga osoba, vjeciti optimista i zafrkant, ali kako sam ja tu trudnocu dosad "jedva osjetila", u smislu da se odlicno osjecam, nisam imala mucnine niti nikakve narocite trudnicke simptome, a trbuh je minimalno narastao, kad sam obucena se niti ne skuzi, i jos ne moze samnom na preglede, tako i on vjerojatno jos nije dobio "feeling" da sam trudna i da je ta beba stvarno tu. Zato jedva cekam da se bebac oglasi i da trbuh pocne rasti, pa ce se vjerojatno i on poceti samoinicijativno obracati bebi i maziti trbuh...
Pula, 33 god, prvo dijete, curica Darla rođena 24. 04.2021. 💕
Jagodice ,Nikac držite se💪
Joj ja sam imala tu bestiju e.coli davne 2010. nakon kiretaze u bolnici,vjerojatno je tamo pokupila. Muku mučila dok sam se riješila.
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Danas smo 14+4 i idem privatno kod gin. I ona cim je to vidjela poslala me momentalno kod njene kolegice da me i ona pregleda. I stvarno su pregledale bebaca detaljno. Imam pregled opet u utorak kad cu raditi kombinirani probir i nadam se stvarno najboljem. Nekako mislim i osjecam da je sve to jos premaleno da bi se moglo suditi i nadam se da ce se sve to jos razviti i sve doci na svoje mjesto. Samo cekamo utorak i pregled i da ce se te ciste i supljine smanjiti a da ce bebuska narasti.
Drzimo velike fige za tebe i saljemo pozitivne vibre, biti ce sve u redu 🤞❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji